Έψησαν αυγό με κινητό!! (4Τ)

Λοιπόν επειδή η γυναίκα μου είναι μοριακή βιολόγος σε γνωστό ερευνητικό κέντρο, το πείραμα είναι Αλήθεια, τα κινητά είναι επιβλαβή όχι μόνο λόγω ραδιομαγνητικών κυμμάτων, αλλά λόγω της έντασης αυτών. Δηλαδή ναι έχουμε έναν μικρό φούρνο μικροκυμάτων στο κεφάλι μας, όσο και αν ακούγεται κάπως.

Έχουν θαφτεί δεκάδες μελέτες επί του θέματος και μου κάνει εντύπωση πως και δεν το ξέρατε....

Και βέβαια η θερμοκρασία που αναπτύσεται στο εσωτερικο του αυτιού και εγκεφάλου έμμεσα, δημιουργεί αλλεπάληλες αλλοιώσεις στο DNA μας.

Έχετε ακούσει ελπίζω ότι σε ηλικίες κάτω των 12-14, νομίζω, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η χρήση του. Και όχι για λίγο, ΚΑΘΟΛΟΥ.
Φυσικά γιατί σε αυτές τις ηλικίες η απορρόφηση ακτινοβολιάς είναι 3 πλάσια, αν δεν κάνω λάθος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Έψησαν αυγό με κινητό!! (4Τ)

Κακαλιός Στέργιος said:
Ως είδος απαραίτητο και πρώτης ανάγκης νομίζω ότι δε πρόκειται να δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.

Θα τα ξαναπούμε σε 20-30 χρόνια!!

Απάντηση: Re: Έψησαν αυγό με κινητό!! (4Τ)

BIOS said:
Δηλαδή κατάφεραν να σας πείσουν ότι είναι αληθινό το περιστατικο ??? Ε όχι κι έτσι ρε παιδιά...hi tech forum ειναι εδώ όχι η παραμυθούπολη...

Μετά την υποστήριξη του Ισραήλ , τώρα υποστηρίζουμε και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας . :Banane0: Ωραίος ρε BIOS , αντε και εις ανώτερα ( για να πάρεις ιδέες : το ψεύτικο φαινομενο του θερμοκηπίου , η ανύπαρκτη τρύπα του όζοντος , το υπέροχο σχέδιο Αναν ( παλιό αλλά καλό ) το μεγάλο ψέμμα για την δήθεν ανάμιξη του αμερικάνικου παράγοντα , στην Ελλάδα στην επταετία , στην Νικαράγουα , στο Σαλβαδόρ , στην Κύπρο , το παρεξηγημένο διοικητικό συμβούλιο της Enron κ.ο.κ. Ορεξη νάχεις ) :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Έψησαν αυγό με κινητό!! (4Τ)

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Μετά την υποστήριξη του Ισραήλ , τώρα υποστηρίζουμε και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας . :Banane0: Ωραίος ρε BIOS , αντε και εις ανώτερα ( για να πάρεις ιδέες : το ψεύτικο φαινομενο του θερμοκηπίου , η ανύπαρκτη τρύπα του όζοντος , το υπέροχο σχέδιο Αναν ( παλιό αλλά καλό ) το μεγάλο ψέμμα για την δήθεν ανάμιξη του αμερικάνικου p the folloπαράγοντα , στην Ελλάδα στην επταετία , στην Νικαράγουα , στο Σαλβαδόρ , στην Κύπρο , το παρεξηγημένο διοικητικό συμβούλιο της Enron κ.ο.κ. Ορεξη νάχεις ) :flipout:

Καλά, εσύ ζήσε στον κόσμο σου... με τους δράκους και το πριγκηπόπουλα μεταμορφωμένο σε βάτραχο...

Hoaxes and Urban Legends: You can cook an egg by placing it between two cellphones
Whenever you receive an email that urges you to immediately forward that mail to everyone you know, there is a very good chance the email is a hoax. Please take the time to verify the message by doing a Google search before you send it on to anyone else. In most cases when you take an arbitrary sentence from the message and google for it you'll end up with many hoax warning pages as the result.

