Επιτέλους HD από την Nova

Ναι...Ενώ τώρα που είναι στα 57 μέσα στη φτήνια είναι...
Στο 100ρι θα είναι και θα τα σκάσουμε πάλι.

Δεν πρόκειται να τα σκάσουμε τα 100 ή τα 80 με τίποτα. Από τους νυν συνδρομητές ούτε το 1/5 δεν πρόκειται να το κάνει.
Θα σκάμε τα 2/3 από αυτά τα ποσά και με ποιότητα υπηρεσιών και εικόνας τζιτζί...;)

Δεν πρόκειται να τα σκάσουμε τα 100 ή τα 80 με τίποτα. Από τους νυν συνδρομητές ούτε το 1/5 δεν πρόκειται να το κάνει.
Θα σκάμε τα 2/3 από αυτά τα ποσά και με ποιότητα υπηρεσιών και εικόνας τζιτζί...;)

κι εννοώ φυσικά ότι θα τα σκάμε σε ξένα πακέτα ...

Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι η τυπική διαδικασία για την οριστική μεταβίβαση των μετοχών στη Forthnet χρειάζεται 4-6 μήνες ακόμα.

Άρα μέχρι τότε μην περιμένετε αλλαγή στρατηγικής. Ότι έγινε, έγινε με πρωτοβουλία των τωρινών ιδιοκτητών (και με τη συναίνεση των μελλοντικών βέβαια...

Μέσω της SYNED, το μεγαλύτερο πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, η MultiChoice Hellas υπέγραψε, επίσης, ένα νέο συμβόλαιο με την Eutelsat για τον 5ο αναμεταδότη της NOVA. Η πρόσθετη χωρητικότητα θα ενεργοποιηθεί στο τέλος του 2008, προκειμένου να υποστηρίξει την επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας, HDTV.

Η συχνότητα θα ενεργοποιηθεί στο τέλος του 2008 .... προκειμενου να υποστηρίξει ...

Ας το ξανασυζητήσουμε τον Απρίλη του 2009 παρακαλώ ...

και μετα περιμεναμε να δουμε το euro σε hd ( απο satleo)
H ανανέωση της Multichoice Hellas με την Eutelsat για τα επόμενα 12 χρόνια και η μέλλουσα εκπομπή υψηλής ευκρίνειας HD από την NOVA μάλλον ανοίγει το χάσμα της ψηφιακής δορυφορικής εκπομπής στη χώρα μας, ενόψει και της αναμενόμενης πλατφόρμας του ΟΤΕ η οποία, όπως αναμένεται, θα έχει επίσης κανάλια υψηλής ευκρίνειας HD. Η απορία μας όμως είναι γιατί μια ελληνική πλατφόρμα -και μοναδική αυτή τη στιγμή- επιλέγει να χρησιμοποιεί ένα Eυρωπαϊκό οργανισμό δορυφορικής εκπομπής και όχι ένα Eλληνικό; Είναι μόνο το θέμα κόστους; Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τίθεται τέτοιο θέμα, διότι ο Ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat είναι κατά πολύ φθηνότερος από τον Ευρωπαϊκό Eutelsat. Είναι θέμα αξιοπιστίας; Ο Eλληνικός Hellas sat έχει αποδείξει ότι είναι εφάμιλλος, αν όχι καλλίτερος της Eutelsat (αν δει κανείς κάποια προβλήματα της συχνότητας 11823 της Nova τους περασμένους μήνες σε σχέση με την λήψη κάποιων αναμεταδοτών της συνδρομητικής πλατφόρμας)

