[Επίσημο] Xiaomi Mi5s

Re: Απάντηση: Xiaomi Mi5s

Αρα δεν εχει βγει εκδοση 7 Nugat ακομη, απλα φρεσκο UI. ?
Mε τις διαφημισεις δεν ξερω τι παιζει, δεν ειχα ποτε xiaomi. Ουτε ΠΟΥ τις βγαζει δεν ξερω. Κατα το σερφαρισμα με τον browser. ?

έχει μια εφαρμογή που την λέει ασφάλεια, εκεί μπαίνεις, σκανάρει, σου λέει μπορώ να βελτιώσω την λειτουργία του τηλεφώνου κατα τόσο % και πατάς οκ, σβήνει κάτι κασέ και κάτι τέτοια. Ε εκεί δεν είχα ποτέ διαφημίσεις με την προηγούμενη ρομ, τώρα έχω κάθε φορά. Επίσης μια εφαρμογή που λέγεται zedge (wallpaper, κ.τ.λ) πριν δεν είχε ποτέ διαφημίσεις και τώρα έχει πάντα. Τέτοιες περιπτώσεις έχω...

Re: Xiaomi Mi5s

Screenshot_2017-04-07-23-54-50-253_com.android.s.png

ναι, αντροιντ 6 είσαι ακόμη οπότε δεν έχει βγει ακόμη 7 για το mi5s

έχει μια εφαρμογή που την λέει ασφάλεια, εκεί μπαίνεις, σκανάρει, σου λέει μπορώ να βελτιώσω την λειτουργία του τηλεφώνου κατα τόσο % και πατάς οκ, σβήνει κάτι κασέ και κάτι τέτοια. Ε εκεί δεν είχα ποτέ διαφημίσεις με την προηγούμενη ρομ, τώρα έχω κάθε φορά. Επίσης μια εφαρμογή που λέγεται zedge (wallpaper, κ.τ.λ) πριν δεν είχε ποτέ διαφημίσεις και τώρα έχει πάντα. Τέτοιες περιπτώσεις έχω...

ίσως η custom rom που είχες πριν είχε ενσωματωμένο κάποιο adaway, adguard και στις έκοβε, δες μήπως βρεις κάτι από αυτές που τρέχουν χωρίς ρουτ

https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/adguard-ad-blocker-doesnt-require-root-t2958895

Last edited by a moderator:

να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά?πως μπορώ να δω αν η συσκευή μου είναι ξεκλείδωτη?root που λένε...

Απάντηση: Xiaomi Mi5s

Μολις διαβασα καπου πως αν αλλαζες περιοχη στο κινητο και εβαζες Ινδια...θα την κατεβαζε αυτοματα χωρις να μπεις στην ολη διαδικασια.
Τσαμπα τα ξενυχτια. :BDGBGDB55:

Για τις διαφημισεις δεν ξερω αν η παλια εκδοση ειχε καμια πατεντα να τις μπλοκαρει.

να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά?πως μπορώ να δω αν η συσκευή μου είναι ξεκλείδωτη?root που λένε...

αν δε έχεις κάνει εσύ ρουτ τότε δεν είσαι ρουτ

αν δε έχεις κάνει εσύ ρουτ τότε δεν είσαι ρουτ

αξίζει να κάνει κανείς root?ή κινδυνεύει με χακάρισμα?

επίσης το root είναι το ίδιο με το ξεκλείδωτο bootloader που διαβάζω συχνά πυκνά?

αξίζει να κάνει κανείς root?ή κινδυνεύει με χακάρισμα?

αν σου χρειάζεται, δεν θα έχεις πρόβλημα αν δεν βάζεις ότι να ναι εφαρμογές εκτός στορε
εγώ εδώ και μήνες με το honor 8 δεν έχω κάνει

επίσης το root είναι το ίδιο με το ξεκλείδωτο bootloader που διαβάζω συχνά πυκνά?

για να κάνεις ρουτ νομίζω πρώτα πρέπει να ξεκλειδώσει ο bootloader

Παιδιά όλα καλά με την τελευταία επίσημη ρομ που πέρασα στο mi5s άλλα αντιμετωπίζω θέμα με την μπαταρία. Με ακριβώς την ίδια χρήση έχω περίπου την μισή διάρκεια. Να φανταστείτε με την προηγούμενη ρομ άφηνα το βράδυ το τηλέφωνο με ανοιχτό wifi στο 80% και το πρωί ήμουνα στο 77%. Τώρα ξυπνάω και το τηλέφωνο είναι κάτω από 60%. Μιλάμε είναι λες και το δουλεύει κάποιος την ώρα που κοιμάμαι.

ψάχνοντας λιγάκι είδαι ότι η προηγούμενη ρομ ήταν όντως βαβούχτεν από εδώ http://forum.mi-globe.com/support-and-help-f33/about-mi-globe-t408.html?sid=b0012ff09ccf7f2f1cfcaf3f35138489

Η globerom είναι unofficial custom firmware όπως λένε οι ίδιοι και υποστηρίζουν ότι έχει τις παρακάτω βελτιώσεις

Enabled search in statusbar
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
Enabled MiDrive in File Explorer
Added landscape mode for SMS app
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 26 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added Phone swipe to the right gesture on the lockscreen
Added T9 dialer support
Added Screen-OFF animation
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Theme element edit mode
Deodexed

Το Optimized Battery consumption είναι κάτι που το βίωσα, μιλάμε δεν έπεφτε η μπαταρία με τίποτα, είχα πάθει πλάκα.

Υπάρχει περίπτωση να ήταν μια χαρά ρομ αυτή που είχα, όντως βελτιωμένη και να έκανα λαλακία που πέρασα την επίσημη?Αραγε μπορώ να ξαναγυρίσω στην globerom?

(γενικά δεν είχα κανένα απολύτως θέμα με την globerom)

Παιδιά όλα καλά με την τελευταία επίσημη ρομ που πέρασα στο mi5s άλλα αντιμετωπίζω θέμα με την μπαταρία. Με ακριβώς την ίδια χρήση έχω περίπου την μισή διάρκεια. Να φανταστείτε με την προηγούμενη ρομ άφηνα το βράδυ το τηλέφωνο με ανοιχτό wifi στο 80% και το πρωί ήμουνα στο 77%. Τώρα ξυπνάω και το τηλέφωνο είναι κάτω από 60%. Μιλάμε είναι λες και το δουλεύει κάποιος την ώρα που κοιμάμαι.

ψάχνοντας λιγάκι είδαι ότι η προηγούμενη ρομ ήταν όντως βαβούχτεν από εδώ http://forum.mi-globe.com/support-and-help-f33/about-mi-globe-t408.html?sid=b0012ff09ccf7f2f1cfcaf3f35138489

Η globerom είναι unofficial custom firmware όπως λένε οι ίδιοι και υποστηρίζουν ότι έχει τις παρακάτω βελτιώσεις

Enabled search in statusbar
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
Enabled MiDrive in File Explorer
Added landscape mode for SMS app
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 26 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added Phone swipe to the right gesture on the lockscreen
Added T9 dialer support
Added Screen-OFF animation
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Theme element edit mode
Deodexed

Το Optimized Battery consumption είναι κάτι που το βίωσα, μιλάμε δεν έπεφτε η μπαταρία με τίποτα, είχα πάθει πλάκα.

Υπάρχει περίπτωση να ήταν μια χαρά ρομ αυτή που είχα, όντως βελτιωμένη και να έκανα λαλακία που πέρασα την επίσημη?Αραγε μπορώ να ξαναγυρίσω στην globerom?

(γενικά δεν είχα κανένα απολύτως θέμα με την globerom)
δώσε του μερικές μέρες ακόμη πριν βγάλεις συμπέρασμα για την μπαταρία, επίσης βρες τι καταναλώνει τη μπαταρία, κάπου στις ρυθμίσεις ή στην εφαρμογή ασφάλεια

Screenshot_2017-04-09-14-50-21-024_com.miui.secu.png

Aυτό το 38% από την εφαρμογή που απλά βλέπεις τις φωτογραφίες που έχεις τραβήξει είναι φυσιολογικό??:chinscratch:

Μπορει να εφαγε καμια φλασια και σκαλωμα απο τη συλλογη φωτογραφιων, να προσπαθουσε να τις ανεβασει σε καποιο cloud κλπ.

Θα προτεινα οπως και ο leo να το αφησεις μερικες μερες να δουλεψει το doze και για πειραμα πριν πεσεις για υπνο τερματισε ολες τις εφαρμογες που ετρεχαν ως multitasking, μπας και εφαγε καποιο σκαλωμα η συλλογη φωτος.

Εγω παντως το wifi το βραδυ το εχω κλειστο, γιατι οταν κοιμαμαι δεν θελω να εχω διπλα μου το κινητο να μου ριχνει ακτινοβολια και το wifi.

Screenshot_2017-04-09-14-50-21-024_com.miui.secu.png

Aυτό το 38% από την εφαρμογή που απλά βλέπεις τις φωτογραφίες που έχεις τραβήξει είναι φυσιολογικό??:chinscratch:

όχι, δεν είναι, μήπως έχεις φτιάξει mi λογαριασμό και έχεις βάλει να ανεβάζει τις φωτογραφίες στο mi cloud?

εχω mi λογαριασμό..από πριν είχα. Λες να στέλνει τις φωτογραφίες σε τίποτα cloud?και αν ναι, 2 μέρες τώρα αυτό κάνει?μου φαίνεται απίθανο, δεν έχω δα και τόσες πολλές. Το έκανα επανεκκίνηση και τώρα λέει 30% σύστημα android και οι φωτογραφίες 0,9%...άλλα πάλι βλέπω ότι η μπαταρία φεύγει σφαίρα, το έβγαλα από τον φορτιστή και πήγε 97% σε κάτι λεπτά ελάχιστης χρήσης. Με την προηγούμενη ρομ για να δω 99% μιλάμε πέρναγε τουλάχιστον ώρα. Τι να πω, θα το παρακολουθήσω και βλέπουμε...

μέχρι να γράψω το ποστ πήγε 96%..

Μην το βγαζεις-βαζεις συνεχεια στον φορτιστη. Φορτισε το πληρως και υστερα αστο να ξεφορτισει μεχρι να παει στο 15-20%.
Κατοπιν ξανα βαλτο σε φορτιση. Αστο να βγαλει τα στατιστικα καταναλωσης, να περασουν 1-2 μερες και να βελτιστοποιηθει η λειτουργια του.
Κατοπιν ψαξε και λιγο μηπως η νεα MiUI εχει καποιο Bug (απο αναφορες αλλων χρηστων που την περασαν)
Ομως δουλεψε το οπως σου ειπα παραπανω για 2-3 μερες και αν δεν δεις βελτιωση, τοτε βλεποντας και κανοντας.
(μου το πουλας για 30 ευρω) :aetsch:

Κοιτα και αυτο:

https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/15168-Mi5-Battery-Drain-on-MIUI-8-Fix/

Μάλλον αυτό το mi cloud την έκανε την ζημιά. Πήγα να απενεργοποιήσω αυτό που λένε στο φόρουμ και είδα ότι έχει στείλει 1,5 γίγα backup...έλεος...
Τώρα που το απενεργοποίησα θα δω...

Ελπίζω να έκανε backup μόνο με WiFi και να μην σου έχει κάψει Data