Eπιθεση Μ.Αλεξανδρου....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eπιθεση Μ.Αλεξανδρου....

Θαυμάστε επιχειρηματολογία...
Έτσι είναι αγαπητέ, η αλήθεια είτε του Σιμόπουλου είτε του Αρριανού (που σου απέδειξα ότι έχω μελετήσει) "πονάει"...
Ή κρατάμε μόνο ό,τι συμφέρει από τον καθένα?

Βέβαια, το copy-paste 5 σειρών, από τη σημαντικότερη ιστορική πηγή για την πορεία και το βίο του μεγάλου Αλεξάνδρου, αποτελεί περίτρανη απόδειξη πόσο βαθιά το έχεις μελετήσει!!!
Ειρωνεύεσαι την επιχειρηματολογία μου? Ποιά επιχειρηματολογία μου? Ότι πρότεινα να διαβαστεί πρώτα η Ιστορία και κατόπιν ο, μετά 2400 χρόνια, κριτικός της? Εκτός και αν ότι ο Αλέξανδρος είναι tale-quale ο Μπους ή το σχόλιο ότι ''ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο νεκροθάφτης του Ελληνικού Πολιτισμού'' προκύπτει από τις 5 αράδες που παρέθεσες, οπότε πάω πάσο....

Και κάτι άλλο, αγαπητέ...

Οι αλήθειες δεν ''πονάνε'' ποτέ. Οι αλήθειες ''ελευθερώνουν''. Και αυτές τις αλήθειες τις βρίσκουμε μόνοι μας μελετώντας της πηγές τις Ιστορίας. Έχεις να αντιπαραβάλλεις ιστορικές πηγές άλλες, από αυτές που υπάρχουν, γύρω από τη ζωή και τη δράση του Αλεξάνδρου, ευχαρίστως να συζητήσουμε...

Δεν έχεις, μείνε με το Σιμόπουλο και 'γω με τον Αρριανό και τον Πτολεμαίο...

Γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας για έναν ''κοντοστούπη κίναιδο σφαγέα''??-bye- -bye-

Eπειδή δεν μπορώ να μπώ στο συγκεκριμένο site....Τι γράφουν οι αληταράδες εναντίον τού Διονυσίου Σολωμού??
Ξερω απλά οτι υπάρχουν κάποιοι ´φιλελληνες´,ελληνες υπήκοοι,οι οποίοι θεωρούν τον ´Υμνον εις την Ελευθερία´εθνικιστικό πόνημα.Επειδή δεν προτιθεμαι να συζητάω σοβαρά την κάθε μπούρδα μιάς ομάδας ψευτοδιανοουμένων τής υποταγής και τής λήθης,απλά τούς έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια.
Η νέα μόδα απο όλα τα τσιράκια τής Νεας Τάξης είναι η αναθεώρηση τής Ιστορίας,η προσβολή πρός κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα(λογοτεχνία,μουσική,θέατρο,ζωγραφική).Ολοι αυτοί οι ´μοδέρνοι´έχουν ήδη πεταχτεί στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας,οση προσπάθεια και εάν καταβάλλουν διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα και εκδοτικοί οργανισμοί.

Βρε παιδιά ο Κυριάκος Σιμόπουλος είχε μιά συγκεκριμένη αντίληψη.Αμφισβητούσε τούς μεγάλους τής ιστορίας,βάσει παραβατικών πράξεών τους.Το ερώτημα είναι ότι αυτό δεν είναι ιστορικο πόνημα γιατί απλά λεει οτι οι ´μεγάλοι άνδρες´διέπραξαν και υπερβολές ή και εγκλήματα.
Επομένως εάν ο όποιος Αρριανός δεν θεωρείται αντικειμενικός,άλλο τόσο δεν θεωρείται και ο μακαρίτης ο Σιμόπουλος,ο οποίος στην ουσία έκρινε την προσωπικότητα κάποιου.Η ιστορία δεν γράφεται με ψυχογραφήματα.

Αλήθεια ο Γερμανός ιστορικός Ντρόυζεν τι ήταν??Κανείς δεν έχει διαβάσει το μνημειώδες έργο του και για τον ΑΛέξανδρο και για τούς επιγόνους του.??Αρχές 19ου αιώνα γράφτηκε απο τον εν λόγω Ελληνιστή και παραμένει κλασσικό.
Tσιράκι τού Κολοκοτρώνη ήταν ο μάστορας???

