Επισκευή CDP

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Το CD player μου άρχισε να μου κάνει κόλπα (καιρός ήταν μετά απο 9 χρόνια).
Φέτος λοιπόν θα πάει για lazer.O μηχανισμός του transport είναι phillips CDM 12 αν θυμαμαι καλά.Το cdp είναι μάρκας magnum(δεν υπάρχει πιά) και το έκανε εισαγωγή η Spectrum Electronics και με καλύπτει ηχητικά.
Ερωτώ λοιπόν τί κόστος χοντρικά εχεί αυτή η δουλειά;...

Καλή χρονιά σε όλους!..

Το CD player μου άρχισε να μου κάνει κόλπα (καιρός ήταν μετά απο 9 χρόνια).
Φέτος λοιπόν θα πάει για lazer.O μηχανισμός του transport είναι phillips CDM 12 αν θυμαμαι καλά.Το cdp είναι μάρκας magnum(δεν υπάρχει πιά) και το έκανε εισαγωγή η Spectrum Electronics και με καλύπτει ηχητικά.
Ερωτώ λοιπόν τί κόστος χοντρικά εχεί αυτή η δουλειά;...

Καλή χρονιά σε όλους!..
Θυμάμαι παλιά το λέιζερ κόστιζε γύρω στις 25000 δρχ. Δεν γνωρίζω πόσο κοστίζει τώρα.Λ.Σ.

Τα κόλπα που κάνει το CDM 12 της Philips είναι το skiping. Aπαιτείται μια απλή ρύθμιση και όχι απαραίτητα η αντικατάσταση. Αντίστοιχο transport είχε και το Marantz 63 που κάποτε κόστιζε γύρω στα 100 ευρώ.
Η ρύθμιση της πόλωσης του laser γίνεται με ένα κατσαβιδάκι ρυθμίζοντας ένα μινι ποτενσιόμετρο που βρίσκεται κολλημένο επάνω στην πλακέτα και πολύ κοντά στο φακό του laser. Οταν γίνεται η ρύθμιση δεν πρέπει να κοιτάει επάνω μας το laser γιατί η ακτίνα είναι άκρως επικίνδυνη. Η ρύθμιση να γίνει από εξειδικευμένο τεχνικό.
Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα με τη ρύθμιση τότε μόνο αντικαθιστούμε το transport.

Η ρύθμιση αυτή αφορά στην 'οριζοντίωση' του φακού ; Ή κάτι άλλο πιό σύνθετο ;

Επίσης κάποτε είχες γράψει κάτι για τοποθέτηση ενός μικρού νομίσματος πάνω στο τράνσπορτ. Μήπως αυτό κάνει δουλειά ; Πως γίνεται η τοποθέτηση ;

(Σόρρυ για την παρέμβαση, καλή χρονιά ) .

Έχω και εγώ ένα CD2020 Magnum και πριν ένα μήνα του άλλαξα κεφαλή ολόκληρη, κόστος επισκευής 80 euro.

Απάντηση: Re: Επισκευή CDP

Η ρύθμιση αυτή αφορά στην 'οριζοντίωση' του φακού ; Ή κάτι άλλο πιό σύνθετο ;

Δεν αφορά την οριζοντίωση του φακού ούτε του συστήματος της ανάρτησης. Είναι ηλεκτρονική η ρύθμιση, που πρακτικά αλλάζει το σημείο πόλωσης με αποτέλεσμα ο φακός να εστιάζει πιο σωστά στο επίπεδο όπου είναι γραμμένη η πληροφορία. Το σωστό σημείο εστιασμού έχει και το χαμηλότερο error rate.

Απάντηση: Re: Επισκευή CDP

Επίσης κάποτε είχες γράψει κάτι για τοποθέτηση ενός μικρού νομίσματος πάνω στο τράνσπορτ. Μήπως αυτό κάνει δουλειά ; Πως γίνεται η τοποθέτηση ;

(Σόρρυ για την παρέμβαση, καλή χρονιά ) .

Καλή χρονιά .

Το νόμισμα δεν βελτίωνε την ποιότητα της ανάγνωσης του laser. Απλώς μετατόπιζε το σημείο συντονισμού της ανάρτησης σε άλλη περιοχή.

Last edited:
Τα υλικά κοστίζουν σήμερα πολύ λιγότερο από τα εργατικά. Μηχανισμό κεφαλής για transport θα έχει και ο αντιπρόσωπος. Τι θα χρεώσουν για την τοποθέτηση/ρύθμιση δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Υποθέτω ότι δεν θα χρεώσουν συνολικά πάνω από 100 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ 19%)

Τί να πώ παιδιά....
Με αφήσατε άφωνο!...
Ευχαριστώ για τις πληρφορίες,αλήθεια υπάρχει κάποιο κατάστημα απο όπου μπορώ να προμηθευτώ το ανταλακτικό; Αφού πιάνουν τα χεράκια μου..
Επίσης τί mod θα μπορούσα να κάνω για να βελτιώσω κιάλλο τον ήχο του player;Αφού πρόσφατη έρευνα αγοράς στην κατηγορία μέχρι 2000 ευρώ δέν με έπεισε σαν λόγος τιμής προς ηχητική βελτίωση γιαυτό και αποφάσισα να το κρατήσω.

Υ.Γ.Μου αρέσει ήδη πολύ ώς έχει αλλα η λόξα λόξα...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!