Γράφω καθυστερημένα αυτό το post, είναι η αλήθεια. Είχα και’γω την ευκαιρία να δω από κοντά το topaz την Κυριακή στου Μιχάλη, μαζί με τον Ανδρέα και τον Νίκο, όχι στο συγκριτικό αλλά μόνο του. Δηλώνω εντυπωσιασμένος συνολικά με τον Sony! Έχουμε και λέμε: πολύ καλή ευκρίνεια (αποτέλεσμα πολύ καλού φακού), πολύ καλό μαύρο (για LCP panel 5ης γενιάς, και όχι μόνο…), χρωματικά όμορφος, αν και λιγουλάκι υπερκορεσμένος για τα μάτια μου (ήταν βέβαια αρρύθμιστος). Η εικόνα του είναι σίγουρα ένα κλικ πιο πάνω από τον, επίσης ελλιπώς ρυθμισμένο, 700άρη μου. Ακόμα πιστεύω πως μετά από ρύθμιση έχει περισσότερο contrast να δώσει, και ήταν ήδη καλός. Πέρα από την εικόνα του να αναφέρω στα θετικά την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του και το γεγονός ότι είναι τεχνολογικά επίκαιρος (HDMI 1.3, 24p). Στα μείον του δεν βρίσκω κάτι ουσιαστικό. Συνεχίζω να έχω την εντύπωση πως είναι λιγότερο φωτεινός από τον tw700, χωρίς αυτό να του δημιουργεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση. Σε αυτό θα βοηθούσε μια απευθείας σύγκριση μεταξύ τους. Κάτι ακόμα που με προβληματίζει και ίσως παίξει ρόλο στην εμπορική του πορεία είναι η κακή φήμη της Ελληνικής Sony στο θέμα της υποστήριξης (βλέπε service) Τι φταίει όμως το μηχανάκι που εμείς είμαστε άστα να πάνε…Ολοκληρώνοντας, αν η τιμή του ήταν περίπου στα 1100 ευρώ τότε θα είχαμε να κάνουμε με ζεστό κουλούρι που πουλιέται στη Τσιμισκή το πρωί μια κρύας δευτέρας! Εγώ προσωπικά θα τον έπαιρνα χθες! (Που’σε Μιχάλη; Βάλε και άλλον στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών…)
Άσχετη παρατήρηση: Δηλώνω επίσης γοητευμένος με την εικόνα των HD-DVD, σε σύγκριση με τα BD που βλέπω στο ps3. Εκτός και αν το PS3 έχει πρόβλημα στο «δέσιμο» του με τον 700άρη. Άλλωστε κάτι τέτοιο ανάφερε και ο Μιχάλης για τον topaz .Μήπως τελικά το BD θέλει Full HD ; Μήπως στα BD που έχω δει η κωδικοποίηση είναι mpeg και όχι AVC;Τι να πω δεν ξέρω…
Αυτά. Γράφω σπάνια αλλά γράφω πολλά…