EPSON EH TW6100

ftoxos

New member
28 January 2013
19
-bye-Σαν νέο μέλος και σαν πρώτη φορά που γράφω στο Forum, έρχομαι να πω ότι από προχθές είμαι κάτοχος ενός νέου EPSON EH TW6100. Ο προβολέας σαν πρώτη εντύπωση με calibration στις βασικές ρυθίσεις Brightness και Contrast και κορεσμό χρώματος με τα γυαλιά που φέρουν μπλε φίλτρα σύμφωνα με τα Video Patterns του JKP και με το LCD adjustment φαντάζει αρκετά καλός. To πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν έχει Lens Shift τουλάχιστον στον κάθετο άξονα. Θα μου πείτε "δεν ήξερες τι αγόραζες;". Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα τι αγόραζα. Αλλά τέλος πάντων το αντιμετωπίζω και αύριο τελειώνω οριστικά με την τοποθέτησή του. Ταβάνι δεν μπορώ να τοποθετήσω λόγω πολύ ζέστης (ενεργειακό τζάκι). Θερμοκρασία χρώματος έχω επιλεγμένη 6500c και Gamma 2.2. Όργανα ελέγχου δεν έχω για περαιτέρω ρυθμίσεις. Γνωρίζω ότι προβολέας με προβολέα ίδιας μάρκας και μοντέλου διαφέρουν έστω και ελάχιστα αλλά πάραυτα γνωρίζει κάποιος ή αν έχει κάνει κάποιος calibration σε παρόμοιο μηχάνημα να μου στείλει τιμές;
Πληροφοριακά είναι ο 2ος προβολέας που αγόρασα. Έχω και ένα Hitachi pj tx100(ο πρώτος μου προβολέας). Σ' αυτόν κατά τη διάρκεια 4ου καθαρισμού ράγισα κατά λάθος το πολωτικό φίλτρο μετά το Red Lcd. Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω να το αντικαταστήσω;
Το πρόβλημα είναι ότι διαμένω σε επαρχία κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Έχεις απόλυτο δίκιο, μιας και κάθε συσκευή αναπαραγωγής έχει τα δικά του level σημάτων εξόδου.
Από οθόνη, έχω 106" 16:9 DALITE με GAIN 1,0
Συσκευή αναπαραγωγής τον Η/Υ με κάρτα γραφικών Νvidia Gforce GTX550ti

Re: Απάντηση: EPSON EH TW6100

Μπορείς να δοκιμάσεις αυτές, αν και όπως είπες, μηχάνημα από μηχάνημα διαφέρει:

http://www.projectorreviews.com/epson/home-cinema-3020/calibration.php

Συμπληρώνω και πηγή από πηγή, χώρος από χώρο, οθόνη από οθόνη.

Σήμερα είδα την 1η μου ταινία, SKYFALL. Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα από την εικόνα χωρίς να μπορώ να κρύψω τον προβληματισμό μου για το υπερκορεσμένο λευκό.
Στο τέλος της ταινίας δοκίμασα και πέρασα τις ρυθμίσεις που μου υπέδειξες.
ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑΣ!!!
Λεπτομέρεια στα πλάνα και ΑΛΛΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ και φυσικά ΑΛΛΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ (χρώμα εννοώ) για τον πρωταγωνιστή.
Ηδη έχω αρχίσει να αγαπάω το νέο projector και ανυπομονώ να δω την επόμενη ταινία.
:guitarist:

Καλησπέρα, είμαι κι εγώ νέο μέλος και, ω τι σύμπτωση, τυγχάνω νέος ιδιοκτήτης του TW6100 με οθόνη da lite 106"! Προσπαθώ να αποφασίσω για τη βάση τοίχου που θα πάρω. Έψαξα αρκετά στο φόρουμ και στο ίντερνετ αλλά δεν έχω καταφέρει να καταλήξω. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Παίζει ρόλο το να πάρω βάση με 3 σημεία στήριξης; Απ' ό,τι είδα ο προβολέας έχει 5 σημεία αναμονής για βίδα. Τα τέσσερα σε γωνίες τετραγώνου 16x30 cm και το πέμπτο εκτός του τετραγώνου.

