[Επίσημο] Samsung Galaxy Fold

Reviewers είναι, δεν το αγόρασαν. Το δοκίμαζαν χωρις να τους νοιαζει το κοστος (ειδικα τους συγκεκριμένους) οπότε κατά την γνώμη μου καλα έκαναν (απο την οπτική τους) και την έβγαλαν, και ακομα πιο καλα που δεν εκρυψαν το συμβαν.
Έφταιγε και η Samsung που δεν ειχε σαφη προειδοποίηση σε ολα τα κομμάτια που έστειλε.
Δεν υπερασπίζομαι τη Samsung, αλλά τη διαδικασία/σκεπτικό των reviewers.

Το αν θα ειναι τοσο ευπαθές η οχι, θα φανεί απο τον πρώτο κιολας μηνα με τα την κυκλοφορία του στο κοινό.
Προφανώς οι επόμενες γενιές θα είναι καλύτερες. Αναμενόμενο ειναι αυτό.

ΥΓ. Τι εχουν να πουν τωρα οι υπέρμαχοι του Huawei X (η οπως το ελεγαν) που εχει την οθονη εξωτερικά? :p
Προσωπικά δεν έχω θέμα αν οθόνες είναι εξωτερικά.
Το ζω ένα δίμηνο με το dual display Vivo :p
Εφόσον έχω εργοστασιακό ποιοτικό protector μου φτάνει.

Δεν τα κοπαναω στο τοίχο άλλωστε ούτε το χειρίζομαι σαν τα κλειδιά που τα πετάω όπου να ναι.

Και γυμνά τα έχω πάντα,άλλωστε θήκη δεν μπαίνει ολοσωμη.

Μόνο ότι πρέπει καθαρίζω 2 οθόνες από γλιτσα -δαχτυλιες λίγο μου τη δίνει 2-3 φορές την ημέρα :laugh:

Για εμένα fail το form factor του Sammy για σημερινή υλοποίηση.

Sent from my iPad using Tapatalk

Προσωπικά δεν έχω θέμα αν οθόνες είναι εξωτερικά.
Το ζω ένα δίμηνο με το dual display Vivo :p
Εφόσον έχω εργοστασιακό ποιοτικό protector μου φτάνει.

Δεν τα κοπαναω στο τοίχο άλλωστε ούτε το χειρίζομαι σαν τα κλειδιά που τα πετάω όπου να ναι.

Και γυμνά τα έχω πάντα,άλλωστε θήκη δεν μπαίνει ολοσωμη.

Μόνο ότι πρέπει καθαρίζω 2 οθόνες από γλιτσα -δαχτυλιες λίγο μου τη δίνει 2-3 φορές την ημέρα :laugh:

Για εμένα fail το form factor του Sammy για σημερινή υλοποίηση.

Δεν ειναι άμεσα συγκρίσιμα. Στα folded εχεις και το μεσαίο κομμάτι που διπλώνει, συν οτι ειναι απο πλαστικό και δεν παίρνει tempered glass.
Δεν συγκρίνεται ουτε με το vivo σου που εχει οθονη και πισω και μαλιστα με gorilla glass. Ακόμα και μια απλη θηκη/bumper να του βαλεις, εχεις αξιοπρεπέστατη προστασία. Σε folded με εξωτερική πλαστική οθονη (με ολα τα μειονεκτήματα κιολας αυτης) δεν εχεις τίποτα απολύτως.
Για μενα το τέλειο folded ειναι εσωτερικά αναδιπλούμενο όπως το Samsung, με εξωτερική οθονη για τα βασικά οπως το Samsung, και με πολύ λεπτο προφίλ σαν το Apple :p

Δεν ειναι άμεσα συγκρίσιμα. Στα folded εχεις και το μεσαίο κομμάτι που διπλώνει, συν οτι ειναι απο πλαστικό και δεν παίρνει tempered glass.
Δεν συγκρίνεται ουτε με το vivo σου που εχει οθονη και πισω και μαλιστα με gorilla glass. Ακόμα και μια απλη θηκη/bumper να του βαλεις, εχεις αξιοπρεπέστατη προστασία. Σε folded με εξωτερική πλαστική οθονη (με ολα τα μειονεκτήματα κιολας αυτης) δεν εχεις τίποτα απολύτως.
Για μενα το τέλειο folded ειναι εσωτερικά αναδιπλούμενο όπως το Samsung, με εξωτερική οθονη για τα βασικά οπως το Samsung, και με πολύ λεπτο προφίλ σαν το Apple :p
Σίγουρα δεν είναι μετρό σύγκρισης αλλά σαν ιδέα και form factor προτιμώ το Huawei.
Δεν μπορώ να διανοηθω για χρήση σαν κινητό 4.5 ίντσες(θα νοιωσω ότι γυρίζω στο 2010)
6 ίντσες minimum θεωρώ αποδεκτό.

Και σαν tablet 8.5-9 ίντσες αν θέλω πιο χορταστική οθόνη.

Και φυσικα χωρίς τρύπες,δρακουλοδοντες αηδίες στην οθόνη.

Πιστεύω η Sammy θα βγάλει και υλοποίηση αλά Huawei 100%.

Αλλα όπως είπαμε δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι τώρα σε 2 έτη το ξαναβλεπουμε με την 3η γενιά.

Θεώρω τώρα ότι με καλύπτει απόλυτα και πιο αποδοτικά ένα smartphone 6-6.5 και ένα 10-11 tablet.

Όσο η οθόνη δεν έχει ανθεκτικότητα επιπεδου gorilla glass, ειδικα εάν είναι μονίμως εκτεθειμένη, δεν έχει νόημα καν να το συζητάμε. Σε 2-3 γενιές ίσως δούμε κάτι αξιόλογο.

Το θέμα της μεμβράνης, πρακτικά δεν είναι θέμα.

Το θέμα όμως σωματιδίων που μπορούν να εισέλθουν στην περιοχή αναδίπλωσης της οθόνης και να της προκαλέσουν ζημιά, είναι πολύ σοβαρό σχεδιαστικό ελάττωμα. Μου μυρίζει φιάσκο ανάλογο της OLED τηλεόρασης. Τουλάχιστον δεν θα κινδυνεύσει κανείς, όπως με τα Note... :p

Αρχίζει αποκτά πραγματικά ενδιαφέρον το παιχνίδι και όχι η απόλυτη βαρεμάρα με του τίτλου το νήματος αχωνευτο τούβλο της Sammy :laugh:

The G-type screen will leave an active display on the back when folded while the S-type will only have a display on the front.

https://www.gsmarena.com/samsung_di...o_dual_foldable_screen_designs-news-36693.php

f7a5e6662194faf887cdc2b69516c9b9.jpg

Βούτυρο στο ψωμί της Huawei το φιάσκο με το galaxy fold.

Έχει κάθε λόγο τώρα η Huawei να φροντίσει η πρόταση της να είναι άρτια από day one και πιστεύω θα έχει φροντίσει για αυτό.

Όσο να προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια η Sammy έχει πληγει ανεπανορθωτα η αξιοπιστία και φερεγγυοτητα της όσον αφορά το αναδιπλουμενο κομμάτι των συσκευών της.

Εγώ φοβάμαι μήπως έχουμε αντίστοιχο φιάσκο όπως με τα tablets το 2000. Που ήταν απίστευτα σαν ιδέα και το ίδιο απίστευτη και η τιμή τους. Άργησαν κάμποσα χρόνια και τελικά τους πρόλαβε η εξέλιξη με το IoT και τις έξυπνες συσκευές. Βέβαια μας βγήκε σε καλό καθώς η MS ίσως να ήταν κυριολεκτικά μονοπώλιο αλλά θα ήθελα να είχα φορητή συσκευή με κανονικά windows και όχι αυτά τα δήθεν που έχουμε τώρα.

Νταξ oxi και φιασκο, μη τρελλαθουμε. Θα διορθώσουν λιγο τα ανοιγματα εκει και θα βγει σε καααααποιο χρονικο διαστημα ετοιμο. Λογικα πάντα.
Φιασκο θα ηταν να το αναδιπλωσεις 10 φορες και να τσακισει η οθονη. ισως βιαστηκαν λιγο συμφωνουμε και το προβλημα ειναι σε σημειο που απλα δε πηγε το μυαλο τους, ας τους γινει μαθημα. Δε λες ομως και 6 χρονια αναπτυξης φιασκο οταν καν δε κυκλοφόρησε στον κοσμο η συσκευή... (στο τσακ ηταν παντως!)
_

Μια χαρά φιάσκο είναι. Σκέψου πως πρόκειτε για το ΜΟΝΟ χαρακτηριστικό που έχει. Θα το αγοράσεις μόνο και μόνο γι' αυτό. Για να το ανοιγοκλείνεις. Και μάλιστα το 99% αυτών που θα το αγοράσουν θα του αλλάξουν τη "μάνα, τον πατέρα και όλο το σόι" από το άνοιξε - κλείσε.

Γιατί στα 2 χιλιάρικα που έχει αγοράζεις άνετα 1 iPhone XS Max και 1 iPad Pro 12.9".

Μια χαρά φιάσκο είναι. Σκέψου πως πρόκειτε για το ΜΟΝΟ χαρακτηριστικό που έχει. Θα το αγοράσεις μόνο και μόνο γι' αυτό. Για να το ανοιγοκλείνεις. Και μάλιστα το 99% αυτών που θα το αγοράσουν θα του αλλάξουν τη "μάνα, τον πατέρα και όλο το σόι" από το άνοιξε - κλείσε.

Γιατί στα 2 χιλιάρικα που έχει αγοράζεις άνετα 1 iPhone XS Max και 1 iPad Pro 12.9".

μια χαρα του αλλαξαν τα φωτα και δεν επαθε τιποτα
https://www.youtube.com/watch?v=JKoShQFniOs

Κανένα φιάσκο λοιπον, η συσκευση δεν κυκλοφορησε καν.
Οτι εχουν να μαζεψουν ειναι καλυτερη προστασια απο ΚΑΚΗ χρηση.

και ΝΑΙ θα επρεπε να το ειχαν σκεφτει καλυτερα αυτο απο την αρχη.

Βούτυρο στο ψωμί της Huawei το φιάσκο με το galaxy fold.

Έχει κάθε λόγο τώρα η Huawei να φροντίσει η πρόταση της να είναι άρτια από day one και πιστεύω θα έχει φροντίσει για αυτό.

Δεν θα ήμουν και τόσο σίγουρος γι' αυτό. Απ' ό,τι βλέπω, και στο τμήμα αναδίπλωσης του Mate X υπάρχουν κενά, που πιθανώς να δημιουργούν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα:

Huawei-Mate-X-hinge-design-001.jpg

Αχ, αυτή η rollable τηλεόραση προβλήματα που δημιούργησε. Σπάσε πλάκα μετά από όλη αυτή την αναστάτωση, να την ακυρώσει και η LG... :laugh: