Επιτέλους καινουρια τηλεόραση

anthpao

New member
26 January 2008
27
Θεσσαλονίκη
Εφτασε η ώρα για αγορά LCD tv μετά το μπαούλο που έχω.
Η απόσταση θέασης γύρω στα 2 με 2,5 μέτρα.
Το μπατζετ ίσως λίγο πάνω απο 800 .
Οι απαιτήσεις: 42" -47", να μην έχει καθόλου clouding, να έχει καλό μαύρο, να μην ειναι πλάσμα,
να έχει PVR και αν ειναι δυνατό να ειναι smartTv. (Ζητάω πολλά);
Η τηλεόραση προορίζεται να παίζει τα πάντα. Από "κάτι ψήνεται" και "πάμε πακέτο" μέχρι champions league.
Και απο ταινίες Hd μέχρι βιντεοκασετες με βίντεο κλιπ του 1990.
Για δώστε μου τα φώτα σας;

Οι απαιτήσεις: 42" -47", να μην έχει καθόλου clouding, να έχει καλό μαύρο, να μην ειναι πλάσμα,
να έχει PVR και αν ειναι δυνατό να ειναι smartTv. (Ζητάω πολλά);

Να μην έχει καθόλου clouding δεν γίνεται , ακόμη και πλάσμα να αγόραζες τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν και αυτές "Dirty Screen Effect" (ειδικά οι Panasonic).

Δες και εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107666-Αγορα-Smart-TV

Pixel Plus HD θα πει ότι είναι 50 Hz πραγματικά.

Για εμένα πάρε την Samsung 46EH6030 αν την βρεις κάπου (δεν είναι smart tv όμως) , δες και την Toshiba 46TL938. Σε αυτα τα λεφτά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Αν είναι να πας σε τηλεόραση με 50 Hz τότε δες και την LG 47LM640.

Last edited:
Και ένας προβληματισμός. Αξίζει να δώσω 1300 για τηλεόραση και θα μου κρατήσει καμία δεκαετία για να πω ότι έκανα απόσβεση. Φυσικά με αυτά τα λεφτά θέλω να στριμαρει τα κανάλια και τις AV εισόδους της σε iPad εκτός όλων των άλλων.

Οι πιθανότητες να κρατήσει 10ετία οποιαδήποτε σημερινή τηλεόραση είναι πολύ μικρές.

Αν βρεις καμία να φτιάχνει και καφέ πες μου και εμένα το μοντέλο.

Διορθώνω για την 5507 , τελικά είναι 100 Hz (λόγω active 3D δεν θα μπορούσε να είναι 50).

Ευχαριστώ τον φίλο Xavito για την διόρθωση.

Για εμένα πάρε την Samsung 46EH6030 αν την βρεις κάπου (δεν είναι smart tv όμως)

Και εγω αυτη θα σου προτεινα σε αυτα τα χρηματα , δεν ειναι σμαρτ βεβαια .

Εαν θες να πας σε 40'' (στα 2 με 2,5 είναι οριακά οκ) πολυ καλή πρόταση ειναι η Samsung UE40ES6800 Smart, 3D διπύρηνη και 400ΗΖ (με λογισμικό βεβαία). Ειναι περσινό line up και δεν ξέρω εαν θα την βρεις ευκολα. Λογο αυτου ομως ειναι σε χαμηλη τιμη.

Εαν δεν την βρεις υπάρχει και η Samsung UE40F6400 απο το νεο line Up. Ειναι στα 200HZ (100ΗΖ πάνελ), αλλα ο αλγόριθμος του motion interpolation φαίνεται να εχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι (το εχω διασταυρώσει και με τα motion test του club, τόσο και με δικα μου). Εχει την νέα πλατφόρμα smart που είναι πολύ γρήγορη και voice control.

Εαν θες 46'' σε αυτα τα λεφτά δεν βρίσκεις κατι πλήρες. Θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες οτι η πιο καλη επιλογή θα ηταν η 6030. Μάλιστα επειδή ειναι full array led εχει μειωμένο clouding και καλο μαύρο κοντα στο 0.04 cd/m2 (καλιμπραρισμενη) και την θες smart παίρνεις κάποιο smart blueray και έχεις και την νεα πλατφόρμα 2013.

Και ένας προβληματισμός. Αξίζει να δώσω 1300 για τηλεόραση και θα μου κρατήσει καμία δεκαετία για να πω ότι έκανα απόσβεση. Φυσικά με αυτά τα λεφτά θέλω να στριμαρει τα κανάλια και τις AV εισόδους της σε iPad εκτός όλων των άλλων.

:blink:

Για δεκαετία, ξέχνα το.
Μακάρι βέβαια, αλλά πλέον οι σύχρονες τηλεοράσεις δεν νομίζω να σηκώνουν τόσα χρόνια χρήσης.

Ολοι οι κατασκευαστές lcd - led δίνουν περίπου 80.000 ωρες διάρκεια ζωης για το πάνελ. Αν το παμε αναλογικά το κάθε έτος εχει 8460 ωρες αρα χονδρικά εαν είχες την tv ανοιχτή 24/7 θα σου κρατούσε σχεδόν 9 χρόνια. Με νορμάλ χρήση παει σχεδόν στο διπλάσιο. Δεν ειναι ετσι ομως...

