ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΟΝ IPBOX 9000 HD

Απάντηση: Re: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΟΝ IPBOX 9000 HD

..........
Ποιος είναι αυτός ο sandali ρε παιδιά?
.............

Άκουσα να λένε ότι παλιότερα έκανε κάτι "μερεμετίσματα" σε γνωστό ημι-δημόσιο emu με αποτέλεσμα (το emu) να παίζει hardcore συστήματα κρυπτογράφησης.-bye-

Ναι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να αποκτήσει υποστήριξη ο DM800 θα έχει τελειώσει το Ευρώ!...
Δεν είναι καθόλου έτσι Νίκο. Η υποστήριξη είναι έτοιμη. Η προεργασία είναι έτοιμη απο τον Dreambox 7025.
"Αυτοί που ξέρουν" λένε ότι τα Image του 800 θα τρέχουν και στον 7025.
Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι χωρίς να υπάρχει δέκτης, έχουν κυκλοφορήσει τα Image του?

και σιγά μην αφήσω στην άκρη τον 9000HD με τo top hardware που τα κάνει όλα. για να ασχοληθώ με τον 800hd με τo μάπα hardware κα με την μάπα εικόνα.
Μπορείς να γίνει πιο αναλυτικός? Ποια είναι τα ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιεί ο abcom και ποια τα "μάπα" του Dreambox?
Προφανώς εστιάζεις στο HDMI Vs DVI.

Και κάτι άλλο. Η μάπα εικόνα απο που προκύπτει? Δεν φαντάζομαι να αναφέρεσαι στην αναφορά ενός και μοναδικού χρήστη, η οποία έχει μεταφερθεί και εδώ μέσα (με copy-paste).
Εγώ θα ήμουν επιφυλακτικός μέχρι να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι.

Re: Απάντηση: Re: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΟΝ IPBOX 9000 HD

Άκουσα να λένε ότι παλιότερα έκανε κάτι "μερεμετίσματα" σε γνωστό ημι-δημόσιο emu με αποτέλεσμα (το emu) να παίζει hardcore συστήματα κρυπτογράφησης.-bye-

Δεν έχω υπόψιν μου την περίπτωση που λες, αλλά για να το λες κάτι θα ξέρεις παραπάνω!!
Απλά ρώτησα γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα του (sandali) θέλει να αφοσιωθεί στους δέκτες που έχει αναλάβει και δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί? οι μικρότεροι ipbox ή κάτι άλλο...

Re: Απάντηση: Re: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΟΝ IPBOX 9000 HD

"Αυτοί που ξέρουν" λένε ότι τα Image του 800 θα τρέχουν και στον 7025.

Αυτό δεν το γνώριζα. Όταν είχε πρωτοβγεί ο 7025 είχε καθυστερήσει πολύ η ανάπτυξη επειδή ο επεξεργαστής ήταν διαφορετικός. Το ίδιο περίμενα και τώρα.

Ο 800 με τον 7025 έχουν ίδιο επεξεργαστή; Δύσκολο μου φαίνεται διότι δε νομίζω να μπορεί ο επεξεργαστής του 7025 να σηκώσει HD. Ίσως απλώς να είναι συμβατοί.

Πάντως ο 800 είναι "κουτσουρεμένος" επειδή παίρνει μόνο μια κάρτα και δεν έχει ούτε ένα CI.

και σιγά μην αφήσω στην άκρη τον 9000HD με τo top hardware που τα κάνει όλα. για να ασχοληθώ με τον 800hd με τo μάπα hardware κα με την μάπα εικόνα.
A--- είσαι λάθος, αν και δεν διαφωνώ μαζί σου αλλα δεν μπορούμε να πούμε κάτι μέχρι τώρα αφού ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει και να τον έχει παραλαβή κάποιος που συμμετέχει στα forum να μας pi εντυπώσεις, ο ipbox9000 για μένα που έχω δοκιμάσει άπειρους δεκτες HD είναι κορυφαίος σε hardware όπως και ο HUMAX ICORE αλλα αυτός δεν έχει ενεργό την ethernet ακόμα.
δες το φωτό και θα καταλάβεις τι κάνει ο icore (με διπλό τουνέρ).
εγγραφη ταυτόχρονα σε 4 κανάλια και βλέπεις έναν πέμτο.
63jsx9zjkpn6gqf2j2x1.jpg

