Επιστροφή χρημάτων απο ΤΕΒΕ

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Η ιστορία έχει ώς εξής.

Εκλεισα το περασμένο Ιανουάριο την επιχείρηση μου έχοντας έναν διακανονισμό 6μηνο με το ΤΕΒΕ να τρέχει απο προηγούμενες οφειλές. Την ημέρα που έκλεισα λογιστικά την επιχείρηση πήγα στο ΤΕΒΕ για να πληρώσω μετρητά τις οφειλές μου.
Πρώτο ΣΟΚ. Απο τη στιγμή που θέλησα να πληρώσω μετρητά και όχι να τηρήσω τον 6μηνο διακανονοσμό θα χρεωνόμουν extra τόκους για το διάστημα χρήσης του διακανονισμού.
Δηλαδή ενώ χρωστούσα συνολικά 1750 ευρώ τα οποία θα έπερεπε να πληρώσω σε 3 δίμηνες δόσεις ,θα έπρεπε να πληρώσω το ποσό των 2100 ευρώ εάν ήθελα ξοφλήσω με μετρητά.Κουφάθηκα άλλα επειδή δεν ήθελα να αφήσω υπόλοιπο μιας και δεν ήξερα εάν θα ήμουνα σε θέση να πληρώνω τις δόσεις αργότερα ,τα πλήρωσα.
Δεύτερο ΣΟΚ.
Κατά τον Ιούλιο μου έρχεται ένα χαρτί με οφειλές απο τόκους γύρω στα 320 ευρώ!!Για να μην φλυαρώ ,ενώ είχα πληρώσει τους τόκους κατά την εξόφληση ,το ΤΕΒΕ έκανε λογιστικό λάθος και έκδοσε ξανά οφειλή για το συγκεκριμένο ποσό.
Μετά απο επικοινωνία με υπάλληλο του ΤΕΒΕ η λύση ήταν η εξής. Να πληρώσω ξανά το ποσό (όχι δεν γίνεται να διαγραφεί ένα λογΙστικό λάθος,είναι πολύ δύσκολο :slapface:) και στη συνέχεια να κάνω αίτηση για την επιστροφή των χρημάτων μου.
Αφού έκανα το απαραίτητο ταξίδι (200km) Ερμιόνη - Ναύπλιο για να πάω στα γραφεία τους ,πλήρωσα ΞΑΝΑ το ποσό και έκανα την απαραίτητη αίτηση επιστροφής των χρημάτων αρχές Οκτώβρη. Η υπάλληλος που είπε ότι θα σταλεί στα κεντρικά της Τρίπολης για έγκριση και θα με ειδοποιήσουν για να εισπράξω τα χρήματα μου.

Σήμερα ,μιας και πέρασαν κοντά τρεις μήνες αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο στα κεντρικά στην Τρίπολη να μάθω τι στα σκατά συμβαίνει με τα χρήματα μου.

Ακούστε προσεκτικά
Η υπάλληλος μου έιπε ότι η αίτηση μου δεν έχει ακόμη ελεγχθεί απο τον αρμόδιο ,αφού είναι μόνο δύο υπάλληλοι και δεν είναι αρκετοί.Επ ακριβώς μου είπε ότι υπάρχουν αιτήσεις απο το 2009 που εκόμη δεν έχουν προλάβει να ελεγχθούν!!!
Και το κερασάκι στη τούρτα
Αφού και εάν φτάσει η σειρά μου να ελεγχθεί η αίτηση μου ,πάλι δεν θα πληρωθώ ,διότι θα πρέπει να σταλεί έπειτα στα κεντρικά της Αθήνας για την τελική έγκριση ,όπου ο χρόνος έιναι ακόμη μεγαλύτερος μιας και όλες οι αιτήσεις πανελλαδικά περνάνε απο εκεί.

Κυρίες και Κύριοι είμαστε ένα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ή όχι??

Το λάθος ήταν τυχαίο; Μην νομίζεις!
Δει δη χρημάτων!
Παντως δεν καταλαβαίνω γιατι πλήρωσες με μετρητά και όχι με επιταγή για το ποσό που όφειλες που θα είχες πάρει απο την Τράπεζά σου... Και σ αυτό θα έβαζαν πρόστιμο;

Καπως ετσι ηταν και αυτος που περιελουσε με βενζινη την υπαλληλο του ΤΕΒΕ,πριν λιγες μερες.Οταν αυτο το ταμειο το διοικουσε επι χρονια,διακομματικα,ο Κοντος τι να περιμενουμε?
Αυτο το ταμειο που ειχε εισπρακτορες ,και οταν ολοκληρωσαν την μηχανογραφηση -ενω ηταν πλεον αχρηστοι-τους προσελαβαν ολους και δεν ηξεραν τι να τους κανουν.Τωρα ολοι αυτοι ,που επι χρονια δεν ειχαν αντικειμενο ουσιαστικα δουλειας ,βγαινουν και στη συνταξη και τους πληρωνουμε κιολας.

Το παθημα φιλου με το ΤΕΒΕ.Το 2004 εκλεισε την επιχειρηση του και συνεχισε με αυτασφαλιση στο ΤΕΒΕ μεχρι σημερα,πληρωνοντας κανονικα,αφου ειχε φυσικα δηλωσει και το κλεισιμο της επιχειρησης.Πριν ενα μηνα συμπληρωσε 37 χρονια συνεχομενα ,μονο ΤΕΒΕ και πηγε να βγει στη συνταξη .Δεν την δεχθηκαν ,γιατι τα τελευταια χρονια δεν ασκουσε το επαγγελμα.Η συνεχεια βεβαια στα δικαστηρια

Re: Απάντηση: Επιστροφή χρημάτων απο ΤΕΒΕ

Το παθημα φιλου με το ΤΕΒΕ.Το 2004 εκλεισε την επιχειρηση του και συνεχισε με αυτασφαλιση στο ΤΕΒΕ μεχρι σημερα,πληρωνοντας κανονικα,αφου ειχε φυσικα δηλωσει και το κλεισιμο της επιχειρησης.Πριν ενα μηνα συμπληρωσε 37 χρονια συνεχομενα ,μονο ΤΕΒΕ και πηγε να βγει στη συνταξη .Δεν την δεχθηκαν ,γιατι τα τελευταια χρονια δεν ασκουσε το επαγγελμα.Η συνεχεια βεβαια στα δικαστηρια

Τα λεφτά όμως τα έπαιρναν!

Διαβαζω και μια γελαω και μια κλεω.
Εγω πηγα να πληρωσω τον λογαριασμο του διμηνου(τον πληρωνω για ενα χρονο στο τεβε λογο μειωμενου,εγκυμοσυνης)ηταν 1:45 και ο ταμειας μου ειπε ελα αυριο γιατι δεχομαστε 9 με 1:30.Εσκασα να γελαω, κανονικα για να εισπραξουν χρηματα επρεπε να εχουν εναν στο ταμειο ολη μερα.βεβαια μετα αρχισα να κλεω μιας και επρεπε να χασω χρονο και να ξανα παω αλλη μερα.:guitarist:

Re: Απάντηση: Επιστροφή χρημάτων απο ΤΕΒΕ

Λιγο περιεργο μου φαινεται αυτο... δηλαδη η αυτασφαλιση μετραει μονο ως ενδιαμεση κατασταση? Θα πρεπει να ενεργοποιηθεις επαγγελματικα και παλι πριν συνταξιοδοτηθεις? Πολυ... "ελληνικο"" το βλεπω...:violent-smiley-030:

Στην αυτασφαλιση -αν δεν κανω λαθος- επιλεγεις ιατρικη ή συνταξιοδοτικη ή και τα δυο... ή καπως ετσι... μηπως ειχε επιλεξει μονο ιατρικη αυτασφαλιση?

Απο τη στιγμή που θέλησα να πληρώσω μετρητά και όχι να τηρήσω τον 6μηνο διακανονοσμό θα χρεωνόμουν extra τόκους για το διάστημα χρήσης του διακανονισμού.

Τι τοκο χρεωνει ο οαεε για καθυστερουμενες οφειλες, ξερει κανεις? Μεχρι ποιο ποσο φτανουν οι προσαυξησεις?