[Επίσημο] Samsung Galaxy S7 Series

επειδη φιλε γιαννη εσυ απο οτι καταλαβα το δικο σου δε το χαρηκες, οι 2 προηγουμενες συσκευες (γιατι τιο εχω αλλαξει μεσα σε 2 βδομαδες 2 φορες!!) μου εβγαζαν ανετα τη μερα με τη χρηση που του εκανα (always on, 3 mail, facebook, messenger data on always και φωτεινοτητα στο auto) και γυριζα το απογευμα με 50-60% μπαταρια και σιγουρα ηταν βελτιωση για μενα γιατι πιο πριν ειχα το s6 edge και με την ιδια χρηση γυριζα με 30% αντε στη καλυτερη με 40%.

κωστας.

προφανως και ειναι βελτιωμενο σε σχεση με το s6, αλλα εγω ειχα και iphone 6s plus, και δεν ειδα βελτιωση σε σχεση με αυτο.
Η μπαταρια ειναι ενας λογος που τελικα δεν εμεινα με αυτο, αλλα οχι ο μοναδικος....

9c7826cc0ffecdfd52d394bc9601ce6f.jpg

a722127c660a42d79e8900c17f180650.jpg

e8f0f5209535599c47ff7eee91b0356e.jpg

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο πάνω.

Ένα 25-30% βελτίωσε σε σχέση με 6 edge.
Πλέον με 3 πλήρες φορτίσεις βγάζω μια εβδομάδα χρήσης.

Με το 6 edge ήθελα minimum 4 και 5 φορτίσεις αρκετές φορές.

Από άποψη αυτονομία η συσκευή αποδιδει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Είχα να δω τέτοια αυτονομία από εποχές z3.

Το μοναδικό αρνητικό που προσαπτω στην συσκευή είναι η αυτόματη φωτεινότητα που είτε σηκώνει πολύ εκεί που δεν πρέπει είτε ελάχιστα αντίστοιχα.
Ούτε η manual φωτεινότητα μου αρέσει.
Έως 30-35% είναι κάπως χαμηλά ενώ αντίστοιχα σε 70-80% ανεβαίνει υπερβολικά.

Πρέπει να υπάρχει καλύτερη ισορροπία..

Δεν το συζητώ για iPhone κάν.
Άσε και αυτά τα οικόπεδα bezel θυμίζει συσκευή του 2010
Στο κάδο σκουπιδιών ανήκει αποκλειστικά.

Έχω το iPad να ανέχομαι τα πολλά κουσούρια του και τους περιορισμούς/ελλείψεις.

Να μου λείπει δεύτερος βραχνάς :p

Ο καθένας όπως βολευεται. ..

Εγώ πάντως πρωτη μέρα πάλι με το 6s plus, από το πρωί το έχω σκίσει να το στηνω από την αρχή, πήγα και στα ανηψια μου που έπαιξαν 2-3 ώρες παιχνίδια και τώρα που γύρισα είναι στο 30%, με φωτεινότητα 50% και πάνω και όλα ανοιχτά!

14 ώρες πολύ χρήση και με navigation στην Αθήνα με 100% φωτεινότητα για κάνα 2ωρο επίσης.

Αυτο δεν μπορούσα να το έχω με το s7 και ας λένε τα νούμερα ότι θέλουνε. ...

Άλλοι κάτοχοι iPhone διαφωνούν όμως με τα συμπεράσματα σου αφού δούλεψαν το 7edge και βρίσκουν την αυτονομία του ανώτερη στο διπλανό φόρουμ.
Επειδή εσύ δεν πετυχαίνεις τα νούμερα που άλλοι πετυχαίνουν δεν σημαίνει ότι το iPhone είναι καλύτερο.
Παίζει και μάπα παρτίδα να σου έκατσε με προβληματική μπαταρία.:chinscratch:

Σε καμία περίπτωση συσκευή με 2900 μπαταρία μπορεί να υπερβεί μια άλλη με 3600.

Εκτος αν νομίζεις ότι το iOS είναι θαυματουργό λογισμικό.
Ακομα και τα Apple friendly site δηλώνουν την υπέροχη του edge από το iPhone σε αυτονομία και όχι μόνο.

Last edited:
Αν και πολλές φορές στο παρελθόν εχω ερθει σε αντιπαράθεση με τον Γιάννη (προφανώς επειδή ειχε αδικο και εγω δίκιο :p ) δεν μπορώ παρα να παραδεχτώ οτι εχει @@ αυτό που κάνει.

Δεν κάνουν ολοι τοσο εύκολα την αλλαγή στρατοπέδου σε τέτοιο επίπεδο (smartphone & tablet & smartwatch).

Ασχέτως αν του αρέσει πιο πολύ το IOS (λιγο ανωμαλία το λες :p ) δοκιμάζει σε πλήρη κλίμακα και το αντίπαλο στρατόπεδο (Θεωρω οτι το κανει γιατι πλεον εχει παρατηρησει τις ελλείψεις του IOS , δεν ξέρω αν το παραδέχεται η όχι.Μπορεί να εχω και άδικο).

Οταν ο Γιάννης δοκιμάζει και επιστρέφει αναφέροντας τους λόγους του , εγω τον πιστεύω (disclaimer για το φινάλε) .Δεν θα ειχε κανεναν λόγο να μπει σε τοσα εξοδα και κυρίως κόπο , απλά για να θαψει το Android.
Απο την αλλη , για πρώτη φορά φετος έγραψε τόσα θετικά , και εγκατέλειψε απλά επειδή οι απαιτήσεις της δουλειάς του δεν καλύπτονταν απο το S7 (οι απαιτήσεις του βεβαια δεν ανήκουν καν στο 0.001% των χρηστών , ανεξαρτήτου πλατφόρμας).

Εφυγε , αλλα θα επιστρέψει , είμαι σίγουρος :p (Γιάννη μάλλον το επομενο Nexus θα είναι HTC )

Disclaimer: Στο μονο που διαφωνώ με τα συμπεράσματα του Γιάννη για το S7 είναι η αυτονομία του.Στο android και στη Samsung τρεχουν πολλές υπηρεσίες οι οποίες δεν υπάρχουν καν στο πολύ λιτό περιβάλλον του IOS που δεν εχει καν widgets σαν του Android.Αν εβαζε το S7 να τρεχει γυμνό οπως το iphone , πάλι θα ειχε (μακράν) ανώτερη αυτονομία.Αναφέρεται παντού και δεν ειναι μυστικό.Αν τα iphone ειχαν κορυφαία αυτονομία, θα είχε βουίξει ο τόπος και θα το ξέραμε.

Για να εχω ακριβως μια αποψη εμπεριστατομενη, κανω αυτες τις αλλαγες και μαλιστα σε ολα τα επιπεδα.

Θυμαμαι οταν εκανα μια παρομοια αλλαγη πριν 5-6 χρονια , αφησα την περιφημη τοτε Canon 7D + L Canon φακους (συστημα 5000 ευρω περιπου) για να πω στις sony mirrorless !
Ολοι με θεωρουσαν τρελλο , και ηταν σιγουροι οτι θα ξαναγυρναγα σε DSLR .

Φυσικα αυτο δεν εγινε ποτε , για διαφορους λογους βεβαια.
Αλλαξα κι εκει πολλα "στρατοπεδα" , πολλα συστηματα σωματων και φακων κι εχω καταληξει παλι σε mirrorlessκαι συγκεκριμενα σε sony a6000 + σονυ φακοι.

Τεσπα, αυτο το ειπα γιατι δεν εχω κανενα λογο να υπερασπιστω καμια εταιρεια , ουτε αυτο σημαινει οτι η apple ή η sony δεν εχουν προβληματα ή ελλατωματα.

Απλα, για τα δικα μου γουστα και απαιτησεις , αυτες καλυπτουν τις δικες μου αναγκες περισσοτερο.

