Επιτελους η κυβερνηση χτυπα την μαυρη αγορα οργανων !!

ΦΡΙΚΗ

Αυτο ειναι το νεο νομοσχεδιο και απαιτειται η εγρηγορση ολων μας. Και εξηγουμαι
Ειμαι ασφαλως υπερ της δωρεας οργανων και της συστηματικης προσπαθειας να πειστει ο κοσμος να γινουν ολοι δωρητες. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ.

1- Δεν νοειται να ειναι υποχρεωτικη η διαθεση οργανων μετα θανατον και να πρεπει να δηλωσεις διαφορετικα. Ειναι σαν το νομοσχεδιο για την υγεια... ολοι οι γιατροι θα συμμετεχουν υποχρεωτικα και οσοι δεν θελουν να βγουν να το δηλωσουν. Αυριο θα μας πουν ειμαστε ολοι υπερ του πολιτευματος μας και οσοι δεν θελουν να βγουν να το δηλωσουν (για να τους στειλουμε το ΣΔΟΕ). 'Η ακομα καλυτερα ειμαστε ολοι υπερ της κυβερνησεως και οσοι δεν θελουν τοτε να το δηλωσουν για να τους μετρησουμε αρα δεν χρειαζονται εκλογες. Ειμαστε ολοι υπερ της φυλακισης χωρις δικης των υποπτων για συμμετοχη σε τρομοκρατικη ή οτιδηποτε αλλο κρινει το κρατος ως παρανομο , ομαδα και οσοι δεν θελουν να βγουν να το δηλωσουν (για να σε βαλει το τμημα της γειτονιας στο στοχαστρο). Και παει λεγοντας σε απειρες δραστηριοτητες της ζωης. Ελευθερια στην αποφαση και οχι υποχρεωτικα και βγες να σημαδευτεις οτι "ξεχωριζεις".

2- Οι αλλοδαποι να ειστε σιγουροι οτι θα πεθαινουν τα βραδυα σαν τις μυγες απο "ξεκαθαρισμα λογαριασμων" και τα οργανα τους θα αφαιρουνται αυτοστιγμει. Μη τους ταιζουμε και τσαμπα εδω που τα λεμε. Αν και αρκετα απο αυτα θα ειναι εξαγωγιμο προιον (να οι εξαγωγες που ψαχνουμε!!!)

3- Ενα κτηνωδες κυκλωμα διεφθαρμενων γιατρων θα προωθει ακριβες μεταμοσχευσεις ενω υπαρχει εναλλακτικη αντιμετωπιση και θα γινεται κολαση στα ιδιωτικα νοσοκομεια. Και αν και μπαινει ως κινηματογραφικο σεναριο αν εχω αναγκη ζωης και θανατου ενα οργανο και γνωριζω τον συμβατο μου δοτη (με την μελλουσα καρτα πολιτη και την ταυτοποιηση του DNA οσονουπω θα ειναι γνωστα και αυτα στο οργουελιανο κρατος) δε με εμποδιζει τιποτε να τον φαω λαχανο.

4- Το σημαντικοτερο ειναι οτι λειτουργει ψυχολογικα ως εκπαιδευση οτι δεν μας ανηκει ουτε το σωμα μας ουτε και μετα θανατον. Ειναι μαθησιακη διαδικασια οτι ανηκουμε ολοκληρωτικα στο κρατος και στους νομους του. Οπως στο στρατο φωναζε ο λοχιας οτι οποιος εκανε τη ζημια να βγει μπροστα και δεν εβγαινε κανενας ετσι πολλοι θα φοβουνται στο μελλον να δειχνουν την αντιθεση τους σε ενα σωρο νεα νομοσχεδια που ετοιμαζονται.

Άντε ρε αντιδραστικέ........-bye-

+1000

Απάντηση: Re: Επιτελους η κυβερνηση χτυπα την μαυρη αγορα οργανων !!

