Επιστροφή στον αναλογικό ήχο

Η κεφαλή φαίνεται εντελώς εισαγωγική, το πικάπ και το phono αξίζουν κάτι καλύτερο. Επίσης η τοποθέτηση μιάς κεφαλής έχει κάποια διαδικασία, απαιτεί κάποιες ρυθμίσεις, δεν είναι απλά το σφίξιμο δύο βιδών και τέρμα.

Η κεφαλή φαίνεται εντελώς εισαγωγική, το πικάπ και το phono αξίζουν κάτι καλύτερο. Επίσης η τοποθέτηση μιάς κεφαλής έχει κάποια διαδικασία, απαιτεί κάποιες ρυθμίσεις, δεν είναι απλά το σφίξιμο δύο βιδών και τέρμα.

Το κατάλαβα αυτό, γι αυτό και θέλω να εκμεταλλευτώ το χρόνο που το πικαπ ειναι στον Σ.Πετρόπουλο ώστε να μου κουμπώσει και την όποια κεφαλή!

Το κατάλαβα αυτό, γι αυτό και θέλω να εκμεταλλευτώ το χρόνο που το πικαπ ειναι στον Σ.Πετρόπουλο ώστε να μου κουμπώσει και την όποια κεφαλή!

Εντάξει, μην πανικοβάλεσαι. Είπαμε ότι θέλει κάποια διαδικασία, όχι ότι απαιτείται πτυχίο πυρηνικού φυσικού για να ρυθμίσεις μία κεφαλή! Υπάρχουν ολόκληρα νήματα για να σε καθοδηγήσουν, υπάρχουν βοηθήματα στο διαδίκτυο άπειρα, και σε τελική ανάλυση, εδώ είμαστε εμείς για ότι χρειαστείς.

Φίλε Κώστα η OM20 δεν είναι κεφαλή για dj χρήση... όπως και η blue πιστεύω είναι πολύ καλή.

Last edited:

Καλή ιδέα μία κι έξω και δεν θα παιδευτείς και με ρυθμίσεις... :2thumb22sup:

Αγαπητοι μου συμφορουμιτες φαινεται να καταληγω, οποτε τι προτεινετε απο Grado Prestige Gold vs Ortofon super οm 20;

Δε θέλω να σε μπερδέψω αλλά έχω μία Grado MF3 που ανιστοιχεί στην blue και την OM20, ...πρoτιμώ χαλαρά την OM20! την Gold δεν την έχω ακούσει. Η ΟΜ 20 ακούγετε πολύ καλά στο dual μου πάντως.

Ποιό Dual έχεις; Γιατί το "ακούγεται καλά" δεν λέει πάντα κάτι στα αναλογικά. Στο δικό σου βραχίονα μπορεί να ακούγεται καλύτερα, δεν το αμφισβητώ, αλλά στο βραχίονα του tio4711 να ισχύει κάτι άλλο.

Απάντηση: Re: Επιστροφή στον αναλογικό ήχο

Ποιό Dual έχεις; Γιατί το "ακούγεται καλά" δεν λέει πάντα κάτι στα αναλογικά. Στο δικό σου βραχίονα μπορεί να ακούγεται καλύτερα, δεν το αμφισβητώ, αλλά στο βραχίονα του tio4711 να ισχύει κάτι άλλο.

Εχω το 505-4 και απο ΟΜ5 που είχε(μαμα), έχω πάει σε ΟΜ20 με πολύ μεγάλη βελτίωση(έκταση, καθαρότητα, μπάσο, περιγραφή..). Την Grado την είχα στο JVC που έχω και την αντικατέστησα με μια ortofon 520 η οποία έπαιξε καλύτερα απο την grado αλλά όχι απο την ΟΜ20 στο Dual. Δεν έχω ακούσει όμως τις μεγαλύτερες Grado.

Last edited:
Η Ortofon OM είναι ουσιαστικά μία κεφαλή και ο αριθμός που ακολουθεί είναι ένδειξη της βελόνας που φοράει (10-20-30-40 και όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός τόσο καλύτερη η βελόνα) διαθέτω κι εγώ ένα dual... Αυτές οι κεφαλές δουλεύουν πολύ καλά συγκεκριμένα με dual που έχουν βραχίονες χαμηλής μάζας (ULM), αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κατ' ανάγκη θα είναι εξίσου καλές και με άλλα πικάπ/βραχίονες... ούτε κι ότι δεν θα είναι...:damnyou:

Τέλος πάντων πιστεύω πως κι εδώ θέλει δοκιμές, δοκιμάζεις και βλέπεις...

Ίσως να μπερδέψουμε τον φίλο, αλλά από ότι βλέπω ο βραχίονας του Dual 505 έχει και αυτός χαμηλή μάζα, όπως και ο βραχίονας του Thorens. Πιθανόν ότι ταιριάζει στο ένα να ταιριάζει και στο άλλο, αλλά χωρίς άμεση σύγκριση δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα.

η Ortofon αγοραστηκε μεταχειρισμενη σε τιμη που δεν το πολυ-σκεφτεσαι οποτε θα γινει η δοκιμη της. Απ την αλλη βεβαια αν δεν εχεις ακουσει τιποτα αλλο πως να ξερεις τι χανεις..

ορεξη μπολικη, χρονος κατι θα βρεθει! Απ οτι θυμαμαι εκει εχει πολλα, ειναι καποιο απ ολα αυτα που προτεινεται απο προσωπικη σας εμπειρια?