[Επίσημο] Samsung Galaxy S24 Series

Διαβάζοντας ότι η μπαταρία του κρατάει,σκεφτόμουν να το πάρω αλλά με φόβισε το σχόλιό σου,γι'αυτό σε ρώτησα.Δεν ξέρω όμως με την χρήση που του κάνω εγώ,δηλαδή ανοιχτά data έχοντας το τηλέφωνο hotspot συνέχεια,πόσο θα μου κρατάει.
πριν το update κρατουσε με χαλαρη χρηση ενα 2ημερο ανετα.

Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Αν χρησιμοποιώ το gps του τηλεφώνου για το google maps που είναι ανοιχτό σχεδόν συνέχεια,πάλι τραβάει πολύ μπαταρία.Αν χρησιμοποιώ το gps της οθόνης του αυτοκινήτου αλλά κάνοντας χρήση data με hotspot το τηλέφωνο,πάλι θα έχει κατανάλωση.

Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Αν χρησιμοποιώ το gps του τηλεφώνου για το google maps που είναι ανοιχτό σχεδόν συνέχεια,πάλι τραβάει πολύ μπαταρία.Αν χρησιμοποιώ το gps της οθόνης του αυτοκινήτου αλλά κάνοντας χρήση data με hotspot το τηλέφωνο,πάλι θα έχει κατανάλωση.
Απορώ πως δεν έχεις πάρει τόσα χρόνια σοβαρή επαγγελματική λύση ειδικά για την δουλειά σου: Garmin οθόνη ανεξάρτητη και από κινητό και από αμάξι και ΑΠΕΙΡΩΣ ακριβέστερη με τα συνεχόμενα updates που παίρνει. Εδώ έχω πάρει εγώ που βγαίνω μια στο τόσο στο εξωτερικό.
Το ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα είχα αγοράσει στην θέση σου:
Κάτι τέτοιο : https://www.amazon.de/-/en/DriveSma...N3bvxmx0I-UAFe9O9yoGhjA5U&keywords=Garmin+gps

Απορώ πως δεν έχεις πάρει τόσα χρόνια σοβαρή επαγγελματική λύση ειδικά για την δουλειά σου: Garmin οθόνη ανεξάρτητη και από κινητό και από αμάξι και ΑΠΕΙΡΩΣ ακριβέστερη με τα συνεχόμενα updates που παίρνει. Εδώ έχω πάρει εγώ που βγαίνω μια στο τόσο στο εξωτερικό.
Το ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα είχα αγοράσει στην θέση σου:
Κάτι τέτοιο : https://www.amazon.de/-/en/DriveSma...N3bvxmx0I-UAFe9O9yoGhjA5U&keywords=Garmin+gps
Πάτησα κι εγώ το link και βλέπω 1.437€!!!!Βρε συ,έχεις τρελλαθεί εντελώς;;;Μια χαρά κάνω την δουλειά μου με το maps,είτε μέσω του κινητού μέχρι πριν 4 μήνες,είτε μέσω της νέας οθόνης multimedia που έβαλα.

Attachments

• 20231017_084701.jpg
    20231017_084701.jpg
    1.8 MB · Views: 28
Μπαρντον , τι βλέπεις;; Εγώ αυτό σου έστειλα. Ταλαιπωρεις το κινητό μες στην ήλιο όλη μέρα με τους χάρτες; Κρίμα είναι.
Η αλήθεια ειναι, ξέχωρα απ το S24, γενικά μιλάω, ότι ένα σμαρτφον με ανοιχτό συνέχεια GPS κι χάρτες, φωτεινότητα οθόνης κι το ελληνικό καλοκαίρι των κατά μέσο όρο 35 (φέτΟ κι περισσότερο βαθμούς), ταλαιπωρείται αφάνταστα, το καταλαβαίνει κανείς κι απ το πόσο γρήγορα υπερθερμαίνεται-ζεματάει, κι ταλαιπωρεί λογικά κι την μπαταρία. Βέβαια επιπλέον οθόνη στο αμάξι, που να την βάλεις, αν εχεις ήδη βάλει ή έχει απ την μάνα του.
Πρόβλημα.

Τώρα πως κάποιοι κλέίνετε τα δεδομένα κι το GPS στο σμαρτφον, απορώ, εγώ όλη μερα ανοιχτά τα έχω.

Η αλήθεια ειναι, ξέχωρα απ το S24, γενικά μιλάω, ότι ένα σμαρτφον με ανοιχτό συνέχεια GPS κι χάρτες, φωτεινότητα οθόνης κι το ελληνικό καλοκαίρι των κατά μέσο όρο 35 (φέτΟ κι περισσότερο βαθμούς), ταλαιπωρείται αφάνταστα, το καταλαβαίνει κανείς κι απ το πόσο γρήγορα υπερθερμαίνεται-ζεματάει, κι ταλαιπωρεί λογικά κι την μπαταρία. Βέβαια επιπλέον οθόνη στο αμάξι, που να την βάλεις, αν εχεις ήδη βάλει ή έχει απ την μάνα του.
Πρόβλημα.

Τώρα πως κάποιοι κλέίνετε τα δεδομένα κι το GPS στο σμαρτφον, απορώ, εγώ όλη μερα ανοιχτά τα έχω.
Ακόμα και το hotspot πολλές ώρες ανοιχτό!

New update (327mb)..