2. Υπάρχει κανείς που να έχει κρεμάσει σε τοίχο τον συγκεκριμένο προβολέα;

3. Μήπως γνωρίζετε αν τα προϊόντα της Omnimount είναι συμβατά μεταξύ τους; Σκέφτηκα πως ίσως θα μπορούσα να συνδυάσω αυτά τα 2:

http://www.omnimount.co.uk/products/projector_mounts/wm3-pjt/

http://www.omnimount.com/products/projector_mounts/stpa23/

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν ξέρω που θα καταλήξεις με την τοποθέτηση. Εκείνο που θα σε συμβούλευα είναι όπου κι αν τον τοποθετήσεις, καλό είναι να μην τον κουνάς (να αποφεύγεις τους κραδασμούς).

Σε ευχαριστώ. Φαντάζομαι αναφέρεσαι στην σταθερότητα της βάσης. Οι ρυθμίσεις από τη σελίδα που πρότεινε ο κύριος Χατζηγεωργίου είναι για όλα τα είδη θεάματος;

Last edited:
Σε ευχαριστώ. Φαντάζομαι αναφέρεσαι στην σταθερότητα της βάσης. Οι ρυθμίσεις από τη σελίδα που πρότεινε ο κύριος Χατζηγεωργίου είναι για όλα τα είδη θεάματος;

Εγώ που τις πέρασα είδα σαφώς πολύ καλύτερη εικόνα με περισσότερη λεπτομέρεια, καλύτερο contrast χωρίς "καψίματα" λευκού.

Τελικά τοποθέτησα τη βάση EPW 6565 της vogel's. Ο προβολέας χωράει άνετα και υπάρχει χώρος και για να μπορείς να διαχειριστείς τα καλώδια. Τώρα θα αρχίσω κι εγώ να παίζω με τις ρυθμίσεις!

Αυτος ο προβολεας εχει frame interpolation?

Βρε συ, ακομα ψαχνεις προβολεα με f.i.. ?
Νομιζα οτι κατεληξες καπου. Ημουνα νιος και γερασα. :flipout:

Αύριο τον πάω για service στην oktabit Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος είναι ότι δεν ακούγεται η ίριδα να δουλεύει πέραν του εντελώς λευκού και του εντελώς μαύρου.
Μάλιστα μετά από λίγη ώρα λειτουργίας σταματά να δουλεύει εντελώς.

Τον πήγα, τον άφησα και καλό ταξίδι για Γαλλία!
Κοιτάτε να δείτε που ο προτζέκτορας θα πάει Γαλλία ενώ εγώ δεν έχω πάει ακόμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: EPSON EH TW6100

Τον πήγα, τον άφησα και καλό ταξίδι για Γαλλία!
Κοιτάτε να δείτε που ο προτζέκτορας θα πάει Γαλλία ενώ εγώ δεν έχω πάει ακόμα.

Το θέμα είναι να γυρίσει ''καλά'' και σύντομα!!

Γύρισε χθες και ευτυχώς καλά. Έγινε αλλαγή τροφοδοτικού.

Παντως με την ελευση της γενιας του 9000 και μετα ολο και περισσοτερα θεματακια ακουγονται για τους epson .
Και ισως σημαντικο ρολο στην επιλογη του προβολεα να παιζει και το τι ταξιδι θα κανει για να επισκευαστει .
Epson πανε εξωτερικο το ιδιο και οι benq το ιδιο και οι Sony. JVC και panasonic δεν εχω ακουσει τι παιζει .
Ο προβολεας σας ειναι σχετικα καινουργιος δεν τους ζητησατε αντικατασταση ?

40 ημερών ήταν. Νομίζω αντικατάσταση παίζει στις πρώτες 15 ημέρες κατοχής για όλα τα προϊόντα.

Τελικά τοποθέτησα τη βάση EPW 6565 της vogel's. Ο προβολέας χωράει άνετα και υπάρχει χώρος και για να μπορείς να διαχειριστείς τα καλώδια. Τώρα θα αρχίσω κι εγώ να παίζω με τις ρυθμίσεις!

Επειδή ψάχνομαι για βάση τοίχου και μου έχουν προτείνει την EPW 6565 της Vogel's για πες εντυπώσεις γι' αυτήν. Πόσο σταθερή είναι, πόσο εύκολα ρυθμίζεται ο προβολέας στην σωστή θέση και πόσο εύκολα "κλειδώνει" σ' αυτή χωρίς να ξεφεύγει σε κάθε άγγιγμα...