Ο μέλλων ιδιοκτήτης (Forthnet), σαν εταιρία παροχής Ιnternet, φανταζόμαστε ότι σχεδιάζει τη μετάδοση triple play της πλατφόρμας της Nova μέσω του διαδικτύου. Είναι οξύμωρο λοιπόν, να θέλει μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε δορυφορική εκπομπή, για τόσα πολλά χρόνια (μαζί με την αλλαγή των δορυφορικών δεκτών) Σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες οι μεταδόσεις μέσω ADSL στο μέλλον θα φτάσουν τα 40- 50 mps, ταχύτητα υπεραρκετή για μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας από το διαδίκτυο. Το θέμα της μετάδοσης υψηλής ευκρινείας είναι θετικό, μόνο που άργησε ένα χρόνο για την χώρα μας γενικά. Το 2008 είναι το έτος κλειδί με τις μεταδόσεις του EURO 2008 & των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου. Το επόμενο μεγάλο γεγονός είναι το παγκόσμιο κύπελλο στη Νότιο Αφρική το 2010. Αραγε, ποιος δάκτυλος σταμάτησε κάθε προσπάθεια εκπομπής του Euro 2008, από την ΕΡΤ, τον Hellas sat και το Υπουργείο Μεταφορών; (JBer)

Μακάρι να μαθαίναμε αυτό τον δάκτυλο, αν και από τα πέντε δάκτυλα υποψιάζομαι ποιος είναι....

Δική μου απάντηση στο satleo (και όχι στον παραπάνω φίλο που κάνει τη αναδημοσίευση!).

1. H Nova ξεκίνησε πριν λειτουργήσει ο Hellasat.

2. Οι συμβάσεις για δορυφόρους είναι για πολλά χρόνια. Προφανώς όσο πιο μακροχρόνια η δέσμευση τόσο καλύτερη η τιμή.

3. Για να γυρίσουν τα πιατάκια 60 εκ. που έχουν οι περισσότεροι θέλει μεγάλο μπελά.

4. Στον hotbird πιάνεις και άλλα 1000 κανάλια. Στον hellasat όχι.

5. Hotbird εκτοξεύονται πολλοί και ανανεώνονται. Hellasat είναι ένας και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάρξει άλλος. Θα υπάρχει hellasat το 2020;

6. Ούτε η nova ούτε η forthnet δεν θέλουν να εξαρτώνται από τον ΟΤΕ (όσο γίνεται)!

Γενικά το θεωρώ την "ερώτηση" τελείως ανούσια. Όσο περνάνε τα χρόνια το satleo βάζει όλες και πιο πολλές ειδήσεις στην πρώτη σελίδα, αλλά δυστυχώς μου φαίνεται ότι η ποιότητα πέφτει συνεχώς... Σιγουριά για το ΕΡΤ HD, εκατό "ειδήσεις" για το ελληνικό MTV, εκατό "ειδήσεις" για το ποιος θα αγοράσει τη nova, κλπ... Οι (δήθεν!) "πηγές" του καθενός δεν είναι είδηση.

Πάντως είναι πολύ θελκτική η ιδέα ποιοτικής HD μετάδοσης σε καλή τιμή και όπως έλεγε και η γιαγιά μου τα όνειρα είναι τζάμπα. Δυστυχώς όμως, όπως αναφέρθηκε και από άλλους, η πραγματικότητα των καρτέλ, της αρπαχτής αλλά και της άγνοιας των περισσοτέρων για το τι αγοράζουν και πόσο το αγοράζουν σε συνδυασμό με την ασύλληπτη ταχύτητα που κινούνται οι εξελίξεις στην ημεδαπή με κάνουν να μην θέλω να κάνω τον κόπο να δω το όνειρο αυτό.

Και βεβαίως για τον δακτύλιο:

Το θυμήθηκαν το θέμα 2 μήνες πριν τους αγώνες. Είδαν ότι θέλει διαγωνισμούς, τρέξιμο κλπ. Και το παράτησαν. Φυσικά τα δικαιώματα τα έχουν (έχουμε) πληρώσει εδώ και χρόνια.

Εδώ γράφεις γράμμα στην ΕΡΤ πότε θα καλύψουν ψηφιακά την πόλη σου και σου απαντάνε με περηφάνια πως δεν γνωρίζουν. Δηλαδή, ούτε ένα τέτοιο πλάνο δεν είναι ικανοί να κάνουν.

