επιτελους τηλεοραση... 40a786

serreos73

AVClub Addicted Member
28 June 2006
2,429
ΑΘΗΝΑ-ΑΛΙΜΟΣ
μετα απο δυο αλλαγες τηλεορασεων (panasonic 42pz85 (καμμενο pixel) και samsung 40a756 (clouding) ) προχθες ηρθε σπιτι μου η 40a786. Φυσικα πριν την παρω ζητησα και την ανοιξαμε και την ειδα σε λειτουργια στο μαγαζι για να μην τριτωσει που λεμε.! εν συντομια μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την επιλογη μου. πολυ καλη ευκρινια με καθαρη και "ζωντανη" εικονα και σε τηλεπτικο σημα. σε σχεση με την 756 που την ειχα για λιγες μερες πριν την επιστρεψω λογω του προβληματος.. μπορω να πω οτι εχει εμφανως πιο καθαρη εικονα, καλυτερο μαυρο και σε συνδιασμο οτι ειναι Led δεν αφηνει να υπαρχει clouding οταν παιζει εικονα..επισης νομιζω οτι εχει καλυτερη χρωματικη απεικονιση απο την 756..τωρα την εχω στο αυτοματη τα χρωματα χωρις να σε προκαλει να την ρυθμισεις προσωπικη..οπως εκανα στην 756.. (φυσικα καποια στιγμη θα την πειραματιστω και στην προσωπικη ρυθμιση), επισης στο μενου για την αποθηκευση - ταξινομηση καναλιων μετα την αυτοματη αναζητηση ειναι πολυ πιο ευκολη και βολικη απο οτι στην 756 που με ειχε βγαλει την πιστη!
αν υπαρχει κατι αρνητικο ειναι η μικρη γωνια θεασης και οριζοντιως και κυριως καθετως...προσωπικα δεν με ενοχλει γιατι την βλεπω μονο σε ευθεια..και οτι δεν εχει mpg4 την ιδια στιγμη που ξερεις οτι η 796 που ειναι η ιδια ακριβως για την Γαλλια εχει Mpg4.

Ερωτηση: βρηκα στο επισημο σιτε οτι εχει βγει καινουργιο λογισμικο για αναβαθμιση..γνωριζει κανεις τι παραπανω προσφερει ? και αν κανεις αναβαθμιση χανονται ολα τα καναλια και οι ρυθμισεις που εχεις κανει? παλι απο την αρχη μετα?

μετα απο δυο αλλαγες τηλεορασεων (panasonic 42pz85 (καμμενο pixel) και samsung 40a756 (clouding) ) προχθες ηρθε σπιτι μου η 40a786. Φυσικα πριν την παρω ζητησα και την ανοιξαμε και την ειδα σε λειτουργια στο μαγαζι για να μην τριτωσει που λεμε.! εν συντομια μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την επιλογη μου. πολυ καλη ευκρινια με καθαρη και "ζωντανη" εικονα και σε τηλεπτικο σημα. σε σχεση με την 756 που την ειχα για λιγες μερες πριν την επιστρεψω λογω του προβληματος.. μπορω να πω οτι εχει εμφανως πιο καθαρη εικονα, καλυτερο μαυρο και σε συνδιασμο οτι ειναι Led δεν αφηνει να υπαρχει clouding οταν παιζει εικονα..επισης νομιζω οτι εχει καλυτερη χρωματικη απεικονιση απο την 756..τωρα την εχω στο αυτοματη τα χρωματα χωρις να σε προκαλει να την ρυθμισεις προσωπικη..οπως εκανα στην 756.. (φυσικα καποια στιγμη θα την πειραματιστω και στην προσωπικη ρυθμιση), επισης στο μενου για την αποθηκευση - ταξινομηση καναλιων μετα την αυτοματη αναζητηση ειναι πολυ πιο ευκολη και βολικη απο οτι στην 756 που με ειχε βγαλει την πιστη!
αν υπαρχει κατι αρνητικο ειναι η μικρη γωνια θεασης και οριζοντιως και κυριως καθετως...προσωπικα δεν με ενοχλει γιατι την βλεπω μονο σε ευθεια..και οτι δεν εχει mpg4 την ιδια στιγμη που ξερεις οτι η 796 που ειναι η ιδια ακριβως για την Γαλλια εχει Mpg4.

