[Επίσημο] Samsung Galaxy Note II

Κάτοχος του "θηριου" εδώ και 4 μήνες.
Απίστευτη συσκευή και έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετές.
Δύσκολα με βλέπω να το αλλάζω.

Πράγματι. Που να πάει μετά κάποιος? Να πάρεις s4 και να μην έχεις πένα? Η να πας σε μικρότερη οθόνη? Ειναι πλέον μονόδρομος. Ελπίζω να μου αντέξει χωρίς προβλήματα (η μπέμπα το κοιτάει απειλητικά ώρες ώρες. Κατάφερε και εξολοθρεύσε ήδη ένα ipad και παρόλο που οι παππούδες ξηγηθηκαν νέο ipad εκείνη προτιμά τον Νότη για να διεκπεραίωσει τις υποχρεώσεις της...).

Σήμερα είδα επίσης είδα και την δύναμη του ευέλικτου αντροιντ. Αφού βριστηκα με κάτι τραπεζουπαλληλους για κάποια χαρτιά που ήθελαν και δεν είχα μαζί μου (το δικό μου σπίτι ήταν μακριά και ήμουν στο πατρικο) , μπήκα στο dropbox κατέβασα στο κινητό τι ήθελα, είχα μαζί και το otg καλώδιο και τα εκτύπωσα κατευθείαν στον εκτυπωτή και έκανα τη δουλειά μου (δεν το είχα ξανακάνει και να που χρειάστηκε και έγινε με την πρώτη, εύκολα και σωστα) . Τους drivers τους κατέβασε αυτόματα. Θα μπορούσε να το κάνει και με βτ η wifi αλλά πόσοι τέτοιοι εκτυπωτές υπάρχουν όταν παραστεί ανάγκη. Καλώδιο λοιπόν και ο μήνας έχει 9.

Επίσης με το ίδιο otg συνδεεις στην obd θύρα του αυτοκινήτου (με καλώδιο αλλά παίζει και ασύρματα με ένα φθηνό bt) και έχεις μαζί σου πάντα ένα διαγνωστικό αυτοκινήτου.

Τι να λέμε τώρα. Οι άνθρωποι έχουν πατήσει στον Άρη παρέα με το curiosity και οι άλλοι παίζουν με κουβαδακια στην παραλία.

Έγινε μία μίνι ομαδική αγορά σε άλλο φόρουμ και αναμένω σε καλή τιμή το επόμενο:

SmartDock1.jpg

http://www.samsung.com/us/mobile/cell-phones-accessories/EDD-S20JWEGSTA

Είναι μία βάση με 3x usb, hdmi και Line out. Το βασικό θέμα που λύνει είναι ότι βάζοντας τον αντάπτορα για hdmi έχανες της είσοδο usb για σύνδεση κάποιου περιφερειακού. Με την βάση έχεις την σύνδεση hdmi και ταυτόχρονα έχεις και 3 usb για σύνδεση πληκτρολογίου, ποντικιού, σκληρού κλπ καθώς και αυτόνομη έξοδο ήχου.

Αναμένω πως και πως για σύνδεση του
%25CE%25A3%25CF%2586%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582+%25CE%259D%25CF%258C%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582.jpg
2 στην τιβι και χειρισμό με ασύρματο ποντίκι/πληκτρολόγιο. Θα βλέπω κυρίως βίντεο, φωτό και άλλα χωρίς μεσολάβηση υπολογιστή για άρμεγμα των αρχείων και πέρασμα τους στον δέκτη ή στο media player.

Μέτα από αναμονή μεγάλη (υπάρχει έλλειψη σχεδόν παντού) επιτέλους παρελήφθη. Το σημαντικό είναι ότι έχει γίνει πρόβλεψη να μπαίνει φορώντας και σχετικά "εύσωμη" θήκη κάτι που διευθετεί ένα σημαντικό μείον που ίσως υπήρχε. Μέσα στη συσκευασία έχει και φορτιστή (καθώς είναι απαραίτητος). Η χρήση είναι πολύ καλή σαν εμπειρία. Ένα μείον είναι ότι μένει ανοικτή η οθόνη κάτι το οποίο κουράζει σίγουρα πολύ την μπαταρία. Το θέμα αντιμετωπίζεται με εφαρμογή που θέλει ρουτ (το οποίο μάλλον θα κάνω σύντομα για δοκιμή σε κάποια θέματα που θέλω) η οποία κλείνει την οθόνη του κινητού αλλά παραμένει ενεργό το κινητό.

