[Επίσημο] Samsung Galaxy S5

τα δεδομενα και τα μεγεθη ,αλλαξαν πια.με το κινητο σου,κανεις τα παντα.οποτε η μεγαλη οθονη,ειναι πλεον αναγκαια.
κι`εγω καποτε ελεγα μεχρι 4,5 ιντσες,ειμαι καλα-δεν μπορω παραπανω.
με το s4 τωρα,λεω ειμαι στο οριο.εχω μεγαλη οθονη και μπορω και το χειριζομαι και με το ενα χερι(οριακα αλλα μπορω).
αυτο το καταλαβε και η apple,οπου βαση των φημων,παει για 2 τηλεφωνα με μεγαλες οθονες.ειδικα το μεγαλο της,παει για Phablet..
εαν μιλαμε για καποια lags τυπου "παταω να ανοιξουν οι επαφες και δεν ανοιγουν σε 1 sec,αλλα σε 2 sec.." ναι οντως υπαρχουν γενικοτερα στον κοσμο των android.
το λειτουργικο ειναι πολυ φορτωμενο και σε συνδυασμο με το custom interface του καθε κατασκευαστη,γινεται ακομα βαρυτερο.σε αντιθεση με το ios το οποιο εχει μονο τα απαραιτητα(και πολυ καλα κανει) και τρεχει πολυ καλυτερα.για το πλαστικο θα επιμεινω κι`εγω,οτι ναι μεν ειναι πλαστικο,αλλα οχι πλαστικουρα.ουτε σπανε ευκολα,ουτε ξεθωριαζουν και εχουν καλη αισθηση στο χερι.επισης μην ξεχναμε εναν πολυ σπουδιαο παραγοντα υπερ της samsung.σε 2-3 μηνες,το s5 θα εχει πεσει στα 450-500 ευρω και σε κανα 6μηνο κοντα στα 400.
αρα θα εχει ενα πολυ καλο value for money,με το οποιο ξεχνας το οποιο συν των αννταγωνιστων του,ειδικα οταν αυτος λεγεται iphone και παραμενει στα 700+ ευρω..:a0210:

πολυ καλο value for money εχει τωρα πχ το Nexus 5, το οποιο ειναι πιο γρήγορο απο το S5, ειναι πολύ πιο ομορφο, εχει καλύτερη κατασκευή και pure android που δεν λαγκαρει δεν κολλάει, με μονο 300 .

Σε αυτά τα λεφτά δεν θα παρεις την oled του S5 η την 16mp camera, αλλα στο value for money τις κανεις αυτες τις παραχωρήσεις.

και αυτο εχει τα θεματα του.χωρις επιπλεον αποθηκευτικο χωρο,μικρη διαρκεια μπαταριας,μετρια καμερα..
κρινεις βαση των αναγκων σου και αγοραζεις..:2thumb22sup:

Μη κοιτάς τα mah στην μπαταρία, στο S5 η μπαταρία οδηγεί μια oled που καιει αρκετό ρεύμα παραπανω απο την ips. Στην πραγματικότητα το nexus θα σε βγάλει περισσότερες ώρες από το s5 ( παλι τσεκαρισμενο με κινητό συναδέλφου), αλλά ναι σε κάποια πράγματα θα κανεις μια παραχώρηση.

Τις διάφορες στην ποιότητα της οθόνης την θεωρώ αστεία, ενώ η κάμερα στο iphone εχει σαφώς πιο πολλές δυνατότητες (120fps κτλ)

Ασε λοιπόν τις επιπλήξεις για τι πρέπει να γράφουμε, ξέρουμε πολύ καλά τι γράφουμε.

Ενημερωτικά η κάμερα του S5 (όπως και του Note) μπορεί να τραβήξει και 4K. Τα υπόλοιπα δεν αξίζει να τα σχολιάσω.