Ερωτηση: βρηκα στο επισημο σιτε οτι εχει βγει καινουργιο λογισμικο για αναβαθμιση..γνωριζει κανεις τι παραπανω προσφερει ? και αν κανεις αναβαθμιση χανονται ολα τα καναλια και οι ρυθμισεις που εχεις κανει? παλι απο την αρχη μετα?

Επειδή κοιτάω και εγώ για τηλεόραση αυτή την εποχή αλλά δεν ξέρω τις ορολογίες , τι ακριβώς είναι το φαινόμενο clouding , και η SONY 46Z4500 που σκέφτομαι εμφανίζει αυτό το φαινόμενο;Μέχρι προτινος η 46Α786R ήταν η επιλογή μου , αλλά είδα σε κατάστημα το τηλεοππτικό σήμα της 46Z4500 και μου φάνηκε πολύ καλό.

χωρις να ειμαι ειδικος στις περιγραφες ορολογιων... clouding ειναι μονιμες φωτεινες σκιες στο πανελ κυριως στις γωνιες..φαινονται σε σκοτεινα πλανα εικονας οταν υπαρχει μαυρο δηλαδη στα σημεια εκει.. και οφειλεται σε κακη συναρμολογηση του πανελ απο την υπερβολη πιεση του πανελ (περιπου ειναι οπως στις οθονες tft υπολογιστων αν πιεσεις με το δαχτυλο..σε ενα σημειο τους δεν βλεπεις μια τοπικη φωτεινη σκια απο την πιεση που ασκεις?), ειναι κατασκευαστικο φαινομενο των Lcd (συναρμολογηση). λογικα στη σειρα χ και z των σονυ που ειναι και η ναυαρχιδες τους οι πιθανοτητες για τετοιο φαινομενο πρεπει να ειναι αμηλητεες αν οχι μηδανιμες...

το φαινομενο αυτο οπου υπαρχει δεν ειναι το ιδιο σε ολες τις τηλεορασεις ...και μπορει να μην ενοχλει κιολας καθολου..εξαρταται απο την καθε τηλεοραση και το ποσο σημασια μπορει να το δινεις και εσυ προσωπικα..και ως ενα βαθμο ελεγχεται και μειωνεται αν υπαρχει ,με ρυθμισεις απο το μενου τις εικονας ( χαμηλη αντιθεση, οπισθιος φωτισμος κ.α. )

Re: Απάντηση: επιτελους τηλεοραση... 40a786

χωρις να ειμαι ειδικος στις περιγραφες ορολογιων... clouding ειναι μονιμες φωτεινες σκιες στο πανελ κυριως στις γωνιες..φαινονται σε σκοτεινα πλανα εικονας οταν υπαρχει μαυρο δηλαδη στα σημεια εκει.. και οφειλεται σε κακη συναρμολογηση του πανελ απο την υπερβολη πιεση του πανελ (περιπου ειναι οπως στις οθονες tft υπολογιστων αν πιεσεις με το δαχτυλο..σε ενα σημειο τους δεν βλεπεις μια τοπικη φωτεινη σκια απο την πιεση που ασκεις?), ειναι κατασκευαστικο φαινομενο των Lcd (συναρμολογηση). λογικα στη σειρα χ και z των σονυ που ειναι και η ναυαρχιδες τους οι πιθανοτητες για τετοιο φαινομενο πρεπει να ειναι αμηλητεες αν οχι μηδανιμες...

