Επιστροφή τηλεόρασης απο service με καμένο pixel

giwrgosae

New member
6 April 2011
10
Ελλάδα
Παιδιά Καλημέρα. Μόλις σήμερα το πρωί παρέλαβα την τηλεόραση μου (μετά απο ένα μήνα) απο το service one της samsung καθώς μου παρουσίασε πρόβλημα στην οθόνη (εντός εγγύησης) με αποτέλεσμα να μου αλλάξουν το panel. Το πρόβλημα εξαφανίστηκε αλλα τώρα έχω ένα καμένο pixel σε 46'' οθόνη από την αλλαγή του panel !! τι να κάνω ; Να πάρω να τους πω οτι έχει καμένο pixel ; ντρέπομαι και ίσος κανουν ξανά ένα μήνα.. αλλά απο την άλλη σκέφτομαι οτι δεν την αγόρασα και φθηνά για να τους χαριστώ.. 3D είναι
Καμιά γνώμη ;;

Παιδιά Καλημέρα. Μόλις σήμερα το πρωί παρέλαβα την τηλεόραση μου (μετά απο ένα μήνα) απο το service one της samsung καθώς μου παρουσίασε πρόβλημα στην οθόνη (εντός εγγύησης) με αποτέλεσμα να μου αλλάξουν το panel. Το πρόβλημα εξαφανίστηκε αλλα τώρα έχω ένα καμένο pixel σε 46'' οθόνη από την αλλαγή του panel !! τι να κάνω ; Να πάρω να τους πω οτι έχει καμένο pixel ; ντρέπομαι και ίσος κανουν ξανά ένα μήνα.. αλλά απο την άλλη σκέφτομαι οτι δεν την αγόρασα και φθηνά για να τους χαριστώ.. 3D είναι
Καμιά γνώμη ;;

Διάβασε το manual και δές μέχρι πόσα καμμένα pixel δέχεται ο κατασκευαστής. αν θυμάμαι καλά ήταν μέχρι 5... Αν έχεις zero burn pixel εγγύηση τότε μπορείς να την ξαναπάς πίσω. Αν όχι τότε μάλλον θα ταλαιπωρηθείς άδικα + έξοδα

Ναι αυτό το γνωρίζω για το μέγεθος των καμμένων pixel, αλλά το θέμα είναι ότι από αυτούς την παρέλαβα με το καμένο pixel, και το panel τους είναι καινούριο δηλαδή μου το αντικαταστήσανε. Δεν θα έπρεπε να μου την επέστρεφαν άρτια και χωρίς κανένα πρόβλημα ? όπως όταν την πρωτοαγόρασα ?

εισαι σίγουρος ότι πήρες πίσω τη δική σου τηλεόραση επισκευασμένη?? το λέω γιατί με ένα μονιτορ της samsung που είχα πρόβλημα μου δώσανε ανοιγμένο σε ένα κουτί ένα άλλο (τσέκαρα το serial number). έπαιζε κανονικά και βαρέθηκα να το ψάξω παραπάνω. αν όντως σου αλλάξανε το πανελ τότε έπεσες σε προβληματικό και ισχύουν τα λεγόμενα του fragoulisnaval.

Ναι το τσέκαρα το S/N πριν φύγουν ακόμα οι άνθρωποι της μεταφορικής που μου την φέραν στο σπίτι.. είναι η ίδια. Δηλαδή για να καταλάβω.. αν την αγόραζα καινούρια και μου παρουσίαζε 1-2 καμμένα pixel με το άνοιγμα θα ήταν φυσιολογικό ? για οποιαδήποτε τηλεόραση, πέρα από τις εγγυήσεις που σου δίνει η κάθε εταιρία.

αν ο κατασκευαστής δέχεται κάποιο αριθμό καμένων Pixels τότε αν έχεις λιγότερα θεωρείται φυσιολογικό. απότι ξέρω μόνο η lg δίνει εγγύηση για 0. δηλαδή και 1 να έχεις στην αλλάζει.

Ναι το τσέκαρα το S/N πριν φύγουν ακόμα οι άνθρωποι της μεταφορικής που μου την φέραν στο σπίτι.. είναι η ίδια. Δηλαδή για να καταλάβω.. αν την αγόραζα καινούρια και μου παρουσίαζε 1-2 καμμένα pixel με το άνοιγμα θα ήταν φυσιολογικό ? για οποιαδήποτε τηλεόραση, πέρα από τις εγγυήσεις που σου δίνει η κάθε εταιρία.

Κάθε κατασκευαστής έχει διαφορετική πολιτική. Πχ η LG δίνει zero pixel guarantee. Η Pioneer που έχω εγώ δεν έδινε και ζήταγε και ένα σκασμό λεφτά...

