Ότι και να λέμε, είναι εκπληκτική συσκευή φωτογραφικά το s22 ultra.
Μου κάνει εντύπωση που πρόκειται για το The Verge.
Έχουν πολύ έντονη ροπή προς την Apple.
Να το κάνουμε Τάκη. Εγώ διαθέτω το τηλέφωνό μου.
Μου κάνει εντύπωση που πρόκειται για το The Verge.
Έχουν πολύ έντονη ροπή προς την Apple.
Το να πατησουμε παντως pause σε ενα youtube video για να συγκρινουμε, μαλλον σαν αστειο το εκλαμβανω. Ας ειχε τουλαχιστον τα πρωτοτυπα δειγματα να τα κατεβασουμε να τα συγκρινουμε, οπως κανουμε εδω στο avclub.
Οταν λες οτι τραβας μονο expert raw, φανταζομαι οτι αναφερεσαι σε binned 12mp jpeg αρχειο, σωστα; Γιατι αν ισχυει αυτο, χανεις πολυ λεπτομερεια συγκριτικα με το αν ηταν 108mp jpeg (δεν αναφερω dmg αρχεια που καταλαβαινω οτι δεν υποστηριζονται καν απο το expert raw και θα ηταν και τεραστια). Το λεω με σιγουρια διοτι το 48mp jpeg του iphone (μεσω ειτε μετατροπης proraw μαμας camera app ειτε μεσω third party app) εχει τεραστια διαφορα στη λεπτομερεια συγκριτικα με το binned 12mp.
Για το μαμα camera app τα ειπαμε. Εχει πολλες δυνατοτητες αλλα ελλειψη manual controls βασει της φιλοσοφιας της απλοτητας και αποφυγης confusion στον μεσο χρηστη.
Τωρα για το video, δεν εχω δει ακομα review που να αναφερουν οτι υπαρχει κινητο που να εχει καλυτερες επιδοσεις απο το iphone. Δεν ξερω τι εχουν κανει (εχει να κανει με το Dolby Vision?), αλλα ειναι πραγματικα εντυπωσιακο ειδικα οταν εχεις καλο φως. Θα μου πεις το Ultra εχει 8Κ, αλλα με crop και χωρις stabilization ειναι πρακτικα αχρηστο.
Το dxo το είχε μετρήσει , εγώ θυμάμαι ότι ήταν περίπου 1/3 sec που είναι αρκετό να χάσεις τη στιγμή.
Δεν υπάρχει περίπτωση.
50-100ms σε χαμηλό φωτισμό που το τέσταρα τώρα στο auto.
Σε καλύτερες συνθήκες θα είναι μειωμένος ο χρόνος.
Στο pro mode με πειραγμένο shutter speed είναι ακαριαίο.
Μαζί σου. Σε αυτή τη περίπτωση όμως, αξιωματικά, όλα τα youtube reviews είναι trash. Τα ίδια να γράψουμε και στο δίπλα θέμα όταν μπαίνουν κάτι MaxTech reviews κλπ και τα λέμε αξιόπιστα.
Τα 108mp σου δίνουν προφανώς πολλή περισσότερη λεπτομέρεια. Μόνο σε landscape θα χρησιμοποιήσω hires. Ή εάν σε ενδιαφέρει στη λήψη το crop. Διαφορετικά τα fundamentals στο expert raw είναι σαφώς ανώτερα.
Εντάξει. Δεν δέχομαι το ότι δεν προσθέτει ένα ξεχωριστό mode επειδή στο rotation της επιλογής με ένα περεταίρω θα συγχυστεί ο μέσος χρήστης.
Δεν έχεις δεί review που να λέει πως κάποιο άλλο είναι ανώτερο, επειδή δεν υπάρχει στην αγορά συνολικά ανώτερη συσκευή για video από τα iphone. Τα Samsung με πολύ φως τα πάνε μια χαρά, εάν έχεις gimbal το 8K είναι χάρμα. Ταυτόχρονα, με το που αρχίσει να πέφτει το φως ξεκινάει το χάος, συνθήκες που τα iphone ελέγχουν σαφώς καλύτερα.
Να σου δωσω ενα ακομα παραδειγμα της ασχετοσυνης της, οταν της κανει εντυπωση η κακη αποδοση του samsung στα σκοτεινα του periscope lens, χωρις να ξερει πως ο λογος ειναι οτι στα σκοτεινα γινεται crop η εικονα της main camera κατι που εξηγει το pixelisation.
Τωρα για εξηγησε μου την διαφορα HiRes και expert raw. Στην πρωτη τραβαει 108mp jpeg χωρις metadata και στη δευτερη κραταει τα metadata αλλα κανει bin τα 108 σε 12mp jpeg?
Για το 8K επισης τα ειπαμε. Με τοσο μεγαλο crop και την αναγκη να κουβαλας gimbal, ειναι τρομερα περιοριστικο. Ασε που προφανως δεν θα δουλευουν εξισου καλα τα computational λογω τεραστιου ογκου δεδομενων, σε συνδιασμο με τον συγκριτικά αναιμικό Exynos. Επιφυλασσομαι παντως να κανουμε και σε αυτο ενα test 8K vs 4K.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.