ΦΡΙΚΗ

Αυτο ειναι το νεο νομοσχεδιο και απαιτειται η εγρηγορση ολων μας. Και εξηγουμαι
Ειμαι ασφαλως υπερ της δωρεας οργανων και της συστηματικης προσπαθειας να πειστει ο κοσμος να γινουν ολοι δωρητες. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ.

1- Δεν νοειται να ειναι υποχρεωτικη η διαθεση οργανων μετα θανατον και να πρεπει να δηλωσεις διαφορετικα. Ειναι σαν το νομοσχεδιο για την υγεια... ολοι οι γιατροι θα συμμετεχουν υποχρεωτικα και οσοι δεν θελουν να βγουν να το δηλωσουν. Αυριο θα μας πουν ειμαστε ολοι υπερ του πολιτευματος μας και οσοι δεν θελουν να βγουν να το δηλωσουν (για να τους στειλουμε το ΣΔΟΕ). 'Η ακομα καλυτερα ειμαστε ολοι υπερ της κυβερνησεως και οσοι δεν θελουν τοτε να το δηλωσουν για να τους μετρησουμε αρα δεν χρειαζονται εκλογες. Ειμαστε ολοι υπερ της φυλακισης χωρις δικης των υποπτων για συμμετοχη σε τρομοκρατικη ή οτιδηποτε αλλο κρινει το κρατος ως παρανομο , ομαδα και οσοι δεν θελουν να βγουν να το δηλωσουν (για να σε βαλει το τμημα της γειτονιας στο στοχαστρο). Και παει λεγοντας σε απειρες δραστηριοτητες της ζωης. Ελευθερια στην αποφαση και οχι υποχρεωτικα και βγες να σημαδευτεις οτι "ξεχωριζεις".

2- Οι αλλοδαποι να ειστε σιγουροι οτι θα πεθαινουν τα βραδυα σαν τις μυγες απο "ξεκαθαρισμα λογαριασμων" και τα οργανα τους θα αφαιρουνται αυτοστιγμει. Μη τους ταιζουμε και τσαμπα εδω που τα λεμε. Αν και αρκετα απο αυτα θα ειναι εξαγωγιμο προιον (να οι εξαγωγες που ψαχνουμε!!!)

3- Ενα κτηνωδες κυκλωμα διεφθαρμενων γιατρων θα προωθει ακριβες μεταμοσχευσεις ενω υπαρχει εναλλακτικη αντιμετωπιση και θα γινεται κολαση στα ιδιωτικα νοσοκομεια. Και αν και μπαινει ως κινηματογραφικο σεναριο αν εχω αναγκη ζωης και θανατου ενα οργανο και γνωριζω τον συμβατο μου δοτη (με την μελλουσα καρτα πολιτη και την ταυτοποιηση του DNA οσονουπω θα ειναι γνωστα και αυτα στο οργουελιανο κρατος) δε με εμποδιζει τιποτε να τον φαω λαχανο.

4- Το σημαντικοτερο ειναι οτι λειτουργει ψυχολογικα ως εκπαιδευση οτι δεν μας ανηκει ουτε το σωμα μας ουτε και μετα θανατον. Ειναι μαθησιακη διαδικασια οτι ανηκουμε ολοκληρωτικα στο κρατος και στους νομους του. Οπως στο στρατο φωναζε ο λοχιας οτι οποιος εκανε τη ζημια να βγει μπροστα και δεν εβγαινε κανενας ετσι πολλοι θα φοβουνται στο μελλον να δειχνουν την αντιθεση τους σε ενα σωρο νεα νομοσχεδια που ετοιμαζονται.

Τρέμω στην ιδέα του πόσο εύκολα θα βγαίνουν οι μπρίζες από τα μηχανήματα που συντηρούν ασθενείς.
Τρέμω στην ιδέα για τα κυκλώματα που θα δημιουργηθούν προκειμένου να "εξυπηρετήσουν" εύπορες λίστες αναμονής.

Ουτε μπριζες θα βγαινουν ουτε βλεπω θανατους αλλοδαπων.

Θα υπαρχει υπερπροσφορα πλεον.