Όσο για την μπαταρία του Nexus και πάλι λάθος καθώς έχει 2 ώρες μικρότερη διάρκεια από το S5...

http://www.phonearena.com/news/Gala...lagship-has-the-endurance-of-a-tablet_id55077

Κανεις το λάθος και κοιτας μονο τα specs και τα benchmarks. Στη πραγματική ζωή ναι κρατάει παραπανω το nexus εκτός αν εχεις την oled σε πολυ μικρή φωτεινότητα η δεν την ανοίγεις και πολυ συχνα (αλλά τοτε μάλλον στταφι θα πηγαίνει!)

Όπως τα λεει ο Δημήτρης είναι.

Οιαδήποτε οθόνη μικρότερη των 4,5'' είναι πλεον μικρη για τις ανάγκες του σημερα (και αυτό θα το παραδεχτουν στην πράξη όσοι το αρνούνται σήμερα - το iPhone 6 ερχεται).

Τα lag όμως στο Android (τουλάχιστον στο S4 που εχω) είναι θεμα ωρες ωρες (ναι lag 1-2 (ή και παραπάνω) sec μπορει να σου σπασει τα νευρα όταν δεν ξερεις αν εχει ''πατηθει'' η επιλογή ή όχι)

Για τη καμερα Apple vs Samsung γελάω. Με το S4 θελεις τοση ωρα να κανεις focus και έχει τοσο lag μεχρι να κλικαρει που το παιδι, που θες να φωτογραφήσεις, από μωρό θα έχει πάει φαντάρος :p

Αν επαιρνα τωρα κινητο μάλλον στο Nexus θα κατεληγα.

Αν περιμενω λίγο, που αυτό θα κανω, μαλλον το iPhone 6 θα πάρω.

Τα lag όμως στο Android (τουλάχιστον στο S4 που εχω) είναι θεμα ωρες ωρες (ναι lag 1-2 (ή και παραπάνω) sec μπορει να σου σπασει τα νευρα όταν δεν ξερεις αν εχει ''πατηθει'' η επιλογή ή όχι)

Για τη καμερα Apple vs Samsung γελάω. Με το S4 θελεις τοση ωρα να κανεις focus και έχει τοσο lag μεχρι να κλικαρει που το παιδι, που θες να φωτογραφήσεις, από μωρό θα έχει πάει φαντάρος :p

ποια εκδοση android φορας?
εγω με 4.4.2 ειχα αρκετα κολληματακια,αλλα ποτε στην καμερα.
τωρα μεta to τελευταιο πατσακι που πηραμε ota,εστρωσαν αρκετα τα πραγματα.
θελω να πιστευω οτι μετα την αναμενομενη 4.4.4 θα παμε ακομα καλυτερα...:2thumb22sup:

4.4.2

Όταν την εβαλα μου φανηκε λιγο πιο σπιντατη (η καμερα πχ εγινε λιγο καλυτερη - αλλα δεν φτανει το iPhone)

4.4.4; Για ραιτ.....Καποια πραγματα απλως δεν αλλαζουν ποτε (σαν το MS Flight Simulator που και σημερα να το παιξεις θα σερνεται όπως με μηχανημα πριν 15 χρονια :p). Αν η ''βαση'' δεν είναι σωστη και το OS ''καθαρο'' (με ότι μεινοκτηματα συνεπάγεται αυτό - βλ. Apple), το smoothness της Apple απλως δεν θα το χεις ποτε...

4.4.2

Όταν την εβαλα μου φανηκε λιγο πιο σπιντατη (η καμερα πχ εγινε λιγο καλυτερη - αλλα δεν φτανει το iPhone)

4.4.4; Για ραιτ.....Καποια πραγματα απλως δεν αλλαζουν ποτε (σαν το MS Flight Simulator που και σημερα να το παιξεις θα σερνεται όπως με μηχανημα πριν 15 χρονια :p). Αν η ''βαση'' δεν είναι σωστη και το OS ''καθαρο'' (με ότι μεινοκτηματα συνεπάγεται αυτό - βλ. Apple), το smoothness της Apple απλως δεν θα το χεις ποτε...

η αληθεια να λεγεται...

