Μετά από μήνες αναβολών και σκέψης , κάμποσο διάβασμα , ψάξιμο , και επισκέψεις σε καταστήματα εχτές τελικά προχώρησα στην πολυπόθητη αγορά . Πριν κάτι μήνες κοίταζα την 650d και μετά την 700d . Τελευταία σχεδόν είχα καταλήξει στην 5300 , μέχρι που κάπου μου δίνανε την 7100 780 . Ε όσο νάναι λύγισα . Θα βάλω επάνω και τον sigma 17-70 που τον βρήκα στα 380 και με κάτι λιγότερο απο 1200 καθάρισα .Έτσι σκέφτηκα Πήγα και στο πλαίσιο , έπαιξα κάνα μισάωρο με την 7100 και αυτό ήταν . Τέρας viewfinder , σώμα ανώτερης ποιότητας .Σπέσιαλ μηχανή . Καμιά σχέση σαν πακέτο με την 5300 . Κατι δεν μου καθότανε καλά όμως . Τρεις canon είχα στο παρελθόν . Μια αναλογική IXUS που έβγαζε τις τοτε πρωτοπόρες πανοραμικές , μια slr eos 300 , και από το 2009 μια bridge SX10 powershot . Καπου εκεί αρχίσανε οι τύψεις και οι αϋπνίες . Πως να πάω σε nikon ? Καλές , άγιες , αλλά .... Κόμπος στο στομάχι . Μέχρι που τα έβαλα κάτω και σκέφτηκα τι πραγματικά θέλω . Την (ενδεχομένως) τοπ κροπ αυτή τη στιγμή σε ποιότητα εικόνας και λεπτομέρεια σε ένα στιβαρό σώμα ? Θα κάτσω να αναλύσω σε επίπεδο πίξελ ή σκοπεύω να πάω στο μέτωπο σαν ανταποκριτής ? Μάλλον όχι . Μήπως μία πολύ καλή μηχανή σε λεπτομέρεια (και ας μην είναι τοπ) , με ευκολία στην χρήση (που θα την μάθει εύκολα σχετικά η γυναικά μου ) με autofocus στο βίντεο που δεν θα κροταλίζουν οι φακοί ? Μάλλον καλύτερο μου ακούγεται . Και touchscreen και wifi για remore control και κατέβασμα φωτο στο Pc χωρίς καλώδια και άνοιξε κλείσε την καταπακτή ? Γιατί όχι , στο 2014 ζούμε . Ναι αλλά όλα αυτά είναι λίγο πιο ακριβά απο την 7100 άσε που ο τσιφούτης αντιπρόσωπος δίνει μόνο ένα χρόνο εγγύηση . Σύμφωνοι , αλλά τελικά μου την δίνουνε ίδια τιμή με καλό φακουδάκι και αθόρυβο για βιντέακια , όσο πάνω κάτω την 7100 με τον sigma . Και ή μια λέει από κάτω "Made in Japan" . Η άλλη υποπτεύομαι Ταιλάνδη . Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι , για κάποιους σημαίνει πολλά ...
Κάπως έτσι προχώρησα στα ψώνια και ανακουφίστηκα . Σήμερα γυρίζοντας Μύκονο έπαιξα αρκετά στο καράβι , αν και οι φωτό στο Pc αποδείχτηκαν για κλάματα , παρότι στην όθονη έδειχναν άψογες . Τράβηξα και μερικά raw . Τωρα μένει να δω πως τα επεξεργάζεσαι αυτά τα διαόλια γιατί νομίζω οτι το LR 4.4 που έχω επάνω δεν τα υποστηρίζει . Καμία πρόταση για σχετικό software υπάρχει . Το raw είναι τύπου cr2 αν σας λέει κάτι .Τα περιεχόμενα cd δεν τα είδα ακόμα αλλά αμφιβαλω να έχουν . Είναι και το manual 450 σελίδες . Θα τα λέμε

Κάπως έτσι προχώρησα στα ψώνια και ανακουφίστηκα . Σήμερα γυρίζοντας Μύκονο έπαιξα αρκετά στο καράβι , αν και οι φωτό στο Pc αποδείχτηκαν για κλάματα , παρότι στην όθονη έδειχναν άψογες . Τράβηξα και μερικά raw . Τωρα μένει να δω πως τα επεξεργάζεσαι αυτά τα διαόλια γιατί νομίζω οτι το LR 4.4 που έχω επάνω δεν τα υποστηρίζει . Καμία πρόταση για σχετικό software υπάρχει . Το raw είναι τύπου cr2 αν σας λέει κάτι .Τα περιεχόμενα cd δεν τα είδα ακόμα αλλά αμφιβαλω να έχουν . Είναι και το manual 450 σελίδες . Θα τα λέμε