EPSON EH TW-9000 VS PANASONIC PT AT5000 By Μ.Καστρουνής

Απάντηση: Re: EPSON EH TW-9000 VS PANASONIC PT AT5000 By Μ.Καστρουνής

όπως έχω αναφέρει ο Panasonic πρέπει να παίξει για είκοσι λεπτά για να πάρεις το max της λεπτομέρειας ή εαν έχει κάποιος την όρεξη κάνει focus δυο φορές. Μία όταν τον ανοίξει και μία μετά από 2 λεπτά.
Στον Epson δεν παρατήρησα κάτι.

...τελικα το d9 panel ειναι οτι καλυτερο εχω δει σε lcd...
...για μενα οχι απλα θυμισε dlp αλλα φυσικα και ξεπερασε...

!!!

0000561c_medium.jpeg

αχαχα καπως ετσι εκανα και εγω οταν τον ειδα για πρωτη φορα.spytsi εισαι αθηνα?

Κατεβαίνω για εβδομαδιαία τουρνέ στις 20. Ελπίζω να βρεθεί μια θέση, ώστε να μπορέσω να
παραβρεθώ στην εκδήλωση της EPSON στις 23. Είτε εκεί, είτε και άσχετα με το event, θα 'ναι
μια καλή ευκαιρία να τα πούμε κι από κοντά.

Re: Απάντηση: Re: EPSON EH TW-9000 VS PANASONIC PT AT5000 By Μ.Καστρουνής

όπως έχω αναφέρει ο Panasonic πρέπει να παίξει για είκοσι λεπτά για να πάρεις το max της λεπτομέρειας ή εαν έχει κάποιος την όρεξη κάνει focus δυο φορές. Μία όταν τον ανοίξει και μία μετά από 2 λεπτά.

Εγω αυτο ρε συ Μανώλη το βλέπω ξεκαθαρα σαν κακό φακό που θυμιζει epson 3000/5000 (τα πρώτα κομμάτια) ...
Ειναι τελείως παράλογο για εναν προβολέα τέτοιας κατηγορίας να έχει τόσο σοβαρό θέμα.
Ξεκάθαρο deal breaker.

ΥΓ.Ο benq w7000 ποτε ερχεται εδώ? :p

Εγω αυτο ρε συ Μανώλη το βλέπω ξεκαθαρα σαν κακό φακό που θυμιζει epson 3000/5000 (τα πρώτα κομμάτια) ...
Ειναι τελείως παράλογο για εναν προβολέα τέτοιας κατηγορίας να έχει τόσο σοβαρό θέμα.
Ξεκάθαρο deal breaker.

ή απλά κακή κατασκευή ,κάτι που η panasonic δεν μας έχει συνηθίσει βέβαια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EPSON EH TW-9000 VS PANASONIC PT AT5000 By Μ.Καστρουνής

Ελα ντε. !
Απο μερες Χριστουγεννων τον περιμενουμε και φαγαμε το πρωτο μισο του Γεναρη. Σιωπη παντου.

ή απλά κακή κατασκευή ,κάτι που η panasonic δεν μας έχει συνηθίσει βέβαια.

Είναι πράγματι περίεργο. Απ' την άλλη, τα Fujinon οπτικά του 9000 αποπνέουν μια αίσθηση
κορυφαίας ποιότητας, κάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται να επαληθεύεται και στην πράξη.

Τα βιντεάκια μου δίνουν την αίσθηση ότι οι προβολείς είναι πολύ κοντά. Βέβαια, αυτό χρειάζεται να επιβεβαιωθεί και μετά το καλιμπράρισμα μιας και ο Έπσον, τουλάχιστον στο βίντεο, είναι πιο παγωμένος και από την Αλάσκα.

Ειναι τελείως παράλογο για εναν προβολέα τέτοιας κατηγορίας να έχει τόσο σοβαρό θέμα...

Ανάλογο θέμα περιγράφηκε και για τον EPSON, όχι μόνο από reviewers, αλλά και χρήστες.
Παραθέτω
χθεσινά σχετικά post από το επίσημο 5010/6010 νήμα του AVSF (σελ. 19).

...I did an experiment yesterday and figured out exactly what was happening. Previously, I would turn on the projector and it would be out of focus. After this I would focus the projector and it would stay solid for about 1 hour then slowly defocus. This was the same across 4 8700UB's and now 2 5010's. I really refuse to believe that I'm the most unlucky person in the world. So now, I let the projector warm up for an hour and focus it. The next time I fire up the projector it starts to focus until it becomes focused at around 1 hour and stays that way. I figured out that I have two choices with these projectors: 1) Focus at the beginning and refocus during the middle of a movie or 2) Warm up the projector for 45 minutes to an hour before starting a movie. Awesome, right? Has anyone else actually focused this projector upon start up and then tested the next time on start up?

With the possible exception of LED projectors, most projectors change focus to some extent as the lamp heats up the unit. If you don't believe me google projector focus warm-up and start reading the 1,260,000 results.

The second google hit brings up an article on the Epson 8700 UB:

"After 30 minutes or so of power-up time, the focus improved visibly. This is not the only projector out there that changes focus slightly on warm-up, but this Epson shows the anomaly more than previous units I’ve worked with. Bottom line – let the projector warm up for at least half an hour before adjusting focus. And don’t be tempted to adjust it right after a cold start."

http://www.hometheaterhifi.com/proj...ome-cinema-8700-ub-lcd-projector.html?start=2

Even CRT projectors change focus as they warm up:

http://www.curtpalme.com/Focus_and_Mechanical_Aim6.shtm

Last edited:
Τα παραπανω διαβασα και εγω οταν εξεφρασα την απορια. Οχι απλα οτι μετα το warm up τον ρυθμιζουν και οκ, αλλα oτι τον εχουν ρυθμισει και κατα διαστηματα χανει το focus.

Απ' ό,τι μπορώ να καταλάβω, μέχρι ένα περιορισμένο βαθμό είναι αναμενόμενο φαινόμενο,
εξαιτίας της μεταβολής της γεωμετρίας των οπτικών συνεπεία της θέρμανσης.

Πρόβλημα μάλλον θα υπάρχει σε υπερβολικές διακυμάνσεις, που ενδεχομένως να σημαίνουν
θέμα ποιότητας υλοποίησης του φακού.

Last edited:
πανο εγω που τους ειδα διπλα διπλα ο πανασονικ ειχε ενα μικρο κλικ πολυ μικρο ομως για μενα σε σχεση με τον epson.το θεωρω αμελητεο δηλαδη.

πανο εγω που τους ειδα διπλα διπλα ο πανασονικ ειχε ενα μικρο κλικ πολυ μικρο ομως για μενα σε σχεση με τον epson.το θεωρω αμελητεο δηλαδη.

Ευκαιρίας δοθείσης και μιας και τους είδες δίπλα-δίπλα, φίλε FABIAWRC, ήθελα να ρωτήσω. Αυτά που φαίνονται στο βιντεάκι, δηλαδή, η παγωμένη θερμοκρασία του Έπσον, η ελαφρώς καλύτερη ευκρίνεια του Πανασόνικ και οι λεπτομέρειες σε χαμηλά και υψηλά ire (π.χ. στον Έπσον εξαφανίζονται σύννεφα ή στην σκηνή με το αραγμένο γιοτ χάνεται η λεπτομέρεια των σχοινιών που δένουν στην προβλήτα), φαίνονταν και κατά την live θέαση?

Δεν αμφιβαλλω καθολου οτι οι διαφορες ειναι αμελητεες αφου προκειται για συγγενεια "εξ' αιματος".

Εκτος απ την τιμη βεβαια.

Με εντυπωσιασε παντως που λεγεται οτι εχουν ξεπερασει τους dlp. Αντε να τους ξεπερασω κι εγω σιγα σιγα ...

Βρε Γιάννη.. σταμάτα να ασχολείσαι με το video.. αφού ξέρεις πόσο ανώφελο είναι.. :p

Πέραν των γνωστών περιορισμών του video, τα μηχανήματα παίζουν out of the box..

''Ακαδημαϊκή'' κουβέντα να γίνεται, Μήτσε μου!!!:Banane0:

Όπως και να 'χει, δεν είναι 2 διαφορετικά screenshots, διαφορετικών μηχανών και διαφορετικών ρυθμίσεων. Είναι μια εικόνα έτσι όπως την καταγράφει ο αισθητήρας της κάμερας...-bye-

Εμενα τωρα γιατι μου φαινεται (οσο μπορει να φανει απ τα βιντεακια του Γκιουλιβερ) ο PANASONIC πιο ευκρινης;

Ακριβώς έτσι είναι Πάνο,μάλιστα η διαφορά δεν είναι και τόσο αμελητέα....

Ευκαιρίας δοθείσης και μιας και τους είδες δίπλα-δίπλα, φίλε FABIAWRC, ήθελα να ρωτήσω. Αυτά που φαίνονται στο βιντεάκι, δηλαδή, η παγωμένη θερμοκρασία του Έπσον, η ελαφρώς καλύτερη ευκρίνεια του Πανασόνικ και οι λεπτομέρειες σε χαμηλά και υψηλά ire (π.χ. στον Έπσον εξαφανίζονται σύννεφα ή στην σκηνή με το αραγμένο γιοτ χάνεται η λεπτομέρεια των σχοινιών που δένουν στην προβλήτα), φαίνονταν και κατά την live θέαση?

Σαν να του έχεις δει πο κοντά τα γράφεις ρε μπαγάσα...:worshippy:

Βρε Γιάννη.. σταμάτα να ασχολείσαι με το video.. αφού ξέρεις πόσο ανώφελο είναι.. :p

Πέραν των γνωστών περιορισμών του video, τα μηχανήματα παίζουν out of the box..

Δημήτρη στα βίντεο οι προβολείς δεν παίζουν out of the box,για τους περιορισμούς του βίντεο συμφωνώ απολύτως.

Σαν να του έχεις δει πο κοντά τα γράφεις ρε μπαγάσα...:worshippy:

Δημήτρη στα βίντεο οι προβολείς δεν παίζουν out of the box,για τους περιορισμούς του βίντεο συμφωνώ απολύτως.

Από κοντά τους είδα George!!!

Full screen σε 23άρι μόνιτορ από τους 20 πόντους!!!:Banane0::Banane0:-bye-

Όταν λες δεν έπαιζαν out of the box, εννοείς ότι προηγήθηκαν ρυθμίσεις brightness, contrast, gamma mode κ.λ.π.?? Διότι, αυτά, έτσι και αλλιώς είναι τα απολύτως απαραίτητα. Εξάλλου, κανείς προβολέας ΔΕΝ παίζει out of the box όπως είναι...

Πρέπει να τον βάλεις στη μπρίζα!!!:laugh::laugh: