Epson EH-R4000 and EH-R2000

Η παράδοση πάντως κακού φινιρίσματος και ποιότητας πλαστικών δείχνει να συνεχίζεται παρόλο το αστρονομικό ποσό που όπως όλα δείχνουν θα ζητήσει η EPSON απο το αγοραστικό κοινό (λες και ανακάλυψε καινούργια τεχνολογία - η JVC χρησιμοποιεί αυτή τη τεχνολογία 15 χρόνια τώρα..)
Παρατηρήστε στο 21' το φινίρισμα των πλαστικών
http://www.youtube.com/watch?v=gBnN-EXwibY

attachment.php

attachment.php

Εδώ υπάρχει το πλήρες Press release της Epson αναφορικά με το νέο panel: http://global.epson.com/newsroom/2010/news_20100831.htm

Attachments

• 100831.jpg
    100831.jpg
    42.5 KB · Views: 152
  • 100831_2.jpg
    100831_2.jpg
    105.5 KB · Views: 155
Η παράδοση πάντως κακού φινιρίσματος και ποιότητας πλαστικών δείχνει να συνεχίζεται παρόλο το αστρονομικό ποσό που όπως όλα δείχνουν θα ζητήσει η EPSON απο το αγοραστικό κοινό (λες και ανακάλυψε καινούργια τεχνολογία - η JVC χρησιμοποιεί αυτή τη τεχνολογία 15 χρόνια τώρα..)
Παρατηρήστε στο 21' το φινίρισμα των πλαστικών
http://www.youtube.com/watch?v=gBnN-EXwibY

To 3D πουλάει, όχι την τεχνολογία του πάνελ...

Δεν νομίζω πάντως ότι θα ειναι τρελές οι τιμές...

Δεν ειναι 3D; Ω, λαλα!

Πλάκα μας κάνουνε;

Το θεωρησα τόσο δεδομένο που δεν το κοιταξα καν (θα ειδα αυτό το ''3LCD'' και θα το ''μετέφρασα'' αυτόματα σε ''3D'').

Καλά, ποιος θα ασχοληθεί τώρα με αυτά (και σε τέτοιες τιμές) όταν τα έχουμε ήδη χρόνια από την JVC πχ;

Κοίταξε, έχει νόημα.. Π.χ. στα ~2700 θα παίρνεις προβολέα με native contrast 25.000:1, αλλά με επιπλέον καλή δυναμική ίριδα, frame interpolation, κτλ κτλ.

Δηλαδή στοχεύουν σε μεγαλύτερο feature set από τον ανταγωνισμό.

Όσο αφορά το 3D, λέγεται ότι η Epson θα κυκλοφορήσει τέτοια μηχανάκια το 2011..

To μεγαλο στοιχημα ειναι πως θα "δεσει" η δυναμικη ιριδα με το υψηλο (κατα τα λεγομενα τους) native contrast του νεου πανελ..

Αυτό δεν με αγχώνει ιδιαίτερα.. τη στιγμή που θα μπορεί να απενεργοποιηθεί τελείως η δυναμική ίριδα. :D

Για τα δικά μου μάτια ένα πραγματικό native contrast αυτής της τάξης είναι αρκετό. Δεν μου χρειάζεται και δυναμική ίριδα.

Δεν ψήνομαι καθόλου....

Εχουμε άριστο μαύρο από την JVC, η EPSON μια ζωή πετάει νούμερα και ότι κάτσει και μία δυναμική ίριδα δεν θα κάνει την τρελή διαφορά νομίζω...

Ειναι πολύ μικρό βήμα μπροστά και στην υφιστάμενη 2D κατάσταση αλλά και προφανώς μηδαμινό μπροστά στο 3D μέλλον...

Τεσπα, τουλάχιστον κάτι κινείται...

Αν παίξουν οι τιμες που αναφέρθηκαν (που δεν νομίζω βέβαια) δεν νομίζω ότι θα ψηθεί και πολύς κόσμος (γιατί παράλληλα και εν όψει 3D, θα πέσουν οι τιμές και σε άλλα υφιστάμενα ''Premium'' μηχανάκια)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει ενδιαφέρον ο χειμώνας..

(λεφτά δεν ξέρω αν θα έχουμε..)

Προσωπικά περίμενα πολύ περισσότερο 3D για να εχει πραγματικά ενδιαφέρον ο χειμώνας.

Όσο για τα λεφτά, με την ευκαιρία, θα κάνω ένα πικρόχρολο σχόλιο:

Βαρέθηκα να ακούω μερικούς μερικούς (ακόμα και εδώ μέσα) να γκρινιάζουν και να κλαίγονται και μετά να τρέχουν να αγοράζουν το iphone 4 και άλλα αντιστοίχου κόστους μηχανάκια, την 1η ημέρα της κυκλοφορίας τους...

/ΟΤ

Απάντηση: Re: Epson EH-R4000 and EH-R2000

Αυτό δεν με αγχώνει ιδιαίτερα.. τη στιγμή που θα μπορεί να απενεργοποιηθεί τελείως η δυναμική ίριδα. :D

Για τα δικά μου μάτια ένα πραγματικό native contrast αυτής της τάξης είναι αρκετό. Δεν μου χρειάζεται και δυναμική ίριδα.

Μην το λες αυτο... Το υψηλο contrast ποτε δεν ειναι αρκετο!
Και μια καλη δυναμικη ιριδα, μπορει να μεταμορφωσει ενα μηχανακι πχ ο Planar 8150 (τωρα Runco) o οποιος εχει dc2 με το κλασσικο χαμηλο native on/off contrast και με την ιριδα ενεργοποιημενη διπλασιαζει το contrast του! To ιδιο και οι τελευταιοι Sony. Θα σε χαλαγε να ειχες 100.000 προς 1? Εμενα οχι! :flipout:

Κοίτα, η σημασία μιας δυναμικής ίριδας μειώνεται όσο αυξάνεται το native on/off contrast. Στην περίπτωση του Planar με το μικρό native on/off η σημασία της ίριδας είναι μεγάλη. Στην περίπτωση όμως των DiLA, οι βελτιώσεις που θα μπορούσε να επιφέρει μια δυναμική ίριδα είναι πολύ μικρότερες.

Σου θυμίζω τις διαφορές που είχαμε δει στον χώρο σου όταν είχαμε στήσει δίπλα-δίπλα τους HD1 και HD750. Υπήρχε (στα χαρτιά) μεγάλη διαφορά στο native on/off, αλλά και πάλι στην εικόνα δεν την έβλεπες καλά καλά.

Κάπως έτσι θα είναι και με τους Epson. Πολύ καλοί με την ίριδα off, λίγο καλύτεροι με την ίριδα on (αν έχει υλοποιηθεί σωστά και δεν κάνει ζημιά..).

Σιγουρα οσο μεγαλωνουν τα νουμερα, οι διαφορες οντως γινονται πιο μικρες.
Ομως επειδη μια εξυπνη δυναμικη ιριδα, σκοτεινιαζει την εικονα στα χαμηλα IRE, εχω μια ελπιδα οτι θα δουμε πολυ καλυτερα "fade to black"...

Re: Απάντηση: Epson EH-R4000 and EH-R2000

Σιγουρα οσο μεγαλωνουν τα νουμερα, οι διαφορες οντως γινονται πιο μικρες.
Ομως επειδη μια εξυπνη δυναμικη ιριδα, σκοτεινιαζει την εικονα στα χαμηλα IRE, εχω μια ελπιδα οτι θα δουμε πολυ καλυτερα "fade to black"...

Μαζί σκοτεινιάζει και τα υποφωτισμένα σημεία της εικόνας εκτός απο τα σκοτεινά...άρα πάλι μικρό contrast θα πέρνεις..
Με την πολύ καλή συμπεριφορά που έχουν τα panel με υψηλό contrast (βλέπε JVC) πιστεύω ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ίριδα..σε μικρότερα μοντέλα με υποδιέστερο contrast η ίριδα είναι απαραίτητη για να φύγει το πέπλο απο τα χαμηλά IRE!Μήπως η epson ανήκει στην δευτερη κατηγορία...διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι με το καλημέρα σε μιά τεχνολογία την οποία άλλοι την εξελίσουν δεκαετίες πέτυχε το απόλυτο.
Επίσης δεν πιστευω να πέρνει κανείς στα σοβαρά τα εκατομμύρια που δηλώνει σαν on-off διότι ως γνωστό δεν πρόκειται ποτέ να τα δούμε σε εικόνα ούτε κατά προσέγγιση..

Εκεί που βοηθάει η δυναμική ίριδα είναι στα χαμηλά IRE, όπου επιτρέπει να αξιοποιηθεί καλύτερα η δυναμική περιοχή του panel ώστε να αποτυπωθεί καλύτερα η λεπτομέρεια. Είναι γνωστό κόλπο που εφαρμόζουν όλα τα σοβαρά μηχανήματα (με Δ.Ι.) και όταν υλοποιείται σωστά φέρνει αποτέλεσμα. Οπότε, πρέπει να το δούμε σε λειτουργία για να κρίνουμε..

Μην ξεχνάμε ότι μια σωστή δυναμική ιριδα την ώρα που σκοτεινιάζει την εικόνα στα χαμηλά ire , ταυτόχρονα κάνει δυναμικό gamma correction ώστε να μην χάνονται οι λεπτομέρειες στην εικόνα..Τέλεια δυναμική ιριδα δεν υπάρχει, όμως έχω δει 2-3 με πολύ καλό αποτέλεσμα.