Epson EH-TW3600 και EH-TW3200

Στο Dynamic τα πράγματα είναι κάπως πιο υποφερτά αλλά γενικά το θέμα με το μυρμήγκιασμα δεν παίζεται, πραγματικά πολύ ενοχλητικό, υπάρχει περίπτωση να φταίει το DVD? αλλά γιατί δεν υπήρχε στον προηγούμενο προβολέα? Μήπως είναι πολύ κοντά η θέσης θέασης και γιαυτό φαίνεται? Η διάσταση της εικόνας είναι 90" και η απόσταση θέασης από πανί είναι 3,9 μέτρα, στα 7 μέτρα δεν είναι τόσο ενοχλητικό αλλά γιατι στον προηγούμενο δεν υπήρχε τέτοιο θέμα? Ή μήπως όλοι οι LCD το έχουν αυτό και απλά το συνηθίζουμε και τέρμα? Ας διαβάσουμε κάποια γνώμη πάνω στα ερωτήματα αυτά αν γίνεται γιατί δε βγάζω άκρη...

Τι εννοείς DVD; Το "παλιό καλό" PAL DVD;

Να πω και εγώ οτι πραγματικα το μηχανημα έχει τεράαααααστιες διαστασεις! Και επειδη υποσχέθηκα κάποιες εικόνες απο το πως αποδίδει ο Epson TW-3200 οριστε:
Πρώτα απο το τρέιλερ του καινούργιου Pirates of the Caribbean:

και τελευταίο το Sorcerer's apprentice:

Να πω οτι χρησιμοποίησα μια Canon 720is με χρόνο έκθεσης 1 sec και οτι ο Epson έχει συνδεθεί με hdmi σε μια radeon 4770.

@ Πάνος Τσιτιμάκης Πιό DVD ήταν .

Εχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο όταν υπάρχει μεταφορά παλιότερης ταινίας σε HD.

Το δισκάκι είναι ένα παλιό απο το Hitech του 2002 που περιέχει μερικά βασικά πρότυπα ρύθμισης καθώς και κάποια κλιπάκια από 3-4 ταινίες. Επίσης δοκίμασα να δώ και τον "ήρωα" και ήταν απαράδεκτο. Μπορεί να έχεις δίκιο, λόγω παλαιότητας να φαίνονται έτσι μιας και αυτός είναι πιο αναλυτικός από τον παλιό όμως σε τελική ανάλυση ας πούμε παλιές ταινίες από το video club δε θα βλέπουμε γιατί δε γουστάρει το προβόλι και γουστάρει μόνο HD?

Το δισκάκι είναι ένα παλιό απο το Hitech του 2002 που περιέχει μερικά βασικά πρότυπα ρύθμισης καθώς και κάποια κλιπάκια από 3-4 ταινίες. Επίσης δοκίμασα να δώ και τον "ήρωα" και ήταν απαράδεκτο. Μπορεί να έχεις δίκιο, λόγω παλαιότητας να φαίνονται έτσι μιας και αυτός είναι πιο αναλυτικός από τον παλιό όμως σε τελική ανάλυση ας πούμε παλιές ταινίες από το video club δε θα βλέπουμε γιατί δε γουστάρει το προβόλι και γουστάρει μόνο HD?

Καλά, προσπαθείς να δείς DVD σε HD projector και σου φαίνεται κακός ο projector; Τα DVD έχουν "δεν υπάρχουν" πλέον, θεωρούνται μέτριας ποιότητας εικόνα και τα βάζουμε μόνο σε περίπτωση "ανάγκης" που δεν υπάρχει η ταινία σε bluray η mkv... Το DVD φαίνεται χάλια και σε 52'' τηλεόραση, πόσο μάλλον στις 120''+. Το αδικείς παράφορα το μηχάνημα.

Αν βάλεις μια ταινία HD θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Με 60 ευρώ παίρνεις μια πηγη HD και αξιοποιείς το μηχάνημά σου.

Απ' ότι καταλαβαίνω ο epson δεν έχει upscaler της προκοπής όπως π.χ. ο LG AF115 που κατέχω οπότε θα δείχνει τα ψηφιακά SD (DVD, τηλεοπτικό) αρκετά χάλια όπως λες.

Απ' ότι καταλαβαίνω ο epson δεν έχει upscaler της προκοπής όπως π.χ. ο LG AF115 που κατέχω οπότε θα δείχνει τα ψηφιακά SD (DVD, τηλεοπτικό) αρκετά χάλια όπως λες.

O Epson πρέπει να έχει τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ upscaler του πλανήτη (πέρα απ' την πλάκα έχει φοβερό upscaler, όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο post στο ίδιο thread).

Απάντηση: Re: Epson EH-TW3600 και EH-TW3200

Ξέρεις ποιο τσιπάκι φοράει για upscaling ή έφτιαξες κανένα μόνος σου (σε έχω για ικανό...)

χχαχαχα -- Δεν ξέρω πιο τσιπάκι φοράει, δεν το έχω ψαξει καθόλου.

