Επιτέλους ψώνια ...

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Μετά από μήνες αναβολών και σκέψης , κάμποσο διάβασμα , ψάξιμο , και επισκέψεις σε καταστήματα εχτές τελικά προχώρησα στην πολυπόθητη αγορά . Πριν κάτι μήνες κοίταζα την 650d και μετά την 700d . Τελευταία σχεδόν είχα καταλήξει στην 5300 , μέχρι που κάπου μου δίνανε την 7100 780 . Ε όσο νάναι λύγισα . Θα βάλω επάνω και τον sigma 17-70 που τον βρήκα στα 380 και με κάτι λιγότερο απο 1200 καθάρισα .Έτσι σκέφτηκα Πήγα και στο πλαίσιο , έπαιξα κάνα μισάωρο με την 7100 και αυτό ήταν . Τέρας viewfinder , σώμα ανώτερης ποιότητας .Σπέσιαλ μηχανή . Καμιά σχέση σαν πακέτο με την 5300 . Κατι δεν μου καθότανε καλά όμως . Τρεις canon είχα στο παρελθόν . Μια αναλογική IXUS που έβγαζε τις τοτε πρωτοπόρες πανοραμικές , μια slr eos 300 , και από το 2009 μια bridge SX10 powershot . Καπου εκεί αρχίσανε οι τύψεις και οι αϋπνίες . Πως να πάω σε nikon ? Καλές , άγιες , αλλά .... Κόμπος στο στομάχι . Μέχρι που τα έβαλα κάτω και σκέφτηκα τι πραγματικά θέλω . Την (ενδεχομένως) τοπ κροπ αυτή τη στιγμή σε ποιότητα εικόνας και λεπτομέρεια σε ένα στιβαρό σώμα ? Θα κάτσω να αναλύσω σε επίπεδο πίξελ ή σκοπεύω να πάω στο μέτωπο σαν ανταποκριτής ? Μάλλον όχι . Μήπως μία πολύ καλή μηχανή σε λεπτομέρεια (και ας μην είναι τοπ) , με ευκολία στην χρήση (που θα την μάθει εύκολα σχετικά η γυναικά μου ) με autofocus στο βίντεο που δεν θα κροταλίζουν οι φακοί ? Μάλλον καλύτερο μου ακούγεται . Και touchscreen και wifi για remore control και κατέβασμα φωτο στο Pc χωρίς καλώδια και άνοιξε κλείσε την καταπακτή ? Γιατί όχι , στο 2014 ζούμε . Ναι αλλά όλα αυτά είναι λίγο πιο ακριβά απο την 7100 άσε που ο τσιφούτης αντιπρόσωπος δίνει μόνο ένα χρόνο εγγύηση . Σύμφωνοι , αλλά τελικά μου την δίνουνε ίδια τιμή με καλό φακουδάκι και αθόρυβο για βιντέακια , όσο πάνω κάτω την 7100 με τον sigma . Και ή μια λέει από κάτω "Made in Japan" . Η άλλη υποπτεύομαι Ταιλάνδη . Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι , για κάποιους σημαίνει πολλά ...

Κάπως έτσι προχώρησα στα ψώνια και ανακουφίστηκα . Σήμερα γυρίζοντας Μύκονο έπαιξα αρκετά στο καράβι , αν και οι φωτό στο Pc αποδείχτηκαν για κλάματα , παρότι στην όθονη έδειχναν άψογες . Τράβηξα και μερικά raw . Τωρα μένει να δω πως τα επεξεργάζεσαι αυτά τα διαόλια γιατί νομίζω οτι το LR 4.4 που έχω επάνω δεν τα υποστηρίζει . Καμία πρόταση για σχετικό software υπάρχει . Το raw είναι τύπου cr2 αν σας λέει κάτι .Τα περιεχόμενα cd δεν τα είδα ακόμα αλλά αμφιβαλω να έχουν . Είναι και το manual 450 σελίδες . Θα τα λέμε

Μεγειές και καλοκλίκωτη! Στο cd θα βρείς το Digital Photo Professional με το οποίο μπορείς να επεξεργαστείς τα raw αρχεία σου. Αν δεν σε βολέψει, μπορείς να τα μετατρέψεις σε .dng τα οποία διαβάζουν όλα τα προγράμματα. Επίσης υπάρχει και το raw therapy, δωρεάν και πολύ καλό!

Ευχαριστώ . Το είδα λίγο της Canon αλλά προτίμησα να βάλω το Lightroom 5.4 που υποστηρίζει τα CR2 της 70 χωρίς μετατροπή , και στο παρελθόν είχα ξαναασχοληθεί . Φαντάζομαι θα υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο νετ , αλλά αν έχετε κάποιον δοκιμασμένο κατά νού , για χρήση του LR5 από αρχάριους δώστε τα φώτα σας . Επίσης το σκέφτομαι για ένα φιλτράκι UV , κυρίως για προστασία του φακού . 67 χιλ είναι ο STM .

Πολυ καλη επιλογη, η μονη dslr που θα επαιρνα, κυριως λογω εστιασης.... σε φωτο και βιντεο.
Παρε κι εναν φωτεινο σταθερο, θα σου χρειαστει στα βραδυνα....

Ευχαριστώ . Το είδα λίγο της Canon αλλά προτίμησα να βάλω το Lightroom 5.4 που υποστηρίζει τα CR2 της 70 χωρίς μετατροπή , και στο παρελθόν είχα ξαναασχοληθεί . Φαντάζομαι θα υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο νετ , αλλά αν έχετε κάποιον δοκιμασμένο κατά νού , για χρήση του LR5 από αρχάριους δώστε τα φώτα σας . Επίσης το σκέφτομαι για ένα φιλτράκι UV , κυρίως για προστασία του φακού . 67 χιλ είναι ο STM .

Πολύ καλή η επιλογή σου! Να την χαρείς.
Ενας τύπος που με βοήθησε αρκετά με το lightroom είναι ο Serge Ramelli

Serge