Επισκευή BOSE 301 series 1

xaris78

New member
23 February 2011
20
Καλημέρα παιδιά!

Βρήκα το παλιό ηχοσύστημα του πατέρα μου το οποίο μεταξύ άλλων περιείχε και ένα ζευγάρι ηχεία BOSE 301 series 1. Σκέφτηκα λοιπόν να τα επισκευάσω και να του το παρουσιάσω (σαν έκπληξη) για να το χρησιμοποιεί στο εξοχικό.

Επειδή δεν υπάρχει εγχειρίδιο, μπόρεσα να βρω στο internet πληροφορίες μόνο για το tweeter, το οποίο είναι 4", 8 Ohm. Για το woofer δε μπόρεσα να βρω κάποια πληροφορία.

- Επειδή είμαι άσχετος με το αντικείμενο, μπορώ να βάλω οποιοδήποτε ζευγάρι tweeters 4" και 8 Ohm ή πρέπει να προσέξω κάποιο άλλο χαρακτηριστικό;
- Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω πληροφορίες για το woofer;;
- Μπορώ να επισκευάσω το woofer μόνος μου όπως σε αυτό τον οδηγό; http://www.youtube.com/watch?v=Q09zQZtyjWc

Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Καλημέρα nbullamatsis!

Τους είχα καλέσει παλιότερα και ήταν απαγορευτικό το κόστος. Προσπαθώ να βρω μια οικονομική λύση και ας χάσω λίγο σε ποιότητα.

Για δείτε σε κάποιον από τους εξειδικευμένους επισκευαστές μεγαφώνων αν μπορούν να κάνουν τίποτα. Μου έρχεται στο μυαλό ο Πανταζόπουλος, Τζώρτζ & Σολωμού 51 στον πρώτο όροφο (210 3822001). Και στην Καλλιθέα υπάρχει ο Γουσέτης (210 9578496). Αν θυμηθώ και κάποιον απο τους υπόλοιπους, θα ενημερώσω. Αλλα μετά από χρόνια αχρησίας μπορεί και το crossover να έχει πρόβλημα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Επισκευή BOSE 301 series 1

Για δείτε σε κάποιον από τους εξειδικευμένους επισκευαστές μεγαφώνων αν μπορούν να κάνουν τίποτα. Μου έρχεται στο μυαλό ο Πανταζόπουλος, Τζώρτζ & Σολωμού 51 στον πρώτο όροφο (210 3822001). Και στην Καλλιθέα υπάρχει ο Γουσέτης (210 9578496). Αν θυμηθώ και κάποιον απο τους υπόλοιπους, θα ενημερώσω. Αλλα μετά από χρόνια αχρησίας μπορεί και το crossover να έχει πρόβλημα.
Ευχαριστώ πολύ φίλε ika1961!!