[Επίσημο] Xiaomi 14 Series

Στο άλλο νήμα το είχα αναφέρει αυτό με το ζουμ. Όντως εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Η δεύτερη φώτο είναι ήδη με ζουμ.

1000004312.jpg
1000005167.jpg
1000004276.jpg
1000005168.jpg

Βασικά για μένα είναι αυτό που είπες στο τέλος, μπορεί σε κάποια σημεία να υστερεί από τον ανταγωνισμό άλλα σαν σύνολο ''πήγε ένα βήμα παραπάνω τη φωτογραφική εμπειρία στα κινητά'' και αυτό είναι το πιο σημαντικό, είναι αυτό που το αλλάζει κατηγορία....στην αρχή το πήρα το κινητό δυστακτικά, άλλα όσο το δουλεύεις ειδικά με το grip απλά σκέφτεσαι, αν υπάρχει λόγος να κρατάς μηχανή....

Υ.Γ. Εβαλα και ένα καλό PL φίλτρο και απογείωσε και άλλο την όλη εμπειρία.
Σκέφτομαι και εγώ για φίλτρο και για προστασία του φακού γιατί έχω πάρει μια άθλια θήκη πιο στιβαρή.
Τι προτείνετε;

Σκέφτομαι και εγώ για φίλτρο και για προστασία του φακού γιατί έχω πάρει μια άθλια θήκη πιο στιβαρή.
Τι προτείνετε;
Είναι δύσκολη απάντηση σε αυτό, μπορείς να πάρεις για ασφάλεια ένα UV φίλτρο αν και θα πρότεινα ένα PL φίλτρο.
Είναι σε καλή και Normal τιμή το παρακάτω, τίμιο φίλτρο από ποιοτική εταιρία...προφανώς ανάλογα πόσα θες να δώσεις μπορείς να φτάσεις στον θεό!!

Ενα ωραίο σετάκι και για UV και για PL είναι το παρακάτω. Χωρίς να δώσεις μια περιουσία. Εχει και μεταλλικά προστατευτικά μπρος πίσω για τα φίλτρα

• Like
Reactions: tiniakos
Ναι για Καλοκαίρι είναι Must, ειδικά εσύ Παναγιώτη που είσαι σε νησί με ουρανό, θάλασσα, αντανακλάσεις κλπ. πρέπει να πάρεις PL φίλτρο χτές.

Δεν σας λείπει δηλαδή το Χ10 οπτικό ζουμ;
Δες την φωτό που έβαλα πριν, είναι 10Χ ζουμ, είναι μια χαρά, μέχρι και εκτύπωση την κανείς. Βασικά είναι ανέλπιστα καλο το 10Χ ζουμ του κινητου. Παίζει σίγουρα ρόλο το ΑΙ του κινητου, έχει μια ρύθμιση σε Beta που βελτιώνει τις φωτός με ψηφιακό ζουμ με την βοήθεια ΑΙ και μάλλον κάνει δουλειά…δεν το περίμενα…

Δηλαδή τώρα θέλετε να μου πείτε τώρα ότι κυκλοφορείτε ΠΑΝΤΑ με το grip (που το κάνει αισθητά χοντρό και δεν μπαίνει σε κολότσεπη) και μόνιμα με ένα PL φίλτρο; Αν ΝΑΙ χαράς στο κουράγιο σας. Αν ΟΧΙ τότε δεν διαφέρει σε τίποτα από το να κουβαλάτε έξτρα και μια φωτογραφική.
Επιτυχία είναι ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙΑ εξαρτήματα που όταν τα χρειαστείς πιθανόν να μην τα έχεις μαζί σου.

To grip το έχω στο τσαντάκι μου αντί του power bank ...παιζει κι αυτο τον ρολο, οπότε δεν έχω κάτι έξτρα

Το φίλτρο αν θες το έχεις μαζί σου, δεν είναι υποχρεωτικό, απλά βελτιώνει πολύ τις φωτό το καλοκαίρι ειδικά.

Όσοι ασχολούμαστε με τη φωτογραφία, αυτά τα έχουμε πάντα μαζί...στο αυτοκίνητο πχ, στο τσαντάκι κλπ

• Like
Όποιος έχει βάλει στην ζωή του τσαντάκια δεν θα έχει πρόβλημα.
Εγώ ακόμα και τα κλειδιά τα θεωρώ περιττό βάρος.
Για βγάλτε την ίδια φωτογραφία με και χωρίς φίλτρο να δούμε την διαφορά να μαθαίνουμε.

