Επιτοίχιες βάσεις για περιφερειακά ηχεία

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Το ΗΤ μου απαρτίζεται απ' την σειρά Wharfedale Diamond 8. Για surround έχω βάλει τα 8.1 τα οποία και θέλω να τα κρεμάσω ψηλά στον τοίχο.
Μπορείτε να προτείνετε κάποια βάση? Πήγα και είδα σε κάνα 2 μαγαζία και είχαν μόνο της tele. Ηταν πιατάκι και έσφιγγε με 2 βίδες από πίσω.
photo
735.jpg

Το θέμα είναι ότι το κάθε ηχείο είναι 4 κιλάκια και δεν έχει κάποια ειδική πλάτη (ώστε να βιδωθούν). Αν πάρω αυτές τις βάσεις-πιατάκια και τις σφίξω, δεν θα κάνω ζημιά στο ξύλο του ηχείου??

Καμιά άλλη λύση δεν υπάρχει??

sound-100.jpg

Έχεις τρυπήσει τα ηχεία??
Εμένα δεν έχουν κάποια ειδική πλάτη από πίσω για να δεχτούν βίδες....

δεν τρυπησα το ηχειο αλλα την βαση ,εκει που ειναι η κοκκινη κουκιδα ανοιξα μια τρυπα μικρη και εβαλα μια βιδα κοντρα παξιμαδι ,και το κεφαλι της βιδας εγινε στηριγμα στην (τρυπα)υποδοχη που εχουν πισω ολα τα ηχεια

Τα δικά μου όμως δεν έχουν τέτοια υποδοχή για βίδα... Είναι κανονικά ξύλινη όλη η πλάτη και έχει ένα πλαίσιο για την καλωδίωση... Nothing more, nothing less....

Πάρε την SP-015B της Tele που πιάνει μπρός-πίσω και έχει καρφάκια μόνο στην πίσω πλευρά, όπου δεν σε νοιάζει και αν αφήσει σημαδάκι...

726.jpg

Ooups, τώρα είδα ότι για αυτές μιλάς. Αν δεν θες να αφήσει καθόλου σημάδι, πάρε από ένα ξυλουργείο ένα κομμάτι νοβοπάν 10x2 cm και βάλτο ανάμεσα στα καρφάκια και το ηχείο...

Ooups, τώρα είδα ότι για αυτές μιλάς. Αν δεν θες να αφήσει καθόλου σημάδι, πάρε από ένα ξυλουργείο ένα κομμάτι νοβοπάν 10x2 cm και βάλτο ανάμεσα στα καρφάκια και το ηχείο...

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουνα και γω να κάνω!!! -bye-

Θα πάω να τις τσιμπήσω αύριο!

Τις έχεις και συ? Είναι σταθερές? Επειδή είναι κάπως μεγαλούτσικο το ηχείο και με φοβίζει λίγο...