[Επίσημο] Samsung Galaxy S23 Series

Ο Τάσος μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχουν notification LEDs στο S 23:

View attachment 210360
Κάπως έτσι ήμουν κι εγώ όταν συνειδητοποίησα πως μπορούσα να πάρω screen protectors κ 1 χρόνο accidental damage σε φθηνότερη τιμή.

Τελικά ακύρωσα την παραγγελία κ το ξανααγορασα. Θα αργήσει μια εβδομάδα βέβαια αλλά μου ήρθε στο χιλιάρικο το τηλέφωνο μαζί με 2 φιλμ προστασίας οθονης (σε λίρες) κ άλλες 85 η ασφάλεια για 1 χρόνο

• Like
Reactions: vadergr and takisot
Πάντως το σύστημα τους είναι για πέταμα. Μιλάμε παρήγγειλα για 2η φορά πριν από 2 ώρες κι ακόμα δεν έχω email επιβεβαίωσης.

Επίσης η παλιά παραγγελία φαίνεται ακόμα, αν κ το support είπε πως ακυρώθηκε. Αν δεν έχει ακυρωθεί, θα έρθει αύριο στην ακριβή τιμή. Αν έχει ακυρωθεί, το 2ο έρχεται την ερχόμενη Παρασκευή ουσιαστικά με δώρο την ασφάλεια κ 2 προστασίες οθόνης.

Συνεπώς αν 2 μέρες διαφορά στην παραγγελία κάνει 7 μέρες διαφορά στην παράδοση, μάλλον πουλαει πολύ το ultra 12/512.

Το θέμα του storage πάντως και του λειτουργικού εν τέλει πρόκειται για "mislabel".

Στα 512GB storage (bytes), απο τη μετατροπή σε binary, χανεις περιπου 7-8%. Αυτό το ποσοστό το προσθέτει στο system η συσκευή.

Το S22U μου λέει ότι το system πιάνει 37GB, από τα οποία τα ~20,5GB "δικαιολογούνται" λόγω της αλμπανιάς στον υπολογισμό του χώρου.

Αν είχα το 512GB, τα 20,5 θα ήταν 41GB, οπότε το σύστημα θα φαινόταν σαν να πιάνει 57GB. Οπότε μηδέν αύξηση το footprint του Λ.Σ. από το S22 στο S23.

Οπότε false alarm.

Να και το σημερινό. Τέρας η μπαταρία!

Καλό βράδυ...

d50f9e475736e4e2ce5e008b6212afcf.jpg
Με τι χρήση;
Aπλά αναφέροντας την λειτουργία οθόνης,δεν λέει και πολλά,ίσως και τίποτα.Με ανοιχτά τα πάντα (data,bluetooth,wifi,gps)?
Μόνο data?Μόνο wifi?
Mε ποιές εφαρμογές;Άλλη ενέργεια ρουφάει πχ το ημερολόγιο και άλλη το tiktok.
Εγώ περιμένω και τον Τασούλη να γράψει εντυπώσεις.

Με τι χρήση;
Aπλά αναφέροντας την λειτουργία οθόνης,δεν λέει και πολλά,ίσως και τίποτα.Με ανοιχτά τα πάντα (data,bluetooth,wifi,gps)?
Μόνο data?Μόνο wifi?
Mε ποιές εφαρμογές;Άλλη ενέργεια ρουφάει πχ το ημερολόγιο και άλλη το tiktok.
Όλα ανοιχτά εκτός από bluetooth. Δεν άφηνα ανοικτή την οθόνη για να γράψει το SOT φυσικά .

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας με mobile data κιόλας.

Καμία σχέση με τις προηγούμενες ναυαρχίδες της Samsung.

Επιπλέον ένας φίλος που αναβάθμισε απο Note 20 Ultra δηλώνει εντυπωσιασμένος από την αυτονομία.

Το θέμα του storage πάντως και του λειτουργικού εν τέλει πρόκειται για "mislabel".