20130511_192351_1.jpg

20130511_192457_1.jpg

20130511_192534_1.jpg

20130511_192547_1.jpg

Δεν λεω, σαν συσκευη το Note II τα σπαει
Επιστροφη παλι στο 5αρακι και στο παλιο καλο iOS
Πολυ δυσκολη η μεταβαση σε αλλο λειτουργικο αν ολα τα μηχανακια σου ειναι Mac και χανεις ολα τα καλουδια που εχουν στην συνεργασια μεταξυ τους.
Παντως το προσπαθησα αρκετα αυτη την φορα :)
Στο Ι ειχα μεινει μια εβδομαδα και στο ΙΙ δυο μηνες λογω αψογης συσκευης
Καλη συνεχεια εδω παιδια -bye-

Ενώ ήμουν έτοιμος σήμερα που έληγε το υπάρχον συμβόλαιό μου να χτυπήσω στο S4... λόγω αφραγκίας (temporary ελπίζω) κάνω πίσω. Λέτε να'ναι σημαδειακό για να χτυπήσω το 3αράκι;;; Ελπίζω μόνο να είναι σε λίγο πιο νορμάλ τιμή γιατί το Note II είναι ακόμα φαρμακείο εδώ.

Αν εχεις αφραγκιες, μην πάρεις κανένα καλύτερα. ..

Εννοείται βρε... ειδικά όταν είσαι στου διαόλου το κέρατο ολομόναχος, δεν παίζεις με τα λεφτά, αλλιώς μπορείς να καταλήξεις στα φανάρια... κι εδώ απαγορεύονται κιόλας... :singer:

..εννοούσα ότι θα είμαι σε φάση για αγορά συσκευής μετά το καλοκαίρι... οπότε μου'ρχεται κουτί το να περιμένω το 3.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note II

Δεν λεω, σαν συσκευη το Note II τα σπαει
Επιστροφη παλι στο 5αρακι και στο παλιο καλο iOS
Πολυ δυσκολη η μεταβαση σε αλλο λειτουργικο αν ολα τα μηχανακια σου ειναι Mac και χανεις ολα τα καλουδια που εχουν στην συνεργασια μεταξυ τους.
Παντως το προσπαθησα αρκετα αυτη την φορα :)
Στο Ι ειχα μεινει μια εβδομαδα και στο ΙΙ δυο μηνες λογω αψογης συσκευης
Καλη συνεχεια εδω παιδια -bye-
Στο Note3 τότε φρόντισε να έχεις αλλάξει και τα μακ πριν το πάρεις! :D

Αυτό που αναφέρεις είναι όντως ένα σημαντικό θέμα και για τους μεν και για τους δε και απασχολεί σίγουρα πολλούς. Προσωπικά το θεωρώ "πρόβλημα" της Απλ. Πριν 3 χρόνια περίπου είχα προσπαθήσει να "Appleοποιηθώ" με όλο το "σετ". MBP, ipad, iphone, ipod. Έχοντας συμβιώσει περίπου 20 χρόνια με windows όμως ήταν ένας πραγματικός Γολγοθάς και σε μικρά και σε μεγάλα θέματα (π.χ. ορθογραφικός έλεγχος στο Office). Έκανα φιλότιμες προσπάθειες (δεν άνοιγα πισι για 1-2 βδομάδες με το ζόρι παρόλο που δυσκολευόμουν να κάνω βασικά πράγματα. Π.χ. resize photo αλλά και ένα σωρό άλλα θέματα) αλλά τελικά υπήρχε "ασυμβατότητα" ριζική και "αποχώρησα". Δεν είχα κάνει JB για περίπου 1 χρόνο και όταν έκανα δόθηκε μια μικρή ώθηση η οποία και αυτή δεν κράτησε παρά λίγους μήνες.

Καλή επιστροφή. Σίγουρα θα έχεις ευχάριστες αναμνήσεις.