Και κάτι ακόμα.Εν ελλάδι κυκλοφορεί πόνημα ενός κυρίου Γαβριηλίδη,ο οποίος υποδύεται τον ´αναθεωρητή τής Ελληνικής λογοτεχνίας´και ο οποίος χαρακτηρίζει τούς Κάλβο,Σολωμό,Ελύτη ως εθνικιστές ,τον Μικη Θεοδωράκη ως απαισιόδοξο,εθνικιστή και ´νεκρόφιλο´,γιατί κατά την γνώμη του ,το έργο αυτό αναφέρεται με πένθιμο τρόπο στον αδελφοκτόνο εμεφύλιο και βεβαίως θεωρεί οτι ο Εθνικός Υμνος θα πρέπει να καταργηθεί γιατί ´η κόψη τού σπαθιού ,η τρομερή´εξάπτει τα εθνικιστικά πάθη.
Ανάλογοι φωστήρες έγραφαν στην εφημερίδα ´Αυγή´πριν απο δυο μήνες ότι θα πρέπει να γκρεμιστεί το άγαλμα τού Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη γιατί προκαλεί τίς μειονότητες και τήν γείτονα Τουρκία.
Αυτοί όλοι σε λίγο θα καταγγείλουν τον Ανδρούτσο,τον Κολοκοτρώνη ,τον Διάκο ,ως εθνικιστές που τόλμησαν να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τών Ελλήνων.
Πάντα υπήρχαν κάποιοι ,σε όλες τίς χώρες,που αυτοονομάζονταν ´φωτισμένοι´.Οι περισσότεροι απ´αυτούς ήταν ξεχάστηκαν εντελώς αφού πούλησαν μερικά αντίτυπα των πονημάτων τους..Χαρακτηριστικό παράδειγμα´φωτδιστή υποταγμένου´ ο Μαυροκορδάτος ,ο οποίος στα νεα σχολικά βιβλία ιστορίας,παρουσιαζεται ισότιμος τού Κολοκοτρώνη.Για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη ιστορία ,ο κύριος Μαυροκορδάτος ήταν ο πρόγονος όλων τών ραγιάδων και γενίτσαρων που έβγαλε η σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Και κάτι ακόμα.Εν ελλάδι κυκλοφορεί πόνημα ενός κυρίου Γαβριηλίδη,ο οποίος υποδύεται τον ´αναθεωρητή τής Ελληνικής λογοτεχνίας´και ο οποίος χαρακτηρίζει τούς Κάλβο,Σολωμό,Ελύτη ως εθνικιστές ,τον Μικη Θεοδωράκη ως απαισιόδοξο,εθνικιστή και ´νεκρόφιλο´,γιατί κατά την γνώμη του ,το έργο αυτό αναφέρεται με πένθιμο τρόπο στον αδελφοκτόνο εμεφύλιο και βεβαίως θεωρεί οτι ο Εθνικός Υμνος θα πρέπει να καταργηθεί γιατί ´η κόψη τού σπαθιού ,η τρομερή´εξάπτει τα εθνικιστικά πάθη.
Ανάλογοι φωστήρες έγραφαν στην εφημερίδα ´Αυγή´πριν απο δυο μήνες ότι θα πρέπει να γκρεμιστεί το άγαλμα τού Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη γιατί προκαλεί τίς μειονότητες και τήν γείτονα Τουρκία.
Αυτοί όλοι σε λίγο θα καταγγείλουν τον Ανδρούτσο,τον Κολοκοτρώνη ,τον Διάκο ,ως εθνικιστές που τόλμησαν να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τών Ελλήνων.
Πάντα υπήρχαν κάποιοι ,σε όλες τίς χώρες,που αυτοονομάζονταν ´φωτισμένοι´.Οι περισσότεροι απ´αυτούς ήταν ξεχάστηκαν εντελώς αφού πούλησαν μερικά αντίτυπα των πονημάτων τους..Χαρακτηριστικό παράδειγμα´φωτδιστή υποταγμένου´ ο Μαυροκορδάτος ,ο οποίος στα νεα σχολικά βιβλία ιστορίας,παρουσιαζεται ισότιμος τού Κολοκοτρώνη.Για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη ιστορία ,ο κύριος Μαυροκορδάτος ήταν ο πρόγονος όλων τών ραγιάδων και γενίτσαρων που έβγαλε η σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Ουυυυυυυυ να μου χαθείς από 'δω