Να καταθέσω και εγώ την άποψη μου για τους δεκτες της dgstation γενικοτερα, επειδη οπως βλεπω με τον 9000 υπαρχουν μεγαλες ομοιοτητες!
Ημουν απο τους πρωτους κατόχους του relook 400s, τον οποιο ειχα επιλεξει αντι του dreambox γιατι ειχε πολυ καλυτερο hardware σε σχεση με τον "χαμηλής" ποιοτητας dreambox.
Στην ουσια ειμασταν απο τους βασικους testers σε οτι εβγαινε, για μεγαλο χρονικο διαστημα.
Το τελικο συμπερασμα ειναι οτι ενω οντως απο hardware ειναι σε πολυ υψηλο επιπεδο, απο υποστηριξη αστα να πανε. Μας είχε βγει η ψυχη για 1,5 χρονο για να γινει μηχανημα, και τελικα καταληξαμε σε μια προσπαθεια να γινει "dreambox" με το enigma με ταυτοχρονο περιορισμο των δυνατοτητων του hardware του (1 tuner, 1 card reader κλπ).
Η εταιρια γενικά δεν βοηθαει ιδιαιτερα τις ομαδες υποστηριξης οι οποιες τελικα τα παρατουν. (αυτα απο συνομιλιες με μερικους προγραμματιστες απο τετοιες ομαδες)

Γενικα λοιπον θα ελεγα (προσωπική άποψη) οτι για καποιον που θέλει να "παιζει" με το δεκτη καλύτερα να πηγαίνει στο "original" προιόν παρά σε κάτι που προσπαθεί να του "μοιάσει", ειδικά μαλιστα αν δεν υπάρχει και το δέλεαρ της διαφοράς της τιμής.

p.s. Οσον αφορα τον sandali ηταν ο βασικος υπευθυνος που δουλεψε πανω στους drivers για να μπει enigma στους δεκτες αυτους, και αυτος που τονιζει συνεχως τους περιορισμους που υπαρχουν οσον αφορα το επιπεδο υποστηρηξης.

Λοιπόν, η οικογένεια των dgs station μεγαλώνει!!!!!!!!

Μετά τον mutant 200s και τις άριστες εντυπώσεις που μου άφησε, όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής και υλικών αλλά και της εικόνας που παράγει, έβαλα στο μάτι τον cuberevo HD τον οποίο και απέκτησα προ ολίγων ωρών με διπλά S2 tuners. Στον 200ρι δεν είχα πρόβλημα διαθεσιμότητας software λόγω της απλότητας του και των κοινών εξαρτημάτων με τα DMM μηχανάκια, με αυτόν δεν ξέρω τι θα συναντήσω!

Επειδή μου αρέσει να σας σκανδαλίζω θα σας πω την τιμή που τον αγόρασα: 710$--->460 .

ΘΑ ακολουθήσει την τυπική διαδικασία παραλαβής ηλεκτρονικού εξοπλισμού που έχω καθιερώσει, η οποία περιλαμβάνει, κατσαβίδιασμα μέχρι την τελευταία βίδα. Προφανώς θα ακολουθήσει και μια παρουσίαση όπως είχα κάνει με τον 200s.

Αυτό που θέλω για αρχή είναι αν υποστηρίζεται το multiboot, ωστε να αφήσω άθικτο το original software και τι χρειάζομαι για να το πετύχω. Κάποια CF κάρτα; USB stick; Επί τη ευκαιρία, ξέρει κανείς τι είναι η slot δίπλα στους card readers; Μοιάζει να είναι CF slot αλλά δεν είδα να έχει ακροδέκτες εσωτερικά.

Διαφέρουν λίγο στην πρόσοψη, that's all...

Αυτό που θέλω για αρχή είναι αν υποστηρίζεται το multiboot, ωστε να αφήσω άθικτο το original software και τι χρειάζομαι για να το πετύχω. Κάποια CF κάρτα; USB stick; Επί τη ευκαιρία, ξέρει κανείς τι είναι η slot δίπλα στους card readers; Μοιάζει να είναι CF slot αλλά δεν είδα να έχει ακροδέκτες εσωτερικά.
Τίποτα σχετικό με αυτό;

Last edited:
Παιδιά, την πάτησα, ο αράπης μου πασσάρησε μηχάνημα προπαραγωγής, χωρίς S/N, ούτε κάν ενδείξεις στα κουμπάκια της πρόσοψης, με ανεμιστήρα να δουλεύει συνεχώς και το "κουτί" να συναγωνίζεται τον φούρνο σε θερμοκρασία. Να μην πω για τα κολλήματα, παγώματα και άλλα χαριτωμένα. Πάντως η mgcamd 1.30 δουλεύει.