Επισης, οι απαιτησεις καθε φορα ειναι ιδιδες (σχεδον) και για μενα δε χωραει αμφιβολια που υπερτερει η καθε εταιρεια-προιον.

Οτι και να λετε , η αυτονομια στα δικα μου ματια και απαιτησεις ηταν-ειναι καλυτερη σε iphone, κι αυτο μετραει (για το καθενα ).

Και φυσικα παιζει ρολο το λειτουργικο και το δεσιμο της καθε συσκευης με το software-hardware, λεγεται optmisation.

Ξερω οτι ακουγεται "γραφικο" αλλα αποδυκνειεται καθε φορα που πιανω ενα αλλο κινητο - υπολογιστη στα χερια μου.

Το οτι πχ ενα κινητο-ταμπλετ της apple μπορει και κανει multimedia εργασιες πολυ καλυτερα-ταχυτερα απο ενα αλλο , το αποδικνευει (σε μενα τουλαχιστον).

Tα νουνμερα πχ λενε, οτι ενα surface book εχει καλυτρεο-ταχυτερο επεξεργαστη και καρτα γραφικων, αλλα δεν μπορει να κανει 4k editing real time native υλικο.
Αντιθετα, ακομα κι ενα απλο iphone-ipad , με νουμερα "υποδεεστερα" το κανει και μαλιστα ανετα!

Το software ηταν παντα και θα ειναι η βασικη διαφορα για μενα , το hardware απλα υπαρχει για να ικανοποιει τις απαιτησεις του software.
Εκει χωλαινουν τα android και δυστυχως δεν ειναι ευκολο να φτασουν σε μεγαλο επιπεδο βελτιστοποιησης, λογω του fragmentation.

To s7 edge τωρα , εχει καλυτερο hardware συνολικα , αλλα δεν το εκμεταλλευεται .

Τεσπα.... σημασια εχει ο καθενας να χαιρεται αυτο που εχει !

efad42b3407198bff99f9d72529bd69a.jpg

7b0d5b3ca0c5807cd6139d6198f06bb4.jpg

342f571e47d3e2161929d3c3e3bea6ba.jpg

Η χρήση ήταν WiFi 80% και 20% 3G only(όχι 4G)
Φωτεινότητα 25% manual νύχτα και λίγο φως και την ημέρα 40% και στο αυτόματο.

Πολύ messaging,καμία 1 ώρα ομιλία,κανά μισάωρο χρήση κάμερας και φωτογραφίες,WiFi,BT,Location on,συγχρονισμό push 2 email,always on screen στο on μόνο 3-4 ώρες τη νύχτα-αλλιώς την ημέρα στο off.
Και μπόλικη κατανάλωση περιεχομένου,λίγο μουσική και λίγο browsing.

Αυτά.

ΥΓ:Διαφωνω κάθετα σε πολλά ειπώθηκαν πάνω αλλά ας μην το επεκτείνω περαιτέρω και ξεφύγουμε σε συγκρίσεις.

Η μόνη εκτίμηση σε iOS αυστηρά σε iPad έχω όπου εκεί γίνονται αντιληπτά τα πλεονεκτήματα του για 3-4 πολύ πολύ συγκεκριμένες χρήσης.
Όχι σε iPhone.
Ούτε να μου το χάριζαν δεν θα το κράταγα.

Τα τα Book και να το συγκρίνουμε με iPad είναι το λιγότερο αστείο και κωμικοτραγικό.
Μόνο με αντίστοιχα android tablet μπορεί να συγκριθεί.

Last edited:
Και μια διαφορετική νότα και φρεσκάδα τα notification στην edge screen με την οθόνη κλειστεί απλά με ένα απλό swipe κατα μήκος της οθόνης :p

782cd06c64d7ddaf2dfb7de30afa1cbf.jpg

Samsung Galaxy S7 Edge Smartphone Review
http://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-S7-Edge-Smartphone-Review.161628.0.html

Pro

+ superb camera

+ lightning-fast SoC

+ expandable storage

+ dust and water proof (IP68)

+ outstanding screen

+ great battery life

+ Quick Charge and wireless charging

+ voice quality

+ good headset included

+ OTG adapter included

Cons

- no infrared sensor

- no radio receiver

- Live View in Pro Mode not always reliable

- micro-USB 2.0 only

- no MHL or SlimPort support

Verdict

Samsung has developed an outstanding smartphone visually and technically, and it sets standards. The Korean manufacturer could have offered more in connectivity in terms of more modern LTE and also primarily in terms of interfaces. Particularly the lack of USB Type-C has to be criticized here.

