Επιτέλους! Όμορφο ATC!

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,989
127.0.0.1
Και όμως! Κατά εκεί το πάει φαίνεται μιας και το 150SLP δεν μοιάζει με κανένα άλλο ATC.

el150slp.jpg

Πάνω που έλεγα ότι δεν θα αλλάξω ηχεία εύκολα, μου τη φέρανε πισώπλατα... :bigcry:

Βασικά το θέμα δεν είναι τόσο αυτό το ηχείο, αλλά τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Έμαθα ότι η ATC ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά ένα tweeter που ετοίμαζε χρόνια τώρα, καθώς και μια γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών.

Πιθανότατα να δούμε σύντομα και CD players, DACs, ενισχυτικά κλπ από την αγαπητή εταιρεία...

Οι "παλιές" σειρές βγάζανε κάτι σε μάτσο,που ταίριαζε και με τον "αρρενωπό" χαρακτήρα των ηχείων.Τούτο εδώ,μου φαίνεται ολίγον γυφτομπαρόκ αισθητικής και ψιλοφλωρέ.Απο ήχο τι να λέει άραγε;

Re: Απάντηση: Επιτέλους! Όμορφο ATC!

Οι "παλιές" σειρές βγάζανε κάτι σε μάτσο,που ταίριαζε και με τον "αρρενωπό" χαρακτήρα των ηχείων.Τούτο εδώ,μου φαίνεται ολίγον γυφτομπαρόκ αισθητικής και ψιλοφλωρέ.Απο ήχο τι να λέει άραγε;

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

Πιο πολύ μ' ενδιαφέρει να δω τι θα βγει στο μέλλον.
Αν το νέο tweeter είναι η ίδια επιτυχία με το mid της ATC, έχουμε μεγάλο θέμα...

Σε σχέση με τα παλιά έχει και κάποιο design ρε παιδιά! Μην τους πιάνετε από τα μούτρα τους ανθρωπιούς!

Αν σκεφτείς ότι θα δου δίνεται η πιθανότητα να διαλέξεις και χρώμα, μιλάμε για χειροφίλημα προς όλου του κόσμου τις νοικοκυρές!

Όπως πολύ σωστά είπε ο Threepwood αν το tweeter είναι στα χνάρια του mid, θα έχουμε έναν titan killer και όχι giant killer.

Πες τα Στεργιο,ε οχι και ομορφο,απλως διαφορετικο απο αυτα που ηδη υπαρχουν,τωρα να σχεδιασει Ιταλος τα ηχεια?θα παθουν συγκοπη οι ανθρωποι,ιεροσυλια

Η πρώτη προσπάθεια της ATC να ξεφύγει απο την αισθητική του παραλληλεπίπεδου (που ας μην το ξεχνάμε είναι ίδιον τον περισσοτέρων ηχείων της Γηραιάς Αλβιώνος) ήταν το επετειακό SCM 70 SL

jingpin4.jpg

Μάλλον η προσπάθεια εκείνη δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Οπότε τώρα προσπαθούν προς κάτι με περισσότερες καμπύλες και πιό πλατιά μπάφλα. Λίγο προς SF Stradivari δηλαδή.

Βέβαια, λόγω γούφερ, τελικά πιό πολύ προς CAV φέρνει...

Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Frequency Response (±2dB) :
60Hz-17kHz
Frequency Response (±6dB) :
25Hz-22kHz
Matched Response :
±0.5dB

που δείχνουν για ποιά εταιρεία μιλάμε.

Επίσης προσέξατε την ευαισθησία; 91dB/W/m ! Δεν μας συνήθιζε σε τέτοια η ATC.

Ούτε εμενα μου αρέσει. Μήπως η εταιρεία παρέδωσε το πνεύμα και δεν το μάθαμε ?

Πάνω που έλεγα ότι δεν θα αλλάξω ηχεία εύκολα, μου τη φέρανε πισώπλατα... :bigcry:

Οταν αποφασίσεις να "σπρώξεις" τα 40άρια, ειδοποία να σε βοηθήσουμε. :grinning-smiley-043

Η πρώτη προσπάθεια της ATC να ξεφύγει απο την αισθητική του παραλληλεπίπεδου (που ας μην το ξεχνάμε είναι ίδιον τον περισσοτέρων ηχείων της Γηραιάς Αλβιώνος) ήταν το επετειακό SCM 70 SL

jingpin4.jpg

Μάλλον η προσπάθεια εκείνη δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Οπότε τώρα προσπαθούν προς κάτι με περισσότερες καμπύλες και πιό πλατιά μπάφλα. Λίγο προς SF Stradivari δηλαδή.

Βέβαια, λόγω γούφερ, τελικά πιό πολύ προς CAV φέρνει...

Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Frequency Response (±2dB) :
60Hz-17kHz
Frequency Response (±6dB) :
25Hz-22kHz
Matched Response :
±0.5dB

που δείχνουν για ποιά εταιρεία μιλάμε.

Επίσης προσέξατε την ευαισθησία; 91dB/W/m ! Δεν μας συνήθιζε σε τέτοια η ATC.

Χεκτωρ αυτά τα τεχνικά έχω την εντύπωση πως κανείς δεν τα δίνει σημασία...
Εξ' άλλου τα υπερπροιόντα... δεν κολλάνε σ' αυτά.
Δηλαδή τις περισσότερες φορές τα κρύβουνε άκρως και επιμέλως...
Και μετά δημιουργούνται οι διάφορες δικτυακές ομηγύρεις που συζητάνε για πλήρες φάσμα...
Χαχα.
Μπράβο στην ATC αλλά και μπράβο στις υπόλοιπες...
Μπρόστά τους η ATC είναι μάλλον προιστορική αφού στην σημερινή εποχή μάλλον η αλήθεια... έχει 165000 όψεις...
Και απ´όσον φαίνεται οι 165000 εόναι σαφώς μεγαλύτερο νούμερο... και όλοι θέλουμε τα πολλά και την κορυφή...
Άσχετα αν λείπει κάτι στο από κάτω φάσμα... παρόλο που το ηχείο μας είναι τρανό το κέρατό μου!
Χου κέρς!

Πολύ σωστή η παρατήρηση για το tweeter, είχε μείνει λίγο πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι, έχουν εμπειρία με πιο "εξελιγμένα" tweeters, κάτι τους έλλειπε απο τα ATC. Το δε mid είναι πράγματι καταπληκτικό (του 50).