εθνικιστικό φασιστόμουτρο......:flipout: :flipout: :flipout:

ΥΓ
Το ''άλλο'' στο έστειλα.
Πρόσεχε μη σου ξεφύγει κανά ''και''..... και αλλοιωθεί η ιστορική αλήθεια :flipout: :flipout:

Ουυυυυυυυ να μου χαθείς από 'δω

εθνικιστικό φασιστόμουτρο......:flipout: :flipout: :flipout:

ΥΓ
Το ''άλλο'' στο έστειλα.
Πρόσεχε μη σου ξεφύγει κανά ''και''..... και αλλοιωθεί η ιστορική αλήθεια :flipout: :flipout:

Θεωρώ εαυτόν εθνικιστή όσο και τον Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας ,Καρολο Παπούλια.
Και ξέρεις πολυ καλά Γιάννη μου ότι οι Μπιστηδοκουναλάκηδες αυτού τού τόπου επειδή έχουν έωλα επιχειρήματα,λένε ότι ταυτίζεσαι με τον Πλέυρη και καθαρίζουν.Τους βολευει βέβαια γιατί ενώ πολλοί άνθρωποι πιά ξεφοβήθηκαν απο την ´εκσυγχρονιστική λαίλαπα´και μιλάνε για γλώσσα ,παιδεία ήθη και έθιμα και όχι για φυλετική συνέχεια με τούς Αρχαιους Ελληνες,όπως ο Πλέυρης.
Επίσης ξεχνάνε ότι οι Πλεύρηδες θεωρούν σκοταδιστική περίοδο την Βυζαντινή ακριβώς όπως και οι ´φωταδιστές´..Ψιλά γράμματα ,θα μου πείς.:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eπιθεση Μ.Αλεξανδρου....

Τώρα πώς ο Φλάβιος ήταν συμπολεμιστής του Αλέξανδρου άλλά γενήθηκε 400 χρόνια αργότερα δεν έχω καταλάβει. Οι πηγές του είναι ο Πτολεμαίος και ο Αριστόβουλος.
Ο Πτολεμαίος δεν ήταν απλά συμπολεμιστής του, ήταν βασικός στρατηγός του και μετέπειτα κυβερνήτης της Αιγύπτου (δυναστεία Πτολεμάιων). Αντικειμενικότατος δηλαδή...
Ο Αριστόβουλος έιχε θέση μηχανικού στο στρατό του. Επίσης αντικειμενικός...
Τέλος όπως αναφέρει ο Φλάβιος, πηγές του ήταν και οι λέγομενες "Βασίλειες Εφημερίδες" που ήταν η ημερήσια ενημέρωση για τα γεγονότα εντός του μακεδονικού βασιλείου. Κάτι σαν την ενημέρωση του υπουργού Τύπου σήμερα δηλαδή...

Η πλάκα όμως είναι άλλη:
Ο ίδιος ο Φλάβιος στο γραπτό του αναφέρει γεγονότα που είναι να σου σηκώνεται η τρίχα πρώτα για το τι έκανε ο μεγάλος στρατηλάτης ΕΝΤΟΣ Ελλάδας. Μερικά παραδειγματάκια:
"Τοῖς δὲ μετασχοῦσι τοῦ ἔργου ξυμμάχοις, οἷς δὴ καὶ ἐπέτρεψεν Ἀλέξανδρος τὰ κατὰ τὰς Θήβας διαθεῖναι, τὴν μὲν Καδμείαν φρουρᾷ κατέχειν ἔδοξε, τὴν πόλιν δὲ κατασκάψαι ἐς ἔδαφος καὶ τὴν χώραν κατανεῖμαι τοῖς ξυμμάχοις, ὅση μὴ ἱερὰ αὐτῆς. παῖδας δὲ καὶ γυναῖκας καὶ ὅσοι ὑπελείποντο Θηβαίων, πλὴν τῶν ἱερέων τε καὶ ἱερειῶν καὶ ὅσοι ξένοι Φιλίππου ἢ Ἀλεξάνδρου ἢ ὅσοι πρόξενοι Μακεδόνων ἐγένοντο, ἀνδραποδίσαι."
Σε απλά ελληνικά, ισοπέδωσε την Θήβα και έσφαξε τους κατοίκους της εκτός από τους ιερείς και αυτούς που ήταν πράκτορες του Φίλιππου και του ίδιου!

Για να μην κουράσω, με τον ίδιο τρόπο, ο ίδιος αντικειμενικός συγγραφέας περιγράφει τη βίαιη κατάληψη της Αλικαρνασσού, της Μιλήτου και των Τράλλεων. Σημαντική προσθήκη: Οι παραπάνω πόλεις ήταν ελληνικές._

Γιατί όμως δεν μας λές ολόκληρη την ιστορία , αγαπητέ McZab και περιορίζεσαι στο μικρό αυτό απόσπασμα , τελειώνοντας το μήνυμα σου με την κορώνα περί της ελληνικότητας των κατεστραφέντων πόλεων ;

Γιατί πχ. δεν μας λές ότι οι Θηβαίοι , καίτοι σύμμαχοι των Μακεδόνων , δεν ήταν η πρωτη φορά που αποστατούσαν ( όπως είχαν κάνει και παλαιότερα στα χρόνια του Φιλίππου )

Γιατί δεν μας λες π.χ. ότι όταν ο Αλέξανδρος , έφθασε στην Θήβα και στρατοπέδευσε στην νότια πλευρά της , υποσχέθηκε γενική αμνηστία στους Θηβαίους , απαιτώντας μόνον την παράδοση του Φοίνικα και του Προθύτη , των δύο αρχηγών της αντιμακεδονικής μερίδας ;

Γιατί δεν λες ότι ακόμη και τότε οι Θηβαίοι , κορόϊδεψαν και ειρωνεύτηκαν τον Αλεξανδρο , μηνύοντας του ότι αυτοί απαιτούν να τους παραδοθούν οι στρατηγοί Αντίπατρος και Φιλώτας ;

Γιατί δεν λές ότι μετά την πολιορκία και την ήττα της Θήβας , οι μακεδόνες , οι οποίοι μετρούσαν ήδη 500 νεκρούς είχαν εξαγριωθεί , αλλά βοηθήθηκαν στην σφαγή των 6.000 περίπου Θηβαίων από τους γείτονες τους Φωκιείς , Ορχομένιους , Θεσπιείς , Πλαταιείς ;

Και κυρίως γιατί δεν λες ότι την τύχη των 30.000 αιχμαλώτων Θηβαίων , ο Αλέξανδρος την ανέθεσε σ' αυτούς που ανεφέρθηκαν παραπάνω και ότι αυτοί ήταν που αποφάσισαν την ισοπέδωση και καταστροφή των θηβών , με τον Αλέξανδρο να επικυρώνει απλώς την απόφαση ; Δεν ήταν Ελληνες δηλαδή όλοι αυτοί οι γείτονες Στερεοελλαδίτες που πήραν την απόφαση να πουλήσουν όλους τους Θηβαίους αιχμαλώτους ως δούλους ;

Εν πάση περιπτωσει καλόν είναι όταν αναφερόμεθα γενικώς σε προσωπικότητες μεγάλες που όμως έζησαν και 2.000 χρόνια πριν την εποχή μας , να προσπαθούμε να τους κρίνουμε όχι με τα σημερινά μέτρα και σταθμά , αλλά με τα μέτρα , τις συνθήκες , τις απόψεις της εποχής που έζησαν και έδρασαν . Παραληλισμοί με γραφικές προσωπικότητες της σημερινής εποχής είναι όχι μόνον ανιστόρητες , αλλά αστείες και δυστυχώς επικίνδυνες .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eπιθεση Μ.Αλεξανδρου....

Γιατί όμως δεν μας λές ολόκληρη την ιστορία , αγαπητέ McZab και περιορίζεσαι στο μικρό αυτό απόσπασμα , τελειώνοντας το μήνυμα σου με την κορώνα περί της ελληνικότητας των κατεστραφέντων πόλεων ;

Γιατί πχ. δεν μας λές ότι οι Θηβαίοι , καίτοι σύμμαχοι των Μακεδόνων , δεν ήταν η πρωτη φορά που αποστατούσαν ( όπως είχαν κάνει και παλαιότερα στα χρόνια του Φιλίππου )

Γιατί δεν μας λες π.χ. ότι όταν ο Αλέξανδρος , έφθασε στην Θήβα και στρατοπέδευσε στην νότια πλευρά της , υποσχέθηκε γενική αμνηστία στους Θηβαίους , απαιτώντας μόνον την παράδοση του Φοίνικα και του Προθύτη , των δύο αρχηγών της αντιμακεδονικής μερίδας ;

Γιατί δεν λες ότι ακόμη και τότε οι Θηβαίοι , κορόϊδεψαν και ειρωνεύτηκαν τον Αλεξανδρο , μηνύοντας του ότι αυτοί απαιτούν να τους παραδοθούν οι στρατηγοί Αντίπατρος και Φιλώτας ;

Γιατί δεν λές ότι μετά την πολιορκία και την ήττα της Θήβας , οι μακεδόνες , οι οποίοι μετρούσαν ήδη 500 νεκρούς είχαν εξαγριωθεί , αλλά βοηθήθηκαν στην σφαγή των 6.000 περίπου Θηβαίων από τους γείτονες τους Φωκιείς , Ορχομένιους , Θεσπιείς , Πλαταιείς ;

Και κυρίως γιατί δεν λες ότι την τύχη των 30.000 αιχμαλώτων Θηβαίων , ο Αλέξανδρος την ανέθεσε σ' αυτούς που ανεφέρθηκαν παραπάνω και ότι αυτοί ήταν που αποφάσισαν την ισοπέδωση και καταστροφή των θηβών , με τον Αλέξανδρο να επικυρώνει απλώς την απόφαση ; Δεν ήταν Ελληνες δηλαδή όλοι αυτοί οι γείτονες Στερεοελλαδίτες που πήραν την απόφαση να πουλήσουν όλους τους Θηβαίους αιχμαλώτους ως δούλους ;

Εν πάση περιπτωσει καλόν είναι όταν αναφερόμεθα γενικώς σε προσωπικότητες μεγάλες που όμως έζησαν και 2.000 χρόνια πριν την εποχή μας , να προσπαθούμε να τους κρίνουμε όχι με τα σημερινά μέτρα και σταθμά , αλλά με τα μέτρα , τις συνθήκες , τις απόψεις της εποχής που έζησαν και έδρασαν . Παραληλισμοί με γραφικές προσωπικότητες της σημερινής εποχής είναι όχι μόνον ανιστόρητες , αλλά αστείες και δυστυχώς επικίνδυνες .

Θα σου κάνει εντύπωση αλλά συμφωνώ σε όλα, και ό,τι αναφέρεις είναι απόλυτα έτσι. Βέβαια θα πρέπει και εσύ να συμφωνήσεις ότι σε κανένα σημείο των γραπτών μου δεν συνέκρινα τον Αλέξανδρο με τον Μπους ή άλλον σύγχρονο σφαγέα, θα ήταν τουλάχιστον αστείο, οπότε μην μου το προσάπτεις αυτό το σημείο.
Η ουσία των γραπτών μου ήταν μία και συγκεκριμένη. Για όλα τα θέματα τόσο μεγάλης ιστορικής αξίας υπάρχουν πάντα πολλές πλευρές και θα πρέπει όχι μόνο να τις ακούμε όλες αλλά να μην υιοθετούμε 100% καμμία. Ο Σιμόπουλος ή ο Αρριανός δεν είναι ευαγγέλια. Πίσω από όλα υπάρχουν σκοπιμότητες, συμφέροντα, προσωπικά αποθημένα σε όλες τις εποχές. Γιατί λοιπόν να αρνηθούμε ότι ναι μεν ο Αλέξανδρος ήταν μια μεγάλη και διαχρονική προσωπικότητα σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο αλλά δεν παύει να είχε κάνει και τεράστια λάθη, να είχε αδυναμίες και σε πολλές στιγμές να παρασύρθηκε από μεγαλομανία σε απολυταρχικές και μερικές φορές και απάνθρωπες πράξεις? Μόνο δύο θέσεις υπάρχουν κατά τη γνώμη σου βρε Δημήτρη, ή 100% υπέρ ή 100% κατά?

Re: Απάντηση: Eπιθεση Μ.Αλεξανδρου....

