Επισκευή Pioneer PL-J400

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

paparoup

New member
7 April 2013
5
Καλησπέρα παιδιά,

Πρόσφατα στο πατάρι βρήκα ενα ξεχασμένο πικ-απ και το οποίο λέω να δώ πως μπορώ να του ξαναδώσω ζωή..
Το πρόβλημα ειναι οτι το πιθανότερο, μιας και δεν έχω ιδέα, ήταν μέρος ηχοσυστήματος μιας και δεν έχει καλώδιο ρεύματος. Το κακό ειναι οτι βγαίνουν δύο καλώδια, ενα σετ με ασπρο-κόκκινο - τα RCA για σύνδεση με ηχεία και άλλο ένα που ειναι κομμένο και δεν ξέρω τι μπορεί να ήταν. Αν και επαναλαμβάνω δεν έχω ιδέα καταλαβαίνω οτι ίσως ήταν κάποιο 5-6mm ανταπτοράκι για να συνδέεται στο αντίστοιχο τμήμα του υπόοιπου συστήματος.
Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ με κάποιο τρόπο να το κάνω να παίζει μόνο του μιας και δεν έχω πλέον τέτοιο σύστημα. Καταρχήν λοιπόν να καταλάβω αν γίνεται και μετα με την βοήθεια σας να αρχίσω να το επισκευάζω μονος μου.

Ευχαριστώ για τον χρόνο προκαταβολικά και αν χρειαστούν παραπάνω πληροφορίες ή φωτογραφίες παρακαλώ ενημερωστε

Ευχαριστώ

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,566
Αθήνα
Αφου δεν έχει καλώδιο ρεύματος, τότε μάλλον αυτό που περισσεύει είναι η τροφοδοσία του πικαπ. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια υποδοχή εκεί κοντά στα RCA των εισόδων του πικαπ.

paparoup

New member
7 April 2013
5
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση,

Το καλώδιο νομίζω οτι δεν ειναι ρεύματος, ειναι πολύ λεπτό. Ψάχνωντας να βρώ πληροφορίες για το τι μπορεί να ήταν το καλώδιο βρήκα το παρακάτω link για ένα μοντέλο της pioneer που είναι σχεδόν ίδιο με το PL-J400 που θέλω να επισκευάσω.

www.ebay.com.au/itm/Pioneer-PL-Z93-Turntable-Belt-Drive-Auto-return-Made-Japan-/130883196408?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item1e793f15f8

Στην πρότελευταία φωτογραφία φαίνεται μάλλον αυτο που υποψιαζόμουν, καποιο ανταπτοράκι που συνδεόταν με αντίστοιχο ηχοσύστημα. Το θέμα είναι αν μπορώ να το μετατρέψω κάπως ώστε να έχει δικό του ρεύμα?Μπορεί και να μην γίνεται ή να θέλει πολύ προσπάθεια γι αυτό και το ρωτάω εδώ ώστε να καταλάβω αν αξίζει τον κόπο

Ευχαριστώ και πάλι

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Αν βρεις πόσα βολτ τροφοδοσίας χρειάζεται,θα είναι απλούστατο νομίζω.
Ένα τροφοδοτικό της προκοπής θα ενώσεις κι αυτό είν' όλο.

(EDIT: αν είναι το ίδιο με του link,είναι 12V.)

paparoup

New member
7 April 2013
5
Re: Απάντηση: Επισκευή Pioneer PL-J400

Απλά να θυμίσω το δικό μου δεν έχει κάν τον ανταπτορα που εμφανίζεται στην εικόνα, ειναι κομμένος. Αρα λέτε να βρώ αντίστοιχο αντάπτορα πρώτα να το ενώσω με το κομένο καλώδιο απο το Pionner και μετά να βρώ αντίστοιχο τροφοδοτικό. Μετα απο τα παραπάνω θεωρείται οτι αξίζει τελικά τον κόπο?

