Επιτέλους

Καλησπέρα σε όλους ,
χρόνια πολλά και ότι επιθυμείτε να το πάθετε :grinning-smiley-043.
Αν και την είχα βάλει στο μάτι από τον Ιούνιο περίπου
τελικά την απέκτησα πρίν λίγες μέρες .
Ο λόγος για την Canon EOS 40D .
Την πήρα σώμα και φακούς πήρα τους Tamron 17-50
και Sigma 15-30 . Εννοείτε ότι πείρα και τσάντα για την προστασία τους
την lowepro slingshot 200 .
Ακόμα προσπαθώ να μάθω την μηχανή μιας και είναι η πρώτη μου
Dslr .Πρέπει να έχω διαβάσει κάποια σημεία του manual και 10 φορές .
Η πρώτη αίσθηση μόλις φόρτισα την μπαταρία και γύρισα τον διακόπτη στο
ον δεν περιγράφετε .
Δεν τραβάω ακόμα στο manual ( τραβάω με το Τv ) γιατί αρκετές έννοιες δεν τις έχω κατανοήσει πλήρως και ψάχνω να βρώ κάποιο βιβλίο που να εξηγεί της βασικές αρχές της φωτογραφίας ώστε να μπώ περισσότερο στο κλίμα .
Παρόλα αυτά οι φωτογραφίες ακόμα κι έτσι είναι αρκετά καλές .

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας και σας εύχομαι και πάλι χρόνια πολλά :grinning-smiley-043.

Παναγιώτης .

Καλές γιορτές Παναγιώτη, πραγματικά πολύ καλή επιλογή .... αντε και καλό διάβασμα -bye-

Πράγματι οι φακοί είναι κάπως ίδιοι, μήπως μπορείς να μας πεις πως το σκέφτηκες;

Η τσάντα πάρα πολύ καλή και πολύ εύχρηστη, έχω την slingshot 100 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Καλησπέρα ,
η αλήθεια είναι . . .
ότι μάλλον έκανα πατάτα δεν πειράζει όμως ας πρόσεχα .
`Εψαχνα να αγοράσω ένα φακό για φωτογράφιση τοπίων ( Sigma ) και έναν που θα με κάλυπτε σαν καθημερινός γενικός φακός ( Tamron ) .
Απ`ότι φαίνεται μπέρδεψα αυτά που διάβασα από διάφορες πηγές .
Πάντως έχουν τουλάχιστον μια διαφορά . . .
Στις διαστάσεις :flipout: .
Η τσάντα όντως είναι πολύ ποιοτική και μου κάθετε πολύ άνετα στην πλάτη .
Επίσης έρχεται εύκολα μπροστά και είναι σχετικά εύκολο να βγάλεις την μηχανή . Νομίζω ότι με 2 ιμάντες στήριξης μπορείς να βάλεις και τρίποδο κάθετα στο μπροστινό μέρος της ανάλογα πάντα με τις προδιαγραφές αντοχής ( για το θέμα βάρους ) που έχουν οι ιμάντες στήριξης της τσάντας .
Βέβαια δεν ξέρω αν θα επηρεάζει την ισορροπία της .

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .

Υ.Γ. `Εχει κανείς να προτείνει κάποιο βιβλίο για αρχάριο ?

Απάντηση: Re: Επιτέλους

Υ.Γ. `Εχει κανείς να προτείνει κάποιο βιβλίο για αρχάριο ?

Χρόνια πολλά και καλορίζικη η νέα σου μηχανή.

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για τη φωτογραφία στα ελληνικά, είναι αυτό του Τάσου Σχίζα.
Μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν απο εδώ:
http://www.photoeidolo.gr/book/index.html

Καλή ανάγνωση.

Καλορίζικη!

Η αλήθεια είναι πως αφού πήρες τον 17-50 ίσως να μην χρειαζόσουν τον 15-30, βέβαια έχουν διαφορά σε εύρος και μάλιστα αρκετούτσικη. Τον 15-30 τον είχα προτείνει επειδή είναι φακός ff οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην περιπτωση που γίνει το βήμα προς τα εκεί, και ασφαλώς επειδή η τιμή του είναι εξαιρετικά χαμηλή. Μπορεί να μπει και ως φακός γενικής χρήσης σε APS σώμα, καθώς σε κάνον δίνει κάλυψη 24-48, πάντως σίγουρα ο 17-50/2.8 είναι καταλληλότερος τόσο λόγω εύρους, όσο και λόγω διαφράγματος (f/2.8).
Θα πρότεινα να συνηθίσεις να τραβάς σε προτεραιότητα διαφράγματος (Av), καθώς στο 90+% των περιπτώσεων η κύρια παράμετρος που θέλουμε να ελέγξουμε είναι το βάθος πεδίου.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά ,

σήμερα μετά το γνωστό οικογενειακό τραπέζι είπα να
δοκιμάσω να τραβήξω με το πρόγραμμα Av .
Είχε συννεφιά και δεν είχα και αρκετό χρόνο στην διάθεση μου ώστε να πάω
κάπου που θα είχε κάτι ενδιαφέρον σαν θέμα .
Δοκίμασα λοιπόν να βρώ κάτι στον κήπο .
Βρήκα ένα κακόμοιρο μπουμπούκι και άρχισα να παίζω με το διάφραγμα και την έκθεση .
Το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν με το διάφραγμα στο 2,8 ( φακός Tamron 17-50 ) ταχύτητα 1/400 και και +1 1/3 έκθεση . Η απόσταση ήταν περίπου στο 60-80 πόντους . Τα χρώματα ήταν αν όχι ίδια με τα πραγματικά , πολύ κοντά και το φόντο ήταν φλουταρισμένο .
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι με τις ίδιες επιλογές διαφράγματος και έκθεσης με τις ίδιες περίπου συνθήκες ( τράβαγα για λίγα λεπτά το μπουμπούκι ) μου βγήκαν υπερφωτισμένες και τα χρώματα πιο αχνά .
Επίσης το πρόγραμμα άλλαξε πολύ τις ταχύτητες σε 1/60 και 1/80 από 1/400 .
Επειδή ακόμα τραβάω με AF νομίζω ότι μάλλον στην `καλή` νέταρε ο μηχανή σε περισσότερα σημεία ή ότι εγώ χωρίς να το καταλάβω εστίασα αλλού . Δεν έχω τρίποδο ακόμα και ήταν στο χέρι .

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .

Υ.Γ. Δεν ανέβασα τις φωτογραφίες γιατί δεν έω εγκαταστήσει ακόμα κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή .