Epson EH-TW3600 και EH-TW3200

Re: Απάντηση: Re: Epson EH-TW3600 και EH-TW3200

Σήμερα παραλαμβάνω το πανί. Ελπίζω αύριο να σας έχω review. FΙ παντώς δεν έχει δυστυχώς.
Με γεια :a0210: ...... 3200 ή 3600 ? Αντε περιμένουμε

Τι γνώμη έχετε για αγορά απο το amazon.de ,ρωτάω γιατι πρέπει να έχει λιγότερα μεταφορικά ή είναι καλύτερα αγορά απο άλλο online κατάστημά;

Αρα δεν είναι καλή ιδέα αγορα απο εξωτερικό; και κατι άλλο ανάμεσα απο τον 3200 - 3600 ποιος νομίζετε οτι είναι καλύτερη αγορά; (η διαφορα τους είναι κοντά στα 260 ευρω)

ανάμεσα απο τον 3200 - 3600 ποιος νομίζετε οτι είναι καλύτερη αγορά; (η διαφορα τους είναι κοντά στα 260 ευρω)

Αν το αντέχει η τσέπη σου, νομίζω πρέπει να πας προς τον 3600.Η διαφορά στην αντίθεση είναι μεγάλη...

Είναι μεγάλη 1800 με 2000 ?
Και τι να την κάνει ?
Πού θα την χρησιμοποιήσει ?
Στα site έξω , λένε ότι δεν την χρειάζεται και μάλιστα ότι καίει το λευκό την ίδια στιγμή που έχει χειρότερο μαύρο.

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος ..... Δεν υποθέτω .... αλλά δεν ξέρω αν έχει οποιαδήποτε άλλη διαφορά εκτός από την φωτεινότητα .

Αν γνωρίζεται λεπτομέρειες γράψτε τις ώστε να μάθουμε και εμείς .....

Λοιπόν... Δειλά δειλά θα πω μερικά πράγματα για το tw3200. Απόσταση μεταξύ προβολέα και οθόνης στα 5 - 5,5 μέτρα. Μέγεθος 120".
1. Φωτεινότητα: Θα πω απλά ότι είναι ΑΦΘΟΝΗ. Δε χρειάζεται κάτι παραπάνω να πω.
2. Αντίθεση: Δε μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα κι όλας. Θα ήθελα λίγο παραπάνω.
3. Σύγκλιση: Χάνει ένα πράσινο pixel προς τα αριστερά. (Καλά που δε χάνει παραπάνω)
4. Θόρυβος: Απλά ανύπαρκτος. Ξεχνάω ότι είναι αναμμένος. Απόσταση περίπου 1 μέτρο.
5. Εικόνα: Για ευκρίνεια δεν τίθεται λόγος, μια χαρά. Σε αυτές τις ίντσες η διαφορές μεταξύ 720p και 1080p είναι πλέον εμφανή. Τα χρώματα θα τα ήθελα λίγο πιο έντονα (χωρίς να εξαφανίζεται εντελώς το "μαύρο"). Το μαύρο απλά δεν υπάρχει. Καλύτερα να το λέμε γκρι. "Rich gray levels" :award:. Λείπουν από το menu τα theater black modes τα οποία υπάρχουν στον tw3500 και πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια βασική διαφορά μεταξύ του tw3600. Στο eco mode η λάμπα δε με ευχαριστεί καθόλου. Νιώθω ότι πρέπει να την έχω στο Normal. Προσπαθώ να καταλάβω σε ποιο mode πρέπει να τον βάλω Cinema - Natural - Living Room. Κανένα δεν είναι σαφές. Το Cinema είναι ποιο μουντό, το Natural πολύ έντονο, το Living Room ξεπλυμένο. Δεν έχει και ένα User mode να το φτιάξω μόνος μου όπως η πλάσμα... Τέλος πάντων το φοβερό είναι ότι αν ανάψω το φως στην κουζίνα δεν ενοχλεί πολύ. Βλέπεις όλη την ταινία ΑΝΕΤΑ.
Ευχάριστη έκπληξη είναι το SD υλικό. Πολύ καλό upscaler πρέπει να έχει.
6. Κίνηση: Στα 24p είναι Γ@Μ@ΤΗ. Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.
7. Lens Shift: Χάλια αίσθηση. Απλά κάνει τη δουλεία του.
8. Value for Money: Αν και το θέμα είναι υποκειμενικό, θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σ' αυτά τα χρήματα.

Δε μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό τώρα. Ελπίζω να βοήθησα

Είναι μεγάλη 1800 με 2000 ?
Και τι να την κάνει ?
Πού θα την χρησιμοποιήσει ?
Στα site έξω , λένε ότι δεν την χρειάζεται και μάλιστα ότι καίει το λευκό την ίδια στιγμή που έχει χειρότερο μαύρο.

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος ..... Δεν υποθέτω .... αλλά δεν ξέρω αν έχει οποιαδήποτε άλλη διαφορά εκτός από την φωτεινότητα .

Αν γνωρίζεται λεπτομέρειες γράψτε τις ώστε να μάθουμε και εμείς .....

φίλε sprsk, 1800 με 2000 είναι η φωτεινότητα, εγώ μιλάω για την αντίθεση που είναι 25000 για τον 3200 και 50000 για τον 3600.

Στο http://www.homecinemacentral.com.au/reviews/reviews_epson_TW_3600-vs-TW3200.html μετα απο τεστ που έκαναν βγάζουν τον 3200 να έχει καλύτερη αντίθεση σε όλα τα modes εκτος απο το dynamic!!! Οπότε αν είχε ο 3600 ένα πλεονέκτημα το χάνει.Το θέμα είναι αν οπώς ρώτησα και πιο πάνω είναι καλή ιδέα να πάρω τον 3200 απο έξω ή να περιμένω να τον φέρουν εδω; (στο Mediamarkt που ρώτησα μου είπαν οτι έχουν τον 3600 στα 1275 ευρώ)

Last edited:
Η μεγάλη "δυναμική" αντίθεση παίζει να είναι απλά ένα software setting που έχουν βγάλει από το menu του 3200. Η πραγματική αντίθεση πρέπει να είναι η ίδια απ´ότι είχα διαβάσει σε ένα Αυστραλέζικο review.

Αναρωτιέμαι αν μπορούν να ενεργοποιηθούν "ως δια μαγείας" software settings του 3600 στον 3200, βάζοντας το firmware του 3600 στον 3200.

Με πρόλαβαν οι προλαλίσαντες .
ίσως αυτό που λέει ο φίλος nikolouzosr έιναι μία διαφορά ( η πληρότητα των ρυθμίσεων )

Δηλαδή ο 3600 έχει πιο πολλες ρυθμίσεις απο τον 3200; Εχω την εντύπωση οτι δεν είδα κατι τέτοιο στο review.

Λοιπόν... Δειλά δειλά θα πω μερικά πράγματα για το tw3200. Απόσταση μεταξύ προβολέα και οθόνης στα 5 - 5,5 μέτρα. Μέγεθος 120".
1. Φωτεινότητα: Θα πω απλά ότι είναι ΑΦΘΟΝΗ. Δε χρειάζεται κάτι παραπάνω να πω.
2. Αντίθεση: Δε μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα κι όλας. Θα ήθελα λίγο παραπάνω.
3. Σύγκλιση: Χάνει ένα πράσινο pixel προς τα αριστερά. (Καλά που δε χάνει παραπάνω)
4. Θόρυβος: Απλά ανύπαρκτος. Ξεχνάω ότι είναι αναμμένος. Απόσταση περίπου 1 μέτρο.
5. Εικόνα: Για ευκρίνεια δεν τίθεται λόγος, μια χαρά. Σε αυτές τις ίντσες η διαφορές μεταξύ 720p και 1080p είναι πλέον εμφανή. Τα χρώματα θα τα ήθελα λίγο πιο έντονα (χωρίς να εξαφανίζεται εντελώς το "μαύρο"). Το μαύρο απλά δεν υπάρχει. Καλύτερα να το λέμε γκρι. "Rich gray levels" :award:. Λείπουν από το menu τα theater black modes τα οποία υπάρχουν στον tw3500 και πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια βασική διαφορά μεταξύ του tw3600. Στο eco mode η λάμπα δε με ευχαριστεί καθόλου. Νιώθω ότι πρέπει να την έχω στο Normal. Προσπαθώ να καταλάβω σε ποιο mode πρέπει να τον βάλω Cinema - Natural - Living Room. Κανένα δεν είναι σαφές. Το Cinema είναι ποιο μουντό, το Natural πολύ έντονο, το Living Room ξεπλυμένο. Δεν έχει και ένα User mode να το φτιάξω μόνος μου όπως η πλάσμα... Τέλος πάντων το φοβερό είναι ότι αν ανάψω το φως στην κουζίνα δεν ενοχλεί πολύ. Βλέπεις όλη την ταινία ΑΝΕΤΑ.
Ευχάριστη έκπληξη είναι το SD υλικό. Πολύ καλό upscaler πρέπει να έχει.
6. Κίνηση: Στα 24p είναι Γ@Μ@ΤΗ. Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.
7. Lens Shift: Χάλια αίσθηση. Απλά κάνει τη δουλεία του.
8. Value for Money: Αν και το θέμα είναι υποκειμενικό, θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σ' αυτά τα χρήματα.

Δε μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό τώρα. Ελπίζω να βοήθησα

Η οθόνη τελικά πως είναι;
Έμεινες ικανοποιημένος από την αγορά;

Δεύτερο post.
Το link για το pixmania
http://www.pixmania.gr/gr/gr/08420606/art/epson/Προβολεας-βιντεο-eh-tw3200.html
Επίσης ένα αναλυτικο review από Αυστραλία που λέει ότι πρακτικά 3200 και 3600 είναι το ίδιο προιόν. Λίγο καλύτερη φωτεινότητα ο 3600 σε dynamic mode αλλά αυτό δεν έιναι υπέρ σε προβολή ταινιών
http://www.homecinemacentral.com.au/reviews/reviews_epson_TW_3600-vs-TW3200.html#butt
Επίσης ένα ακόμη review με πρώτες εντυπώσεις και φωτο
http://www.avforums.com/forums/projectors/1351455-epson-tw3200-3600-owners-thread.html
To pixmania τον έριξε στα 990+18μεταφορικα
Καπου διάβασα στο forum αρνητικά σχόλια για το pixmania
Έχει ψωνίσει καποιος από εκεί?

Είχα αγοράσει απο το Pixmania παλια κατι αλλα με τα τοσα αρνητικα σχόλια που διαβασα δεν θα το πρότεινα με τπτ.. Το θέμα είναι οτι δεν βλέπω να φέρνουν τον 3200 σε καλη τιμή στην Ελλάδα σύντομα.Ετσι κοιτάω πιο πολυ για αγορα μεσω ιnternet ή τον 3600 που όπως είπα τον βρίσκω στα 1275.Απλα δεν ξέρω με αυτα που διάβασα ποια τελικά ειναι τα πλεονεκτήματα του 3600 vs 3200 (μονο η φωτεινότητα; )

Xμμμμμ....πιστευω πως μπορουμε να διαμορφωσουμε πλεον καλυτερη τιμη . Επικοινωνειστε στα τηλεφωνα μας η εδω με pm .
Mαρινος
Κosmas HiFi

Απάντηση: Re: Epson EH-TW3600 και EH-TW3200

Η οθόνη τελικά πως είναι;
Έμεινες ικανοποιημένος από την αγορά;

Οθόνη πήρα από Γερμανία αυτήν http://www.visivo.de/en/Electric-Sc...ro/Electric-Screen-Vision-Pro-16-9/90955.html

στην εκπληκτική τιμή των 219 + 98 euro τα μεταφορικά. Το πανί είναι το χοντρό (αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν 2. Το λεπτό πάχος και το πιο χοντρό) Η αλήθεια είναι ότι σ' αυτή την τιμή είχα παραγγείλει το light και όχι το pro το οποίο είχε 289 euro αλλά δεν παραπονέθηκα όταν ήρθε το πιο ακριβό. Mάλλον είχαν έλειψη στο light. Είναι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του. Πιστεύω οτι ούτε με 600 euro δεν αγοράζεις τέτοιο πανί από Ελλάδα. Φίλος πήρε το ίδιο πανί από το ίδιο μαγαζί πρόπερσι 550 + τα μεταφορικά. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να μην αγοράζουν ΟΛΟΙ από εκεί. SUPER. Σε μια ακριβώς εβδομάδα το είχα σπίτι. Πλήρωσα βέβαια με paypal αλλά δε με πείραξε καθόλου αφού είχα ήδη account. Το προτείνω ΑΝΕΤΑ