Αυτο ομως που λεει ο Σωκρατης για τα κυκλωματα εξυπηρετησης τα θεωρω βεβαια...

Αυτή η default τιμή είναι απαράδεκτη!
Σαν τις κάρτες που σου στέλνουν και θεωρουν ότι τις αποδέχεσαι by default κι αν θές το αντίθετο, πρέπει να το δηλώσεις explicitly..

Ας χρησιμοποιήσουμε τα default σε άλλα πράγματα..
Ας πούμε, να έχεις μια δουλειά, υποχρεωτικά με την ενηλικίωσή σου, να υπάρχει μια θέση για τα παιδιά σου στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία της γειτονιάς σου .. Αυτά είναι τα default.

Τις νομικές λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω αλλά γνωρίζω το εξής. Ήδη σε όσες χώρες έχει εφαρμοστεί (π.χ. Ισπανία) αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων πράγμα το οποίο εκτός του ότι είναι προφανώς θετικό αφού σώθηκαν κάποιες ζωές, δείχνει και το ότι οι περισσότεροι δεν είναι αρνητικοί στο να γίνουν δωρητές αλλά απλά αδιάφοροι στο να πράξουν τα δέοντα για να γίνουν. Προσωπικά είμαι υπέρ (και έχω κάρτα δωρητή εδώ και δεκαπέντε χρόνια).
Για να πω την αλήθεια βέβαια θα ήθελα να δω την αλληλεγγύη των περισσοτέρων προς τους συνανθρώπους τους και όσο θα είναι ζωντανοί...

Οι νομικές λεπτομέρειες είναι ότι πρόκειται για ακόμα έναν παράνομο νόμο στα πλαίσια της διαστροφής της έννοιας του δικαιώματος. Η διαστροφή αυτή έχει μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας και τώρα περνά και σε νομοθετικό επίπεδο. Να τους χαιρόμαστε......η παρακάτω φράση, μαρτυρά του λόγου το αληθές:

''Όπως προβλέπεται στο προσχέδιο μόνο όσοι από εμάς θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο βρίσκονται εν ζωή, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.''

ΥΓ

Κατά τα λοιπά, δεν είμαι καθόλου κατά στη δωρεά οργάνων. Είμαι κατά του φασιστικού τρόπου εφαρμογής του που καταπατεί κάθε έννοια δικαίου...

Δεν είμαι κατά της δωρεάς οργάνων αλλά διαφωνώ με το νομοσχέδιο και αυτή την εφαρμογή.

Σήμερα γίνεται πάρτι με τους δωρητές οργάνων, κάποιοι κάθονται από πάνω σαν τα κοράκια για να αρπάξουν τα όργανα.

Επίσης, οι πιθανότητες διάσωσης κάποιου σοβαρά ασθενή που είναι δωρητής οργάνων μειώνονται δραματικά και ίσως μηδενίζονται.

Αυτή η default τιμή είναι απαράδεκτη!
Σαν τις κάρτες που σου στέλνουν και θεωρουν ότι τις αποδέχεσαι by default κι αν θές το αντίθετο, πρέπει να το δηλώσεις explicitly..

Ας χρησιμοποιήσουμε τα default σε άλλα πράγματα..
Ας πούμε, να έχεις μια δουλειά, υποχρεωτικά με την ενηλικίωσή σου, να υπάρχει μια θέση για τα παιδιά σου στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία της γειτονιάς σου .. Αυτά είναι τα default.

το μόνο default που θα δούμε θα είναι η πτώχευση

Σε ποιες άλλες χώρες υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία?
Νομίζω ότι είμαστε από τις λίγες παγκοσμίως περιπτώσεις.

Re: Απάντηση: Re: Επιτελους η κυβερνηση χτυπα την μαυρη αγορα οργανων !!