Στα 512GB storage (bytes), απο τη μετατροπή σε binary, χανεις περιπου 7-8%. Αυτό το ποσοστό το προσθέτει στο system η συσκευή.
Όντως από τότε που ανακαλύφθηκε το byte είναι γνωστό ότι άλλο η ονομαστική χωρητικότητα και άλλο η πραγματική.
Εν προκειμένω, στα 512 η πραγματική ωφέλιμη χωρητικότητα είναι 477 (όπως και στο 1Tb τα ωφέλιμα είναι 937)
Άρα 35 πάνε χαμένα από χέρι.
Οπότε λες Ανδρέα ότι στα 58 (στη φωτό που έβαλα στο ποστ #213) υπολογίζει και τα χαμένα 35;

Άρα το σύστημα είναι 23GB;

Περίμενε Σωκράτη γιατί γίνεται μάχη με τους παρόχους. Άλλαξα πάροχο και μόλις πήρε αίτηση φορητότητας με πήρε ο προηγούμενος και μου έδωσε φοβερή τιμή και πήρα να ακυρώσω τον νέο. Ωστόσο έγινε η αλλαγή στον νέο 😁😁 Τρελά σόου.😁😁

Γενικά εγώ έχω πάντα ανοικτό Bluetooth λόγω αυτοκινήτου, πάντα ανοικτό wifi, πάντα ανοικτά data , και η οθόνη φωτεινότητα καρφωτά στην μέση. Με αυτήν την χρήση θα κάνω δοκιμές στο S23. Άντε να σας κάνω την χάρη να το βάλω στα 120hz και ανάλυση οθόνης στην μέση . Παίζουν οι αυτά ρόλο στην μπαταρία.

Επιπλέον ένας φίλος που αναβάθμισε απο Note 20 Ultra δηλώνει εντυπωσιασμένος από την αυτονομία.
Καλά,ότι και να έπαιρνε ο φίλος σου μετά από αυτή την φόλα που είχε-και έχω-εντυπωσιασμένος θα ήταν.

Ακριβώς.
Άρα λογικά με τον ίδιο τρόπο πρέπει να υπολογίζει σε όλα τα μοντέλα ,σωστά;

στα 128GB τα διαθέσιμα είναι 119 .
Εγώ βλέπω 18GB στο system files στο Tab S6 (128) . Που σημαίνει ότι το πραγματικο σύστημα ειναι 9GB .

Θέλω να πω ότι ακόμα κι έτσι τρώει πάρα πολύ χώρο. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Καλά,ότι και να έπαιρνε ο φίλος σου μετά από αυτή την φόλα που είχε-και έχω-εντυπωσιασμένος θα ήταν.
Εμένα μου κάνει ακόμα εντύπωση πως ανέχεσαι ακόμα την "φόλα" όπως λες. Πραγματικά δεν γίνεται να σου χαλάει κάτι την καθημερινότητα σου, να το βρίζεις κάθε μέρα και να συνεχίζεις να το έχεις. Δεν είναι υγιες. Για κινητό μιλάμε όχι για κάνα σπίτι/αμάξι. Σόρρυ για το offtopic αλλά μου κάνει εντύπωση.

• Like
Reactions: Lobo10
Εμένα μου κάνει ακόμα εντύπωση πως ανέχεσαι ακόμα την "φόλα" όπως λες. Πραγματικά δεν γίνεται να σου χαλάει κάτι την καθημερινότητα σου, να το βρίζεις κάθε μέρα και να συνεχίζεις να το έχεις. Δεν είναι υγιες. Για κινητό μιλάμε όχι για κάνα σπίτι/αμάξι. Σόρρυ για το offtopic αλλά μου κάνει εντύπωση.
Κι εμένα Τάσο μου,αλλά δυστυχώς,τόσο τα μηνιαία έσοδά μου όσο και το υπόλοιπο στον τραπεζικό μου λογαριασμό,δεν με αφήνουν να σκεφτώ καν την οποιαδήποτε αλλαγή.

Με Snapdragon Note 20 Ultra!

Όχι το δικό σου με τον Exynos

Εγώ κρίνω κυρίως βάσει της εμπειρίας με το δικό μου και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την αγορά.

Μια μικρή χωροταξική αστοχία μόνο στο Ultra, που το ανέφερε κάποιος σε ένα βιντεάκι κι έχει δίκιο:

Από την κάτω μεριά, το ηχειακι στο απλό και στο plus μοντέλο βρίσκεται από την δεξιά μεριά.
Στο Ultra βρίσκεται από την αριστερά μεριά (λόγω spen) . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν κρατας το κινητό οριζοντια και βλέπεις βιντεάκι, η παλάμη να καλύπτει πάντα το ηχειακι. Θα πρέπει να το κρατάς προσεχοντας η παλάμη να μην εφάπτεται στο κινητό και να κάνεις μια καμπύλη για να μπορείς να ακούς καθαρότερα.

