Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

Δεν έχεις άδικο. Σίγουρα στον Epson, δεν υπάρχει η διαφορά που υπάρχει στους άλλους.

Απλά θεωρώ, ότι σε θέματα ανομοιομορφίας, ένα μονόχρωμο screenshot, θα ήταν πιο ενδεικτικό απ' ότι η σκηνή ενός έργου, που δεν ξέρουμε πώς ακριβώς επιθυμεί να αποτυπωθεί στο πανί απο τον σκηνοθέτη.

Γι' αυτό και είπα ότι ίσως ένας DLP βοηθούσε.

Δεν διαφωνώ. Σίγουρα στον Epson, δεν υπάρχει η διαφορά που υπάρχει στους άλλους.

Απλά θεωρώ ότι για θέματα ανομοιομορφίας, μια μονόχρωμη εικόνα θα ήταν πιο ενδεικτική απο την σκηνή ενός έργου, που δεν γνωρίζουμε και πως ακριβώς θέλει να αποδοθεί απο τον σκηνοθέτη στο πανί.

Σίγουρα στην μονόχρωμη εικόνα, δεν βλέπουμε άλλα πράγματα (χρωματική συμπεριφορά, ανάλυση κτλ), και γι' αυτό θεωρώ ότι ο κ. Μελίδης επέλεξε, και πολύ σωστά έπραξε, σκηνή απο κάποιο έργο, έτσι ώστε να έχουμε μια πιο "ολοκληρωμένη" εικόνα.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα βεβαίως, αλλά υπάρχει το θέμα του χρόνου.
Μας πήρε πολύ χρόνο να τους ρυθμίσουμε με τα digital 16 - 235 πρώτα με το HD-DVD και μετά με το Blu ray.
Και μ´ αυτόν τον Νix τον ψειριάρη που όλα τα θέλει στην εντέλεια, άστα.

Άσε που από φωτογραφία δεν είμαστε και ειδικευμένοι.
Κι εκεί πειραματιστήκαμε αρκετά για να δούμε με ποιο πρόγραμμα της μηχανής (Sony W70) θα μας έδινε καλύτερα αποτελέσματα.
Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε στις φωτό αυτό που βλέπουμε εκείνη την ώρα στο πανί.
Αλλά μια μικρή γεύση τη δώσαμε.

Re: Απάντηση: Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

Η σειρά είναι αλφαβητική. Δηλ. οι φωτός από αριστερά προς τα δεξιά Εpson - Sanyo - Sony.

Τα δισκάκια είναι λίγα. Αν είχαν ελληνικούς υπότιτλους ως τώρα θα είχα 100.
Αλλά δεν μας τιμούν. Προτιμούν να βάζουν υπότιτλους για Σουαχίλι, Σουμέριους, Ζουλού, Εσκιμώους, Ινδιάνους κ.λ.π.

τι σε νοιαζουν οι υποτιτλοι?

αγγλικα ξερεις?

εγω αν ειχα τετοια εικονα (blu ray kai malista se probolea) δε θα με ενδιεφερε ακομα κι αν ειχε υποτιτλους ...... εσκιμωικους οπως ειπες: θα προσεχα μονο to HD.

εχω παρατηρησει παντως οτι με αγλικους υποτιτλους (αν εχει που τωρα βαζουνε......) λυνεται αν ξερεις 10 αγγλικα

εγω χειριζομαι καλα τη γλωσσα και δε με ενδιαφερει καθολου παντως ο υποτιτλος ουτε κι ο αγγλικος....

(κανω κι εξασκηση στη γλωσσα)

Γράφω καθυστερημένα αυτό το post, είναι η αλήθεια. Είχα και’γω την ευκαιρία να δω από κοντά το topaz την Κυριακή στου Μιχάλη, μαζί με τον Ανδρέα και τον Νίκο, όχι στο συγκριτικό αλλά μόνο του. Δηλώνω εντυπωσιασμένος συνολικά με τον Sony! Έχουμε και λέμε: πολύ καλή ευκρίνεια (αποτέλεσμα πολύ καλού φακού), πολύ καλό μαύρο (για LCP panel 5ης γενιάς, και όχι μόνο…), χρωματικά όμορφος, αν και λιγουλάκι υπερκορεσμένος για τα μάτια μου (ήταν βέβαια αρρύθμιστος). Η εικόνα του είναι σίγουρα ένα κλικ πιο πάνω από τον, επίσης ελλιπώς ρυθμισμένο, 700άρη μου. Ακόμα πιστεύω πως μετά από ρύθμιση έχει περισσότερο contrast να δώσει, και ήταν ήδη καλός. Πέρα από την εικόνα του να αναφέρω στα θετικά την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του και το γεγονός ότι είναι τεχνολογικά επίκαιρος (HDMI 1.3, 24p). Στα μείον του δεν βρίσκω κάτι ουσιαστικό. Συνεχίζω να έχω την εντύπωση πως είναι λιγότερο φωτεινός από τον tw700, χωρίς αυτό να του δημιουργεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση. Σε αυτό θα βοηθούσε μια απευθείας σύγκριση μεταξύ τους. Κάτι ακόμα που με προβληματίζει και ίσως παίξει ρόλο στην εμπορική του πορεία είναι η κακή φήμη της Ελληνικής Sony στο θέμα της υποστήριξης (βλέπε service) Τι φταίει όμως το μηχανάκι που εμείς είμαστε άστα να πάνε…Ολοκληρώνοντας, αν η τιμή του ήταν περίπου στα 1100 ευρώ τότε θα είχαμε να κάνουμε με ζεστό κουλούρι που πουλιέται στη Τσιμισκή το πρωί μια κρύας δευτέρας! Εγώ προσωπικά θα τον έπαιρνα χθες! (Που’σε Μιχάλη; Βάλε και άλλον στη λίστα των υποψήφιων αγοραστών…)
Άσχετη παρατήρηση: Δηλώνω επίσης γοητευμένος με την εικόνα των HD-DVD, σε σύγκριση με τα BD που βλέπω στο ps3. Εκτός και αν το PS3 έχει πρόβλημα στο «δέσιμο» του με τον 700άρη. Άλλωστε κάτι τέτοιο ανάφερε και ο Μιχάλης για τον topaz .Μήπως τελικά το BD θέλει Full HD ; Μήπως στα BD που έχω δει η κωδικοποίηση είναι mpeg και όχι AVC;Τι να πω δεν ξέρω…
Αυτά. Γράφω σπάνια αλλά γράφω πολλά…

…και τα γραφεις ωραια!
Σχετικα με το θεμα των BR/HD-DVD, δεν υπαρχει πλεον νικητης και ηττημενος σε θεμα ποιοτητας εικονας. Και τα δυο στρατοπεδα εχουν να επιδείξουν τίτλους με καταπληκτικη εικόνα και (λίγους ευτυχώς..) τιτλους με μέτρια . Το BR εκανε κακό ξεκινημα αλλα επανέκαμψε κατω από την πίεση του ανταγωνισμού, χρησιμοποιώντας ποιοτικότερα master και καλυτερο αλγόριθμο συμπιεσης (AVC). Το HD-DVD αντιθετως, από την αρχή εδωσε μεγάλη σημασια στο θέμα της εικόνας και γιαυτό θα το χαρακτήριζα περισσότερο συνεπές.
Αυτά τα λιγα out of topic. Back to the projectors!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

τι σε νοιαζουν οι υποτιτλοι?

αγγλικα ξερεις?

εγω αν ειχα τετοια εικονα (blu ray kai malista se probolea) δε θα με ενδιεφερε ακομα κι αν ειχε υποτιτλους ...... εσκιμωικους οπως ειπες: θα προσεχα μονο to HD.

εχω παρατηρησει παντως οτι με αγλικους υποτιτλους (αν εχει που τωρα βαζουνε......) λυνεται αν ξερεις 10 αγγλικα

εγω χειριζομαι καλα τη γλωσσα και δε με ενδιαφερει καθολου παντως ο υποτιτλος ουτε κι ο αγγλικος....

(κανω κι εξασκηση στη γλωσσα)

Εντάξει εμένα δεν με νοιάζει, τα καταλαβαίνω και κάνω και εξάσκηση,
Αλλά όταν βλέπεις ταινία με παρέα και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας δεν ξέρουν αγγλικά τότε είναι πρόβλημα.

…και τα γραφεις ωραια!

Τhanx! Είχα καλό εκθεσά στο λύκειο!!!
Back to the projectors: Ψήνουμε συγκρισούλα 700άρη και topaz με το Μιχάλη. Θα έχετε νεότερα μόλις κανονιστεί. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Έχω μεγάλη περιέργεια να δώ τι μπορεί να κάνει ο 700άρης σε αντιπαράθεση με κάτι σαφώς πιο σύγχρονο και με περισσότερη έρευνα από πίσω του. Μακάρι να αντέξει, θα το χαρώ πολύ. Γιατι, όσο και αν την συμπαθώ, το θεωρώ αδιανόητο για μια εταιρία σαν την Epson, πρωτοπόρα στο χώρο, να έχει στην αγορά υλοποιήσεις 3ετίας με μόνες διαφοροποιήσεις ουσιαστικά στον φακό (700άρης και 1000άρης σε σχέση με 600) και τα panel στον 1000άρη. Μην μου πείτε τα menu...Τουλάχιστον η sony, όσο και αν την αντιπαθώ, έχει R&D...

Γεια σας κι από μένα! Κατ' αρχάς μπράβο στα παιδιά γι' αυτό το ωραίο συγκριτικό! Αυτά που παρατήρησα εγώ είναι τα εξής (θέτω εξαρχής εκτός συναγωνισμού τον Sanyo, γιατί τον θεωρώ εμφανώς κατώτερο από τους άλλους δύο):
1. Ευκρίνεια: Υπερέχει ελαφρά ο Sony - κάτι που φαίνεται καλύτερα στο πρόσωπο της κοπέλας (μύτη, χείλια, αριστερό ζυγωματικό).
2. Μαύρο: Κατά τη γνώμη μου, "γράφει" καλύτερα ο Epson, γιατί δίνει περισσότερες λεπτομέρειες στα σκοτεινά σημεία.
3. Ομοιομορφία: Νομίζω ότι ο Epson είναι σαφώς πιο ισορροπημένος από τον Sony. Στο post 4 (αν δεν κάνω λάθος) αριστερά και δεξιά της μπάρας στο χρώμα του πατώματος δεν παρατήρησα ανομοιομορφία στον Epson, ενώ στον Sony είναι εμφανής (και εμφανέστατη στον Sanyo). Απεναντίας, στο πρόσωπο της κοπέλας ο μεν Epson παρουσιάζει μια ελαφριά κοκκινίλα στην κάτω δεξιά γωνία και ο Sony μια πρασινίλα.
4. Χρωματική ακρίβεια: Κανένας από τους δύο προβολείς δεν με ικανοποίησε απόλυτα. Ο μεν Epson κοκκινίζει, ο δε Sony πρασινίζει και κανένας δεν έχει φυσικά χρώματα - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το skin tone βλέποντας το πρόσωπο της κοπέλας. Έχω την εντύπωση πως το σωστό βρίσκεται κάπου ανάμεσα και ίσως το πρόβλημα να διορθώνεται κάπως με την αλλαγή στη θερμοκρασία του λευκού.

Όλα αυτά τα λέω με επιφυλάξεις λόγω των περιορισμών που αναπόφευκτα θέτουν οι φωτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson 1000 vs Sony Topaz vs Sanyo Z4

Εντάξει εμένα δεν με νοιάζει, τα καταλαβαίνω και κάνω και εξάσκηση,
Αλλά όταν βλέπεις ταινία με παρέα και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας δεν ξέρουν αγγλικά τότε είναι πρόβλημα.

ακριβως !!!!!!

αν καλεσεις παρεα στο σπιτι να δεις ταινια τι κανεις ;;;

θες ρε παιδι μου να δεις μια ταινια με τους γονεις σου εντελει.....

απλα δε βλεπεις ..

εχω υπογραψει κι εγω εκεινο το ''petition statement'' για ελλ υποτιτλους στα μπλου ρει αλλα σιγα μην το παρουν σοβαρα υπ' οψη τους

εξ αλλου η ελλαδα ειναι μικρη αγορα (και για high def ακομη μικροτερη......)

μηπως το avclub να εστελνε μια επιστολη στις μεγαλες εταιριες?