Ευχαριστώ

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Αν βεβαιωθείς και για τα αμπερ,δεν χρειάζεται ο αντάπτορας.
Μια κλέμα της προκοπής στην κάνει την δουλειά.
Αρκεί να βάλεις σωστά την πολικότητα.(Τα κομμένα καλώδια είναι ίδιο χρώμα; )

paparoup

New member
7 April 2013
5
Re: Απάντηση: Επισκευή Pioneer PL-J400

Ναι ειναι οπως και στην φωτό απο πάνω(χωρις τον αντάπτορα προφανώς), δυο λεπτά μαύρα καλώδια ενωμένα μεταξύ και κομένα.
Αν καταλαβαίνω καλα, λές δηλαδή εχω το καλωδιο που βγαίνει απο το μηχανημα που ειναι γυμνό, βρίσκω ενα τροφοδοτικό αφου εχω βεβαιωθεί για αμπερ και βολτ και κόβω την ακρη που θα έχει κι αυτο κάποιον αντάπτορα που δεν το χρειάζομαι ετσι οπως ειναι η κατάσταση ώστε με μια κλεμα να ενώσω τα δύο καλώδια?

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευή Pioneer PL-J400

Ναι ειναι οπως και στην φωτό απο πάνω(χωρις τον αντάπτορα προφανώς), δυο λεπτά μαύρα καλώδια ενωμένα μεταξύ και κομένα.
Αν καταλαβαίνω καλα, λές δηλαδή εχω το καλωδιο που βγαίνει απο το μηχανημα που ειναι γυμνό, βρίσκω ενα τροφοδοτικό αφου εχω βεβαιωθεί για αμπερ και βολτ και κόβω την ακρη που θα έχει κι αυτο κάποιον αντάπτορα που δεν το χρειάζομαι ετσι οπως ειναι η κατάσταση ώστε με μια κλεμα να ενώσω τα δύο καλώδια?

Αυτό ακριβώς.
Αν δε τα δυο ενωμένα κομμένα καλώδια είχαν και κάποιο χαρακτηριστικό (άλλο χρώμα,κάποια ρίγα,κλπ) που να μας έλεγε ποιο είναι το θετικό και ποιος ο ουδέτερος θα ήταν ακόμα πιο απλό.
Αλλά κι έτσι απλώς θα δοκιμάσεις και θα δεις.
Και πρόσεξε ώστε το τροφοδοτικό να είναι σταθεροποιημένο,γραμμικό,όχι παλμοτροφοδοτικό,υπάρχουν πολλά και είναι πάμφθηνα.

Last edited:

paparoup

New member
7 April 2013
5
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευή Pioneer PL-J400

Αν δε τα δυο ενωμένα κομμένα καλώδια είχαν και κάποιο χαρακτηριστικό (άλλο χρώμα,κάποια ρίγα,κλπ) που να μας έλεγε ποιο είναι το θετικό και ποιος ο ουδέτερος θα ήταν ακόμα πιο απλό.
Αλλά κι έτσι απλώς θα δοκιμάσεις και θα δεις.
Βασικά με την πρώτη ευκαιρία το απογευμα θα δώ καλύτερα το καλώδιο που είναι κομμένο για να δώσω μια απάντηση με σιγουριά, μήπως κάποια απο τα δύο μαύρα έχει καποια ρίγα(γιατι αλλο χρώμα δεν έχει). Μετα θα δώ λιγο βολτ/αμπέρ ώστε αν χρειαστώ βοηθεια (που σίγουρα θα χρειαστώ) να ποστάρω ξανά

Ευχαριστώ και πάλι

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευή Pioneer PL-J400

Απλά να θυμίσω το δικό μου δεν έχει κάν τον ανταπτορα που εμφανίζεται στην εικόνα, ειναι κομμένος. Αρα λέτε να βρώ αντίστοιχο αντάπτορα πρώτα να το ενώσω με το κομένο καλώδιο απο το Pionner και μετά να βρώ αντίστοιχο τροφοδοτικό. Μετα απο τα παραπάνω θεωρείται οτι αξίζει τελικά τον κόπο?

Ευχαριστώ

Yπάρχουν τα πάντα,με αστείο κόστος!