Screenshot-20240808-171345-Software-update.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στη καθημερινότητα -όχι πως αυτό είναι καθημερινότητα, οι διαφορές στις επιδόσεις των ναυαρχίδων είναι πλέον απολύτως αμελητέες. Ακόμη και με το pixel που είναι πίσω σε SoC σε σχέση με τα άλλα 2, όσο δεν αποφασίσει κανείς να ανοίξει όλα τα apps του μαζί, μια χαρά γρήγορο το αισθάνεσαι.
Θεωρώ πως πλέον ο σημαντικότερος παράγοντας είναι το efficiency του κάθε SoC.

Στη καθημερινότητα -όχι πως αυτό είναι καθημερινότητα, οι διαφορές στις επιδόσεις των ναυαρχίδων είναι πλέον απολύτως αμελητέες. Ακόμη και με το pixel που είναι πίσω σε SoC σε σχέση με τα άλλα 2, όσο δεν αποφασίσει κανείς να ανοίξει όλα τα apps του μαζί, μια χαρά γρήγορο το αισθάνεσαι.
Θεωρώ πως πλέον ο σημαντικότερος παράγοντας είναι το efficiency του κάθε SoC.

Στα απλά πράγματα όλα γρήγορα είναι. Αν θες να κάνεις κάτι πιο απαιτητικό όμως, εκεί υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Πχ στο 16pro είδα στη πράξη σχεδόν μισό χρόνο στο video export σε σχέση με το 15pro που ήταν ήδη το γρηγορότερο στην αγορά. Η πχ zero shutter lag ακόμα και σε ProRaw λήψεις.
Και είναι βέβαια και το θέμα του efficiency ενώ τώρα με την έλευση του A.i. on device, πιθανολογώ πως το «έξτρα γκάζι» των γρήγορων smartphone θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο.

Ο μισός χρόνος Τάκη πάντως στο standardized τεστ που κάνουν με το lumafusion στο phonebuff, είναι 9 sec vs 12 στο S24U. Στο filmora που για κάποιον λόγο χρησιμοποίησαν μεταξύ των S24U και Pixel 9 pro, είναι 12 sec vs 27 sec. Ε, και 27sec να πάρει για 1,5 λεπτό video που τεστάρουν, δεν χάλασε ο κόσμος εκτός και εάν κάνει κανείς power editing μεγάλα από το κινητό καμμιά 10αριά φορές τη μέρα, το οποίο δεν το κάνει κανείς.

Πιο σημαντικό για την εμπειρία είναι το να μην γίνεται refresh κάποιου app στο background όταν το επαναφέρεις παρά το video editing.

Το zero shutter lag ή γενικά το shutter speed έχει να κάνει με τον εκάστοτε σένσορα και πολύ λιγότερο με τη CPU. Ο μόνος περιορισμός που βάζει ο ISP της CPU είναι η μέγιστη ανάλυση φωτογραφίας σε burst mode.

• Like
Reactions: speedman_27
Κοιτα, εγώ έκανα το δικό μου test το οποίο μπορούμε να αναπαράγουμε και στο Samsung εφόσον έχει LumaFusion.
Το point είναι πάντως ότι καλό να υπάρχει το έξτρα γκάζι διότι ποτέ δεν ξέρεις που θα το χρειαστείς.

Σας βολεύει το lumafusion μου φαίνεται δύσκολο στο κινητό το filmora σε λίγα λεπτά κάνεις παπάδες

Γενικά έχουν πάρα πολλές επιλογές και τα 2, ωστόσο δεν μπορώ να φανταστώ πως θα περάσω χρόνο στο κινητό για να κάνω edit κάποιο video.
Μέχρι στιγμής τα τελευταία χρόνια, μόνο έχω κόψει/ενώσει video και πρόσφατα έκανα και μια μετατροπή από hvec σε h.264 για να στείλω ένα αρχείο, εφόσον υπάρχουν και πρόσφατες συσκευές που δεν το κάνουν decode -απλά ντροπή.

Γενικά έχουν πάρα πολλές επιλογές και τα 2, ωστόσο δεν μπορώ να φανταστώ πως θα περάσω χρόνο στο κινητό για να κάνω edit κάποιο video.
Μέχρι στιγμής τα τελευταία χρόνια, μόνο έχω κόψει/ενώσει video και πρόσφατα έκανα και μια μετατροπή από hvec σε h.264 για να στείλω ένα αρχείο, εφόσον υπάρχουν και πρόσφατες συσκευές που δεν το κάνουν decode -απλά ντροπή.
Με filmora και capcut κάνεις άνετα επεξεργασία μικρής διάρκειας βίντεο και βάζεις και μερικούς τίτλους και εφε μεταβάσεις εύκολα

M' αρέσει που κάθεστε και κάνετε edit video σε 6 ιντσες..... Σίγουρα 17χρονα δεν είστε.
Οπότε , είτε δεν έχετε κομπιούτερ σπίτι, είτε θέλετε να ανεβάσετε αμέσως τα φτιαγμένα βιντεάκια στα big brother σας.
Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.

M' αρέσει που κάθεστε και κάνετε edit video σε 6 ιντσες..... Σίγουρα 17χρονα δεν είστε.
Οπότε , είτε δεν έχετε κομπιούτερ σπίτι, είτε θέλετε να ανεβάσετε αμέσως τα φτιαγμένα βιντεάκια στα big brother σας.
Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.

Αν θες να ανεβάσεις κάπως πιο ποιοτικά videos στα social (Για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους), είναι μια πολύ καλη λύση.

• Like
Reactions: speedman_27