Επιστροφη Στην Αναζητηση ΗΧΕΙΩΝ 7.1 5000

zazou8

Established Member
18 October 2007
171
Βοήθεια...Ακόμα δεν εχω αποφασίσει και όλο περιμένω να βρω το καλύτερο. Δωμάτιο home cinema 25μ2 4,5Χ5,5 με δάπεδο φελού, μοκέτα και πανέλα στην οροφή. Ενισχυτής ΟΝΚΥΟ 875 που σε λίγο καιρό θα παντρευτεί με τελικό SHERBOURN 7/2100 και προβολέας PANASONIC AE2000 (πιθανότατα).
Μετά από τη λιγοστή έρευνα που έχω προλάβει να κάνω τους τελευταίους μήνες καθώς και στη πρόοδο της κατασκευής καταλήγω στις εξής επιλογές για 7.1 σύστημα με όριο τα 5000.
TEUFEL SYSTEM 9
JAMO D7
JAMO C809, C80CEN, C80SUR, C80SUB, C803SURBACK

Στα παραπανω συστήματα έχω σκεφτεί να αντικαταστήσω το sub τους με sunfire.
Λόγω του μεγάλου ποσού των χρημάτων θα ήθελα τη βοήθεια σας με κάποια άλλη πρόταση.

Καλησπέρα.....
Βλέπω,από ότι μπορώ να καταλάβω, πας γιά πολύ ωραία πράγματα.
Γιά τον τελικό ενισχυτή, όσο και γιά το sub, μάλλον δεν είμαι και ο πιό αντικειμενικός κριτής, αφού ήδη έχω στην κατοχή μου τον SHERBOURN 7/2100 με pro Denon A1SE, sub το Sunfire true eq signature.
Αυτό που μπορώ να σου πώ, είναι ότι γιά το συγκεριμένο sub εαν φτάσεις εκεί, ετοιμάσου γιά έναν μικρό σεισμό, και γιά τον τελικό όταν φτάσει με το καλό στον χώρο σου, φρόντισε να έχεις αγκαρέψει καμιά πεντάδα άτομα γιά την μεταφορά του...τόσο ελαφρύς είναι!!!
Για τα ηχεία τώρα....
Σε ενδιαφέρει κυρίως κινηματογράφος, η μοίρασμα και με μουσική;σε ρωτάω γιατί είναι καθοριστικός παράγοντας στην όποια απόφαση.

δεν το προτεινα απλα
ειπα και να το ακουσει
οπως και να ακουσει οτι βρει μπροστα του
μετα κρινει

Re: Απάντηση: Επιστροφη Στην Αναζητηση ΗΧΕΙΩΝ 7.1 5000

Καλησπέρα.....
Βλέπω,από ότι μπορώ να καταλάβω, πας γιά πολύ ωραία πράγματα.
Γιά τον τελικό ενισχυτή, όσο και γιά το sub, μάλλον δεν είμαι και ο πιό αντικειμενικός κριτής, αφού ήδη έχω στην κατοχή μου τον SHERBOURN 7/2100 με pro Denon A1SE, sub το Sunfire true eq signature.
Αυτό που μπορώ να σου πώ, είναι ότι γιά το συγκεριμένο sub εαν φτάσεις εκεί, ετοιμάσου γιά έναν μικρό σεισμό, και γιά τον τελικό όταν φτάσει με το καλό στον χώρο σου, φρόντισε να έχεις αγκαρέψει καμιά πεντάδα άτομα γιά την μεταφορά του...τόσο ελαφρύς είναι!!!
Για τα ηχεία τώρα....
Σε ενδιαφέρει κυρίως κινηματογράφος, η μοίρασμα και με μουσική;σε ρωτάω γιατί είναι καθοριστικός παράγοντας στην όποια απόφαση.

Κατά 90% κινηματογράφος...

Παιδιά να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω πρόταση μόνο για sub αλλά για όλα τα ηχεία...και γι'αυτό είμαι τόσο μα τόσο μπερδεμένος...
Επίσης ποιο συστημα θα διαλέγατε από τα τρία?
Κλαψ..

Απάντηση: Re: Επιστροφη Στην Αναζητηση ΗΧΕΙΩΝ 7.1 5000

Παιδιά να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω πρόταση μόνο για sub αλλά για όλα τα ηχεία...και γι'αυτό είμαι τόσο μα τόσο μπερδεμένος...
Επίσης ποιο συστημα θα διαλέγατε από τα τρία?
Κλαψ..

Φιλε μου εχω ακουσει τα d7 τα οποια ειναι παρα πολυ καλα αλλα αυτο ειναι προσωπικο μου γουστο. Απο την αλλη εχω μια συμπαθεια και στα teufel (οχι το μοντελο που λες αλλα αλλο).Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να τα ακουσεις και να αποφασισεις αν ταιριαζουν στο δικο σου γουστο. Τα d7 υπαρχουν στην Ελλαδα και πιστευω οτι μπορεις να τα ακουσεις να δεις αν σου αρεσουν.
Προσωπικα ομως δεν θα επερνα κανενα απο αυτα αυτη τη στιγμη για εναν και μονο λογο. Θελω ηχεια δαπεδου (τουλαχιστον τα μπρος left right).