The following piece of information has been passed around by email after appearing on several websites. Apparently it's based on a hoax published in a Russian magazine (Komsomolskaya Pravda, April 23, 2006). A blog site published an article about the supposed experiment, followed by this explanation:

Ha, ha, ha, ... just received an e-mail from Victoria Boutenko. She says the Pravda article was a hoax. An all in fun thing. Ha. See what happens when you "borrow" a posting from another person. Can't say I won't do it again. It was kinda fun. Like getting punked.

A cell phone battery doesn't actually carry enough charge to heat an egg to the required temparature.

Skip the following figures if you don't care for physics:
------------------------------------------

A fairly average 3.6V mobile phone battery stores 730 mAh, which is 2,6 Wh (Watt hours) of electric energy. This is 1.7 kcal or enough to warm a 60g egg by 28 degrees Celsius (50 Fahrenheit). In other words, if all the energy used by the cell phone was converted into microwave energy (a lot of the electricity warms the silicon in the electronics and the display and thus just warms the handset) and all that energy were to radiate *only* at the egg and in no other direction, the egg would barely reach body temparture before the battery goes dead. In practice only a fraction of the energy would turn into microwave radiation that warms the egg. The numbers simply don't add up. Given the known specification of mobile phone patteries and the laws of physics it's doubtful if even dozends of mobile phones piled around it were capacble of boiling an egg.

Please review:

Herbinator: Cell Phone Cooking

Known email hoaxes:
The AOL/Microsoft money giveaway hoax
The "809" area code hoax
The burned baby hoax
Amy Bruce / Make A Wish hoax
The "Invitation" virus hoax
The Oliver North / Osama bin Ladin / Al Gore hoax
Send spam to the South African police to save children
Exxon/Mobile gas boycott
Bush IQ report / Lovenstein Institute hoax
Monkeyman935 warning hoax
Kidney Theft urban legend
Ashley Flores, 13 (missing child hoax)
How to detect a two-way mirror
$50 call-back spam
Cooking an egg with cell phones

Last edited:
Φυσικά το κινητό προκαλεί βλάβες αλλά σίγουρα όχι το παραπάνω... αν ναι, τότε ο προλαλήσας το χρησιμοποιεί πάρα πολύ...

ΥΓ... δεν είμαι λάτρης του κινητού και θα έλεγα ότι ειναι καλό να το έχει μόνο αυτός που το χρειάζεται πάσει θυσία...

Last edited:
You are missing the point .Στην πραγματικότητα δεν απασχολεί το αληθές ή μη του "υποτιθέμενου" ή μη πειράματος . Η ουσία είναι η αυτόβουλη εκ μέρους σου αρωγή σε κάθε ύποπτο γεγονός , πάντοτε στο πλευρό του ζημιώνοντος και ποτέ του ζημιωθέντος .

Πάλι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε ε ? ή αλλοιώς "στρίβειν δια της πλαγίας" ? Για την ταμπακέρα τίποτα ?
Μα δηλαδή να το έκανα γαργάρα και να το δεχόμουν μόνο και μόνο γιά να ταχθώ στο πλάι της καταπιεσμένης εργατικής τάξης και του καταναλωτή ενάντια στα μονοπώλια και δη της κινητής τηλεφωνίας??
Εσύ δηλαδή με αυτό τον τρόπο κάνεις τα πόστς σου? να ξ'ερω δηλαδή και τι αξία να δίνω στα γραπτά σου... Αυτά που ακούς και διαβάζεις δεν τα διασταυρώνεις ποτέ ?... Μήπως στην τηλεόρασή σου βλέπεις μόνο το "θωρηκτό Ποτέμκιν?"

Last edited:
ΒΙΟS , βαριέμαι . . .:cool:
Σε έχω κατατάξει σε μία κατηγορία χ , δεν έχω την διάθεση να σε μετακινήσω ( μπορείς να κένεις το ίδιο και για μένα ) , βαριέμαι τις συζητήσεις για τα "μεγάλα" θέματα , ειδικά με αγνώστους . Απλώς καμμιά φορά , υπερβαίνεις τα όρια του προκατηλειμμένου , ε... λείπει κι ο Σούρλας διακοπές και σου λέω καμμιά κουβέντα . Αυτά . Θα έρθει ο Σπύρος , μην στεναχωριέσαι -bye-