Οι tv αυτές σπανίως σφάλλουν στο πάνελ ευθέως. Υπάρχουν και άλλα μέρη πιο ευαίσθητα που παρουσιάζουν αστοχίες οπως: πλακέτες VOX, T-CON BOARDS, ολοκληρωμένα που καίγονται, ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές που σκανε, τροφοδοτικά, καλωδιοταινιες που ξεκολλάνε, ψύχρες κολλήσεις, διακόπτες κτλ. (ελεω των χαμηλών τιμων και της βιομηχανοποίησης η ποιότητα εχει πεσει μακράν) Ολα αυτα ειναι επισκευασιμα και δεν εχουν υψηλό κοστος. Οι εταιριες βεβαια αλλαζουν ολόκληρες τις πλακέτες η τα πάνελ καθως οι τεχνικοί που εχουν συνήθως μεσα στα service ειναι ''ξεφτέρια'' της κακιας ωρας και επισκευάζουν ''δοκιμάζοντας''... Για αυτο και ο κόσμος εχει τρομοκρατηθεί και νομιζει οτι τα πανελ καίγονται ετσι εύκολα. Αφου τα αλλάζουν ετσι για πλακα.

Βασικο να μην υποβάλουμε την tv σε υψηλές θερμοκρασίες - υγρασία οπως κοντά σε καλοριφέρ, κλιματιστικά κτλ. Υπάρχουν και παραδείγματα lcd tv που εχουν αγοραστεί απο πελατες μου απο το 2004 και δουλεύουν ακόμη!! (άσχετα εαν δεν βλέπονται..:flipout:)

Εν κατακλείδι η δεκατια απροβλημάτιστης λειτουργίας για μια σύγχρονη tv ειναι λιγο δύσκολο εργο. Πάραυτα εαν βρεθει ενας σωστός ηλεκτρονικός το κοστος τη εκάστοτε επισκευής δεν ειναι τοσο απαγορευτικό οπως παρουσιάζονται απο τις εταιριες..

Σχετικα με το δεύτερο ερώτημα σου με το streaming στο ipad Πχ η Samsung smart που σου προτάθηκαν το κανουν μεσω της εφαρμογής smart view. (IOS 5 και ανω). Το κανουν και μερικες LG.

Last edited:
Οι tv αυτές σπανίως σφάλλουν στο πάνελ ευθέως. Υπάρχουν και άλλα μέρη πιο ευαίσθητα που παρουσιάζουν αστοχίες οπως: πλακέτες VOX, T-CON BOARDS, ολοκληρωμένα που καίγονται, ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές που σκανε, τροφοδοτικά, καλωδιοταινιες που ξεκολλάνε, ψύχρες κολλήσεις, διακόπτες κτλ. (ελεω των χαμηλών τιμων και της βιομηχανοποίησης η ποιότητα εχει πεσει μακράν) Ολα αυτα ειναι επισκευασιμα και δεν εχουν υψηλό κοστος. Οι εταιριες βεβαια αλλαζουν ολόκληρες τις πλακέτες η τα πάνελ καθως οι τεχνικοί που εχουν συνήθως μεσα στα service ειναι ''ξεφτέρια'' της κακιας ωρας και επισκευάζουν ''δοκιμάζοντας''... Για αυτο και ο κόσμος εχει τρομοκρατηθεί και νομιζει οτι τα πανελ καίγονται ετσι εύκολα. Αφου τα αλλάζουν ετσι για πλακα.

:SFGSFGSF:

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας. Απο μια βόλτα που έκανα μου άρεσε αρκετά η f6400 της samsung στις 46" με τιμή λίγο κάτω απο χιλιαρικο. Αλλά για κάποιο λόγο, ίσως συναισθηματικό ίσως λόγω άλλων εποχών που η philips και η Sony ήταν οι μόνες αξιόλογες τηλεοράσεις, θέλω να πάω να δώ αλλά και να παίξω λίγο με τις δυνατότητες της 7007 με τιμή στα 1200 . Αν και νομίζω ότι οι philips ειναι λίγο παρεξηγημενες. Ειναι άραγε τόσο χάλια μπροστά σε samsung και lg.

Αληθώς Ανέστη

Η Sony ακόμη βγάζει αξιόλογες τηλεοράσεις μόνο που φέτος αντί για πάνελ Samsung όπως στο παρελθόν χρησιμοποιεί στα περισσότερα μοντέλα πάνελ IPS της LG και έχει παθητικό 3D (τεχνολογία FPR πάλι της LG) ακριβώς όπως και η Panasonic.

Ένα μοντέλο 2013 που έχει κυκλοφορήσει είναι αυτό...

http://www.skroutz.gr/s/3256363/Sony-KDL-47W805.html

Και γενικά η γκάμα του 2013 προς το παρόν είναι αυτή...

http://www.multirama.gr/products/category?catid=060100&nav=060100:A00630:SONY

Η Philips πλέον ούτε αντιπροσωπία στην Ελλάδα δεν έχει από τότε που την αγόρασε η TPV (Κίνα)...

http://fullhd.gr/news/item/13489-h-philips-εγκαταλείπει-την-ελλάδα.html

Και γενικά όταν βλέπεις Pixel Precise HD είναι πίσω απο τον ανταγωνισμό σε επεξεργασία εικόνας.