Δηλαδή τώρα θέλετε να μου πείτε τώρα ότι κυκλοφορείτε ΠΑΝΤΑ με το grip (που το κάνει αισθητά χοντρό και δεν μπαίνει σε κολότσεπη) και μόνιμα με ένα PL φίλτρο; Αν ΝΑΙ χαράς στο κουράγιο σας. Αν ΟΧΙ τότε δεν διαφέρει σε τίποτα από το να κουβαλάτε έξτρα και μια φωτογραφική.
Επιτυχία είναι ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΤΡΑΔΑΚΙΑ εξαρτήματα που όταν τα χρειαστείς πιθανόν να μην τα έχεις μαζί σου.
Προσωπικά πάντα κουβαλάω τσάντα μαζί μου, κινητά, κλειδιά, πορτοφόλι, έγγραφα για την δουλειά, μπουκάλι νερό, χαρτομάντυλα κλπ. οπότε το Grip απλά το έχω στην τσάντα με το PL φίλτρο, το κινητό το χρησιμοποιώ κανονικά χωρίς θήκες κλπ. άλλα αν αποφασίσω ότι τώρα θα φωτογραφίσω κουμπώνω το Grip σε μισό λεπτό και είμαι έτοιμος. Λειτουργεί και σαν powerbank...γενικά με τα κινητά με ενοχλεί το κράτημα και η όλη εμπειρία στην φωτογράφιση, το 14 Ultra με το Grip είναι το πρωτο κινητό που προσφέρει κράτημα/εργονομία και ευχαρίστηση στην φωτογράφιση που θυμίζει φωτογραφική μηχανή.

Τώρα αν εσυ δεν θες να κουβαλάς τίποτα οκ, παω πάσο..πάντως το βάρος/όγκος του grip και του PL φίλτου είναι αστεία...είτε τα βάλω είτε τα βγάλω από την τσάντα δεν επειρεάζει καθόλου. Στο κάτω κάτω μπορείς απλά να είσαι με το κινητό σκέτο και να χρησμοποιείς το Grip μόνο π.χ. σε ένα ταξίδι που φωτογραφίζεις όλη μέρα. Σε ταξίδι έτσι και αλλιώς το 14 Ultra το βάζω σε Flight mode όλη την μέρα και χρησιμοποιώ άλλο κινητό για κλήσεις, gps, internet κλπ.

• Like
Κάπως έτσι το έχω και εγώ. Πήγα σε ένα γάμο το έβαλα σε αεροπλανάκι, ησύχασε το κεφάλι μου από τις κλήσεις και τα μηνύματα και απόλαυσα να φωτογραφίζω με το γκριπ. Όταν τελειώσε το ενδιαφέρον για φωτογράφιση σε δευτερόλεπτα είχα ξανά κινητό στα χέρια μου χωρίς να χρειάζεται να έχω δύο συσκευές.

Στο μεταξύ κάτι που μου αρέσει στο κινητό είναι οι ατελείωτες δυνατότητες επεξεργασίας των φωτογραφιών από το αντίστοιχο App/Camera της Xiaomi...μιλάμε δεν χρειάζεσαι σχεδόν κανένα άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας να εγκαταστήσεις. Μέχρι και φιλτράκια έχει ένα σκασμό σε σημείο αηδίας, και πολλά από αυτά είναι πολύ καλά..και στα πορτραίτα μπορείς να κάνεις άπειρες βελτιώσεις/αλλαγές μετά. Ορεξη να έχεις να ασχοληθείς. Και όλα τα κάνει σφαίρα...έχει πέσει σοβαρή δουλειά από την Xiaomi.

• Like
Καλά το erase button με Ai είναι εκπληκτικό ειδικά η beta έκδοση, ούτε το photoshop δεν κάνει τέτοια δουλειά.
Εχει κάποια Beta που μπορείς να βάλεις έχτρα?? Δεν ξέρω πια έκδοση έχω άλλα κάνει πράγματι πολύ καλή δουλειά!!

Ότι και να λέμε χιλιάρικο+ και Xiaomi δεν πείθει. Μην κοιτάτε τους reviewers που τα παίρνουν τσάμπα. Για πες τους να κάνουν τα πειράματά τους δίνοντας χιλιάρικα.