Επλογή projector για 1080p games + ταινίες (+ 3D)

Η φωτεινοτητα τραβαει τα βλεμματα, ειναι γεγονος.
Καλο ειναι να δεις μια σκοτεινη σκηνη και να αποφασισεις.
Θεωρητικα ο HD30 θα ειναι καλυτερος στα σκοτεινα.
Μπορει ομως να μην εχει μεγαλη διαφορα, οποτε να επιλεξεις τον 300.
Στα games πχ μπορει να θελεις ενα φως να παιζει στο χωρο, να μην εισαι εντελως στο σκοταδι.
Βεβαια και με 1500 Lumens βλεπεις ανετα με λιγο φως στο χωρο, απλα με 3500 θα ειναι σαφως καλυτερα.

Το οτι τον δινει σαν business παιζει ρολο(εχει καποιο αρνητικο?) για εμας που τον θελουμε για home cinema?
Επισης εχει τελικα frame interpolation? Δεν μπορω να βρω καπου πληροφοριες γι αυτο

Απο site της Optoma

"Producing a stunningly bright image with perfectly balanced vivid colour, crystal clarity and exceptional light and shade detail only possible with a high contrast projector. The EH300 is perfect for projecting a broad range of applications including technical, advertising media and medical uses where detail matters. "

"The Optoma EH300 data projector delivers a powerful 3500 lumens image combined with an industry-leading 15,000:1 contrast ratio to produce stunning widescreen high-definition 1080p presentations with amazingly rich, accurate colors and incredibly sharp detail."

"The EH300 produces fantastic images even when the lights are on with 3500 Lumens. Designed to be used in ambient light the high brightness EH300 can be used without even dimming the lights."

Δεν ξερω ποιος πωλητης ειπε οτι κανει για Home Cinema αλλα εγω απο αυτον δεν θα αγοραζα προβολεα. Η ιδια η εταιρεια τον προωθει για data projector δλδ για παρουσιασεις σε εταιρειες που δεν ειναι παντα δυνατος ο ελεγχος του περιβαλλοντα φωτισμου. Πολυ πιθανο στο σπιτι μας με χαμηλο φωτισμο να μην εχει καν μαυρο αλλα γκρι κατι που δεν πειραζει για παρουσιασεις σε φωτεινους χωρους. Αλλα 3500 Lumens σε σπιτι ειναι παρα πολλα και οι ανακλασεις στους τειχους θα ειναι τραγικες. Ας αφησουμε το γεγονος οτι δεν εχει δοκιμαστει και δεν υπαρχει ουτε ενα review ωστε να ξερουμε αν βγαζει σωστο χρωμα για ταινιες η οχι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Επλογή projector για 1080p games + ταινίες (+ 3D)

Πήρα τηλέφωνο να παραγγείλω τον HD30 (ναι με έπεισες) και ο τύπος μου είπε πως στα ίδια -σχεδόν αφού δεν έχει γυαλιά- έχει κυκλοφορήσει ο Optoma EH300 και λέει είναι απίστευτος....

Ισχύει; Να το κοιτάξω;

Αν μου επιτρεπεις που πηρες τηλεφωνο και σου ειπαν για τον ΕΗ300?

Αν μου επιτρεπεις που πηρες τηλεφωνο και σου ειπαν για τον ΕΗ300?

Στο ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ. Παιδιά εντάξει, μπορεί και αυτός να μην κατάλαβε γιατί τον θέλω.. δεν θέλω να τον κάψω τον άνθρωπο ότι πήγε να πουλήσει κάτι απλά για τα λεφτά...

Στο ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ. Παιδιά εντάξει, μπορεί και αυτός να μην κατάλαβε γιατί τον θέλω.. δεν θέλω να τον κάψω τον άνθρωπο ότι πήγε να πουλήσει κάτι απλά για τα λεφτά...

Μπα....μην λες τιποτε αλλο... i rest my case ;) !!!

Θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά και στους Benq 1400 και Infocus 8606 (δεν είμαι σίγουρος αν έχει κυκλοφορήσει).

Κανένα αποτέλεσμα στο σκρουτζ! ΕΞάλλου.. μόλις τον παρήγγειλα :) Καλορίζικος μου λοιπόν.. και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Optoma HD30

Καλοριζικος και καλοθεατος. Πολυ θα ηθελα να μαθω πως συγκρινεται με τον Optoma HD25e και τον Benq W1070.

Καλοριζικος και καλοθεατος. Πολυ θα ηθελα να μαθω πως συγκρινεται με τον Optoma HD25e και τον Benq W1070.

Εγώ μόνο με τον παλιό μου BenQ W600 μπορώ να συγκρίνω....!

Ρε παιδιά... τώρα όσο περιμένω.. θα αρχίσω να σκέφτομαι για πανί. Έχω τοίχο αλλά έχει να βαφτεί χρόνια και σκέφτομαι για κάτι σε DIY.. μπορώ να φτιάξω κάτι ικανοποιητικό με μικρό κόστος;

50-60 ευρώ είναι καλά?

Μόνο; Κάπου εκεί υπολόγιζα, με ταβάνι τα 100 ίσως... :)

Αξίζει πιστεύεις με τα 60 ευρώ; Ή είναι πεταμένα λεφτά; Φανταζόμουν πως αν δεν δώσεις 200-300 δεν θα υπάρχει τρελή διαφορά από τον τοίχο...

Αν ο τοίχος είναι λείος και καλοφτιαγμένος, δεν θα έχει απολύτως καμμία διαφορά με ακριβές οθόνες. Θέλεις να φτιάξεις τον τοίχο ή να κορνιζάρεις black out?

Αν ο τοίχος είναι λείος και καλοφτιαγμένος, δεν θα έχει απολύτως καμμία διαφορά με ακριβές οθόνες. Θέλεις να φτιάξεις τον τοίχο ή να κορνιζάρεις black out?

Προτιμώ το 2ο.