@@@@
Μετά από 2 χρόνια περίπου φανατικός στοκάς στο Android τελικά προχώρησα σε ρουτ. Αφού έκανα εγώ λογικά ο επόμενος πρέπει να είναι ο CEO της Samsung. Είναι κάτι πολύ εύκολο και δεν παίρνει παραπάνω από 5 λεπτά (παρέμεινα με στοκ ρομ, που είναι μια χαρά και απλά rootαρα). Πραγματικά προσφέρει κάποια πράγματα. Έδιωξα πολλές μαμά εφαρμογές και πάγωσα άλλες που δεν μπορούσε να παγώσει ούτε ο θεός (facebook, χάρτες κλπ). O Νότης δεν έχει θέμα με ραμ αλλά δεν γούσταρα να τρέχουν.

Επίσης προσφέρει κάποιες εφαρμογές ενδιαφέρουσες:

- μέσω ΒΤ, wifi ή καλώδιο μπορείς να βλέπεις την οθόνη του κινητού στον υπολογιστή:
http://screen.bbqdroid.org/
https://play.google.com/store/apps/...GwsMSwxLDEsIm9yZy5iYnFkcm9pZC5iYnFzY3JlZW4iXQ..

- μπορείς να "βιντεοσκοπείς" ότι κάνεις στο κινητό σου. Video Screenshot δλδ.
https://play.google.com/store/apps/...t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5tcy5zY3JlZW5jYXN0Il0.

- μπορείς να "παγώσεις" εφαρμογές που τρέχουν άσκοπα οι οποίες να επανέλθουν μόνο όταν τις χρειαστείς. Προσφέρει πολλά στην κατανάλωση αλλά και στην ταχύτητα σε πιο αδύναμα τηλέφωνα.
https://play.google.com/store/apps/...GwsMSwxLDEsImNvbS5vYXNpc2ZlbmcuZ3JlZW5pZnkiXQ..

- Να έχεις δύο οποιεσδήποτε εφαρμογές σε διπλά παράθυρα. Από μαμά η Σαμσουνγκ το προσφέρει μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές.
https://play.google.com/store/apps/...EsImNvbS5iamJpbmMubXVsdGl3aW5kb3dtYW5hZ2VyIl0.

- Να κάνεις backup από τα πάντα όλα. Στο σύννεφο, στην κάρτα μνήμης και σε ένα απλό ζιπ αν θέλεις.
https://play.google.com/store/apps/...DEsImNvbS5rZXJhbWlkYXMuVGl0YW5pdW1CYWNrdXAiXQ..

- Να κάνεις πολλά και διάφορα πράγματα:
https://play.google.com/store/apps/...EsImNvbS5qcnVtbXkubGliZXJ0eS50b29sYm94cHJvIl0.

Τέλος κάτι που δοκιμάζω και βλέπω ότι είναι ωραίο μοντ είναι η δυνατότητα να ρυθμίσεις την ταχύτητα επεξεργαστή.Και το μέγιστο και το ελάχιστο. Έχω βάλει την ελάχιστη να μην είναι 200ΜΗΖ όπως είναι από μαμά αλλά 400. Αυτό τρώει μπαταρία θεωρητικά αλλά μια μέρα τώρα δεν βλέπω μεγάλη διαφορά. Είναι όμως ελαφρώς πιο "σπίρτο" το κινητό σαν αίσθηση στα βασικά. Θα το δω στην χρήση όμως για πιο σίγουρα. Η ρύθμιση γίνεται και από την προηγούμενη εφαρμογή αλλά υπάρχουν και εξειδικευμένες:

https://play.google.com/store/apps/...wsMSwxLDEsImNvbS5taHVhbmcub3ZlcmNsb2NraW5nIl0.

Επίσης μπορείς να βάλεις εφαρμογή να διαβάζει NTFS δίσκους, να δυναμώσεις την ένταση σε ακουστικά/ηχείο, να μην έχει τα 1-2 δευτερόλεπτα που παίζει σιγά στην αρχή της κλήσης το ringtone, αλλά και να κάνεις και διάφορα άλλα χαζα, όπως να αλλάξεις το animation όταν ανοίγει, να αλλάξεις γραμματοσειρές συστήματος, να αλλάξεις την μπάρα ειδοποιήσεων και τα εικονίδια της κλπ. Δεν έχω ασχοληθεί με αυτά όμως και μάλλον δεν θα το κάνω και στο μέλλον.

