Επιτέλους Stereo!

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Την εποχή μετάβασης σε τηλεοπτικές υπηρεσίες άλλου επιπέδου η ΕΡΤ ανακάλυψε τη στερεοφωνία, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. Εχώ και λίγο καιρό τα τρία κρατικά μεταδίδουν σε Nicam Stereo.
Αλλες εποχές αυτό το γεγονός θα επέφερε ενθουσιασμό, σήμερα προκαλεί απλώς ένα μειδίαμα..
Ελπίζω να έχει αναβαθμιστεί όλη η ελληνική περιφέρεια.

Εμένα είναι στέρεο αρκετό καιρό.

Με 4 πρόκες δεν κουνάει καθόλου:flipout:

Αμερική γίναμε ρε .....η μου!!!

Δεν ξερω αν ειναι πλέον στερεο στην Δυτική Μακεδονία (δεν ειμαι σίγουρος ότι υποστηρίζει nicam η τηλεόρασή μου...)...όμως πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχουμε επιτέλους στέρεο στις ΕΡΑ1-ΕΡΑ2 (δηλαδή ΝΕΤ και Δεύτερο) ενω εδέησαν να βαλουν και Τρίτο Πρόγραμμα! Το RDS πάντως που έχουν σε αλλες περιοχές εδω το τσιγκουνεύτηκαν... (απ όσο έχω καταλάβει μας βαζουν τους πομπούς που βγαζουν από αναβαθμίσεις πολυπληθέστερων γεωγραφικών διαμερισμάτων....)

Εγώ τα βλέπω μέσω Nova, λόγω κακής λήψης VHF/UHF στη Βάρκιζα. Δεν έχω αντιληφθεί κάτι...
Θα το τσεκάρω.

Edit: Απ' τον δέκτη DM600PVR, ο ήχος περνάει μεσω optical σε Denon AVR-3808 οποίος, έχει σαν προεπιλογή για τη δορυφορική, το Prologic II. Θα έπρεπε να δώ κάτι?

Last edited:
Απάντηση: Re: Επιτέλους Stereo!

Εγώ τα βλέπω μέσω Nova, λόγω κακής λήψης VHF/UHF στη Βάρκιζα. Δεν έχω αντιληφθεί κάτι...
Θα το τσεκάρω.

Edit: Απ' τον δέκτη DM600PVR, ο ήχος περνάει μεσω optical σε Denon AVR-3808 οποίος, έχει σαν προεπιλογή για τη δορυφορική, το Prologic II. Θα έπρεπε να δώ κάτι?

Εφόσον περνάς τον ήχο σε AV ενισχυτή με Prologic II εάν είναι στερεοφωνική η εκπομπή θα πρέπει να ακούς και από τα κύρια ηχεία.
Διαφορετικά εαν είναι μονοφωνική θα ακούς από το κεντρικό και μόνο από το κεντρικό. Κανένα άλλο ηχείο δεν θα παίζει. (Μιλάμε για prologic II movie και όχι prologic II music)

Τσέκαρε και πες μας...

Last edited:
Επειδή στον Denon έχω ορίσει ως κεντρικό ηχείο τα δύο εμπρός (δεν έχω κεντρικό), ο ηχος ακούγεται από τα δύο εμπρός ηχεία μόνο.
Αρα μάλλον δεν είναι stereo απ' τη Nova...