Otherwise, Samsung does almost everything right. The screen is the best that we have ever tested in a smartphone up to the time of writing, and the camera shoots great photos even in low-light. Above all, the exceptionally good battery life boosts the added value over that of the standard Galaxy S7. The dual-edge screen looks good, but is a matter of taste. A curved screen is needed in the fewest cases to offer these additional features.

Samsung's Galaxy S7 Edge fuses fast performance, brilliant screen, superb camera and strong battery life in one device.

Samsung can therefore rightly defend its top position among the smartphones with its new Galaxy S7 lineup. However, these models can sooner be seen as product maintenance rather than shining with innovative power.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

image.png

Μια σύντομη γνωριμία με το ανανεωμένο look and feel στο UI by Samsung.
Μια πρώιμη γεύση στο τι θα ακολουθήσει στο κοντινό μέλλον αφού τελειοποιηθεί περισσότερο.
http://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s7-good-lock-ui-682904/

Samsung’s advanced Galaxy S7 UI is an intriguing glimpse of what TouchWiz could be

Samsung-Good-Lock-icon-840x473.jpg

Samsung-Good-Lock-examples-840x742.jpg

Samsung-Good-Lock-app-tray-expanded-840x473.jpg

Samsung-Good-Lock-notification-handling-840x742.jpg

Samsung-Good-Lock-full-Quick-Settings-840x473.jpg

Samsung-Good-Lock-recent-apps-840x473.jpg

Is Good Lock any good?

One of the strangest things about Good Lock is that in some places it is very well done and polished, while in others it is inconsistent and feels a little unfinished. To give you some examples:
•There’s a nice animation when you swipe down on the recent app list
•In the notifications shade both the settings icons and search icon spin when you long-press them (but there’s no System UI Tuner I could find)
•When Routines are toggled there’s a colorful transition through the colors of the rainbow in the app bar and status bar
•The Keep tab jiggles in the notification shade to remind you you’ve added something to it
•There’s quick access to battery stats from the Quick Settings

These are the nice parts of Good Lock, the parts where it feels like a finished product. But for every one of these there’s another part that seems oddly unfinished or inconsistent:
•Scrollable widgets don’t work on the lock screen
•Inconsistency with the multi-window button in recent apps and the app tray
•Swiping right on the lock screen dismisses a notification, but in the notifications shade (or expanded view of the lock screen) it moves it to Keep
•There’s one fewer Quick Settings toggles in the lock screen version compared to the unlocked version
•Only one of the Quick Settings toggles can be hidden

Furthermore, not all changes made in the main settings menu are reflected in Good Lock while others are. For example, if you go to your main lock screen settings you can change your lock screen app shortcuts. However, you won’t see those apps because the Good Lock app shortcuts override them via the Good Lock settings. However, if you block a notification from Good Lock it will also be blocked in the main notifications settings. This is unnecessarily confusing.

Wrap up

Considering these kinds of imperfections, inconsistencies and duplications, it’s difficult to say whether Good Lock is a random unfinished UI experiment that for whatever reason found new life as a Galaxy App, or that Good Lock is actually a prototype Samsung UI in testing. It doesn’t appear in Galaxy Labs yet, but it might in future.

Either way it is a fun, refreshing and interesting twist on Samsung’s interface; one that takes a little getting used to, to be sure, but one that definitely has potential. It offers an alternate vision of what TouchWiz – or whatever comes after TouchWiz – could be. Some will find it unnecessarily confusing while others will greatly appreciate Good Lock’s mission of making a locked phone as functional as it has ever been.