Χρειάζεται δακτύλιος για να μην κάνουν κάτι;;; Στο να μη κάνουν τίποτα ή να κάνουν μισές δουλειές είναι πρωταθλητές!...

Απάντηση: Re: Επιτέλους HD από την Nova

Δική μου απάντηση στο satleo (και όχι στον παραπάνω φίλο που κάνει τη αναδημοσίευση!).

1. H Nova ξεκίνησε πριν λειτουργήσει ο Hellasat.

2. Οι συμβάσεις για δορυφόρους είναι για πολλά χρόνια. Προφανώς όσο πιο μακροχρόνια η δέσμευση τόσο καλύτερη η τιμή.

3. Για να γυρίσουν τα πιατάκια 60 εκ. που έχουν οι περισσότεροι θέλει μεγάλο μπελά.

4. Στον hotbird πιάνεις και άλλα 1000 κανάλια. Στον hellasat όχι.

5. Hotbird εκτοξεύονται πολλοί και ανανεώνονται. Hellasat είναι ένας και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάρξει άλλος. Θα υπάρχει hellasat το 2020;

6. Ούτε η nova ούτε η forthnet δεν θέλουν να εξαρτώνται από τον ΟΤΕ (όσο γίνεται)!

Γενικά το θεωρώ την "ερώτηση" τελείως ανούσια. Όσο περνάνε τα χρόνια το satleo βάζει όλες και πιο πολλές ειδήσεις στην πρώτη σελίδα, αλλά δυστυχώς μου φαίνεται ότι η ποιότητα πέφτει συνεχώς... Σιγουριά για το ΕΡΤ HD, εκατό "ειδήσεις" για το ελληνικό MTV, εκατό "ειδήσεις" για το ποιος θα αγοράσει τη nova, κλπ... Οι (δήθεν!) "πηγές" του καθενός δεν είναι είδηση.

Εκτός απο τα παραπάνω, θα πρέπει να δούμε και τα footprint και των δύο δορυφόρων. Ξέρουν αυτοί πολύ καλά που έχουν συνδρομητές, εξάλλου όταν πάρεις τηλ για τεχνική το πρώτο πράμα που σε ρωτάνε είναι απο που τηλεφωνείς.

nikosgx εχεισ δικιο σε ολα.αλλα το τελευταιο με τον δακτυλα νομιζω οτι κατι υπαρχει.εχω νοβα χωρισ filmnet εχω sky hd και euro δεν θα δω σε hd.γιατι περιμενα οπωσ πολλοι και δεν πηρα ουτε suissehd και στουσ αλβανουσ δεν δινω φραγκο

nikosgx εχεισ δικιο σε ολα.αλλα το τελευταιο με τον δακτυλα νομιζω οτι κατι υπαρχει.εχω νοβα χωρισ filmnet εχω sky hd και euro δεν θα δω σε hd.γιατι περιμενα οπωσ πολλοι και δεν πηρα ουτε suissehd και στουσ αλβανουσ δεν δινω φραγκο

Τη Nova έχει δυό χρόνια που την έκοψα γιατί ένιωθα να με κοροϊδεύουν με τα 57 ευρώ και τις δύο σειρές που κατάφεραν να πάρουν και τις διαφήμιζουν σα να κάνανε κάτι σπουδαίο. Ενώ στο Sky με 20 λίρες έχεις τα πάντα.

Και γω πριν 10 μέρες πήρα την αλβανική και με τον Ελβετό είμαι στο περίμενε. Τι να κάνουμε; Τη ΕΡΤ πάντως την πληρώνουμε κανονικά. Και στην πόλη μου δεν έχει καν ψηφιακή ΕΡΤ. Ας τους πληρώνουν μόνο οι Αθηναίοι, γιατί πρέπει να πληρώνουμε κι εμείς;

230 στο αλβανο μονο για να δω euro σε hd ειναι πολλα.αφου εχω skyhd.για τον ελβετο μαλλον δεν προλαβαινω...orf ακομα δεν ξερουμε τιποτα...τιποτα αλλο υπαρχει?