4.4.2

Δεν θυμαμαι να έλεγες τα ιδια περι αποκρισης οταν ειχες δοκιμασει το note 3.
Μην τα βαζεις ολα στην ιδια ζυγαριά.
Απο την αλλη, εχεις οντως δίκιο πως το s4 εχει lag.Δεν το εκρυψε κανεις.Τα htc one, nexus 5 (lag free),note 3 , g2(δεν ξερω τι κανει το g3), s5 παιζουν μακραν ανωτερα απο το s4.

Τελος, αν εχεις ηδη αποφασισει να παρεις το iphone 6, ευχομαι ολοψυχα καλορίζικο αλλα δεν χρειαζεται να ποσταρεις για να πεισεις τον εαυτο σου. :p
Ετσι και αλλιώς δεν σε φοβαμαι.Θα ξαναγυρισεις οταν νιωσεις την απουσια της amoled :p

Όλα όταν τα δοκιμάζεις στην αρχη, καλά φαινονται. Μετα από λιγο καιρο χρησης καταλαβαίνεις τα lag κλπ προβλήματα.

Δεν ξερω αν το note είναι καλύτερο, πολύ αμφιβάλλω (γιατι δεν είναι θεμα hardware προφανως).

Ισως εχει να κανει και με συνεργασια Android - Exchange (στο δικό μου δοκιμάζαμε με exchange - στο δικό σου με gmail).

Η αλλαγη σε iPhone θα γινει (λογικά) όχι τοσο λόγω προβλημάτων αλλά περισσότερο λόγω διάθεσης για αλλαγή (όπως άλλωστε έγινε και η μεταβαση από Apple σε Android).

PS Δεν δουλευει το quote...

4.4.2

τολμώ να πω την εξής μεγάλη κουβέντα: οτι στο nexus 5 με 4.4.4 ΕΧΩ το smoothness και την απουσία lag όπως Apple, για ΠΡΩΤΗ φορά σε android τηλέφωνο που κατέχω ακόμα και μετά απο 8 μήνες χρήσης, γιαυτό εχω εθουσιαστεί και τόσο με αυτή τη συσκευή.

Στο tablet Z με 4.4.3 ΔΕΝ το εχω σε καμία περίπτωση.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S5

4.4.2

η αληθεια να λεγεται...

Σιγουρα δεν εχετε πιασει στα χερια σας HTC και ειδικα το Μ8

edit
επισης το Note 3 & το S5

Last edited:
τολμώ να πω την εξής μεγάλη κουβέντα: οτι στο nexus 5 με 4.4.4 ΕΧΩ το smoothness και την απουσία lag όπως Apple, για ΠΡΩΤΗ φορά σε android τηλέφωνο που κατέχω ακόμα και μετά απο 8 μήνες χρήσης, γιαυτό εχω εθουσιαστεί και τόσο με αυτή τη συσκευή.

Στο tablet Z με 4.4.3 ΔΕΝ το εχω σε καμία περίπτωση.

γι`αυτο ειπα πριν οτι με την 4.4.4,περιμενω μεγαλη αλλαγη στην συμπεριφορα του λετουργικου.

γι`αυτο ειπα πριν οτι με την 4.4.4,περιμενω μεγαλη αλλαγη στην συμπεριφορα του λετουργικου.

χμμ δεν νομιζω, ουτε απο το changelog της google φαινεται κατι τετοιο... και με την 4.4.3 δεν ειχα δει χειρότερη συμπεριφορά ,η 4.4.4 απλά εδωσε καποια features.

για κατσε να το δουμε,γιατι με το τελευταιο πατσακι που πηρα(S4 γυρω στα 160mb)ειδα αισθητη διαφορα.
πιστευω αμεσα οτι θα παρουμε 4.4.4 και θα ξερουμε απο πρωτο χερι.

Note 3 , απλά δεν ξέρω τι θα πει lag , και μιλάμε για multitasking και multiwindow με πολλές εφαρμογές ανοιχτές και widget , όχι για απλά λειτουργικά με "κυβάκια" τύπου iOS και Windows.