Μια παρατηρησουλα. Για 7.1 με τα ηχεια που αναφερεις και το σαμπακι που λες νομιζω οτι δεν φτανουν 5000 .
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Επιστροφη Στην Αναζητηση ΗΧΕΙΩΝ 7.1 5000

Φιλε μου εχω ακουσει τα d7 τα οποια ειναι παρα πολυ καλα αλλα αυτο ειναι προσωπικο μου γουστο. Απο την αλλη εχω μια συμπαθεια και στα teufel (οχι το μοντελο που λες αλλα αλλο).Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να τα ακουσεις και να αποφασισεις αν ταιριαζουν στο δικο σου γουστο. Τα d7 υπαρχουν στην Ελλαδα και πιστευω οτι μπορεις να τα ακουσεις να δεις αν σου αρεσουν.
Προσωπικα ομως δεν θα επερνα κανενα απο αυτα αυτη τη στιγμη για εναν και μονο λογο. Θελω ηχεια δαπεδου (τουλαχιστον τα μπρος left right).

Μια παρατηρησουλα. Για 7.1 με τα ηχεια που αναφερεις και το σαμπακι που λες νομιζω οτι δεν φτανουν 5000 .
-bye-

Ως προς την τιμη θα δουμε αν θα φτασουν. Το πακετο των Teufel π.χ. φθανει στα 5000 ακριβώς + μεταφορικά χωρίς να υπολογίζω όμως sunfire sub. Εσύ προτείνεις κάτι άλλο;

κινηματογραφος και ανομοιογενεια δεν πανε μαζι
αν το κεντρικο ειναι μικρο και δηλωνεται small
τοτε συνεργαζεται αριστα με το sub
απο την αλλη μερια αν τα lr ειναι μεγαλα δεν υπαρχει ματσαρισμα με το sub
απο την μια θα λες οτι το κεντρικο βγαζει αριστο μπασο λογο συνεργασιας με το sub και απο την αλλη τα μεγαλα ηχεια να βγαζουν το μπασο που μπορουν να βγαλουν αλλα να μην ειναι ιδιας ποιοτητας με αυτη του sub
αυτο ειναι κατι που το καταλαβαινεις με τον καιρο
αφου ξεπερασεις αρχικους ενθουσιασμους και σχετικη απειρια
ολα τα ηχεια απο ολους τους κατασκευαστες με σταμπα λουκα
ειναι 3 ομοια και παντα μικρα
για να υπαρχει ματσαρισμα
να συνεργαζονται αψογα με το sub
να μην ζοριζουν αδικα τον ενισχυτη σου
κατι ευκολο να το καταλαβει καποιος
τα μεγαλα ηχεια ειναι μονοδρομος για την μουσικη
οπως καταλαβαινεις ειναι 2 διαφορετικοι κοσμοι
δυο πλευρες του νομισματος διαλεγεις και παιρνεις
εκτος βεβαια αν βαλεις νερο στο κρασι σου
η κρασι στο νερο σου

Συγνώμη που επεμβαίνω στο thread, αλλά φίλε argi μου γέννησες μια απορία.

Έχω ένα συστημά 7.1 και όλα μου τα ηχεία είναι KEF. Μπροστά έχω τα IQ9 (δηλαδή μεγάλα) κέντρο το IQ6C (τώρα αυτό τι θεωρείται μικρο?), στα πλάγια IQ8ds (δίπολα) και πίσω τα IQ3. Το SUB έιναι ίδια μάρκα και είναι το PWS3500 (300 Watt 12").

Τα ηχεία τα οδηγεί έναs ONKYO TX NR-905 και έχω τα μπροστά δηλωμένα small.

Επειδή είπες για ανομοιογένεια δηλαδή καλό θα ήταν τα μπροστά μου να ήταν και αυτά IQ3 αντί για τις κολώνες IQ9? και τι γινεται με τα δίπολα χρειάζονται να είναι και τα πλαϊνά και τα πίσω? Γιατί πίσω τα δίπολα δεν μου αρέσουν να πω την αλήθεια.

Με άλλα λόγια κάποιος που αγοράζει τώρα θα τον σθμβούλευες για ταινείες όχι κολώνες μπροστα?

Απο την στιγμή που μιλάς γιά 90% κινηματογράφο, γιά εμένα η λύση είναι KLIPCH...με RC 64 στο κέντρο...καλύτερο κεντρικό ήχο δεν έχω ακούσει απο κανένα άλλο κεντρικό ηχείο και πίστεψέ με έχω ακούσει πολλά.

Συμφωνώ απόλυτα με το Γιάννη, άλλωστε κι´εγώ klipsch έχω.!!