Καλά με αυτό το βιβλίο, ακόμα κι εγώ που είμαι ένας επικίνδυνος γνωστός-άγνωστος, γέλασα με την καρδιά μου!:flipout:

Βρε παιδιά ο Κυριάκος Σιμόπουλος είχε μιά συγκεκριμένη αντίληψη.Αμφισβητούσε τούς μεγάλους τής ιστορίας,βάσει παραβατικών πράξεών τους.Το ερώτημα είναι ότι αυτό δεν είναι ιστορικο πόνημα γιατί απλά λεει οτι οι ´μεγάλοι άνδρες´διέπραξαν και υπερβολές ή και εγκλήματα.
Σπύρο, ακριβώς αυτό λέμε και εμείς και μόνο. Ότι ο Αλέξανδρος δεν απαλλάσεται από όλες τις ενέργειές του εξαιτίας του ότι έμεινε στην ιστορία ως Μέγας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Eπιθεση Μ.Αλεξανδρου....

Καλά με αυτό το βιβλίο, ακόμα κι εγώ που είμαι ένας επικίνδυνος γνωστός-άγνωστος, γέλασα με την καρδιά μου!:flipout:

Δεν σε θεωρώ καθόλου γνωστό-¨αγνωστο:ernaehrung004: .Είμαι εναντίον τού μηδενισμού απλώς.Και εάν είδες στα πρωτα μου post θεωρώ οτι ο Αλέξανδρος άλλαξε τον τότε κόσμο.Η πορεία του όμως στο τέλος ήταν τραγική.Εμεινε μόνος απο φίλους και βέβαια έδειξε και πολλά στοιχεία ματαιοδοξίας.Προσωπικά, στο ισοζύγιο τής Ιστορίας τον κρινω θετικά.
Για το βιβλίο που ανέφερα ,σε πληροφορώ ότι διαφημίστηκε δεόντως απο τίς ´προοδευτικές φυλλάδες´.Οπως και ένα παλαιότερο τού κυρίου Γιαννουλόπουλου,που κατηγορούσε τον Σεφέρη για εθνικισμό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Eπιθεση Μ.Αλεξανδρου....

Σπύρο, ακριβώς αυτό λέμε και εμείς και μόνο. Ότι ο Αλέξανδρος δεν απαλλάσεται από όλες τις ενέργειές του εξαιτίας του ότι έμεινε στην ιστορία ως Μέγας.

Ναι βρε σύ,αλλά όταν ακούγονται απόψεις περί ´σφαγέως´και μόνον ξεχνάμε την ιστορία.Δυστυχώς η Ιστορία γράφεται και με αίμα.Και ασφαλώς δεν ήταν Αγιος.
Και δεν μπορώ να τον παραβάλλω με τον Χιτλερ ή με τον Μπούς τών εθνοκαθάρσεων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eπιθεση Μ.Αλεξανδρου....

Δεν σε θεωρώ καθόλου γνωστό-¨αγνωστο:ernaehrung004: .Είμαι εναντίον τού μηδενισμού απλώς.Και εάν είδες στα πρωτα μου post θεωρώ οτι ο Αλέξανδρος άλλαξε τον τότε κόσμο.Η πορεία του όμως στο τέλος ήταν τραγική.Εμεινε μόνος απο φίλους και βέβαια έδειξε και πολλά στοιχεία ματαιοδοξίας.Προσωπικά, στο ισοζύγιο τής Ιστορίας τον κρινω θετικά.
Για το βιβλίο που ανέφερα ,σε πληροφορώ ότι διαφημίστηκε δεόντως απο τίς ´προοδευτικές φυλλάδες´.Οπως και ένα παλαιότερο τού κυρίου Γιαννουλόπουλου,που κατηγορούσε τον Σεφέρη για εθνικισμό.

Εντάξει μωρέ απόψεις...Όσο για τις εφημερίδες και τα πολιτικά πρόσωπα κάθε χώρου απαξιώ...Για τον Πλεύρη δεν απαντώ γιατί θα ανοίξουμε άλλο μέτωπο και δεν αντέχω άλλο.
@Γιάννη Χ"γεωργίου: Μην εξάπτεσαι, ήθελα να σε τσιγκλίσω. Οι συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαβάσματα και ισχυρές απόψεις είναι πάντα έντονες και ενδιαφέρουσες. Τα λέμε στην πίτα...:ernaehrung004:

Φίλε Γιάννη Χατζηγεωργίου,στο mail που μού έστειλες ποιός συγγραφέας γράφει όλες αυτές τίς μπούρδες για τον Σολωμό???Αυτός που ανέφερα σε πόστ μου.?/
Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναφερθεί.Εχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε ιστορικά και λογοτεχνικά πονήματα:flipout: :flipout:
Φίλε McZab τι συζήτηση να ανοίξουμε για το κύριο που προανέφερες.???Ειναι,κατά την γνώμη μου εντελώς ανιστόρητος και οι απόψεις του δεν στέκουν επιστημονικά.

Φίλε McZab τι συζήτηση να ανοίξουμε για το κύριο που προανέφερες.???Ειναι,κατά την γνώμη μου εντελώς ανιστόρητος και οι απόψεις του δεν στέκουν επιστημονικά.

Φιουυυυ....Προς στιγμήν με φόβισες...Είπα κι εγώ....:bang: (Ξέρει καλό σκάκι πάντως, σε βεβαιώνω)

Καλά ρε σύ.Επανειλημμένα έχω γράψει ότι άλλο φυλετική συνέχεια και άλλο γλωσσική.Μακριά απο μένα τα περί φυλής.Δενείναι θέμα D.N.A o ελληνισμός.
Θα σε μαλώσω.:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

"Ϊδού λοιπόν κατακτητής που για τον θάνατο του εθρήνησαν όλα τα έθνη που υποτάχθηκαν σ' αυτόν. Ιδού σφετεριστής που έκλαψε κι η ίδια η βασιλική οικογένεια που έχασε εξαιτίας του τον θρόνο. Κάτι τέτοιο για κανέναν άλλο δεν ανέφερε η Ιστορία" και συνεχίζοντας λίγο πιό κάτω : "Αλλά και αυτές τις λίγες του κακκές πράξεις , τις έκανε περιβόητες με την μετάνοια , ώστε ο κόσμος τις λησμόνησε και θυμάται μόνον τον σεβασμό του άνδρα προς την αρετή, ώστε θεωρήθηκαν μάλλον σαν τυχαίες συμφορές , παρά σαν ίδιες του πράξεις ". Montesquieu : "De l'esprit des lois"

Φυσικά ο Μοντεσκιέ δεν ήταν παρά ο θεμελιωτής των θεμελιωδών αρχών των οικονομικών και κοινωνικών επιστημών που συγκέντρωνε την ουσία της φιλελεύθερης σκέψης , και όχι καποιος σύγχρονος "οργανικός διανοούμενος" ( πχ Τάκης Μίχας , ο γνωστός και ως αποκαλέσας "σφαγέα" τον Μέγα Αλέξανδρο από τις στήλες της Καθημερινής , προ ετών ) .

Φίλε Γιάννη Χατζηγεωργίου,στο mail που μού έστειλες ποιός συγγραφέας γράφει όλες αυτές τίς μπούρδες για τον Σολωμό???Αυτός που ανέφερα σε πόστ μου.?/
Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναφερθεί.Εχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε ιστορικά και λογοτεχνικά πονήματα:flipout: :flipout:

Σπύρο, γνωρίζεις πολύ καλά ότι τέτοια ''πεφωτισμένα'' συγγράμματα είναι πάντοτε ανυπόγραφα γιατί έτσι δεν κινδυνεύουν από ''εθνικιστικά γουρούνια'' σαν και εμάς...:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

@McZab, βεβαίως, βεβαίως, πίτα, Αρριανός και ξερό ψωμί-bye- -bye- :ernaehrung004:

Σπύρο, γνωρίζεις πολύ καλά ότι τέτοια ''πεφωτισμένα'' συγγράμματα είναι πάντοτε ανυπόγραφα γιατί έτσι δεν κινδυνεύουν από ''εθνικιστικά γουρούνια'' σαν και εμάς...:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

@McZab, βεβαίως, βεβαίως, πίτα, Αρριανός και ξερό ψωμί-bye- -bye- :ernaehrung004:

Ιδια γράφει ο Γαβριηλίδης,ίδια έγραψαν στην ´Αυγή´και ισχύει και αυτό που γράφει παραπάνω ο Ντόκ για τον κυριο Τάκη Μιχα,ιδεολογικό συγγενή τού Ανδριανόπουλου,ο οποίος έγινε διασημος με τα περί ´σφαγέος´και έκτοτε μάς ´φωτίζει´στην ´Ελευθεροτυπία´