[Επίσημο] Xiaomi 14 Series

Βελτιώσεις στην κάμερα με τι τελευταίο update όπως αναφέρεται στο παρακάτω βίντεο.
Θα το μελετήσω και στην πράξη.
Δείχνει πλέον η Xiaomi να έχει πάρει ζεστά το θέμα του Software και είναι αυτό κάτι πολύ ευχάριστο.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: karamela
Παρέλαβα σήμερα το φίλτρο για προστασία των φακών.
Δεν ξέρω αν είναι αυθεντικό γιατί το πήρα από τα βάθη της Κίνας με λιγότερα από 10 ευρώ αλλά δεν είδα διαφορά στην ποιότητα της φωτογραφίας.

Attachments

• IMG_20240817_000509.jpg
    IMG_20240817_000509.jpg
    311.3 KB · Views: 27
  • Like
Παρέλαβα σήμερα το φίλτρο για προστασία των φακών.
Δεν ξέρω αν είναι αυθεντικό γιατί το πήρα από τα βάθη της Κίνας με λιγότερα από 10 ευρώ αλλά δεν είδα διαφορά στην ποιότητα της φωτογραφίας.
Πιθανό να είναι μούφα το φίλτρο, στα Hoya παίζει τρελή αντιγραφή, από την άλλη UV φίλτρο είναι, πόσο διαφορά θα κάνει είτε γνήσιο είτε όχι?, για την προστασία των φακών είναι μια χαρά!!! Καλορίζικο!!

Υ.Γ. Εκανα και το καινούριο update που έβαλες παραπάνω, παρατηρώ κάποιες βελτιοσούλες στο Portrait mode και ότι έβαλαν και 120mm portrait...το έχει πάρει σοβαρά η Xiaomi...

Στο μεταξύ δεν ξέρω αν είμαι μόνο εγώ που με ''φτιάχνει'' αυτό το ''κάδρο'' που μπορείς να βάλεις στις φωτογραφίες....να ξαναπούμε πάλι πόσο καλούς τηλεφακούς έχει το κινητό.

IMG_20240816_154627.jpg

Θα συμφωνήσω.
Δεν έχω ξαναδεί τόσο καλό αποτέλεσμα από τηλεφακό κινητού.
Αν θυμάμαι καλά το DXO σε αυτό του έχει δώσει άριστα.

• Like
Θα συμφωνήσω.
Δεν έχω ξαναδεί τόσο καλό αποτέλεσμα από τηλεφακό κινητού.
Αν θυμάμαι καλά το DXO σε αυτό του έχει δώσει άριστα.
Σε θέμα τηλεφακού δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, και έχω δοκιμάσει πάρα πολλά κινητά. Η απόδοση τόσο του τηλεφακού 75mm όσο και του 120mm είναι ανέλπιστα καλή, δεν βάζω κάν στην εξίσωση ότι και οι 2 κάνουν και πολύ καλό macro.

• Like
Reactions: tiniakos
Ακόμα και τα δεκάδες φιλτράκια είναι ωραία, πολλά θυμίζουν Fuji άλλα και Olympus και γενικά όρεξη να έχεις να ασχοληθείς....είναι το πρώτο κινητό που έχω που μπορώ να πω ότι μαζί με το Grip του μπορεί αν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό φωτογραφική μηχανή...αν βελτιώσουν και λίγο τον Ultrawide στο επόμενο μοντέλο του χρόνου θα είμαστε άψογοι!!

IMG_20240809_212545.jpg

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: tiniakos
Θα συμφωνήσω.
Τα ματιά μας και τα αυτιά μας είναι ο καλύτερος κριτής.
Αν θυμάστε πρόσφατα κυκλοφόρησαν άρθρα που αποκάλυπταν ότι η Sony χειραγωγούσε τα μέσα για να προωθούν τα παιχνίδια της. Όπου υπάρχει το χρήμα δύσκολα υπάρχει η αλήθεια.

Πάντως αν θεωρήσουμε το dxomark αξιόπιστο, δεν βλέπω σοβαρή κατάταξη για Xiaomi
(αναλογικά με τον ντόρο που γίνεται για 14 ultra)
.
Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα, το DXO έχει το Iphone 15pro πιο ψηλα σε κατάταξη από το 14 Ultra. Τις συσκευές τις έχω και τις 2, μόνο τυφλός δεν θα έβλεπε ότι σαν πακέτο φωτογραφικά το 14 Ultra είναι σε άλλο επίπεδο, μόνο τους τηλεφακούς να βάλεις η διαφορά είναι εμφανής άμεσα. Το DXO είναι ένα χρήσιμο site, μαθαίνεις πράγματα, βλέπεις πράγματα, παίρνεις μια γεύση, άλλα δεν δίνεις και πολύ βάση στην κατάταξη.

ειδα το νεο iphone 16 pro/mam απο κοντα κι επαιξα αρκετη ωρα μαζι του (φωτογραφικα μιλοντας παντα)
Δεν μ ενθουσιασε , η νεα υπερ ευρυγωνια καμερα δεν ηταν αυτο που περιμενα , ειδκα σε μετριο και χαμηλο φωτισμο χανει πολυ.
Σε πολυ καλο φωτισμο ειναι ελαφρως καλυτερη αλλα οχι πολυ.

Οι τηλεφακοι ειναι ιδιοι με περσυ , οποτε κι αυτοι για μενα καλοι , αλλα οχι στο επιπεδο του 14 Ultra

Δεν με επεισε το camera control, προτιμω πιο hardware λυσεις, οπως τουτ ultra εστω κι αν πρεπει να κουμπωσω πανω του το φωτογραφικο κιτ.
Τα κουμπια και χειριστηρια των μηχανων δεν αντικαθιστωνται ευκολα απο touch οθονες... μου θυμισε την αρνητικη μου σταση απεναντι στα touch χειρισητηρια των ηλεκτρικων αυτοκινητων (ευτυχως εκει ξαναγυρνανε σε παλιοτερες καταστασεις σε εναν βαθμο).

Αυτα και συν το γεγονος οτι θελω πολλα χρηματα για αλλαγη, φετος δεν θα το παρω για πρωτη φορα ever.

Φωτογραφικα με καλυπτει περισσοτερο ακομα το 14 Ultra... κι αυτο Τασο λεει περισσοτερα απο οποιοδηποτε review .

ΥΓ... οχι φυσικα οτι ειναι τελειο το 14 Ultra, πχ εχει (αν και μικρο) shutter lag, που φαινεται κυριως οταν παω να τραβηξω action photos.
Πχ σε κολυμβητηριο που δοκιμασα να τραβηξω την εκιννηση του ανηψιου μου, σχεδον παντα χανω τη στιγμη (που ειναι απροβλεπτη) , ενω ακομα και με το iphone 15 pro max που ειχα, δεν την εχανα.
Η λυση ειναι να τραβας burst photos... αλλα δεν θελω καθε φορα να γεμιζω με πολλες αχρηστες φωτο και μετα να πρεπει να καθομαι να καθαριζω το κινητο απ αυτες.
Εκει χανουν ακομα ολα τα android κινητα.

ΥΓ2... εκει που βρηκα την υγεια μου με τα κινητα ειναι η street photography... δεν ενοχλειται κανενας, δεν σε παιρνει χαμπαρι κανεις μετα απο τα προσφατα λυπηρα για μενα γεγονοτα με τις μηχανες σε δημοσιο χωρο/εκδηλωσεις κλπ , το κινητο ειναι η μονη λυση πια σ αυτο το ειδος φωτογραφιας.

Last edited:
δεν ειπα ακριβως αυτο... ειπα συν τοις άλλοις.

Και ιδια τιμη να ειχαν , θα εμενα φετος με το 14 ultra.
Του χρονου , αν βελτιωσει τους τηλεφακους η apple, θα το σκεφτω παλι.

ΥΓ.. μιλαω παντα φωτογραφικα, υπαρχουν βεβαια κι αλλοι παραγοντες, αλλα ειναι συζητηση σε αλλο νημα.

Ναι αλλά όπως το λες δεν παίρνεις το iphone 16 λόγω μεγαλης χρηματικής διαφοράς.
Αν δεν χρειαζόταν να δώσεις ούτε 1 ευρώ τι θα έκανες;
Οσο και αν έκανε με τις δυνατότητες σε θέμα τηλεφακού να είναι τόσο κάτω δεν θα το αγόραζα το νέο Iphone σαν πρώτη συσκευή. Αν καλομάθεις φωτογραφικά στο τι κάνει το 14 Ultra στους τηλεφακούς ειδικά δεν μπορείς να πας μετά σε κάτι χειρότερο.

Οπως είπε και Γιάννης αν σοβαρευτούν και δούμε μια σοβαρή υλοποίηση σε θέμα τηλεφακών του χρόνου, ευχαρίστως να τα σκάσω...τώρα ούτε καν...ακόμα και ο βασικός φακός δύσκολα θα ξαναπάρω κινητό που δεν έχει έλεγχο διαφράγματος, είναι μεγάλη απόλαυση και χρήσιμο να μπορείς να αλλάζεις το διάφραγμα ανάλογα με την θεματολογία σου, ενώ το star effect που βγάζει το 14ultra όταν πας σε f2 διάφραγμα είναι μοναδικό....ε δεν γίνεται να πας μετά σε φακό με σταθερό διάφραγμα...αυτά που σου αναφέρω είναι θέματα που π.χ. το DXO δεν τα αναλύσει και δεν τα προσθέτει στις βαθμολογίες του, και όμως είναι αυτά που κάνουν την διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό φωτογραφικό κινητό και σε ένα άλλο. Μην πιάσω το Phtography Kit του 14 Ultra που αλλάζει εντελώς τον τρόπο που φωτογραφίζουμε με τα κινητά...

Όταν βάλει κάνα 10Χ optical zoom φακό θα το σκεφτώ. Έχω καλομαθει με το S23 ultra.
Η Xiaomi έχει εφαρμογή στα windows που να κάνει backup/restore όλο το κινητό; Όπως είναι το switch στη Samsung.