EΠΙΤΕΛΟΥΣ - ROCKPORT TECHNOLOGIES

19 June 2006
8,661
rockport-mira-1.jpg

Τα ηχεία αυτής της σπουδαίας εταιρείας ήρθαν επιτέλους και στη χώρα μας.
Εχθές μαζί με τον Μορφέα είχαμε την τύχη να κάνουμε μία πρόχειρη ,δοκιμαστική ακρόαση στον χώρο της MF AUDIO που τ´αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα.

Τα μοντέλα ήταν το MIRA και το ANKAA.
Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν κορυφαίες. Πρόκειται για εξαιρετικές κατασκευές, με άψογο φινίρισμα αλλά το βασικότερο, εθιστικότατο ήχο.

Δεν θέλω να γράψω λεπτομέρειες γιατί τα ηχεία είναι άστρωτα ακόμη αλλά με τις πρώτες νότες καταλαβαίνεις ότι έχουμε πολύ σοβαρό θέμα.

Γι αυτό που είμαι σίγουρος και το υπογράφω είναι πως τα LAMM έχουν βρει πολύ πιο ταιριαστό σύντροφο από ότι με τα Verity.

Και χωρίς βέβαια να πω πως τα Verity δεν είναι καλά ηχεία, απλά και υποκειμενικά πάντα (σύμφωνα με το γούστο μου), τα Rockport κέρδισαν εύκολα ,όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία.

Μόλις βρεθεί και το σωστό στήσιμο και στρώσουν έχω την αίσθηση πως αυτές οι εξαιρετικές υλοποιήσεις, θα γίνουν αντικείμενα πόθου.

Υ.Γ Μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ,θα τα ξανακούσω και θα γράψω αναλυτικά. Πάντως τα MIRA MONITOR φαίνονται μέσα από τη διόπτρα μου.

Δημήτρη το είχα ακούσει ανεπίσημα και πράγματι πρόκειται για ξεχωριστά ηχεία.

Κάποια στιγμή,σκέφτηκα το MIRA αλλά είναι αρκετά ακριβό και θέλει και τον χώρο του...

Πάντως θα ήθελα κι εγώ να τ' ακούσω,όταν στρώσει.

Καλορίζικα και καλές δουλιές στον φιλόξενο αντιπρόσωπο,που τόσες φορές έως τώρα μας πρόσφερε με περισσή προθυμία κι ευγένεια τον χώρο του για ακροάσεις.

Last edited:
Απάντηση: Re: EΠΙΤΕΛΟΥΣ - ROCKPORT TECHNOLOGIES

Δωστε μας και μια ταξη μεγεθους...σε ευρω

Σε δολλάρια απο 10000+ το φθηνότερο βάσης...

Last edited:
Για μιά καλύτερη γνωριμία με την γκάμα της Rockport.

200707_arrakis.jpg ARRAKIS

altair.jpg ALTAIR

Merak_Sheritan_copy.jpg SERITTAN

Antares-copy.jpg ANTARES

Mira_and_Mira_Grand.jpg MIRA & MIRA GRAND

Ω ρε, τέρατα.

Τζίμη, να πάμε μια βόλτα από του Φουάση όταν έρθω, θα έχουν στρώσει κιόλας ως τότε.

Μια σύντομη αναφορά κι απο μένα.

Κατσκευαστικά απλά respect. Οσο και αν τα παρατήτησα δεν βρήκα κάποιο σημείο που να δείχνει προχειρότητα στην κατασκευή. Η καμπίνα είναι βράχος και το φινίρισμα άψογο. Μονάδες στην πλειοψηφία τους της AudioTechnologies. Ογκος βολικός με δεδομένο τον χώρο που τους αξίζει να έχουν.

