Επισκευή sony 10ετίας αξίζει;

midros

Established Member
13 April 2011
161
Έχω μια Sony KDL-46HX800 που μας άφησε χρόνους και το service ζητάει 250 για να την φτιάξει. Αξίζει η επισκευή της δεδομένου ότι είχε εικόνα που μου άρεσε αρκετά;

Αν πάρω μια καινούρια 55" αλλά χαμηλής κατηγορίας τιμής 350-400 θα έχει καλύτερη είκόνα λόγω νέας τεχνολογίας ή μήπως έχει χειρότερη και ξενερώσω οπότε πρέπει να ανέβω σε κατηγορία τιμής;
Βλέπω για παράδειγμα αυτές
Philips 55PUS6503
LG 55UM7000
Samsung UE55RU7092
LG 55UM7400PLB

Ποιά είναι η χαμηλότερη τιμή που πρέπει να κοιτάξω για να έχω αξιοπρεπή εικόνα δεδομένου ότι δε με ενδιαφέρουν 4Κ, smart και λοιπές ευκολίες αφού έχω μόνιμα συνδεδεμένο HTPC;

Απάντηση: Επισκευή Sony 10ετίας. Αξίζει;

Για 55", με VA panel και 100 Hz ρυθμό ανανέωσης, χρειάζεσαι περίπου 600 ευρώ. Samsung Q60R/RU8002 και Hisense U8B είναι από τις πιο προσιτές επιλογές, με αυτά τα χαρακτηριστικά. Παρόμοιων δυνατοτήτων με την υφιστάμενη τηλεόρασή σου.

Για 55", με VA panel και 100 Hz ρυθμό ανανέωσης, χρειάζεσαι περίπου 600 ευρώ. Samsung Q60R/RU8002 και Hisense U8B είναι από τις πιο προσιτές επιλογές, με αυτά τα χαρακτηριστικά. Παρόμοιων δυνατοτήτων με την υφιστάμενη τηλεόρασή σου.

Αν πάω σε αυτά τα λεφτά δεν θα ήταν καλύτερη μια Sony KD-55XG8096; ή μια Sony KD-55XG8196
δεν έχω ιδέα τι διαφορά έχουν εκτός από τα 50

Αν πάω σε αυτά τα λεφτά δεν θα ήταν καλύτερη μια Sony KD-55XG8096; ή μια Sony KD-55XG8196
δεν έχω ιδέα τι διαφορά έχουν εκτός από τα 50

Όχι. Καλύτερες από τις πιο πάνω προτάσεις είναι η Samsung Q70R, Sony XF9005 και XG9505. Μετά, με αύξηση budget, πας σε OLED. Αν δεν είναι απαραίτητα τα 100 Hz (καθόλου παρακολούθηση αθλητικών), μπορείς να δεις και (φθηνότερες) λύσεις με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης, όπως η 60" LG UM7100. Ως συνήθως, η επιλογή εξαρτάται από τη χρήση και την απόσταση θέασης.

Όχι. Καλύτερες από τις πιο πάνω προτάσεις είναι η Samsung Q70R, Sony XF9005 και XG9505. Μετά, με αύξηση bu Αν δεν είναι απαραίτητα τα 100 Hz (καθόλου παρακολούθηση αθλητικών), μπορείς να δεις και (φθηνότερες) λύσεις με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης, όπως η 60" LG UM7100. Ως συνήθως, η επιλογή εξαρτάται από τη χρήση και την απόσταση θέασης.

την LG την είδα αλλά κάποιος στην κριτική του λέει " Αν έχεις παράθυρο πίσω από τον καναπέ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. " και είναι ακριβώς η περίπτωσή μου, οπότε...

για τις sony ρώτησα γιατί είδα ότι η samsung και η hisense που πρότεινες είναι edge led και φαντάστηκα ότι η sony θα είναι καλύτερη σ' αυτήν την κατηγορία τιμής.

οι άλλες τρείς ανεβαίνουν πολύ και δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να δώσω τόσα για tv. Δε βλέπω τηλεόραση ιδιαίτερα παρά μόνο ταινίες σε 720 ή 1080p

ευχαριστώ για τις προτάσεις πάντως

Τη ποιότητα που είχες με τη συγκεκριμένη Sony σε υλικό HD δε νομίζω οι σύγχρονες τηλεοράσεις να μπορούν να τη πλησιάσουν. Θα πρέπει να συμβιβαστείς. Εκτός και αν βλέπεις υλικό 4K που εκεί υπάρχει διαφορά.

Απάντηση: Re: Επισκευή sony 10ετίας αξίζει;

Τη ποιότητα που είχες με τη συγκεκριμένη Sony σε υλικό HD δε νομίζω οι σύγχρονες τηλεοράσεις να μπορούν να τη πλησιάσουν. Θα πρέπει να συμβιβαστείς.

αυτό ακριβώς φοβάμαι!

Εννοείται ότι δεν αξίζει να δώσεις 250 ευρώ για επισκευή τηλεόρασης εφόσον με ελάχιστα παραπάνω αγοράζεις καινούργια.

Εγώ θα σου πρότεινα σαν VFM αυτή...

https://www.skroutz.gr/s/18498855/Samsung-UE50RU7170.html

Ή με λίγα παραπάνω χρήματα το αντίστοιχο μοντέλο του 2020...

https://www.skroutz.gr/s/23497665/Samsung-UE50TU7002.html

το μόνο πρόβλημα με αυτές είναι ότι δεν υπάρχουν σε κάποιο γνωστό μαγαζί να τις δεις από κοντά
η πρώτη τουλάχιστον έχει και καλές κριτικές γιατί η δεύτερη δεν´εχει καθόλου
ευχαριστώ

την LG την είδα αλλά κάποιος στην κριτική του λέει " Αν έχεις παράθυρο πίσω από τον καναπέ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ. " και είναι ακριβώς η περίπτωσή μου, οπότε...

Πιθανώς, ισχύει για τις περισσότερες τηλεοράσεις...

για τις sony ρώτησα γιατί είδα ότι η samsung και η hisense που πρότεινες είναι edge led και φαντάστηκα ότι η sony θα είναι καλύτερη σ' αυτήν την κατηγορία τιμής.

Οι 55" Sony XG8xxx έχουν IPS/PLS panels, δηλαδή υστερούν σε μαύρο και αντίθεση.

https://avclub.gr/forum/showthread.php/170805-Sony-KD-XG8096-8196-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

...δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να δώσω τόσα για tv. Δε βλέπω τηλεόραση ιδιαίτερα παρά μόνο ταινίες σε 720 ή 1080p...

Φθηνές λύσεις, στις 50", είναι οι LG UM7xxx, για περίπου δύο μέτρα απόσταση θέασης. Στις 55" και 65" -και όχι μόνο- οι LG διαθέτουν IPS panels. Δεν προτείνονται για ταινίες.

Πιθανώς, ισχύει για τις περισσότερες τηλεοράσεις...

σίγουρα ναί, απλά σε αυτές που έχουν επιπλέον κρύσταλλο μπροστά από την οθόνη ισχύει περισσότερο.

Οι 55" Sony XG8xxx έχουν IPS/PLS panels, δηλαδή υστερούν σε μαύρο και αντίθεση.

Ισχύει. Πήγα και την είδα να παίζει και όντως στο μαύρο χάνει. Κατά τ' άλλα όμως είναι πολύ καλή. Η XF είναι καλύτερη και αξίζει τη χρηματική διαφορά της (200 ).

Πήγα και την είδα να παίζει και όντως στο μαύρο χάνει. Κατά τ' άλλα όμως είναι πολύ καλή. Η XF είναι καλύτερη και αξίζει τη χρηματική διαφορά της (200 ).

Αν αναφέρεσαι στην XF9005, μάλλον αξίζει το υφιστάμενο, μεγαλύτερο αντίτιμο, σε σύγκριση με τις XG8xxx. Γενικά, οι XF είναι μοντέλα 2018, ενώ οι XG είναι μοντέλα 2019. Αν μπορείς να περιμένεις, ίσως πετύχεις την XF9005 κοντά στα 700 ευρώ ή/και με πενταετή εγγύηση, στις επόμενες εβδομάδες (εφόσον υπάρχει απόθεμα).

Μπορεί η βλάβη να είναι πολύ πιο απλή απ όσο νομίζεις.
Υπάρχουν πολύ μεγάλα καταστήματα που τους δίνεις ένα μικρό ποσό 30-40 ευρώ και σου λένε πόσο πάει η ζημία.
Δεν μπορώ να πω ποιά για να μην θεωρηθεί διαφήμηση. Πάντως τα επίσημα σερβις είτε είναι τηλεόραση είτε ενισχυτής πολλές φορές ζητάνε τιμές ότι να ναι.

Μπορεί η βλάβη να είναι πολύ πιο απλή απ όσο νομίζεις.
Υπάρχουν πολύ μεγάλα καταστήματα που τους δίνεις ένα μικρό ποσό 30-40 ευρώ και σου λένε πόσο πάει η ζημία.
Δεν μπορώ να πω ποιά για να μην θεωρηθεί διαφήμηση. Πάντως τα επίσημα σερβις είτε είναι τηλεόραση είτε ενισχυτής πολλές φορές ζητάνε τιμές ότι να ναι.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε μόνο 15 για έλεγχο τα οποία και στα αφαιρεί από το σύνολο αν αποφασίσεις να την φτιάξεις. Και επειδή ξέρω πώς έγινε το μπαμ τους πιστεύω για τη βλάβη που μου είπαν ότι έχει (μια κάρτα καμμένη). Τώρα αν η χρέωση για την επισκευή είναι υπερβολική είναι άλλο θέμα. Ίσως και να ψάξω να βρω το ανταλλακτικό εκτός Sony, αν και από λίγο που κοίταξα ιντερνετικά είναι παντού out of stock και με τιμή 100 -150 ή θα βρώ ένα τεχνικό που ίσως παραγγέλνει από την αντιπροσωπεία με άλλες τιμές να δω πόσα θα ζητήσει.

Εγω οταν τους ενοχλησα για βλαβη σαρανταρας (στο Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ) , ζητησαν 50 για να ερθει τεχνικος για διαγνωση στο χωρο μου ,(θα τα αφαιρουσαν απο το τελικο κοστος που ηταν 50 + αγνωστο) και αφου μου ελεγε τι εχει επρεπε να τους την παω εγω εκει ,και να την παραλαβω παλι οταν θα ηταν ετοιμη......( Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ! ! )