epos, ή όχι ? με ποιόν ενισχυτή ?

Re: Απάντηση: epos, ή όχι ? με ποιόν ενισχυτή ?

Επίσης, βάλε στη λίστα των ακροάσεων και τα Sonus Faber Concertino (της σειράς Domus).

Πάνε γύρω στα 1200 χωρίς τις βάσεις (+600). Άκουσέ τα και δεν θα χάσεις.

Αν κάποιος είναι να δώσει 1200+600 για τις βάσεις, γιατί να μην πάρει ηχείο των 1800 που κατά κανόνα θα είναι καλύτερο ?
Άκου 600 για βάση ηχείου των 1200. Δεν πάμε καλά μου φαίνεται.

Αγαπητε nexTgen μονος σου το ειπες οτι θα ακουσεις '' παρε SPENDOR S3/5''.
Επειδη τα εχω στα αυτια μου αρκετο χρονικο διαστημα με ενισχυτη τον YAMAXA AX590 ( οχι και τοσο καλο ) με 90Watt ισχυ, σαν δευτερο συστημα σε χωρο 16 τμ, οι χροιες που ακουγονται ειναι καταπληκτικες.
Αν τα δωσεις και κανενα αξιολογο ενισχυτη θα παρεις ακομη καλυτερα αποτελεσματα.
Τωρα οσον αφορα τα ΕPOS M12.2 τα εχει φιλος μου που ακουει μονο κλασικη μουσικη, σε χωρο 25τμ, με ενισχυτη ROTEL 60 Watt τον 1070 χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος για το μοντελο.
Οσες φορες πηγα τα SPENDOR στο σπιτι του τα απολαυσε.
Επειδη ο χωρος του ειναι μεγαλος για τα ηχεια αυτα ειχε καποια μειον στο χαμηλο, αλλα κατα τα αλλα του τρεχουν τα σαλια, και ολο λεει λιγο παραπανω χαμηλο να ειχαν για τον χωρο του θα τα αγοραζε οπωσδηποτε.
Για τα EPOS M12.2 ειναι καλα ηχεια για τα χρηματα τους αλλα νομιζω δεν μπορουνε να βγαλουν αυτον τον φυσικο και ξεκουραστο ηχο των SPENDOR S3/5.

Απάντηση: Re: Απάντηση: epos, ή όχι ? με ποιόν ενισχυτή ?

Αν κάποιος είναι να δώσει 1200+600 για τις βάσεις, γιατί να μην πάρει ηχείο των 1800 που κατά κανόνα θα είναι καλύτερο ?
Άκου 600 για βάση ηχείου των 1200. Δεν πάμε καλά μου φαίνεται.

Το υφος σου δειχνει πως γνωριζεις καλα τι ηχεια αγοραζει κανεις με 1500-2000. Ισχυει αυτο ή κανω λαθος? Ξερεις καποια ηχεια των 1800 περιπου, για τα οποια εισαι βεβαιος πως παιζουν καλυτερα απο τα Concertino?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: epos, ή όχι ? με ποιόν ενισχυτή ?

Το υφος σου δειχνει πως γνωριζεις καλα τι ηχεια αγοραζει κανεις με 1500-2000. Ισχυει αυτο ή κανω λαθος? Ξερεις καποια ηχεια των 1800 περιπου, για τα οποια εισαι βεβαιος πως παιζουν καλυτερα απο τα Concertino?

Μάλλον παρεξήγησες. Αφενός δεν είχα κανένα ύφος και αφετέρου η όποια ένστασή μου ήταν για την τιμή των βάσεων. Κόστος βάσεων στο 50% του κόστους των ηχείων (και δεν μιλάμε για ηχείο των 400) είναι πολύ. Ακόμα και εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτές δύσκολα πιάνουν τέτοιες τιμές. Πχ η Atacama έχει καλές βάσεις με 150 περίπου.
Όσο για το αν ξέρω κάποια ηχεία, ξέρω, αλλά για τα δικά μου αυτιά, για κάποιου άλλου όχι.
Εγώ πάντως αν έψαχνα ηχεία βάσης με 2000, δεν θα το μοίραζα 2/3 στα ηχεία και 1/3 στις βάσεις.

Σχετικά με τα κατάλληλα ενισχυτικά για σωστό ταίριασμα, δεν μπορώ να σε βοηθήσω ως προς τις τιμές παρά να σου πω ότι κατ'εμέ ένα γλυκόηχο ηχείο (πχ proac, spendor) θα ταίριαζε με έναν αγγλικό ενισχυτή naim, arcam, rocksan ενώ ένα πιο λαμπρό (epos, b&w, κ.α) συνήθως ματσάρει με έναν "ευγενικό" π.χ. σκανδιναβικής προέλευσης (densen, electrocompaniet κ.α) καθώς και της audio analogue, musical fidelity κ.λ.π. Creek ενισχυτή δεν έχω ακούσει.
Πολύ σημαντικό παράγοντα επίσης συνιστούν η επίπλωση, τοποθέτηση και οι πηγές. Πχ και τα spendor 3/5, που θεωρώ φανταστικά, στον χώρο μου δεν...ακούγονται, όταν σε άλλον, άλλης διαρρύθμισης αλλά με τα ίδια συνοδά, συγκλονίζουν με τον ρεαλισμό τους.
Τα b&w 685 παίζουν με audiolab 8000c & 8000p.

bravo φίλε navou ! χίλια ευχαριστώ ! τέτοια hot infos θέλω ! σε σώζω σε αρχείο αυτή τη στιγμή... ! ΠΕΙΤΕ κι άλλα τέτοια, για να ξέρω πως να τα ακούσω καλύτερα....

neXTgen

ps φίλε 1 track : ίσως φταίω εγώ αν δεν το διατύπωσα σωστά , σκοπεύω να αγοράσω KAI ενισχυτή KΑΙ ηχεία μαζί, μέχρι 1500-2000 (τώρα αν πάει 2500 κάτι θα γίνει, μακάρι να κάνω τη δουλειά μου με πολύ λιγότερα όπως έγραψα στο πρώτο μήνυμα, για παράδειγμα 900 ευρώ creek evolution me epos els3 ...

ακόμα και τα b&w 685 με τον audiolab 8000 (που προτείνει σαν match ο navou) χωρίς το remote βγαίνουν στο χιλιάρικο...

Last edited:
Απάντηση: Re: epos, ή όχι ? με ποιόν ενισχυτή ?

...μακάρι να κάνω τη δουλειά μου με πολύ λιγότερα...

Αν είναι έτσι, και σύμφωνα με τα γούστα σου και τον χώρο σου, για κάνε μία επαφή με την ΜΤΖ Αudio, και άκουσε το Basic Bass (και σίγουρα το ακριβότερο Jairo, αν και δεν το'χω ακούσει).... και θα με θυμηθείς.

Επειδή παλιότερα είχα b&w + densen, (705 + 300xs), πρόσεχε αν σκεφτείς αυτό το συνδιασμό, διότι και οι δύο εταιρείες έχουν λαμπρά πρίμα. Κατά τα άλλα,ο συνδιασμός αυτός έχει άπαιχτα μεσαία και πολύ μουσικότητα.
Κατά τη γνώμη μου, b&w (για την κατηγορία τιμής που μιλάμε) πρέπει να συνδιάζονται με ενισχυτές ευγενικούς στα πρίμα.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ κι εγώ με το φίλο navou πιο πάνω.

Last edited:
οι καινούριοι made in china audiolab π'ως παίζουν σε σχέση με τους παλιούς ? από ποιότητα κατασκευής πώς είναι ? ένα ενδεχόμενο είναι και ο 8000se.

κοιτάξτε, τα b&w 685 είναι φθηνά μαζί δε με έναν audiolab 8000se βγαίνουν γύρω στο 1000ρικο... θα ήθελα τη γνώμη σας , πόσο σπουδαία διαφορά απόδοσης σε σχέση με τα χρήματά τους θα'χε αυτό το σετ , με το π.χ. σετ epos m12i - musical fidelity a3.2 στο μικρό μου χώρο ?

Συγκρίνοντας τον καινούργιο με τον κλασσικό 8000s μια παρέα 4 ατόμων συμφωνήσαμε ότι ο καινούργιος πριμάρει και κουράζει, και μας έκανε εντύπωση η τόσο ευρεία αποδοχή και καλή κριτική από σχετικά περιοδικά. Ίσως να ήταν άστρωτος.
Φίλε μου οφείλεις πάντως να ακούσεις, αλλιώς δεν θα πάρεις αυτό που σου κάνει. Άλλωστε ως μουσικός ξέρεις να εκτιμάς.

για ακούστε κι άλλον έναν συνδυασμό : roksan kandy mkiii με atc το 7 γύρω στα 1500 ευρώα .... τι λέτε ?