Το Ποτέμκιν τι σχέση έχει ; Να ρωτήσω αν βλέπεις μόνο Ράμπο ;

ΒΙΟS , βαριέμαι . . .:cool:
Σε έχω κατατάξει σε μία κατηγορία χ , δεν έχω την διάθεση να σε μετακινήσω ( μπορείς να κένεις το ίδιο και για μένα ) , βαριέμαι τις συζητήσεις για τα "μεγάλα" θέματα , ειδικά με αγνώστους . Απλώς καμμιά φορά , υπερβαίνεις τα όρια του προκατηλειμμένου , ε... λείπει κι ο Σούρλας διακοπές και σου λέω καμμιά κουβέντα . Αυτά . Θα έρθει ο Σπύρος , μην στεναχωριέσαι -bye-

Oταν ξεκινούσες το offtopic απρόκλητα δεν βαριόσουν όμως... μετά που είδες την γκάφα σου το γύρισες στο τσάμικο και τώρα πας για ύπνο γιατί βαρέθηκες... Καλό ύπνο λοιπόν... μόνο που όταν κοιμάσαι, να κλείνεις τα μάτια γιά να μην κρυώσεις...

Ωχ...πάλι θα διαριγνύει τα ιμάτιά του ο Σούρλας ότι σε εξύβρισα ασύστολα...

σε μιά υπέροχη ασπρόμαυρη ιταλική κωμωδία (δεν θυμάμαι τίλο), το σωματείο/συνδικάτο ενός εργοστασίου μάζευε κάθε κυριακή τα μέλη του και τους πρόβαλε κάθε φορά την ίδια ταινία το "Θωρηκτό Ποτέμκιν". Εκείνη την κυριακή όμως έπαιζε στον τελικό παγκ.κυπέλου ιταλία-γερμανία (μάλλον) και θα το έδειχνε η τηλεόραση. Το σωματείο δεν δεχόταν όμως να λείψει κανείς... ο ήρωας σκαρφίζεται τα πάντα γιά να μην πάει στην ταινία αλλά να δει τον αγώνα...

Υπαρχει και λογικη εξηγηση (οχι μονο η μικρη ενεργειακη χωρητικοτητα της μπαταριας) για το ψευδες του πειραματος.
Εχετε δοκιμασει ποτε να ψησετε αυγο σε φουρνο μικροκυματων;
Εφοσον λοιπον το πειραμα τους βασιζεται στο ψησιμο ενος αυγου με αυτα τα κυματα πως και δεν εγινε το μπαμ; Λογικο δεν ακουγεται το ερωτημα ;

santon said:
Υπαρχει και λογικη εξηγηση (οχι μονο η μικρη ενεργειακη χωρητικοτητα της μπαταριας) για το ψευδες του πειραματος.
Εχετε δοκιμασει ποτε να ψησετε αυγο σε φουρνο μικροκυματων;
Εφοσον λοιπον το πειραμα τους βασιζεται στο ψησιμο ενος αυγου με αυτα τα κυματα πως και δεν εγινε το μπαμ; Λογικο δεν ακουγεται το ερωτημα ;

Ο φούρνος μικροκυμάτων βγάζει περί τα 1000W.. ακόμα και στην μικρότερη ισχύ θα βγάλει >100W, τα οποία είναι τουλάχιστον 30πλάσια από όσα allegedly βγάζουν τα δυο κινητά. Οπότε, το μπάμ δεν γίνετε γιατί είναι πολύ μικρή η ισχύς...

Υ.Γ. Ποιος απο εδώ πιστεύει ότι οι 'φίλοι' μας στους 4Τ πραγματικά έκαναν το πείραμα, και δεν μας δουλεύουν ασύστολα;
Αν όντος μας δουλεύουν, γιατί να τους εμπιστευόμαστε και να τους διαβάζουμε; Μήπως θα έπρεπε να μας ζητήσουν συγνώμη;;

Υ.Γ.2 Και εγώ είμαι της άποψης ότι η αλόγιστη χρήση του κινητού πρέπει να αποφεύγεται. Το έχουμε παρακάνει..

αφου το "πειραμα" εινια παλιο,
αφου κανενας δεν εκανε τον κοπο να υπολογισει το θεμα ενεργειακα για να δει αν εχει βαση,
οδηγουμαστε στο συμπερασμα (και παλι) οτι ο ειδικος τυπος στην ελλαδα(και μαλιστα το καλυτερο ισως περιοδικο στο ειδος του) γραφει ..........
αντε μη βρισω παλι...

Μέσω Inet φαίνεται ότι το έκαναν 2 ρώσοι επιστήμονες ή δημοσιογράφοι... για δημοσιογράφους των 4Τ δεν άκουσα τίποτα, πιθανόν απλώς να αναδημοσίευσαν το hoax σαν είδηση... Βέβαια τα σχόλια που θα επισύναψαν θα ήταν πολύ διαφωτιστικά και θα αποσαφηνίζεται το πως αντιμετώπισαν την είδηση...

Παίδες το πείραμα έγινε και στην Ελλάδα!!Οι ώρες ήταν πάρα πολλές και όχι 1-2.

Το αυγό ζεστάθηκε υπερβολικά και έφτασε σε σημείο βράσης.

Το θέμα όμως είναι νομίζω αν έχει συνέπειες οι ακτινοβολία, αφήστε τα αυγά...:grandpa:

Φαντάζομαι, δεν ήμουν μπροστά, αλλά μου είπαν επίσης ότι ήταν σε χώρο που δεν έπιανε το κινητό ή έπιανε ΠΟΛΥ δύσκολα για να ανεβάσουν στο τέρμα την ισχύ...

έχετε δοκιμάσει ή σας έχει τύχει να πρέπει να μιλήσετε γιά 10-15 λεπτά σε κινητό?
έχετε παρατηρήσει μετά τι νιώθετε στο αυτί σας ή μάλλον στην πλευρά του κεφαλιού σας που το είχατε?

έτσι απλά ρωτάω....

χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια συνέχεια handsfree και όποτε μου ξεφορτίζεται νομίζω ότι βγάζω τη ζώνη ασφαλείας.

χόξ ξεχόξ το πείραμα το πιστεύω.
Άλλωστε τα κινητά που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αρκετά παλιά πριν αρχίσει να υπάρχει μιά σχετική αναγνώριση του κινδύνου της ακτινοβολίας.
Δηλαδή τότε βαρούσαν γιά τα καλά....

Δ. Παναγιωτίδης said:
έχετε δοκιμάσει ή σας έχει τύχει να πρέπει να μιλήσετε γιά 10-15 λεπτά σε κινητό?
έχετε παρατηρήσει μετά τι νιώθετε στο αυτί σας ή μάλλον στην πλευρά του κεφαλιού σας που το είχατε?

έτσι απλά ρωτάω....

χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια συνέχεια handsfree και όποτε μου ξεφορτίζεται νομίζω ότι βγάζω τη ζώνη ασφαλείας.

χόξ ξεχόξ το πείραμα το πιστεύω.
Άλλωστε τα κινητά που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αρκετά παλιά πριν αρχίσει να υπάρχει μιά σχετική αναγνώριση του κινδύνου της ακτινοβολίας.
Δηλαδή τότε βαρούσαν γιά τα καλά....

Να συμφωνήσω... Η ουσία είναι αλλού. Αποφάσια κι εγώ να γυρίσω στο handsfree όταν μετά από τηλεφώνημα 70 λεπτών το κινητό έκαιγε σε σημείο που αναγκαζόμουν να το κρατάω σε απόσταση από το αυτί μου. Δεν ξέρω αν θα έψηνε αυγό σε αυτό το διάστημα αλλά αναμφίβολα αβλαβές δε μπορεί να είναι...

Εχει κανεις σκεφτεί τι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία "ρουφάει "καθως στεγνώνει τα μαλλιά του με σεσουαρ 2000W....ετσι απλα ενα πεδίο με ισχυ 2000W δίπλα στον εγκέφαλο.... το κινητό των mW θα σας πειράξει?

Φυσικά δεν είναι αβλαβές το κινητό απλα βάζει ένα ακομα λιθαράκι....

Ps μήπως η ζεστασια προέρχεται απο την επαφή με την συσκευή η οποία θερμαίνεται όπως όλες οι ηλεκτρονικες συσκευές κατα την χρήση?