κατάλαβα.. αν και τα γνωρίζω το περισσότερα από αυτά. Απλός επειδή μου ήρθε απο το service ελλατωματική κατα την άποψη μου και όχι κατα της samsung ως προς το pixel να μου το διόρθωναν. Και κάτι άλλο.. αν μου γρατζουνούσαν το πλαίσιο περιμετρικά της οθόνης η κανένα άλλο σημείο (όχι το panel) και μου την επέστρεφαν με γρατζουνιά από δικό τους φταίξιμο, το χαρτί της εγγύησης γράφει επί λέξη ότι δεν καλύπτει την αντικατάσταση μερών που οφείλονται σε φυσιολογική φθορά. Τότε τι θα έκανα ? και αυτό φυσιολογικό θα ήταν ? δεν θα τους έκραζα ? :nounder:

Τελικά μετά από όλα αυτά κάλεσα εχθές το service της samsung για να τους πω ότι μου παρουσίασε αυτό το πρόβλημα και τι θα γίνει, και μόλις σήμερα με κάλεσε ένας τεχνικός τους και του εξήγησα το πρόβλημα.. και μου είπε ότι θα ξαναγίνει μεταφορά για να το δούνε από κοντά και λογικά θα ξανά αλλάξουν το panel.. εντός εγγύησης.
Αυτά προς το παρών.. θα σας ενημερώσω ξανά μόλις μάθω νεότερα

μετά απο 26 μέρες αναμονής επιτέλους μου επέτρεψαν την τηλεόραση σήμερα το πρωί επιδιορθωμένη και όλα καλά (πάλι καλά). αντικατέστησαν το panel με νέο και δεν υπάρχει ουτε ψευγάδι στην οθόνη.. πέρα απο ένα σημείο πάνω στην οθόνη στο οποίο είχαν κολλήσει ένα χαρτάκι με ζελοτέιπ το οποίο όταν το αφαίρεσαν έμεινε το "υδατογράφημα" απο το ζελοτειπ και δεν μπορώ να το αφαιρέσω με το πανάκι καθαρισμού που είχε η τηλεόραση μαζί.. όλα τα υπόλοιπα δαχτυλιές και λοιπά καθάρισαν, αλλα αυτό έμεινε.. καμιά λύση ?

Απάντηση: Re: Επιστροφή τηλεόρασης απο service με καμένο pixel

μετά απο 26 μέρες αναμονής επιτέλους μου επέτρεψαν την τηλεόραση σήμερα το πρωί επιδιορθωμένη και όλα καλά (πάλι καλά). αντικατέστησαν το panel με νέο και δεν υπάρχει ουτε ψευγάδι στην οθόνη.. πέρα απο ένα σημείο πάνω στην οθόνη στο οποίο είχαν κολλήσει ένα χαρτάκι με ζελοτέιπ το οποίο όταν το αφαίρεσαν έμεινε το "υδατογράφημα" απο το ζελοτειπ και δεν μπορώ να το αφαιρέσω με το πανάκι καθαρισμού που είχε η τηλεόραση μαζί.. όλα τα υπόλοιπα δαχτυλιές και λοιπά καθάρισαν, αλλα αυτό έμεινε.. καμιά λύση ?

μαλακο πανακι ελαχιστα βρεγμενο με απλο νερακι.

το προσπάθησα και αυτό.. επί 5 λεπτά "έτριβα" το σημείο χωρίς να ασκώ μεγάλη πίεση για να μην αφήσω κανένα σημάδι στην οθόνη αλλά τίποτα.. έχω απογοητευθεί.. :/

το προσπάθησα και αυτό.. επί 5 λεπτά "έτριβα" το σημείο χωρίς να ασκώ μεγάλη πίεση για να μην αφήσω κανένα σημάδι στην οθόνη αλλά τίποτα.. έχω απογοητευθεί.. :/

δεν ξερω εαν προσπαθουσες με καποιο υγρο καθαριστικο που ειναι για lcd&plasma πανελ.
προσωπικα δεν χρησ/ω τετοια καθαριστικα,αλλα εδω η περιπτωση σου,μαλλον κατι τετοιο χρειαζεται.

όχι δεν έχω προσπαθήσει γιατί οι οδηγίες του πανιού της τηλεόρασης λένε μόνο με νερό και τίποτε άλλο.. να σου πω την αλήθεια φοβάμαι να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο μήπως μου αφήσει κανένα σημάδι.. κάλεσα προ ολίγου το τμήμα εξυπηρέτησης της samsung και μου είπε ο υπάλληλος ότι και εσύ με το νερό, και οτι με επιμονή θα φύγει.. τι να πω.. θα ξαναπροσπαθήσω

Ζεστανέτο για μερικά δευτερόλεπτα με ενα πιστολάκι μαλλιών και μετά με ένα πανάκι και χλιαρό νερό αργές κινησεις.

ωραία.. κάτι έγινε με το ζεστό(όχι καυτό) νερό αλλά δεν έφυγε ολόκληρο.. τώρα φοβάμαι ότι με το πολύ "τρίψε-τρίψε" μην αφήσω κανένα σημάδι σε εκείνο το σημείο. Με τα πολλά-πολλά σκέφτομαι να το αφήσω έτσι και ότι έγινε έγινε. Ούτως η άλλος για να το παρατηρήσεις πλέων πρέπει να κοιτάς από τα πλάγια την (σβηστή)οθόνη με αντίθεση το φως (φυσικό ή λάμπας) η απλά να είσαι παρατηρητικός. Ευχαριστώ για την βοήθεια! να είστε καλά ! :)