Απάντηση: Re: Επιστροφη Στην Αναζητηση ΗΧΕΙΩΝ 7.1 5000

Συγνώμη που επεμβαίνω στο thread, αλλά φίλε argi μου γέννησες μια απορία.

Έχω ένα συστημά 7.1 και όλα μου τα ηχεία είναι KEF. Μπροστά έχω τα IQ9 (δηλαδή μεγάλα) κέντρο το IQ6C (τώρα αυτό τι θεωρείται μικρο?), στα πλάγια IQ8ds (δίπολα) και πίσω τα IQ3. Το SUB έιναι ίδια μάρκα και είναι το PWS3500 (300 Watt 12").

Τα ηχεία τα οδηγεί έναs ONKYO TX NR-905 και έχω τα μπροστά δηλωμένα small.

Επειδή είπες για ανομοιογένεια δηλαδή καλό θα ήταν τα μπροστά μου να ήταν και αυτά IQ3 αντί για τις κολώνες IQ9? και τι γινεται με τα δίπολα χρειάζονται να είναι και τα πλαϊνά και τα πίσω? Γιατί πίσω τα δίπολα δεν μου αρέσουν να πω την αλήθεια.

Με άλλα λόγια κάποιος που αγοράζει τώρα θα τον σθμβούλευες για ταινείες όχι κολώνες μπροστα?
το τι σου αρεσει ειναι καθαρα προσωπικο και εκει λιγα χωρανε
απλα και το προσωπικο σημερα ειναι αυριο δεν ειναι
οσο αφορα τα διπολα ειναι μονοδρομος αν ειναι κοντα στον ακροατη γιατι δεν ειναι κατευθυντικα και ετσι δεν προδιδουν την θεση τους
τωρα το περι ματσαρισματος ειναι κατι το πολυ σχετικο γιατι μετα απο αρκετα χρονια καταλαβα οτι με σωστα ματσαρισμενο sub με το κεντρικο τα l,r προσιδαν τον χαρακτηρα τους
ολοι οι κατασκευαστες που φτιαχνουν ηχεια με σταμπες λουκα τα 3 μπροστινα τα κανυν ιδια και αυτο δεν εχει να κανει τοσο με την προδιαγραφη αλλα με το ματαρισμα τους
βεβαι υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα πολυ λιγες
οσο αφορα τα γιαμο
αν δεις εχουν παρει βραβεια απο εδω γυρω μεχρι την μακρινη αστραλια
αν σου λεει κατι αυτο
also οι επωνυμες ποιοτικες μοναδες εχουν να πουν πολλα απεναντι σε οτιδηποτε αλλο
αν δεις τετοιες μοναδες φορανε τα sonus faber .wilson audio ,krell reference
αν σου λενε κατι αυτα τα ηχεια βεβαια

και συνεχιζοντας
ενα ευκολο ηχειο φωναζει ευκολα
που σημαινει δεν θελει πολυ ρευμα
που σημαινει αν το το δωσεις αρχιζει να ιδρωνει ψηλα
in the other hand
ενα 4ομο και αναισθητο ηχειο μπορει να φωναζει ψηλα αιδρωτο
και να γελα και να χαιρεται οταν βλεπει 200 και 300 βατ να του ερχονται
η αλλιως οπως λεει η γιαμο
συναυλιακες εντασεις απο χαρουμενα ηχεια
η οπως ειπε το home theater choice
goes any loud as you want
η το αυστραλιανο sh που αναφερε οτι παιζουν πιο δυνατα και απο τον κινηματογραφο της γειτονιας του

D 7PEX
SmartHouse, Australia
Aug 2006

The output of this handsome system is Brobdingnagian (adjective: of extraordinary size; gigantic; enormous) – seriously pro style for domestic use. They certainly sound better than our local cinema system; it's large and lovely to be pinned to the sofa by. However, the D 7PEX isn't for dilettantes.
This system is reference grade, state-of-the-art, cinematic joy. We loved them. 5 stars of 5.

ενα περιορισμο εχουν τα γιαμο
για να παιξουν αυτα που μπορουν θελουν να ειναι στημενα συμφωνα με τις προδιαγαφες του κατασκευαστη
λιγο δυσκολο ,μιας και μονομια φορα τα εχω ακουσει ετσι και αυτη στην ολανδια το 2002
οσες αλλες φορες τα ακουσα ηταν μισα
με αποκορυφωση τον χωρο μου
οτι χειροτερο εχω ακουσει για τα συγκεκριμενα ηχεια

ενα περιορισμο εχουν τα γιαμο
για να παιξουν αυτα που μπορουν θελουν να ειναι στημενα συμφωνα με τις προδιαγαφες του κατασκευαστη
λιγο δυσκολο ,μιας και μονομια φορα τα εχω ακουσει ετσι και αυτη στην ολανδια το 2002
οσες αλλες φορες τα ακουσα ηταν μισα
με αποκορυφωση τον χωρο μου
οτι χειροτερο εχω ακουσει για τα συγκεκριμενα ηχεια

Ερώτηση για jamo: Μήπως είναι too much για χώρο 25 μ2?