Επιστροφή στον αναλογικό ήχο

Να έχεις υπόψη σου ότι, ειδικά στα Ελληνικά, οι δίσκοι που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1990 και προς το τέλος της (περίπου το 1997 σταματησε η Minos-EMI την κοπή βινυλίων) έχουν αρκετά τσιμπημένες τιμές (πχ Αλκίνοος Ιωαννίδης), ίσως γιατί δεν είχαν κυκλοφορήσει μεγάλες ποσότητες σε βινύλιο.

σε τετοιους καιρους οι τσιμπιμενες τιμες θεωρω πως δεν θα βρισκουν αγοραστες. Παντως, δεν εχω τη δυνατοτητα να πληρώσω ακριβά ένα βινύλιο όταν τα πάντα βρίσκονται πλέον σε ψηφιακή μορφή. Ισως τελικά καταλήξω να πάρω μερικά κλασικά LPs που θα ηθελα παντα να εχω

Οι λέξεις "φτηνό" και "LP" δυστυχώς δεν συμβαδίζουν....
Δυστυχώς πρέπει να βάλεις αρκετά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσεις μερικά καλά βινύλια.
Επίσης, γνώμη μου,το μεταχειρισμένο βινύλιο δεν αξίζει πολύ τον κόπο, ιδιαίτερα αν δεν έχεις σκοπό να αγοράσεις πλυντήρια και διαθέτεις τόσο καλό
ηχητικό εξοπλισμό όπως εσύ.
το χρήμα όμως το ξεχνάς, όταν αρχίσει να γυρίζει και παίζει καλα.
Τώρα για καλές τιμές σε καινούργια (αλλά όχι και φτηνές όπως το cd) amazon όπως πάντα και ίσως και η προσφορά που βγάζει κατα καιρούς το public 2+1 δώρο.
ωραίο δισκοπωλείο και στην πλατεία της Ν. Σμυρνης.

Οι λέξεις "φτηνό" και "LP" δυστυχώς δεν συμβαδίζουν....
Δυστυχώς πρέπει να βάλεις αρκετά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσεις μερικά καλά βινύλια.
Επίσης, γνώμη μου,το μεταχειρισμένο βινύλιο δεν αξίζει πολύ τον κόπο, ιδιαίτερα αν δεν έχεις σκοπό να αγοράσεις πλυντήρια και διαθέτεις τόσο καλό
ηχητικό εξοπλισμό όπως εσύ.
το χρήμα όμως το ξεχνάς, όταν αρχίσει να γυρίζει και παίζει καλα.
Τώρα για καλές τιμές σε καινούργια (αλλά όχι και φτηνές όπως το cd) amazon όπως πάντα και ίσως και η προσφορά που βγάζει κατα καιρούς το public 2+1 δώρο.
ωραίο δισκοπωλείο και στην πλατεία της Ν. Σμυρνης.

Πανω ακριβως στη πλατεία της Ν.Σμύρνης? Ενδιαφέρον γιατί ειναι κοντά μου!

Κατά τ άλλα σήμερα παραλαμβάνω το ανακαινισμένο και ανακεφαλωμένο (επίκαιρο ε) πικαπ και περιμένω να δω πως θα ακουγεται..

Ομήρου 46, πάνω κάτω 20ε/δίσκο, απλά θέλεις να το βλέπεις αυτό το μαγαζί και για να το βλέπεις πρέπει να το στηρίζεις.
Αν και έτσι ίοως πάει η κατάσταση, δεν τα βλέπω να έχουν ζωή...
Το σίγουρο είναι ότι θα ακουστεί ξεκούραστο, καλοάκουστο!

το πικαπ μπηκε στη θεση του και οι πρωτες εντυπωσεις ειναι υπεροχες, καμια σχεση ομως η Ortofon με την Shure που ειχα. Το νεο μου θεμα ειναι οτι καταφερα να απορυθμισω τις ρυθμισεις που ειχαν γινει στο αντιβαρο του βραχιωνα. Δοκιμαζω να προσθεσω, να αφαιρεσω βαρος..πως μπορω να βρω τη σωστη ρυθμιση?

Φέρνοντας τον βραχίονα(με τη βοήθεια του αντίβαρου)σε ισσοροπία δηλ σε οριζόντια θέση σε σχέση με το πλατώ,ο´θυε προς τα πάνω,ούτε προς τα κάτω,ρυθμίζεις το αντίβαρο στη θέση 0.Σ'αυτό το σημείο το περιστρέφεις μέχρι να δεις τη ένδειξη που προτείνει ο κατασκευαστής της κεφαλής(+1,5,+2...)

2 ερωτησεις, πως θα φερω σε ισορροπια τον βραχιονα εφοσον ακουμπαει στο μοχλο του lift? ποια ειναι η προτεινομενη ενδειξη για τη κεφαλη μου που ειναι η ortofon super 20m?

ποια ειναι η διαφορα στον ηχο αν εχεις ρυθμισει το αντιβαρο του βραχιονα σε πιο "ελαφρια" ή πιο "βαριά" ρύθμιση απ οτι απαιτει η κεφαλή?

Ο κατασκευαστής της κάθε κεφαλής ορίζει το ιδανικό βάρος ανάγνωσης για καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Η λογική λέει πως αν βάλεις λιγότερο βάρος θα χάσεις πληροφορία ενώ με μεγαλύτερο βάρος θα φθείρης και την βελόνα και τον δίσκο...