Οι νομικές λεπτομέρειες είναι ότι πρόκειται για ακόμα έναν παράνομο νόμο στα πλαίσια της διαστροφής της έννοιας του δικαιώματος. Η διαστροφή αυτή έχει μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας και τώρα περνά και σε νομοθετικό επίπεδο. Να τους χαιρόμαστε......η παρακάτω φράση, μαρτυρά του λόγου το αληθές:

''Όπως προβλέπεται στο προσχέδιο μόνο όσοι από εμάς θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο βρίσκονται εν ζωή, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.''

ΥΓ

Κατά τα λοιπά, δεν είμαι καθόλου κατά στη δωρεά οργάνων. Είμαι κατά του φασιστικού τρόπου εφαρμογής του που καταπατεί κάθε έννοια δικαίου...

Εφόσον ξεκαθαρίστηκε η συνταγματική/νομική υπόσταση του νόμου οφείλω να συμφωνήσω, καθότι η καλή πρόθεση του νομοθέτη (αν υπάρχει) δεν αρκεί.

ΥΓ. Ψοφάω πάντως να μάθω την αντίδραση της Εκκλησίας, έτσι για το κουτσομπολιό...

Σε ποιες άλλες χώρες υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία?
Νομίζω ότι είμαστε από τις λίγες παγκοσμίως περιπτώσεις.

Πρεπει να ειμαστε βεβαια απο τις λιγες περιπτωσεις παγκοσμιως που ειμαστε τοσο γαιδουρια και αδιαφορουμε αν μετα θανατον (και εν ζωη με εθελεντικες αιμοδοσιες) μπορουμε να βοηθησουμε εναν συνανθρωπο μας .
Οποτε τελικα καλα μας κανουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιτελους η κυβερνηση χτυπα την μαυρη αγορα οργανων !!

Εφόσον ξεκαθαρίστηκε η συνταγματική/νομική υπόσταση του νόμου οφείλω να συμφωνήσω, καθότι η καλή πρόθεση του νομοθέτη (αν υπάρχει) δεν αρκεί.

ΥΓ. Ψοφάω πάντως να μάθω την αντίδραση της Εκκλησίας, έτσι για το κουτσομπολιό...

Η εκκλησία υποθέτω θά πεί αυτά πού ''πρέπει'',δηλαδή τά γνωστά πού ....τέλος πάντων..

Ομως το ενδιαφέρον είναι πού ένα εντελώς νεοφιλελεύθερο κράτος πού ομνύει στά περί ''λιγότερου κράτους'' και αδιαφορεί πλήρως γιά το κοινωνικό σύνολο εκδίδει διατάγματα τέτοιου τύπου...δήθεν γιά τό καλό τού κοινωνικού συνόλου....

Η αυτοδιάθεση τού σώματος είναι εντελώς προσωπικό δικαίωμα τού καθενός καί δέν χωρούν διατάγματα....
Αλλο πράγμα η ενημέρωση γιά νά αυξηθούν οι δότες οργάνων,πού είναι αναγκαίο καί άλλο αυτή η υποχρεωτική μέσω διατάγματος κατάσταση..

Last edited:
Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει στο ίδιο νομοσχέδιο και η διάταξη για τα βλαστοκύτταρα. Από ότι κατάλαβα, ευνοείται με κάποιο τρόπο η εναπόθεσή τους σε δημόσια τράπεζα, αλλά δεν θα έχει πρόσβαση ο καθένας στα δικά του βλαστοκύτταρα, αλλά στα πιο συμβατά. Γιατρός δεν είμαι και δεν μπορώ να ξέρω αν κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει.

Πρεπει να ειμαστε βεβαια απο τις λιγες περιπτωσεις παγκοσμιως που ειμαστε τοσο γαιδουρια και αδιαφορουμε αν μετα θανατον (και εν ζωη με εθελεντικες αιμοδοσιες) μπορουμε να βοηθησουμε εναν συνανθρωπο μας .

Για δες πρωτοτυπία, το κράτος να νοιαστεί για το καλό των πολιτών του!