• Like
Reactions: vadergr
ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Παρήγγειλα μαζί μια προστασία οθόνης Sentio από το Πλαίσιο...... Εκεί που είναι ο σένσορας έχει ολόκληρο σημάδι !! Η ζελατίνα που έβγαλα πίσω από το τζαμάκι για να κολλήσει στην οθόνη δεν είχε καμιά τρύπα, είναι μονοκόμματη. Κάτι έχουν κάνει στο τζαμάκι από την πίσω πλευρά. Πρέπει να είναι πιό λεπτό το τζάμι σ αυτό το σημείο (γι αυτό αφήνει κενό από την οθόνη δεν κολλάει, άρα φαίνεται μαυρίλα) για να πιάνει καλύτερα ο σένσορας. Τρομερή επιτυχία. Ο κινέζος που το σκέφτηκε πρέπει να πάρει βραβείο ευρεσιτεχνίας 😡

Δείτε:
Λοιπον μόλις γύρισα από Πλαίσιο.
Λέω στον υπάλληλο στα κινητά, αυτό αν μη τι άλλο είναι κακόγουστο αστείο. Τι εννοείται μου λέει; Του λέω εσύ δέχεσαι σε 1500 ευρώ κινητό να φαίνεται αυτό το πράγμα που το βλέπεις και στην οθόνη και σε βιντεάκια, παντού; Προσπαθούμε μην τυχόν περάσει καμιά σκόνη και φάινεται μετά και εδώ έχει τέτοιο πράγμα; Μου λέει έτσι είναι όλα και σε μένα σε ένα Tablet ετσι είναι εκεί που είναι ο σένσορας.
"αρχίζω και ανεβάζω decibel"
Λέω : αδιάφορο τι φάινεται στο tablet σου, εγώ το θεωρώ επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Λέω βρες μου λύση, δώς μου άλλο, αυτό εγώ δεν το δέχομαι σε τέτοιο κινητό.
Μου λέει: και τα άλλα τα τζαμάκια που έχουμε το ίδιο έχουν και μάλιστα είναι μόνο στο Ultra !!! όλα τα τζαμάκια έχουν οπή για τον σένσορα !!
ΟΚ αν δεν έχεις τζαμάκι refund.
Ακούει την συζήτηση η υπεύθυνη που ήταν παραδίπλα και ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ μου λέει κανένα πρόβλημα θα σας κόψουμε πιστωτικό αφού δεν είστε ικανοποιημένος.

Και σας ρωτώ: Λέτε να φάμε τέτοια ήττα και στο whitestone των 60 ευρώ;

Λοιπον μόλις γύρισα από Πλαίσιο.
Λέω στον υπάλληλο στα κινητά, αυτό αν μη τι άλλο είναι κακόγουστο αστείο. Τι εννοείται μου λέει; Του λέω εσύ δέχεσαι σε 1500 ευρώ κινητό να φαίνεται αυτό το πράγμα που το βλέπεις και στην οθόνη και σε βιντεάκια, παντού; Προσπαθούμε μην τυχόν περάσει καμιά σκόνη και φάινεται μετά και εδώ έχει τέτοιο πράγμα; Μου λέει έτσι είναι όλα και σε μένα σε ένα Tablet ετσι είναι εκεί που είναι ο σένσορας.
"αρχίζω και ανεβάζω decibel"
Λέω : αδιάφορο τι φάινεται στο tablet σου, εγώ το θεωρώ επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Λέω βρες μου λύση, δώς μου άλλο, αυτό εγώ δεν το δέχομαι σε τέτοιο κινητό.
Μου λέει: και τα άλλα τα τζαμάκια που έχουμε το ίδιο έχουν και μάλιστα είναι μόνο στο Ultra !!! όλα τα τζαμάκια έχουν οπή για τον σένσορα !!
ΟΚ αν δεν έχεις τζαμάκι refund.
Ακούει την συζήτηση η υπεύθυνη που ήταν παραδίπλα και ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ μου λέει κανένα πρόβλημα θα σας κόψουμε πιστωτικό αφού δεν είστε ικανοποιημένος.

Και σας ρωτώ: Λέτε να φάμε τέτοια ήττα και στο whitestone των 60 ευρώ;

Dome με τα 1000.
Πήγαινε στο mozik να στην περάσουν.

Ναι σου λέεω το εχω παραγγείλει (τους τελείωσαν τα πρώτα) . Αλλά ρωτάω , λέτε να υπάχει τέτοια οπή και στο dome ; Ξέρετε;

Edit: πήρα στο mozik, μου επιβεβαίωσαν ότι όντως πολλά τζαμάκια έχουν οπή στον σένσορα αλλά το dome δεν έχει, είναι καθαρό.

Last edited:
  • Like
Reactions: vadergr and takisot