Επισκευή SONY ICF-SW7600

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276
img_359526_8362591_0

img_359526_8362591_1

img_359526_8362591_2

Έχω το παραπάνω ραδιόφωνο παγκοσμίου λήψης SONY ICF-SW7600 (περίπου 20ετίας), το οποίο ήταν παροπλισμένο εδώ και κάποια χρόνια.
Πρίν λίγο καιρό δοκίμασα να το λειτουργήσω, αλλά διαπίστωσα πως δε μπορεί να πιάσει κανένα σταθμό είτε στα FM, είτε στα AM.
Απευθύνθηκα σε κάποιον "επαγγελματία" της περιοχής μου, ο οποίος μάλλον δε μπόρεσε να κάνει και πολλά....(πολύ φοβάμαι πως το έκανε ακόμη χειρότερο...)

Γνωρίζετε κάποιον ικανό ηλεκτρονικό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσ/νίκης,
ο οποίος να έχει τις γνώσεις και το μεράκι να ασχοληθεί και να του ρίξει μια ματιά ?

Γνωρίζω πως ίσως δεν έχει καμία πρακτική χρησιμότητα με τους υπολογιστές, το internet και την πρόσβαση στην πληροφορία γενικότερα,
αλλά έχει μεγάλη συναισθηματική αξία... (...πέρα από το γεγονός πως δεν ανήκει στη γενιά των "made in china" μηχανημάτων...)

Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί.

** οι φωτογραφίες δεν είναι δικές μου, αλλά τις δανείστηκα από εδώ όπου έχει και πολλές φωτογραφίες από το εσωτερικό του

Δε γνωρίζετε κάποιον σχετικά έμπειρο τεχνίτη που να μπορεί να ασχοληθεί ?
Ολόκληρη Θεσ/νίκη βρε παιδιά....

...έστω και σε π.μ. ...

και μια ανανέωση των φωτο, γιατί οι προηγούμενες δε φαίνονται
1353396-sony-world-receiver-icf-sw-7600-rarita-top-stav-1.jpg

1353396-sony-world-receiver-icf-sw-7600-rarita-top-stav-3.jpg

1353396-sony-world-receiver-icf-sw-7600-rarita-top-stav-4.jpg

http://audio-video-foto.slovenskain...-7600-rarita-top-stav-ponuka-ceska-republika/

Το ραδιόφωνο αυτό το ξέρω! :music-smiley-005:
Άν και δεν είμαι σίγουρος πως πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μοντέλο.
Το έχει ένας φίλος μου ναυτικός και πάντα ζήλευα το ραδιόφωνο του. Ένα από τα διαμάντια της Sony.

Πιάνει και μπορείς ν' ακούσεις ...τα πάντα. :ears:

Δεν μπορώ να σου προτείνω τεχνικό ...δυστυχώς. Εκείνο που μπορώ να σου πω, ότι αξίζει και πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξεις.

Καλή υπομονή και καλή επιτυχία... -bye-

Δεν κάνετε μια ερώτηση πρώτα στο service της SONY που ξέρουν και αν υπάρχουν ανταλλακτικά; Επειδή πιθανά όλα τα εξαρτήματα του θα είναι SMD και custom, ίσως είναι δύσκολη η εύρεση και επισκευή του. Αν είναι κάποιος ηλεκτρολυτικός ίσως γίνεται, αλλά αν είναι κάποιο ολοκληρωμένο μπορεί και να είναι αδύνατον.

Έδωσα ένα σε εξαιρετική κατάσταση πριν 1,5 μήνα σε συμφορουμίτη. Όντως πάρα πολύ καλό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Επισκευή SONY ICF-SW7600

Δεν κάνετε μια ερώτηση πρώτα στο service της SONY που ξέρουν και αν υπάρχουν ανταλλακτικά; Επειδή πιθανά όλα τα εξαρτήματα του θα είναι SMD και custom, ίσως είναι δύσκολη η εύρεση και επισκευή του. Αν είναι κάποιος ηλεκτρολυτικός ίσως γίνεται, αλλά αν είναι κάποιο ολοκληρωμένο μπορεί και να είναι αδύνατον.

Η αντιπροσωπεία της SONY θα ήταν η έσχατη λύση, κυρίως επειδή σκέφτομαι πως θα το πλήρωνα χρυσό...

Ήλπιζα να είναι κάτι το οποίο να μπορεί να επισκευάσει και κάποιος τεχνίτης,
άλλωστε δεν εκτέθηκε σε περιβάλλον τέτοιο όπου να πιθανολογείται κάποια μεγάλη ζημιά (αν και ποτέ δεν ξέρεις...)

Επειδή πιθανά όλα τα εξαρτήματα του θα είναι SMD και custom, ίσως είναι δύσκολη η εύρεση και επισκευή του. Αν είναι κάποιος ηλεκτρολυτικός ίσως γίνεται, αλλά αν είναι κάποιο ολοκληρωμένο μπορεί και να είναι αδύνατον.

Από τις φωτογραφίες που υπάρχουν εδώ μπορεί να εξαχθεί κάποιο -έστω πρόχειρο- συμπέρασμα ?

img_359526_8362591_3

img_359526_8362591_4

img_359526_8362591_7

img_359526_8362591_8

Το ραδιόφωνο αυτό το ξέρω! :music-smiley-005:
Άν και δεν είμαι σίγουρος πως πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μοντέλο.
Το έχει ένας φίλος μου ναυτικός και πάντα ζήλευα το ραδιόφωνο του. Ένα από τα διαμάντια της Sony.

Πιάνει και μπορείς ν' ακούσεις ...τα πάντα. :ears:

Δεν μπορώ να σου προτείνω τεχνικό ...δυστυχώς. Εκείνο που μπορώ να σου πω, ότι αξίζει και πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξεις.

Καλή υπομονή και καλή επιτυχία... -bye-

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Σόνους.
Από τα λίγα που έψαξα, όντως πρόκειται για ένα αξιόλογο μηχανηματάκι, από αυτά που αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους.

Δυστυχώς δεν έχω γνώσεις επί του αντικειμένου και ελπίζω κάποιος συμφορουμίτης να μπορέσει να βοηθήσει

Εδώ μπορείς να κατεβάσεις το service manual μήπως βοηθήσει.

Ευχαριστώ φίλε Ίκα, πιθανόν να μου φανεί χρήσιμο (αν και όχι τόσο σε εμένα, όσο στον τεχνίτη...)

Έδωσα ένα σε εξαιρετική κατάσταση πριν 1,5 μήνα σε συμφορουμίτη. Όντως πάρα πολύ καλό.

Δεν το είχα προσέξει ρε γ@μώτο για να το "τσιμπήσω"...θα είχα ανταλλακτικά για μια ζωή...
έχεις άλλο ? :D

δεν μιλας με το Σκκη δεν ειναι Θεσσαλονικη αλλα Αθηνα αλλα ισως να μπορει να το πιασει

Aν και η απόσταση δυσκολεύει λίγο τα πράγματα, ωστόσο καλή ιδέα !

λόγου του ότι ο δέκτης είναι προς τους ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ψάξε το θέμα εκεί

Αν μου το επιτρέψει η διαχείριση, ευχαρίστως να ανοίξω και ένα νέο θέμα εκεί,
εκτός εάν το κρίνει απαραίτητο ώστε να μεταφερθεί κάπου που ταιριάζει περισσότερο

Αν μου το επιτρέψει η διαχείριση, ευχαρίστως να ανοίξω και ένα νέο θέμα εκεί,
εκτός εάν το κρίνει απαραίτητο ώστε να μεταφερθεί κάπου που ταιριάζει περισσότερο
Δεν έχουμε κατηγορία για Ραδιοερασιτέχνες. Έχω μεταφέρει το θέμα εδώ, όπου υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για να λάβεις κάποια βοήθεια.

Νομίζω πάντως πως ο φίλος μας petros647 υπονοεί να ερευνήσεις για το θέμα σου στους ιδιαίτερους κύκλους των ραδιοερασιτεχνών, στους ειδικούς φορείς και forum -αν υπάρχουν- και νομίζω πως πρόκειται για καλή ιδέα...

Δεν έχουμε κατηγορία για Ραδιοερασιτέχνες. Έχω μεταφέρει το θέμα εδώ, όπου υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για να λάβεις κάποια βοήθεια.

Νομίζω πάντως πως ο φίλος μας petros647 υπονοεί να ερευνήσεις για το θέμα σου στους ιδιαίτερους κύκλους των ραδιοερασιτεχνών, στους ειδικούς φορείς και forum -αν υπάρχουν- και νομίζω πως πρόκειται για καλή ιδέα...

ooops παρανόησις... :blush: αυτά παθαίνεις ως νέος...

Θα εξαντλήσω τις προσπάθειες μέσω του φόρουμ και αν δεν προκύψει κάτι ίσως τελικά χρειασθεί να απευθυνθώ και σε αυτούς.
Αν και δεν το νομίζω, αλλά υπάρχει η πιθανότητα τα ραδιόφωνα αυτά χρησιμοποιούν εξειδικευμένα κυκλώματα
ή να απαιτούν γνώσεις που ξεφεύγουν από τα πλαίσια του συνήθη τεχνίτη/ηλεκτρονικού για HiFi ?

Απλά μου προκαλεί εντύπωση πως σε ένα τόσο εξειδικευμένο forum και με τόσα μέλη δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιος τεχνίτης στη Θεσσαλονίκη
(γιατί για την Αθήνα απ'ότι κατάλαβα υπάρχει)...

Πάντως επειδή μ' έβαλες σε περιέργεια το έψαξα λίγο και βρήκα αυτό το review.

Μία άλλη ιδέα είναι το e-bay. Ενδεχομένως αγοράζοντας από το e-bay θα μπορούσες να εξασφαλίσεις τα ανταλλακτικά που τυχόν χρειαστείς.

Και ιδού τα αποτελέσματα:
Διότι ειλικρινά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο. Και διότι σε κάμποσο καιρό τα αντικείμενα αυτά -εξελιγμένα αναλογικά ραδιόφωνα πολλών συχνοτήτων- θα θεωρούνται πανάκριβα συλλεκτικά κομμάτια...

Πάντως επειδή μ' έβαλες σε περιέργεια το έψαξα λίγο και βρήκα αυτό το review.

Μία άλλη ιδέα είναι το e-bay. Ενδεχομένως αγοράζοντας από το e-bay θα μπορούσες να εξασφαλίσεις τα ανταλλακτικά που τυχόν χρειαστείς.

Και ιδού τα αποτελέσματα:
Διότι ειλικρινά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο. Και διότι σε κάμποσο καιρό τα αντικείμενα αυτά -εξελιγμένα αναλογικά ραδιόφωνα πολλών συχνοτήτων- θα θεωρούνται πανάκριβα συλλεκτικά κομμάτια...

Κατ'αρχάς ευχαριστώ για τον κόπο σου φίλε Σόνους.
Νομίζω όμως πως σου έβγαλε λανθασμένα αποτελέσματα διότι αυτά που παρέθεσες αφορούν το ICF-SW7600 GR το οποίο είναι νεότερο από το δικό μου ICF-SW7600.

Μάλλον πρέπει να ψάξω και για κάποιο εφεδρικό, ώστε να έχω ανταλλακτικά τουλάχιστον...
...βλέπεις δεν είδα έγκαιρα την αγγελία του ika1961 :bang:

• Επειδή πιάνει πολλές μπάντες, δεν είναι για ραδιοερασιτέχνες υποχρεωτικά. Ισα-ισα που στα FM ακούγεται πολύ καλά.
  • Πιθανά θα χρειάζεται για την επισκευή αυτό.

• Επειδή πιάνει πολλές μπάντες, δεν είναι για ραδιοερασιτέχνες υποχρεωτικά. Ισα-ισα που στα FM ακούγεται πολύ καλά.
  • Πιθανά θα χρειάζεται για την επισκευή αυτό.

Ενδεχομένως να φανεί χρήσιμο, αλλά μόνο εφ' όσον προηγηθεί έλεγχος από κάποιον που σκαμπάζει από αυτά...
Διότι για να βάλω εγώ χέρι...αποκλείεται... :smash:
Ευχαριστώ για την επισήμανση ! :a0210:

... πάντως τα 35 ντόλαρς μεταφορικών για ένα μικρό κουτί, δεν είναι και λίγα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευή SONY ICF-SW7600

... πάντως τα 35 ντόλαρς μεταφορικών για ένα μικρό κουτί said:
Όντως, πιο ακριβά είναι τα μεταφορικά από τα ανταλλακτικά.