[Επίσημο] Samsung Galaxy S22 Series

Εγώ πάντως note 20 ultra μέχρι να χαλάσει ειδικά με SD card καθόλου άγχος για χώρο και πάντα έχω όλα τα αρχεία μου διάθεση και offline

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και καλά κάνεις, από την στιγμή που κάνεις την δουλειά σου μια χαρά γιατί να το αλλάξεις?, τι θα σου προσφέρει πρακτικά και ουσιαστικά ένα τηλέφωνο μιας γενιάς πιο καινούριο....υπερκατανάλωση απλά....προσωπικά έχω το Xiaomi Mi10 2 χρόνια σαν βασικό κινητό και δεν βρίσκω κυριολεκτικά ούτε ένα λόγο να το αλλάξω. Γνώμη μου είναι ότι αγοράζεις μια ναυαρχίδα και πρέπει να την κρατάς τουλάχιστον 3 χρόνια για να δεις ουσιαστική και πρακτική διαφορά από την επόμενη συσκευή που θα πάρεις. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την τρεμούρα να πάρουμε αμέσως την επόμενη συσκευή που κάνει κιόλας και 1.000+ ευρώ...

• Like
Reactions: speedman_27
σε καποιους αρεσει να δοκιμαζουν (οταν μπορουν βεβαια) ... δεν ειναι θεμα αναγκων.
Προφανως και κανει καποιος τη δουλεια του με ενα πιο απλο και οικονομικο κινητο...αλλα δεν εξεταζουμε αυτο εδω.

• Like
Reactions: airb
Για τη μπαταρία συγκεκριμένα πάντως, στο μοντέλο με τον exynos, σε σημερινό test:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Φαίνεται να είναι κατά 7% χειρότερο σε σχέση με τον SD, διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο, παρά ταύτα, με μεγαλύτερη αυτονομία από το Iphone 13 pro.

Για τη μπαταρία συγκεκριμένα πάντως, στο μοντέλο με τον exynos, σε σημερινό test:

Φαίνεται να είναι κατά 7% χειρότερο σε σχέση με τον SD, διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο, παρά ταύτα, με μεγαλύτερη αυτονομία από το Iphone 13 pro.

Από το μικρό 13pro, όχι από το max που βγήκε πρώτο με διαφορά. Και οπως σχολίασε και ο tech chap ίσως υπήρξε κάποια ανωμαλία στο stand by mode test που έκανε, δεν είναι φυσιολογικό το 13pro να χάσει 8% σε ένα βράδυ.

Για την ιστορία το iPhone 13 pro έχει μπαταρία 3095mΑh ενώ το S22 Ultra 5000mΑh.

Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που δεν αντικατοπτρίζονται σε ένα τέτοιο τέστ.
Αυτό είναι απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, χωρίς χρήση cell services.

Κατά τα άλλα, για το iphone13 pro έγραψα συγκεκριμένα, όχι για το max.
Το πως έχασε 8% σε standby, προφανώς και ως επί το πλείστον αφορά service που έτρεχε στο background. Σε όλα τα λειτουργικά συμβαίνει.

Παιδιά σε βίντεο πώς τα πάει το Ultra; Ειδικά σε θέματα focus, το κρατάει κλειδωμένο όταν π.χ. τραβάς κάποιον που μετακινείται; Γενικά, έχετε δει κάπου προβλήματα;

το βιντεο σε γενικες γραμμες ειναι καλο.
Εχει φυσικα το over proccesing της samsung, ειναι κυριως over sharpened.
Τα χρωματα ειναι λιγο ψυχρα, αλλα αυτο ειναι θεμα προτθμησης.

Εχει καλο hdr , αλλα οχι τοσο οσο του iphone.

Το κυριο θεμα του ειναι η σταθεροποιηση, που αν αρχισεις και κινεισαι ειδικα δεξια-αριστερα κλπ , τοτε φαινεται οτι δεν μπορει ν ακολουθησει σωστα και εμφανιζει κομπιασματα.
Φαινομενικα ειναι πιο σταθερο απο του iphone, αλλα εχει αυτο το ενοχλητικο φαινομενο που στην ουσια καταστρεφει μερικες φορες το βιντεο.

υπαρχουν κι αλλα προγραμματα, οπως το filmic pro για ακομα καλυτερη εικονα, με λιγοτερη συμπιεση , λιγοτερο εντονα χρωματα και επεξεργασια.

Τελος υπαρχει και δυνατοτηα για raw video , με μια εφαρμογη οπως η motion cam , αλλα μαλλον δεν θα ενδιαφερει πολλους.
Τραβαει σε cinema dng, με πραγματικη εξαιρετικη ποιοτητα (ασυμπιεστο raw) αλλα για να το δεις/επεξεργαστεις, πρεπει να το μεταφερεις στον υπολογιστη και να χρησιμοποιησεις ενα προγραμμα οπως το davinci resolve.

ΥΓ... η εστιαση ειναι καλη, καλυτερη απο περσυ, αλλα δεν το εχω δοκιμασει εκτεταμμενα .

Καλά το ξέρω... Αλλά μου κάνει εντύπωση, σε Android δεν υπάρχει εναλλακτική; Εφάμιλλη εννοείται. Αν όχι, μεγάλο μείον κατά τη γνώμη μου. Καταλαβαίνω πάντως ότι και το Ultra είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Εφάμιλλη όχι, αλλά το ultra είναι αρκετά καλό, καλύπτει τους περισσότερους.

Έχει ακόμα ελλείψεις, πχ δεν μπορείς ν αλλάξεις κάμερες όταν τραβάς 4κ 60p.

Το hdr video υπολείπεται , το ιδιο και η σταθεροποιηση.

Έχει φυσικά μερικά πολύ θετικά, όπως το πολύ μεγάλο ζοομ, και την εφαρμογή για raw (σε πολλά android, όχι μόνο στα samsung).

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Το zoom στο Ultra είναι προοδευτικό (δηλαδή μπορείς να κάνεις zoom μεταξύ 1 και 10 σε οποιαδήποτε ενδιάμεση σκάλα) ή με διακριτές τιμές (π.χ. 3x, 10x);