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, Ισπανία-Αυστρία-Βέλγιο-Σουηδία και ίσως και αρκετά άλλα κράτη το έχουν. Ωστόσο το να υπάρχουν αυστηρές διατυπώσεις στη βούληση να ΜΗΝ δοθούν τα όργανα πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Όταν μια διαθήκη μπορεί να τη γράψει κανείς με το χεράκι του σε ένα κομμάτι χαρτί (ή οπουδήποτε) δίχως να χρειάζεται καμιά άλλη διατύπωση και να πάει πουθενά, το να μπαίνουν πρόσθετες προϋποθέσεις σε μια δήλωση πολλαπλασίως απλούστερη (του τύπου : "δεν θέλω να δοθούν τα όργανά μου" ή "για το θέμα ας αποφασίσουν οι δικοί μου") το θεωρώ πέρα από απαράδεκτο, και αντισυνταγματικό. Εάν μπορώ να ορίσω μια τον απλούστερο τρόπο την τύχη της περιουσίας μου, θα έπρεπε να μπορώ να ορίσω με αντιστοίχως απλό τρόπο τα του σώματός μου που είναι και θέμα αυτοδιάθεσης και αξιοπρέπειας.

Τα όργανα των γαϊδουριών είναι συμβατά με του ανθρώπου..???

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει στο ίδιο νομοσχέδιο και η διάταξη για τα βλαστοκύτταρα. Από ότι κατάλαβα, ευνοείται με κάποιο τρόπο η εναπόθεσή τους σε δημόσια τράπεζα, αλλά δεν θα έχει πρόσβαση ο καθένας στα δικά του βλαστοκύτταρα, αλλά στα πιο συμβατά. Γιατρός δεν είμαι και δεν μπορώ να ξέρω αν κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει.

Aυτο γινεται και τωρα οταν γεννας σε δημοσια νοσοκομεια. Σου τα κρατουν σε μια τραπεζα αλλα οχι προσωπικα απλα αναγραφεται η "παροχη"σου και αν χρειαστει θα σου ανταποδοθει αλλα οχι το δικο σου .
Αντιθετα οι ιδιωτικες σε χρεωνουν για την προσωπικη σου θυριδα ψυξης των βλαστοκυτταρων που συλλεχθησαν κατα την γεννα της γυναικας σου επειδη ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι το να εχεις κοντινο στο DNA σου τετοιο υλικο εχει περισσοτερες πιθανοτητες να λειτουργησει.

Re: Απάντηση: Re: Επιτελους η κυβερνηση χτυπα την μαυρη αγορα οργανων !!

Τα όργανα των γαϊδουριών είναι συμβατά με του ανθρώπου..???

Ναι αμε. Δεν ειναι τυχαιο οτι το πρωτο φυσικο γαλα που αναζητειται για νεογεννητα οταν η μητερα δεν μπορει να το θρεψει για διαφορους λογους ειναι αυτο της γαιδουρας.
Εξαιρετικα θρεπτικο και παρομοιο με το ανθρωπινο.

τα μόνα όργανα που θα πάρουν είναι τα @@ μας......

άλλο είναι να είσαι δότης επειδή εσυ το θέλεις και άλλο να σε
υποχρεώνουν με το έτσι θελω .....

και ξαφνικά μου ήρθε το παρακάτω τραγούδι στο μυαλό....

"να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο
και άλλο εκείνη να σε πεθαίνει...."

http://www.youtube.com/watch?v=OPWIyq3pnhw

Tο επομενο βημα ειναι η υποχρεωτικη αιμοδοσια 3 φορες το χρονο. Οποιος δεν προσερθει δεν θα εχει φοροαπαλλαγες και θα φορολογειται απο το πρωτο σεντ.
Θα γινουμε η νουμερο ενα χωρα σε εξαγωγες αιματος και παραγοντων.

Ναθ είμαι αιμοδότης εδώ και 15 χρόνια και δίνω 2 φόρες τον χρόνο
απο οτι μου εχουν πει στην αιμοδοσία δεν μπορείς να δώσεις
πάνω απο 2 φορές τον χρόνο ...