Re: Απάντηση: Re: Epson EH-TW3600 και EH-TW3200

Οθόνη πήρα από Γερμανία αυτήν http://www.visivo.de/en/Electric-Sc...ro/Electric-Screen-Vision-Pro-16-9/90955.html

στην εκπληκτική τιμή των 219 + 98 euro τα μεταφορικά. Το πανί είναι το χοντρό (αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν 2. Το λεπτό πάχος και το πιο χοντρό) Η αλήθεια είναι ότι σ' αυτή την τιμή είχα παραγγείλει το light και όχι το pro το οποίο είχε 289 euro αλλά δεν παραπονέθηκα όταν ήρθε το πιο ακριβό. Mάλλον είχαν έλειψη στο light. Είναι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του. Πιστεύω οτι ούτε με 600 euro δεν αγοράζεις τέτοιο πανί από Ελλάδα. Φίλος πήρε το ίδιο πανί από το ίδιο μαγαζί πρόπερσι 550 + τα μεταφορικά. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί να μην αγοράζουν ΟΛΟΙ από εκεί. SUPER. Σε μια ακριβώς εβδομάδα το είχα σπίτι. Πλήρωσα βέβαια με paypal αλλά δε με πείραξε καθόλου αφού είχα ήδη account. Το προτείνω ΑΝΕΤΑ

εχουν 98 ευρω τα μεταφορικά? τοσο πολύ? με ποια εταιρία μεταφοράς το παρελαβες? σου είχαν δώσει και tracking number? να το εμπιστευτώ το κατάστημα?

Ορέ παιδί πάρτηνε και τσώπα. :flipout: Όπως θα κατάλαβες και εγώ από Κέρκυρα είμαι. Λοιπόν το κατάστημα είναι SUPER. To δέμα ήταν ακριβό επειδή ήταν 3 μέτρα και δεν το στέλνουν εύκολα οι μεταφορικές. Εμένα μου το έστειλαν με DASCHER (πρώτη φορά ακούω τέτοια courier) Tracking number δεν μου έδωσαν αλλά την παρέλαβα όταν μου είχαν πει. Μια χαρά.

Τι θα γίνει αν πρώτα το (τηλεοπτικό) σήμα το κάνει ήδη upscale ένας AV Reciever; πιθανότατα ο Epson δεν θα παρέμβει ετσι;

Για να αγοράσει κανεις απο Visivo λογικά θα το κάνει απο τους retailers ετσι;
Light ή Pro καλύτερα;
Με το inceiling τι παίζει;

Λοιπόν, μετά από αρκετό καιρό εκνευρισμού τελικά νομίζω ότι πρέπει να ανασκευάσω 100% τις εντυπώσεις μου από τον epson. Me HD πηγή ο προβολέας είναι απλά συγκλονιστικός! Εκπληκτικά χρώματα, βάθος πεδίου και μαύρο - άσπρο και αντίθεση. Πραγματικά πιστεύω οτι στην τιμή του δεν πρέπει να υπάρχει μηχάνημα με αυτή την εικόνα (σετάρισμα Cinema). Επίσης με πολύ ψάξiμο στις ρυθμίσεις του παίζει πολύ καλά και τα ταπεινά DVD, χρειάστηκαν μeρικές μόνο αλλαγές στο σετάπ του oppo. Προσωπικά τον προτείνω ανεπιφύλακτα, το μηχανάκι πετάει, είμαι τρομερά εντυπωσιασμένος, αν θέλω να γίνω πολύ αυστηρός, η μόνη ένσταση είναι κάποια ψιλοπροβληματάκια στην γραμμικότητα και φυσικότητα της κίνησης σε μερικές μόνο σκηνές σε συγκεκριμένα φιλμ όμως μπορεί να είναι και μόνο η ιδέα μου.

Λοιπόν, μετά από αρκετό καιρό εκνευρισμού τελικά νομίζω ότι πρέπει να ανασκευάσω 100% τις εντυπώσεις μου από τον epson. Me HD πηγή ο προβολέας είναι απλά συγκλονιστικός! Εκπληκτικά χρώματα, βάθος πεδίου και μαύρο - άσπρο και αντίθεση. Πραγματικά πιστεύω οτι στην τιμή του δεν πρέπει να υπάρχει μηχάνημα με αυτή την εικόνα (σετάρισμα Cinema). Επίσης με πολύ ψάξiμο στις ρυθμίσεις του παίζει πολύ καλά και τα ταπεινά DVD, χρειάστηκαν μeρικές μόνο αλλαγές στο σετάπ του oppo. Προσωπικά τον προτείνω ανεπιφύλακτα, το μηχανάκι πετάει, είμαι τρομερά εντυπωσιασμένος, αν θέλω να γίνω πολύ αυστηρός, η μόνη ένσταση είναι κάποια ψιλοπροβληματάκια στην γραμμικότητα και φυσικότητα της κίνησης σε μερικές μόνο σκηνές σε συγκεκριμένα φιλμ όμως μπορεί να είναι και μόνο η ιδέα μου.

Για ποιον επσον μιλας?

Πανο αν βλεπεις προβλημα στην κινηση με lcd προβολεα οι dlp θα σε ενοχλουσαν περισσοτερο στο συγκεκριμενο θεμα.

οσοι αναφερετε θεματακια με την κινηση κ.τ.λ.εχετε αποκλεισει το ενδεχομενο να οφειλεται σε μη ακριβες "κλειδωμα" ..δηλ.24hz με 23.976 υλικο...

Εγώ προσωπικά δεν αποκλείω τιποτα, αντίθετα, λόγω ασχετοσύνης στα περι προβολλέων, λέω πως όλα είναι πιθανά. Βέβαια όπως ανέφερα σε καμία περίπτωση δε μου φαίνεται ενοχλητικό γιατι είναι πραγματικά ελάχιστο έως καθόλου και όχι σε όλες τις ταινίες. Πραγματικά το προβολάκι είναι εκπληκτικό, ειδικά το κοντραστ τα χρώματα και η φωτεινότητά του είναι υπεράνω κριτικής από μένα. Επίσης να αναφέρω οτι όλα αυτά με ρυθμίσεις μαμα στο cinema mode (eco) και με ταπεινότατο oppo 981 αρχαιολογικής αξίας. Ανυπομονώ να καταφέρω να διαλέξω blue ray, πράγμα δύσκολο λόγω ασχετοσύνης, αλλά ακόμα και τώρα με το oppo παραμένω υπερευχαριστημένος!

Last edited: