Epson 6600, 7200 η Benq w1400

kosale

New member
20 December 2014
5
Καλησπερα σε ολους, κατ αρχην να χαιρετισω ολα τα μελη καθως ειμαι νεο μελος, αν και παρακολουθω χρονια το forum. Ειμαι σε διαδικασια ψαξιματος και οπως φαινεται απο τον τιτλο εχω καταληξει σε τρεις επιλογες με ταβανι αυστηρα τα 1500 ευρω. Θα προβαλει σε σοφιτα 45 τμ σε 120 ιντσες οθονη σταθερη που θα γινει συμφωνα με σχετικο thread απο mdf. Υπαρχουν αλλες εναλλακτικες; Ευχαριστγ εκ τγν προτεργν για τις αποψεις σας, ειμαι ηδη ενθουσιασμενος που θα εισελθω στο κλαμπ της μεγαλης οθονης!

Δώσε μας λίγες παραπάνω πληροφορίες (απόσταση τοποθέτησης, απόσταση θέασης, ύψος ταβανιού, αν σε πειράζει το rainbow κ.λ.π.)

Βάλε στις επιλογές σου και τον 1070+.

Καλώς ήλθες στο φόρουμ.

Last edited:
Καλως σας βρηκα, ο χωρος ειναι τετραγωνος, σοφιτα, στο σημειο που θα μπει η οθονη εχει υψος 2 μετρα, αποσταση θεασης 4-5 μετρα, στην προσφατη εκθεση μου αρερε περισσοτερο η εικονα της epson, ζωρις να αφιερωεω πολυ χρονο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Rainbow δεν εχω παρατηρησει, ωστοσο στον benq w1070+ που ειδα στην εκθεση μου φανηκαν καπως συμπιεσμενα τα σκοτεινα πλανα, δεν ξερω βεβαια αν εφταιγε το setup. Επειδη δεν παιζει αναβαθμιση στο εγγυς μελλον οτι παρω θα το παντρευτω κι ετσι το σκεφτομαι

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ''συμπιεσμένα σκοτεινά πλάνα'', αλλά, επειδή έτυχε να δούμε δίπλα δίπλα πριν λίγες εβδομάδες τον 1500 με τον 6600, ο Μπενκ είχε πιο σκούρο απόλυτο μαύρο από τον Epson.

σε καποιες σκοτεινες σκηνες του avatar δεν εβλεπα πολυ λεπτομερεια, ωστοσο δεν τους εχω δει διπλα διπλα

ποια θα είναι η απόσταση φακού οθόνης??? Επίσης πως πρόκειται να μπεί ο προβολέας?? θα ταβανωθεί?? Μπορεί να είναι στο κέντρο της οθόνης??? Σε ρωτάω γιατί τα μοντέλα της benq έχουν ένα υποτυπώδες κατακόρυφο lens shift ενώ δεν έχουν οριζόντιο.

Επίσης όταν λές εκεί που θα μπεί η οθόνη το ύψος θα είναι 2 μέτρα. Εννοείς το πάνω μέρος της οθόνης θα ξεκινάει από τα 2 μέτρα?? To ταβάνι στη θέση που θα μπεί ο προβολέας (αν ταβανωθεί) τι ύψος έχει??

Η αποσταση θα ειναι 4-5 μετρα, ισως και παραπςνω, ο χωρος ειναι 45 τμ και τετραγωνος, ειναι σοφιτα με κεκλιμενη σκεπη, η οθονη θα τοποθετηθει σε σημειο που το υψος απο τη σκεπη ειναι δυο μετρα, δυσκολο να ταβανωθει λογω κλισης, μαλλον σε τραπεζακι, απο προχειρους υπολογισμους εχω ευελιξια στην τοποθετηση του προβολεα, κυριως με ενδιαφερει να ανοιξω γυρω στις 120'', αξιζει να ανεβω απο benq σε epson 6600 η 7200 η δεν θα δω μεγαλη διαφορα;

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Επειδή είμαι και εγώ σε ένα παρόμοιο δίλημμα αλλά μεταξύ του epson 7200 και του 8100 ποιόν θα προτείνατε από τους δύο δεδομένου ότι είναι σε
ίδια σχεδόν τιμή αλλά ο 8100 έχει σταματήσει να παράγεται ενώ ο 7200 είναι νεο μοντέλο? Έχουν διαφορές σε επίπεδο εικόνας αν εξαιρέσεις τη μεγαλύτερη φωτεινότητα του 8100?
Περιμένουμε κανένα νέο μοντέλο από την epson με τα χαρακτηριστικά των δύο παραπάνω αλλά με φτηνές λάμπες όπως ο 6600?

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Επειδή είμαι και εγώ σε ένα παρόμοιο δίλημμα αλλά μεταξύ του epson 7200 και του 8100 ποιόν θα προτείνατε από τους δύο δεδομένου ότι είναι σε
ίδια σχεδόν τιμή αλλά ο 8100 έχει σταματήσει να παράγεται ενώ ο 7200 είναι νεο μοντέλο? Έχουν διαφορές σε επίπεδο εικόνας αν εξαιρέσεις τη μεγαλύτερη φωτεινότητα του 8100?
Περιμένουμε κανένα νέο μοντέλο από την epson με τα χαρακτηριστικά των δύο παραπάνω αλλά με φτηνές λάμπες όπως ο 6600?

ΠΑρόμοιους προβληματισμούς και εγώ...
Ας μας δώσει τα φώτα κάποιος από τους πιο ειδικούς...