Epson eh tw 9200-benq w1070

Ilzals

Senior Member
1 May 2014
447
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ το τελευταίο διάστημα σκέφτομαι αγορά για projector ειλικρινά ΕΧΩ μπερδευτεί μπορω να διάθεσω μέχρι 2000e για να πάρω κάτι που πραγματικά να αξίζει
Είδα τον benq w1070 καλός προβολέας και θέλω να δώ και τον epson eh tw9200 για τον οποίο ΕΧΩ ακούσει ότι ειναι πολυ καλός και έχει τέλειο 3d .Παρακαλω πολυ οποίος έχει τους παραπάνω προβολείς η τους εχει δοκιμάσει ας με βοηθησει.Ο προβολέας θα στηθεί σε ταβάνι απόσταση πανιού μηχανήματος 3 με 3,5 μέτρα απόσταση θέασης 4μετρα ,Επιςη θέλω να μου πείτε αν πάω σε τεχνολογίας LCD και τελικά αν αξίζει να δωςω αυτά τα χρήματα γιατί ΕΧΩ δει και τον benq και πραγματικά ειναι μια χαρά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ το τελευταίο διάστημα σκέφτομαι αγορά για projector ειλικρινά ΕΧΩ μπερδευτεί μπορω να διάθεσω μέχρι 2000e για να πάρω κάτι που πραγματικά να αξίζει
Είδα τον benq w1070 καλός προβολέας και θέλω να δώ και τον epson eh tw9200 για τον οποίο ΕΧΩ ακούσει ότι ειναι πολυ καλός και έχει τέλειο 3d .Παρακαλω πολυ οποίος έχει τους παραπάνω προβολείς η τους εχει δοκιμάσει ας με βοηθησει.Ο προβολέας θα στηθεί σε ταβάνι απόσταση πανιού μηχανήματος 3 με 3,5 μέτρα απόσταση θέασης 4μετρα ,Επιςη θέλω να μου πείτε αν πάω σε τεχνολογίας LCD και τελικά αν αξίζει να δωςω αυτά τα χρήματα γιατί ΕΧΩ δει και τον benq και πραγματικά ειναι μια χαρά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Nομιζω την καλυτερη απαντηση προς βοηθεια την εδωσες μονος σου.!

Οπως λέει κι ο Γιάννης, πριν δώσεις τα ωραία σου λεφτάκια να πας να δείς τα μηχανάκια που σ´ ενδιαφέρουν.
Επειδή όμως ζητάς και τη γνώμη μας, θα σου πω τη δική μου. Αν τον προβολέα τον θες για θέαση ταινιών, αν θες δηλαδή κινηματογραφικό προβολέα, ο Epson είναι σαφώς καλύτερος.
Αν όμως θες προβολέα απλά για την μεγάλη εικόνα κι εκει, εκτός από ταινίες, έχεις σκοπό να βλέπεις από ποδόσφαιρο (κάποιες φορές μάλιστα και χωρίς απόλυτο σκοτάδι) μέχρι video games και τηλεοπτικό πρόγραμμα, δεν ξέρω αν αξίζει να πληρώσεις υπερδιπλάσια τιμή.
Με λίγα λόγια, πάντα σύμφωνα με τη δική μου άποψη, ο 1070 είναι εισαγωγικός προβολέας, προβολέας για να ξεκινήσεις ενω ο 9200 είναι απ´ τους προβολείς που κάποια στιγμή θα καταλήξεις.

Δηλαδή βρε παιδιά αξίζει;πολλοί λένε ότι καλύτερα dlp παρά LCD γιατί οι τελευταίοι έχουν πολα προβλήματα στο μέλλον.ΕΠΙΣΗΣ στον ηχοσεκφραση είδα τον optoma hd25e με τον epson eh tw 5200 και ο πρώτος ήταν καλύτερος .Συγκεκριμενα ο τύπος στο ήχος έκφραση μου έλεγε με τίποτα LCD.Ο benq ειναι πολυ εισαγωγικος το ΕΧΩ καταλάβει αυτό απο την άλλη πολυ θόρυβο λένε ο epson ιδιαίτερα σε λειτουργία 3d

Λενε, λενε, λενε....

Κοιταξε να δεις. Απο τη στιγμη που ρωτας συνεχως, θα λαμβανεις και αντικρουομενες αποψεις. (και απο πολυ εμπειρους και απο λιγοτερο)
Περαν καποιων standars που ειναι γνωστα, ειναι και ο παραγοντας υποκειμενικοτητα, καθως και οι διαφορετικες αντιληψεις για το πόσο αξιζει οποιαδηποτε διαφορα στην εικονα αναλογως της τιμης.

Τι θα κανεις. ? Θα μαζευεις "ψηφους" ρωτωντας και οσων η γνωμη γειρει προς την ιδια μερια θα την υιοθετησεις. ?

Καλα τα τεχνικα, αλλα κανείς δεν μπορει να σου απαντησει αν αξιζει το καλυτερο μαυρο για τα χρηματα που ζητα, αν εσυ θα μεινεις ικανοποιημενος αγοραζοντας αυτο που σου προτειναν.
Αλλο να μαθεις 5 πραγματα τεχνικα να σε βοηθησουν σαν μπουσουλα να επιλεξεις καποια μοντελα και αλλο να καταληξεις οριστικα σε ενα μοντελο επειδη "στο ειπα εγω".

Και οταν μιλαμε για χρηματικα ποσά της ταξεως των χιλιαδων, καλο ειναι να πας και να ζητησεις απο καποιο καταστημα να στους δειξει και τους δυο ταυτοχρονα αν γινεται, ωστε να αποφασισουν τα ματια σου αν αξιζει ή οχι η διαφορα τιμης.

Ο Μπαμπης απο πανω εχει δικιο. Ο ενας ειναι entry level και ο αλλος κινηματογραφικος.
Το αν ο κινηματογραφικος θα σου χαλασει ή οχι σε μερικα χρονια, δεν το ξερουμε, ειναι νεο μοντελο.
Το αν εσυ θα εκτιμησεις οσο ο Μπαμπης το μαυρο και θα πληρωσεις για αυτο, παλι δεν το ξερουμε, μονο εσυ.

Εκτιμω οτι απο αυτα που εχεις ρωτησει και σου εχουν πει, εχεις καταλαβει τα βασικα, που να δωσεις προσοχη και πλεον το μονο που μενει ειναι να δεις τα μοντελα που σε ενδιαφερουν με τα ματια σου. Πιστεψε με, αυτοματως θα ξεκαθαρισουν ολα στο μυαλο σου.
Τη στιγμη εκεινη θα ξερεις οχι μονο ποσο καλυτερη εικονα εχει ο ενας απο τον αλλον, αλλα το σημαντικοτερο:

Αν αυτο που βλεπεις αξιζει για τη δικη σου τσεπη. Κατι που δεν μπορει να στο πει κανεις.

Δεν έχει σχέση ο 5200 με τον 9200. Άλλη κατηγορία μηχανήματος.
Παλιά οι χαμηλές σειρές της epson (3200 - 3600) είχαν lens shift και αυτό τους έκανε ελκυστικούς σε σχέση με τον dlp ανταγωνισμό της εποχής (benq 1000+, optoma hd20, benq 1100 - 1200). Πλέον το έχει καταργήσει και σε αυτή την κατηγορία τιμής οι dlp έχουν το πάνω χέρι δικαίως.

Θα συμφωνήσω ότι η καλύτερη λύση είναι να δείς τους 2 προβολείς να παίζουν. Σε ένα συγκριτικό που είχαμε κάνει μεταξύ 9100 (προηγούμενο μοντέλο) και 1070 ή hd25 (δεν θυμάμαι) ο 9100 είχε σαφώς πιο κοντραστάτη εικόνα και καλύτερο μαύρο που έκανε μπάμ ακόμα και στον πιό άπειρο θεατή.

Επίσης ο 9200 έχει πολλά περισσότερα καλούδια που δικαιολογούν τη διαφορά τιμής. Lens shift (οριζόντιο και κατακόρυφο) - frame interpolation - 2 γυαλιά στη συσκευασία του.

Σε πολλούς μπορεί να μην λένε τίποτα αλλά υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να κάνει ιδανική τοποθέτηση προβολέα στο χώρο του και εκεί το lens shift λύνει τα χέρια στην τοποθέτηση. Επίσης κάποιοι δεν μπορούν το judder των 24p και θέλουν να βλέπουν με fi. Σε άλλους δεν αρέσει καθόλου η προσθήκη καρέ στην εικόνα. Στον 9200 υπάρχουν αυτά και μπορείς αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις.

Last edited:
στα μαυρα θα δεις χαοτικη διαφορα.φωτεινοτητα χρωματα οχι τοσο.

Απάντηση: Re: Epson eh tw 9200-benq w1070

Δηλαδή βρε παιδιά αξίζει;πολλοί λένε ότι καλύτερα dlp παρά LCD γιατί οι τελευταίοι έχουν πολα προβλήματα στο μέλλον.ΕΠΙΣΗΣ στον ηχοσεκφραση είδα τον optoma hd25e με τον epson eh tw 5200 και ο πρώτος ήταν καλύτερος .Συγκεκριμενα ο τύπος στο ήχος έκφραση μου έλεγε με τίποτα LCD.Ο benq ειναι πολυ εισαγωγικος το ΕΧΩ καταλάβει αυτό απο την άλλη πολυ θόρυβο λένε ο epson ιδιαίτερα σε λειτουργία 3d

Αν έχεις δει τον 25άρη της Optoma, ο 1070 είναι σχεδόν ίδιος σε εικόνα.