Επιστροφή Epson EMP-TW600 από Γαλλία: Αποτυχια!

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
809
Φίλοι, γεια σας!
Πριν από μερικές εβδομάδες επέστρεψε από τη Γαλλία ο προβολέας του τίτλου. Τον έστειλα στο σέρβις της Epson στην Αθήνα λόγω προβλήματος ανομοιομορφίας και αυτοί τον "ταξίδεψαν" στη Γαλλία για επισκευή (δεν τους στέλνουν πια στην Ιταλία). Το προβολικό όμως επέστρεψε με το πρόβλημα να παραμένει, κι όχι μόνο αυτό: απέκτησε κι άλλο πρόβλημα που δεν είχε, δηλαδή κηλίδα, η οποία προφανώς είναι κόκκος σκόνης που έχει επικαθήσει σε κάποιο σημείο του οπτικού τμήματος του προβολέα.
Εννοείται ότι ήμουν και είμαι εντός εγγυήσεως. Τον προβολέα τον έχω αγοράσει εδώ και 18 μήνες.
Το ερώτημα είναι: Δικαιούμαι, μετά από χρήση 1,5 χρόνου, να ζητήσω αντικατάσταση; Το ότι δικαιούμαι να τον ξαναστείλω για επισκευή είναι σίγουρο, δεν το συζητώ. Μήπως όμως είναι μ@λ@κία να τον ξαναδώσω και πρέπει να συμβιβαστώ με τα προβλήματα; Τι λέτε εσείς; Θα με βοηθούσε πολύ μια απάντησή σας.
Σημειωτέον ότι η λύση αγοράς νέου προβολέα δεν είναι εφικτή, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστώ!

Κατα τη γνωμη μου, Ζητα και τα 2. Στειλτον παλι εξω και ζητα αντικατασταση λογω ταλαιπωριας και μη επισκευης. Αν δεν πετυχει αυτο σε επικοινωνια μαζι τους, ζητα η αντικατασταση με ανακατασκευασμενο προβολεα που να δουλευει σωστα (και με τη δικη σου λαμπα , αν εχει λιγες ωρες)

Re: Απάντηση: Επιστροφή Epson EMP-TW600 από Γαλλία: Αποτυχια!

Κατα τη γνωμη μου, Ζητα και τα 2. Στειλτον παλι εξω και ζητα αντικατασταση λογω ταλαιπωριας και μη επισκευης. Αν δεν πετυχει αυτο σε επικοινωνια μαζι τους, ζητα η αντικατασταση με ανακατασκευασμενο προβολεα που να δουλευει σωστα (και με τη δικη σου λαμπα , αν εχει λιγες ωρες)

Βασίλη, σε ευχαριστώ πολύ και για την απάντηση αλλά και για την άμεση ανταπόκριση. Ο προβολέας μου έχει "γράψει" γύρω στις 360 ώρες.

Ως προς την αντικατάσταση με καινούριο, καταλαβαίνω πως θεωρείς ότι δεν πρέπει να επιμείνω φορτικά αν αρνηθούν, λόγω σχετικά μακροχρόνιας χρήσης του μηχανήματος - έτσι δεν είναι;

Συγγνώμη για τις αφελείς ερωτήσεις μου, αλλά σ' αυτά τα θέματα είμαι τελείως "μπούφος", δεν ξέρω να διεκδικώ το δίκιο μου (αν έχω).

Μία ερώτηση ακόμα: Η Epson έχει ποτέ αντικαταστήσει προβολέα με τα ίδια προβλήματα; Έχει κανείς γνώση επί του θέματος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστροφή Epson EMP-TW600 από Γαλλία: Αποτυχια!

Βασίλη, σε ευχαριστώ πολύ και για την απάντηση αλλά και για την άμεση ανταπόκριση. Ο προβολέας μου έχει "γράψει" γύρω στις 360 ώρες.

Ως προς την αντικατάσταση με καινούριο, καταλαβαίνω πως θεωρείς ότι δεν πρέπει να επιμείνω φορτικά αν αρνηθούν, λόγω σχετικά μακροχρόνιας χρήσης του μηχανήματος - έτσι δεν είναι;
Οι ωρες ειναι λιγες, κρατα τη λαμπα σου.

Δεν νομιζω να παιξει αντικατασταση, ιδιως μετα απο τοσο καιρο. Εκτος και αν η ζημια δεν διορθωνεται, οποτε τουλαχιστον αξιωσε αλλαγη με αλλο μεταχειρισμενο προβολεα.

Απάντηση: Re: Επιστροφή Epson EMP-TW600 από Γαλλία: Αποτυχια!