Και ένα ακόμα ενδιαφέρον full αναλυτικό review από διαφορετική οπτική γωνία.
Samsung Galaxy S7 Edge (Exynos) review: The slab of beautifully crafted tricks
http://www.neowin.net/news/samsung-...review-the-slab-of-beautifully-crafted-tricks

Conclusion

Not only is the S7 Edge a beautiful device to look at, it is also beautiful to use with features and performance to match. It is everything the Galaxy S6 should have been and then some.

That's not to say it doesn't have its annoyances, because there are a few. But those annoyances are all software based and Samsung can easily fix those with updates.

What more could be asked for? It's a waterproof smartphone with a large battery, fast charging both wired and wireless, a superb qHD AMOLED display with expandable storage and all in a shell that will continue to look modern years down the line.

The camera deserves high praise. The new dual pixel autofocus technology has been licensed from Canon. Focus speed is very fast and accurate in all conditions. Anyone who has used the Xperia Z5 camera will know how good the AF system is. The S7 does it better and faster still.

The implementation all of these things coming together to provide the overall user experience appears to have been well thought out.

Even though my first choice is Android, I have always admired the craftsmanship Apple put into their devices. Aside from the iPhone C, they are mostly slabs of metal and glass that ooze quality and heft. And now I have that same feeling on an Android device that I don't feel I need to root to get the best out of any more.

edge.png

Last edited:
Μου ήρθε και εχθές η νέα φρέσκια ενημέρωση λογισμικού για την γερμανική unbranded συσκευή μου!!

c12fc5b158b6fa1507cc1c621e24ba36.jpg

facec9bcdc1ca6f71e097d9354149281.jpg

Και εδώ ένα χρήσιμο review του νέου Wireless Charging stand για την s7 σειρά.
Samsung Fast Charge Wireless Charging Stand review
http://www.neowin.net/news/samsung-fast-charge-wireless-charging-stand-review

Sent from my iPad Air 2

Last edited:
Να πάω σε edge από note 4 η όχι...? Το απλό δεν με ενδιαφέρει. Είναι πολύ μικρό.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από note 3 στο edge μου αρέσει πολύ η μετάβαση. Πολύ καλύτερο grip όταν το κρατάς στο χέρι. Προσοχή όμως γιατί γλυστραει εύκολα, πχ όταν το έχεις πάνω σε κάποιο τραπέζι και θέλεις να το πάρεις στα χέρια κλπ.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πανέμορφο το άτιμο!!! :love:

Τώρα μένει να δω αν θα με βολέψει... σε μία δύο μέρες θα ξέρω :laugh:

IMG_20160512_120336.jpg

Ευχαριστώ Γιάννη!

Το edge είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό θες να το κοιτάς και να το κρατάς όλοι την ώρα(!!), και στο χέρι κάθεται πολύ ωραία.. από την άλλη όμως είναι και απίστευτα εκνευριστικό συνέχεια πατάω και κάτι στην οθόνη.

Επίσης αυτό που δεν μου αρέσει είναι όταν διαβάζω μια σελίδα τα γράμματα στις άκρες πέφτουν στην κύρτωση με αποτέλεσμα να σε κουράζει στην ανάγνωση.

Η οθόνη πολύ εντυπωσιακή και φωτεινή και την ημέρα με ήλιο δεν έχεις κανένα θέμα.
Η μπαταρία του δείχνει να τα πάει πολύ καλά.

Η κάμερα είναι πολύ καλή αν και μου άρεσε περισσότερο η κάμερα του LG G4 η οποία έβγαζε καλύτερη λεπτομέρεια!

Θα το κρατήσω το edge μερικές μέρες να το δω πως θα πάει σε καθημερινή χρήση γιατί μου αρέσει και είναι πολύ όμορφο.

Για τις 15 Ιουνίου έχω παραγγείλει να μου φέρουν το LG G5 όπου και θα αποφασίσω ποιο απ' τα δύο θα κρατήσω.

(Sent from Galaxy S7 edge)