Εννοείται βρε... ειδικά όταν είσαι στου διαόλου το κέρατο ολομόναχος, δεν παίζεις με τα λεφτά, αλλιώς μπορείς να καταλήξεις στα φανάρια... κι εδώ απαγορεύονται κιόλας... :singer:

..εννοούσα ότι θα είμαι σε φάση για αγορά συσκευής μετά το καλοκαίρι... οπότε μου'ρχεται κουτί το να περιμένω το 3.
Συμφωνώ και εγώ ότι με οικονομική στενότητα καλύτερα λίγη αναμονή. Υπολόγισε όμως ότι παραδοσιακά το Νοτε x βγαίνει λίγο πάνω από το Galaxy Sx. Οπότε με τιμές Ελλάδας (του καρτέλ) το S4 βγήκε στα 740 οπότε το Νοτε 3 θα βγεί περί τα 760-770 αρχικά τον 9ο-10ο. Λογικά και εκεί που είσαι θα βγει τσιμπημένο, σίγουρα όμως όχι τόσο ψηλά. Το 4 τώρα πωλείται περί τα 650 στα σκρουτζομάγαζα. Αν βέβαια θα μείνεις χρόνια εκεί που είσαι ίσως μπορέσεις με ένα μεγάλο συμβόλαιο να το πάρεις σε καλή τιμή αλλά φαντάζομαι όχι νωρίτερα από 10-11ο. Πόσο το παίρνεις το 4 σήμερα εκεί? Ελλάδα το Νοτε2 είναι περί τα 465. Και λογικά μέσα στο καλοκαίρι και όσο πλησιάζει το 3 θα φτάσει περί τα 400- (το S3 έχει σήμερα 360 ευρώ περίπου).

Last edited:
Καλησπερα σας,εχω το νοτε 2 απο τα χριστουγεννα το ειχα παρει με την προσφορα απο πλαισιο στα 459 τοτε...Μηπως υπαρχει καποιος τροπος να διορθωθει το προβλημα με το wifi στην 4.1.2 χωρις να εχω κανει ροοτ?

Στην 4.1.2 υπαρχει προβλημα,ενω δειχνει οτι προσπαθει να συνδεθει παραμενει στο ληψη διευθυνσης ip και δεν κανει τπτ αλλο.Εχω βρει ενα κολπο που πατας *#0011# εκει που παιρνεις τηλ και απο εκει κλεινεις το save power που ειναι on στην επιλογη wifi αλλα αν κανω επανεκιννηση πρεπει να το κανω παλι απο την αρχη...
Δεν εχω κανει ροοτ δυστυχως,υπαρχει καποια λυση η απλα να περιμενω την 4.2.2???

Σε ολες τις συνδεσεις στο κανει η μονο πχ στο σπιτι σου?
Δοκιμασε να αλλάξεις συχνοτητα στο wifi του ρυτερ σου.

Σε ολες τις συνδεσεις το κανει.και σε πολλα ακομα και με το παραπανω κολπο που ανεφερα παλι δεν συνδεεται...Η μου εχει τυχει να συνδεθει σε καποιο και σε 2-3 δευτερολεπτα να κανει αποσυνδεση απο μονο του.....

Στην 4.1.2 υπαρχει προβλημα,ενω δειχνει οτι προσπαθει να συνδεθει παραμενει στο ληψη διευθυνσης ip και δεν κανει τπτ αλλο.Εχω βρει ενα κολπο που πατας *#0011# εκει που παιρνεις τηλ και απο εκει κλεινεις το save power που ειναι on στην επιλογη wifi αλλα αν κανω επανεκιννηση πρεπει να το κανω παλι απο την αρχη...
Δεν εχω κανει ροοτ δυστυχως,υπαρχει καποια λυση η απλα να περιμενω την 4.2.2???

Δεν χρειαζεται να εισαι ρουτ για να εχεις παντα ανοικτο το ασυρματο. Θα πας ρυθμισεις - wifi - ιδιοτητες (αριστερο αφης) και προχωρημενες ρυθμισεις. Εκει θα δεις το επομενο:

screenshot2013052919050.png

Στην δευτερη επιλογη θα βαλεις παντα ανοικτο και θα απενεργοποιησεις τον χρονοδιακοπτη.