Μία ερώτηση ακόμα: Η Epson έχει ποτέ αντικαταστήσει προβολέα με τα ίδια προβλήματα; Έχει κανείς γνώση επί του θέματος;

Από προσωπική μου εμπειρία (με ίδιο μοντέλο EPSON) και εκτενή επαφή με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα η πολιτική τους είναι να επισκευάζουν – ανακατασκευάζουν τους προβολείς και ΟΧΙ να αντικαθιστούν.
Σε δικό μου παρόμοιο πρόβλημα μου έδωσαν ολικά(?) ανακατασκευασμένο (από Ιταλία) με ολοκαίνουρια λάμπα και 3 νέα χρόνια εγγύηση από την στιγμή που μου τον παρέδωσαν.
Η όλη διαδικασία της ήταν μεν σχετικά χρονοβόρα (περίπου τρεις εβδομάδες) αλλά το αποτέλεσμα με άφησε ικανοποιημένο μιας και το πρόβλημά μου λύθηκε και καινούρια λάμπα έχω και άλλα 3 χρόνια εγγύηση, αλλά 99% δεν αλλάζουν μηχανήματα (πίεσα πάρα πολύ να μου το αλλάξουν αλλά δεν τα κατάφερα).
Ελπίζω Βλάση να έχεις ευτυχή κατάληξη στο πρόβλημά σου.

Re: Απάντηση: Επιστροφή Epson EMP-TW600 από Γαλλία: Αποτυχια!

Η συμβουλή μου είναι να απαιτήσεις(!) ολικά ανακατασκευασμένο προβολέα!!

Αγορασα το Πασχα τον Epson 700. Μετα απο τρεις μηνες παρατηρησα εναν λεκε απο σκονη και ανομοιομορφια στα χρωματα .Πηρα τηλεφωνο στην Θεσ/νικη οπου ευγενικα μου ειπαν οτι πρεπει να φυγει για επισκευη.Ετσι και εγινε γυρισε μετα απο 15 ημερες και το μονο που επισκευαστικε ηταν η σκονη .Το προβλημα της ανομοιομορφιας παρεμενε.Πηρα τηλεφωνο παλι εστειλα και email με φωτογραφιες .Η υπαληλος ευγενικα μου ζητησε συγνωμη και ο προβολεας εφυγε παλι για Γαλλια.

Όταν κάποτε είχα πάρει τον TW200 και είχε ψυχολογικό πρόβλημα, μου τον αλλάξανε με ένα καινούργιο εφόσον δεν είχε περάσει ο μήνας.
Μετά τον μήνα σου το επισκευάζουν και αν δεν επισκευάζεται, μόνο τότε σου τον αλλάζουν.

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον! Ο προβολέας έφυγε ήδη τη Δευτέρα που μας πέρασε για Γαλλία (από Θεσσαλονίκη) με τα δύο προβλήματα που ανέφερα (ανομοιομορφία και κηλίδα). Ο τεχνικός με τον οποίο μίλησα - ένας ευγενέστατος άνθρωπος! - , αφού διαπίστωσε και ο ίδιος τα προβλήματα, τον έστειλε με πλήρη περιγραφή και φωτογραφίες και μου είπε ότι, αν και πάλι τα προβλήματα δεν λυθούν, θα κινηθεί αυτόματα διαδικασία αντικατάστασης του προβολέα με καινούριο. Φυσικά μετά από 18 μήνες χρήσης δεν έχω την απαίτηση να έχω στα χέρια μου καινούριο προβολέα, αλλά νομίζω πως θα πετύχω το αποτέλεσμα που είχε ο Βαγγέλης.
Πιστεύω ότι σε 2-3 βδομάδες θα έχω νέα, οπότε θα σας ενημερώσω.

Ευχαριστώ και πάλι!

Όπως έχουμε ξαναπει, το service και η εξυπηρετηση της Epson είναι καθολα ΑΨΟΓΑ! (λαθη βεβαια τυχαινουν σε ολους και γινονται απ´ολους...) Μακάρι να μπορουσαν να εχουν και στην Ελλάδα έναν τομέα επισκευής για να ΜΗΝ χρειάζεται να πηγαίνει ο προβολέας στο εξωτερικό και να κάνει τόσες μέρες μέχρι να γυρίσει.... :grandpa:

Δε λέει τώρα να μένεις 20 μέρες ΧΩΡΙΣ προβολέα, ειδικά το χειμώνα που όλο και πιο συχνα βλεπουμε ταινίες και καλουμε φιλους στο σπιτι.... :slapface:

Δε λέει τώρα[/COLOR] να μένεις 20 μέρες ΧΩΡΙΣ προβολέα, ειδικά το χειμώνα που όλο και πιο συχνα βλεπουμε ταινίες και καλουμε φιλους στο σπιτι.... :slapface:

Δίκιο βουνό έχεις, φίλε Διονύση! Ο αποχωρισμός είναι σκέτος πόνος.