Δεν έχω ιδέα πως θα ξεμπλέξω ή πως θα το φτιάξω!

http://img209.imageshack.us/my.php?image=back02ub5.jpg

http://img169.imageshack.us/my.php?image=frontleft01az5.jpg

δυστυχώς φίλε μου τα διάβασα από πρώτο χέρι τα κακά μαντάτα σου. αν ο "αράπης" που λες δεν είναι μαγαζί δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα. αν είναι όμως κυνήγησε τον γιατί είναι κρίμα για τα χρήματα που έδωσες να πάρεις ένα ελλατωματικό pre-production δέκτη.
κρίμα και περίμενα πως και πως να μας πεις την γνώμη σου.
εύχομαι καλά ξεμπερδέματα....

Γεια σας παιδια, επειδη και εγω ετοιμαζομαι να αγορασω τον δεκτη (θα βαλω και επιγειο tuner) γνωριζεται να μου πειτε αν υποστηριζει Ελληνικα στο EPG και αν καποιος εχει dvb-t tuner αν του βγαινει το EPG της ΕΡΤ?

Ακούγεται επίσης ότι οι αλλαγές των καναλιών είναι απελπιστικά αργές. Ισχύει; Τέλος με κάρτα nova συνεργάζονται τα smart cards;

Ακούγεται επίσης ότι οι αλλαγές των καναλιών είναι απελπιστικά αργές. Ισχύει; Τέλος με κάρτα nova συνεργάζονται τα smart cards;

Με το software που ειχε πανω και με ότι δοκίμασα μέχρι σήμερα, NAI!

Προσωπική γνώμη που σχημάτισα μετά την αγορά του DGS cuberevo (=9000 ) και αφού τον είδα να παίζει δίπλα δίπλα με τον DM 800 είναι να μην βιαστήτε να αγοράσετε. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο λογισμικό, γι' αυτόν λόγο είναι κοινά και στους δύο.

Ο cuberevo έχει και άλλα bugs, όπως για να αλλάξει η ανάλυση απο την HDMI χρειάζεται reboot, κάποιες στιγμές δεν δίνει εικόνα απο την HDMI, δεν βγάζει YUV και RGB από το scart, κολλήματα με τις μοντούλες, δεν βρίσκει τα HD κανάλια στο αυτόματο σκανάρισμα, υπερθέρμανση, κ.ο.κ.

Όσον αφορά τα readers ...με τις Ι2 υπάρχει ένα "θεματάκι", όχι πάντα όμως και όχι για όλους!

Ψυχραιμίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιια, μην την πατήσετε!!!

προσωπικά εμενα και τρεις άλλους φίλους μου που έχουν cuberevo 9000HD τα όσα ανέφερες παραπάνω δεν έχουν συμβεί καμια φορα.όσον αφορά τους readers μια χαρά διαβάζει nova κάρτα,αλλα με άλλο image.

προσωπικά εμενα και τρεις άλλους φίλους μου που έχουν cuberevo 9000HD τα όσα ανέφερες παραπάνω δεν έχουν συμβεί καμια φορα.όσον αφορά τους readers μια χαρά διαβάζει nova κάρτα,αλλα με άλλο image.

Την γνώμη μου είπα για το μηχάνημα που έχω στα χέρια μου, που αν και προπαραγωγής, δεν νομίζω να διαφέρει απο το τελικό προϊόν.
Επίσης ανάφερα ότι πολλά από αυτά είναι κοινά στον DM800...

Με ποιο image καλε μου φιλε παιζει την καρτα νοβα. Ετοιμαζομαι και εγω να παρω και καλο ειναι να ξερουμε.

Φίλε ενημέρωσε σε παρακαλώ για το image που διαβάζει nova, για τις ταχύτητες αλλαγής καναλιών sd και hd, για τις εγγραφές στο δίσκο, και για την εμπειρία στα δυο tuner.

Ευχαριστώ