Το άκουσμα. Οπως έγραψε και ο Δημήτρης παραπάνω τα Lamm βρήκαν ένα αντάξιο συμπαίχτη. Lamm έχω ακούσει με αρκετά διαφορετικά ηχεία και σχεδιαστικές επιλογές. Με εξαίρεση τον συνδιασμό του ML 2 με τα Agathon -που ξέρω ότι πολλοί υποίκοοι της hiendοχώρας θα κρτικάρουν- είναι μακράν ο καλύτερος συνδιασμός.
Τα ηχεία εξαφανίζονται στον χώρο ενώ δεν υπάρχει απόλυτο sweet spot. Στο μεγαλύτερο μέρος της ακρόασης καθόμουν σε σημείο που είχα το δεξί ηχείο να με κοιτά κατάματα. Ακόμα και έτσι ποτέ δεν μπόρεσα να το τοποθετήσω στον χώρο ακουστικά. Η εικόνα που στήνουν είναι εξαιρετική. Εξω απ τα όρια τους στο πλάτος, αρκετά πίσω τους, και σε πολλαπλά επίπεδα.
Πρόκειται για ένα τέλειο μικροσκόπιο της ηχογράφησης χωρίς όμως αυτό να τραβά την προσοχή απ το θέμα.
Αλλο ένα σημείο που κάνει εντύπωση είναι ότι δεν μπερδεύουν στο παραμικρό όσο πολύπλοκο και να είναι το πρόγραμμα, και κρατούν τα χαρακτηριστικά τους ανεξάρτητα απ την στάθμη.

RockPort ...
Θα μπορούσαν να ονομάζονται
ClassicalPort
ElectroPort
BluesPort
....
Παίζουν τα πάντα.

Η τιμή τους ίσως να ακούγεται κάπως, αλλά δυστηχώς αυτός ο ήχος δεν είναι για όλους.

Παράλειψη.Φτιάχνουν και πικάπ και μάλιστα πανάκριβα(π.χ το Sirius ΙΙΙ στα 70000$).
Rockport-Capella-II.jpg

Rockport-Sirius-III-top.jpg

Το πλατώ και ο βραχίονας (respect) δεν είναι η κορυφή.

Εκεί πάνω βρίσκεται το ηχείο Arrakis στα $165.000.

Συγχαρητήρια και καλορίζικα Μιχάλη και Γιάννη, νομίζω ότι τα Rockport είναι μια κλάση (τουλάχιστον) πάνω από τα Verity.

Ανέμενε επίσκεψη λίαν συντομως.

Δημήτρη και Μορφέα συμφωνώ μαζί σας, το καλό ηχείο είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα, πρέπει και να είναι καλό και να το δείχνει!

Φίλε Μιχάλη Φ. ουδέν κακόν αμιγές καλού, για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Παράλειψη.Φτιάχνουν και πικάπ και μάλιστα πανάκριβα(π.χ το Sirius ΙΙΙ στα 70000$).
View attachment 23928

View attachment 23929
Δυστηχώς νομίζω ότι έχουν σταματήσει να κατασκευάζουν πλατό και μόνο μεταχειρισμένα μπορείς να τα βρείς πλέον.

To Σαββατο ειχα την τυχη να ακουσω το ANKAA οδηγουμενο απο τους υβριδικους LAMM των 100W.

Πραγματικα το αποτελεσμα ειναι κορυφαιο παρολο που το ηχειο δεν εχει στρωσει ακομα. Απλωνει μια πολυ ρεαλιστικη σκηνη με ενα χαμηλο που σε στιγματιζει! Ενα πολυ ιδιαιτερο ηχειο που σιγουρα δεν το ξεχνας!

Νομιζω οτι οποιοσδηποτε θελει να κινηθει σε αυτη τη κατηγορια, επιβαλλεται να τα ακουσει!

Ειναι αποριας αξιο πως μια κορυφαια εταιρια οπως η Rockport δεν αντιπροσωπευοταν τοσο καιρο στην Ελλαδα.

Ενα μεγαλο μπραβο στην MF Audio!

Απαντώ μόνο και μόνο, για να μη θεωρηθώ αγενής ή σνομπ.
(για όσους τουλάχιστον δεν με γνωρίζουν)

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας.

(Παρακαλώ θερμά τον διαχειριστή της κατηγορίας να ‘κατεβάσει’ το θέμα στην προτέρα του θέση.)