Επιτοίχια βάση και ύψος τοποθέτησης

james9

Established Member
7 September 2009
166
Lamia
Στο υπνοδωματιο βλεπω στην philips 32pf7331 και επειδη δεν εχω τραπεζακι αγορασα μια σταθερη βαση τοιχου απο την vogels , την ΕFW 8205. το ερωτημα ειναι σε ποιο υψος να τοποθετησω την tv για να βλεπω χωρις προβλημα μιας και η βαση ειναι σταθερη δεν εχει tilt και turn δηλαδη.

να διευκρινισω οτι η θεαση θα γινεται μονο απο το κρεβατι και πιο πολυ απο την κοπελα μου (καμια ελληνικη σειρα κλπ) και 99% σε ξαπλωτη θεση .

οποια βοηθεια καλοδεχουμενη.

Μια λύση είναι να διατηρήσετε το ύψος που βρίσκεται τώρα η τηλεόραση πάνω στο τραπεζάκι. Γενικά είναι βολική η τωρινή θέση της, ή κουράζει;

οχι το τραπεζακι ειναι πολυ χαμηλο και πρεπει να ειμαι καθιστος για να δω.

Last edited:
Αν διαβάζω σωστά το δεύτερο σχεδιάγραμμα, το THX προτείνει τα μάτια του θεατή όταν αυτός κάθεται να είναι στο κέντρο της οθόνης. Σε άλλα topic της ενότητας, διαβάζω συνφορουμίτες να προτείνουν τα μάτια μας να είναι στο ύψος των υποτίτλων…

Ποια είναι η πιο ξεκούραστη θέση σύμφωνα με τις εμπειρίες σας;

εγω πριν την βαλω εκανα καποιες δοκιμες και τελικα την τοποθετησα ετσι ωστε ξαπλωμενος τα ματια μου να βλεπουν 20 εκ. χαμηλοτερα απο το κατω μερος της τηλεορασης. επειδη βλεπω ξαπλα το κεφαλι μου εχει μια κλιση προς τα πανω οποτε θεωρησα σωστο να την βαλω πιο ψηλα . νομιζω οτι εκανα καλη επιλογη μιας και βλεπω ξεκουραστα και η κοπελα μου που την χρησιμοποιει πιο πολυ δεν εχει διαμαρτυρηθει για κατι.

Αν διαβάζω σωστά το δεύτερο σχεδιάγραμμα, το THX προτείνει τα μάτια του θεατή όταν αυτός κάθεται να είναι στο κέντρο της οθόνης.....…
Ποια είναι η πιο ξεκούραστη θέση σύμφωνα με τις εμπειρίες σας;

Κι εγώ περίπου έτσι την έχω τοποθετήσει (το κάτω άκρο της tv στα 70 cm απ' το δάπεδο) και η θέαση είναι πολύ άνετη.