Σε εμενα οταν συμβαινει αυτο, να κολλαει δλδ στην ληψη ιρ ειναι 10 στις 10 προβλημα του ρουτερ. Αν ειμαι σε καφετερια τους ζηταω να κανουν επανεκκινηση. Αν ειμαι σπιτι στελνω τη γυναικα μου να το ανοιγοκλεισει. Στον γυρισμο της λεω να μου φτιαξει και ενα φραπε. Βλεπω πολυ Σουλειμαν.... Εεεε επανερχομαι στο θεμα μας. Οταν γινει ρισετ του ρουτερ η συνδεση γινεται κανονικα.

Επισης κατι ακομη. Αν το προβλημα ειναι στο δικο σου ρουτερ μπες στον ρουτερ και αλλαξε το πρωτοκολλο επικκοινωνιας. Σε s2, samsung nexus, iphone4 και νοτε2 ειχα προβλημα με wap2 στην συνδεση. Δεν ειναι οτι δεν περνουσε την ταυτοποιηση αλλα κολλουσε στο ip. Βαλε wep αν μπορεις η σκετο wpa και ξαναδοκίμασε.

Last edited by a moderator:
Κορυφη ο φραπες....Δυστχως δεν το κανει μονο στο δικο μου δικτυο αλλα σε οποιδηποτε,και ολα απο τοτε που εκανα αναβαθμιση σε 4.1.2.Στην αρχη ηταν ολα καλα οταν το αγορασα που ειχε προηγουμενη εκδοση λογισμικου.
Για το ροοτ που ανεφερα το ειπα γτ αν ειχα ροοτ θα μπορουσα να κατεβασω τα αρχεια wifi της προηγουμενης εκδοσης και να αντικαταστησω αυτα που εχω τωρα και να μην ειχα προβλημα αλλα τωρα δεν γινεται.Αν ψαξω για αλλη ρομ εξωτερικου,πως γινεται απο το κιες????

Κορυφη ο φραπες....Δυστχως δεν το κανει μονο στο δικο μου δικτυο αλλα σε οποιδηποτε,και ολα απο τοτε που εκανα αναβαθμιση σε 4.1.2.Στην αρχη ηταν ολα καλα οταν το αγορασα που ειχε προηγουμενη εκδοση λογισμικου.
Για το ροοτ που ανεφερα το ειπα γτ αν ειχα ροοτ θα μπορουσα να κατεβασω τα αρχεια wifi της προηγουμενης εκδοσης και να αντικαταστησω αυτα που εχω τωρα και να μην ειχα προβλημα αλλα τωρα δεν γινεται.Αν ψαξω για αλλη ρομ εξωτερικου,πως γινεται απο το κιες????
Εμένα ήταν το ίδιο και σε 4.1.1 και σε 4.1.2. Είναι περίεργο το θέμα σου.

To kies το ξεχνάς για ρουτ και κάστομ ρομ (και καλύτερα να το ξεχάσουμε όλοι μας. Το κις είναι ο δούρειος ίππος της Απλ για να καταστρέψει την Σαμσουνγκ). Αν είσαι φαμιλιαρ με το θέμα, δοκίμασε άλλη ρομ όπως αναφέρθηκε και άνωθεν.

Καστομ ρομ έτσι: https://docs.google.com/document/d/1wYkGfGS63atd9ntlt2mER5xbZAJb2eMkA7TRUqVYxuc/edit

από του φίλου Ηλία τον οδηγό: http://www.insomnia.gr/topic/465265-galaxy-note-ii-n7100-η-βίβλος-2/

Σε εμενα οταν συμβαινει αυτο, να κολλαει δλδ στην ληψη ιρ ειναι 10 στις 10 προβλημα του ρουτερ. Αν ειμαι σε καφετερια τους ζηταω να κανουν επανεκκινηση. Αν ειμαι σπιτι στελνω τη γυναικα μου να το ανοιγοκλεισει. Στον γυρισμο της λεω να μου φτιαξει και ενα φραπε. Βλεπω πολυ Σουλειμαν.... Εεεε επανερχομαι στο θεμα μας. Οταν γινει ρισετ του ρουτερ η συνδεση γινεται κανονικα.

off topic.....

ΠΟΛΎ φλώρος ρε παιδί μου ο Σουλειμάν....:argue: