Επίσκεψη στο Άγιο Όρος .

18 June 2006
8,278
Θεσσαλονίκη
map_mount_athos.jpg

Με αφορμή παλαιότερο θέμα στις φωτογραφίες ( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=2664) εξεφράσθη η επιθυμία αρκετών μελών να επισκεφθούμε το Άγιο Όρος ομαδικά .
Καλώ λοιπόν όλους όσους πραγματικά θέλουν κι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρέα μας να το δηλώσουν . Η ημερομηνία που έχει επιλεγεί είναι το τριήμερο 6 – 7 – 8 Ιουνίου χωρίς όμως αυτό να είναι δεσμευτικό καθώς υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε διαμονητήρια εκτός αν μεσολαβήσει κάποιος . Μάλιστα πριν από λίγο είχα μια συνομιλία με κάποιον που επιχείρησε να κλίσει θέση και του είπαν ότι όλος ο Ιούνιος είναι κλεισμένος
Ο χρόνος συμμετοχών θα είναι 10 μέρες από σήμερα / Επειδή ο χρόνος πιέζει θα πρέπει όλοι όσοι δηλώσουμε συμμετοχή να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι μπορούμε ν ακολουθήσουμε έστω και σε άλλες ημερομηνίες από τις παραπάνω .

Όσο για το που θα διανυκτερεύσουμε , υπάρχουν οι εξής προτάσεις .
Μονή Βατοπεδίου, ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια του Όρους , καθώς και η μονή Ιβήρων αλλά και η μονή Ξενοφώντος που αποτελεί και κομβικό σημείο για να μπορέσουμε να επισκεφθούμε κα άλλες 3 – 4 μονές περπατώντας όπως και του Ξηροποτάμου που μάλιστα μπορεί εκεί και να υπάρξει και προάσκηση κάτι που θα μας διευκολύνει αφάνταστα για τις ημερομηνίες που θέλουμε .

Ξεκινώ λοιπόν εγώ πρώτος

1. Ποτακίδης Κώστας

Last edited by a moderator:
Να συμπληρώσω ότι αν δεν μπορέσουμε εντός Ιουνίου μετά σφίγγουν οι ζέστες.

Αν πάμε προσκεκλημένοι, θα μείνουμε ΜΟΝΟ στο συγκεκριμένο και θα κάνουμε εξορμήσεις.
Σε άλλη περίπτωση με κανονικό τετραήμερο διαμονητήριο προσκυνητή τότε θα διανυκετρεύουμε σε ένα και την επόμενη δρόμο γιά το άλλο.

Σε κάθε περίπτωση να έχουμε υπόψη ότι σχεδόν σε μόνιμη βάση κάποια μοναστήρια συνήθως γύρω στο 1/3 της δύναμης δεν δέχονται επισκέπτες λόγω εργασιών, εορτών και άλλων λόγων.
Οπότε η επιλογή της κομβικής διαμονής είναι σημαντική γιά να μπορέσουμε να έχουμε γειτονικά σε απόσταση βολής...δηλ. έως 1-2 ώρες δρόμο.

Re: Απάντηση: Επίσκεψη στο Άγιο Όρος .

3. Nαι και απο μενα , αλλα μου φαινεται θα ειμαι ο μονος απο Αθηνα

.

δεν πειράζει....έλα εσύ.
αυτοί θα χάσουν.

Εγώ παίζεται... Θεωρητικά ναι. Αλλά υπάρχουν ζόρια στη δουλειά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίσκεψη στο Άγιο Όρος .

δεν πειράζει....έλα εσύ.
αυτοί θα χάσουν.

Εγώ παίζεται... Θεωρητικά ναι. Αλλά υπάρχουν ζόρια στη δουλειά

ασε τα Θεωρητικα και καντο Πρακτικα ναι
τα ζορια αστα για αργοτερα ...

.

επομενη συμμετοχη ?

ελα μην φοβαστε

ναι ...εχω γυναικα παιδια δουλεια

αα..δεν μπορειται να ρισκαρετε ε....

Καλά δεν τρέχει και τίποτα αν είμαστε λίγοι . Δεν είναι πάρτι . Άλλωστε δεν είναι μια απόφαση της στιγμής , θέλει σκέψη και οργάνωση το πράμα .
5 – 6 αν είμαστε είναι καλά

Μέχρι στιγμής έχουμε

Ποτακίδης Κώστας .
Sakisxas
Stellios papa
Δ. Παναγιωτίδης (?)

Δυστυχώς ο Στέλιος και ο Δημήτρης δεν θα καταφέρουν να βρεθούν μαζί μας λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων . Οπότε μέχρι στιγμής ουσιαστικά είμαστε οι δύο μας Σάκη . Αν βέβαια αν μέχρι τέλος της εβδομάδας δεν έχουμε άλλες συμμετοχές δυστυχώς θ αναβάλουμε την επίσκεψή μας για μια άλλη φορά .

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει ένα οδοιπορικό στο Άγιο όρος και συμφωνείτε με τις παραπάνω ημερομηνίες δηλώστε συμμετοχή μέχρι το Σάββατο βράδυ . αν πάλι δεν σας βολεύουν κάντε μια αντιπρόταση για να βολεύει όλους μας .

Έτσι είναι Κώστα,δυστυχώς.Το άγχος των επαγγελματικών υποχρεώσεων μερικές φορές μας φτάνει σε σημείο να μη μπορούμε να κάνουμε το ελάχιστο για την δική μας ατομική χαλάρωση και ξεκούραση.
Δε πειράζει όμως,αν δε πάμε τώρα,θα είναι στα υπόψιν μας για καποια άλλη χρονική στιγμή