Ευχαριστώ για την επεξήγηση , δηλ. αν η TV που αγόρασες εμφανίζει το φαινόνενο , δικαιούσαι να την αλλάξεις;

ειναι πονεμενη ιστορια αυτο...δεν το δεχονται ολες οι ετερειες ως προβλημα, και εξαρταται απο τον ελεγχο που θα κανουν ποσο εντονο το θεωρουν για να το θεωρησουν προβλημα... απο οσο γνωριζω η σονυ ειναι δυσκολη σε αυτο. εγω μαλλον ημουν τυχερος επειδη ητανε samsung. παντως ενας τροπος ειναι να ζητησεις απο το μαγαζι πριν την παρεις...παρουσια σου να την ανοιξουν και να την τσεκαρεις σωστα στο μαγαζι (σε μαυρο τελειως φοντο και να περιμενεις να παιξει λιγα λεπτα γιατι σε μενα φαινοτανε μετα απο απο ενα 15λεπτο)

Η Ζ4500 δεν εμφανιζει τα ιδιο clouding οπως η W4500 γιατι εχει διαφορετικο τυπο πανελ.

Eδω εχει ενα αρθρο για το clouding...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-xbr-mura-clouding-2007033142.htm

Και εδω ενα πολυ ωραιο βιντεο που δειχνει τα τμηματα που αποτελουν μια τηλεοραση LCD...

yperion γνωριζεις αυτο που ρωταω για την αναβαθμιση?

Συνηθως οι αναβαθμισεις βελτιωνουν δευτερευοντα πραγματα (πχ. την εμφανιση των πληροφοριων στα ψηφιακα καναλια) και ο μεσος χρηστης δεν παρατηρει καν διαφορα πριν και μετα.

Αν δεν βλεπεις κατι το ενοχλητικο δεν χρειαζεται να κανεις Upadate.

Η Ζ4500 δεν εμφανιζει τα ιδιο clouding οπως η W4500 γιατι εχει διαφορετικο τυπο πανελ.

Eδω εχει ενα αρθρο για το clouding...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-xbr-mura-clouding-2007033142.htm

Και εδω ενα πολυ ωραιο βιντεο που δειχνει τα τμηματα που αποτελουν μια τηλεοραση LCD...

τις ιδιες ακριβως πιθανοτητες εχουν γιαννη,CCFL ειναι και αυτη ετσι κι αλλιως.απλα δεν φαινονται τοσα περιστατικα λογω λιγοτερων πωλησεων.πχ στην γερμανια αν πας στο γερμανικο φορουμ τους,πιο πολλα Z4500 θα δεις με το προβλημα παρα W4500

oxi oxi συγνωμη αν περασα τετοιο μηνυμα...μια χαρα ειναι και η 756, απλα επειδη ετυχε αυτο το προβλημα με το clouding που η εταιρια δεχτηκε ως προβλημα και την ανταλλαξε με μια καινουργια ιδιο μοντελο,για περισσοτερο ψυχολογικους λογους (δεν ηθελα να ανοιξω το κουτι και να ειχε παρομοιο προβλημα) κατοπιν συνεννοησης με το μαγαζι την αλλαξα και πηρα την 786. απλα ετυχε τωρα και επειδη ειχα στο σπιτι και τις δυο εχω αυτην την εικονα συγκρισης.. και η 756 ειναι πολυ καλη τηλεοραση

Διαφορετικο clouding?Δλδ υπαρχουν διαφορες κατηγοριες clouding αναλογα με την κατηγορια?Καταπληκτικο αυτο!
Δηλαδη η Z4500 εχει premium clouding?:flipout:

για να νιωθεις πως πιασαν τοπο τα λεφτα σου...

Eννοουσα οτι εχει λιγο εως καθολου clouding.

Παντως επειδη Sony και Samsung εχουν πανελ που βγαινουν απο την ιδια γραμμη παραγωγης αν ανοιξετε ξενα φορουμ θα βρειτε αρκετα παραπονα και για Samsung στο θεμα αυτο.