Epson EH-TW9100 ρυθμισεις (calibration)!

Ο φιλος παραπανω αν καταλαβα ειδε τσεκαρισμενο το display references, δεν ανεφερε οτι ηταν τικαρισμενο το saturation targets.
Κατα την δικη μου εκτιμηση δεν προκειται περι bug, αλλα δεν εχει τικαρει το saturation targets.

Good point!!

Θα δείξει...

Ο φιλος παραπανω αν καταλαβα ειδε τσεκαρισμενο το display references, δεν ανεφερε οτι ηταν τικαρισμενο το saturation targets.
Κατα την δικη μου εκτιμηση δεν προκειται περι bug, αλλα δεν εχει τικαρει το saturation targets.

Εχμ... πού είναι το saturation targets; Εγώ μόνο display references βλέπω... :stoned:

Ασε το βρήκα... είχα παλαιότερη έκδοση... Σορρυ παίδες, ορίστε λοιπόν...
Epson saturations calibrated.png

Last edited:
Οκ, συνονόματε!! Σηκώνεις λίγο πρασινάκι/κιτρινάκι, κατεβάζεις λιγάκι μπλεδάκι και είσαι καβάλα...ρίξε και μια σφαλιαρίτσα στην ματζέντα προς το κόκκινο..-bye-

Ανεβαζεις λιγακι κορεσμο στο πρασινο, κιτρινο, κοβεις λιγο απο το μπλε και φερνεις λιγακι την αποχρωση του ματζεντα.

Εdit: με προλαβε το...κομπιουτερατσι.

Μιλάμε πιο γρήγοροι και από τον λούκυ λουκ...:worshippy:

Εσείς καλά τα λέτε και αυτά τα έχω ήδη προσπαθήσει. Το θέμα είναι πως δεν είδα να ανταποκρίνεται ανάλογα ο προβολέας, γι'αυτό είχα κάνει και την ερώτηση στο Χρήστο πιο πίσω. Θα το ξαναπροσπαθήσω βεβαίως-βεβαίως διότι όσο ασχολούμαστε και διαβάζουμε, μαθαίνουμε και μπορεί κάτι να μου είχε ξεφύγει.
Μήπως όμως πρέπει να πειράξω κάτι άλλο προηγουμένως;;;;;

Αν δεν τρεχει κατι με την καρτα γραφικων (δεν γνωριζω επ'αυτου) τρεξε ενα κλιπακι color cliping και δες αν κλιπαρει κανα χρωμα.

Παρομοια συμπεριφορα (προσπαθεια αυξησης κορεσμου) ειχα στο κοκκινο εγω.
Χαμηλωσε λιγο το contrast στον προβολεα και ξανα δοκιμασε να δεις αν ακουνε τα ρυθμιστικα κορεσμου υστερα στον προβολεα.

Ο Χατζ θυμαται καλυτερα τη δικη μου περιπτωση. (κορεσμο ή φωτεινοτητα ειχαμε προβλημα. ?)

Last edited:
Ε, ας κοψει τοτε μερικα κλικ το κοντραστ κι ας ξανα προσπαθησει μπας και...
Κατι αλλο δεν μου ερχεται στο μυαλο.

Μιλάμε πιο γρήγοροι και από τον λούκυ λουκ...:worshippy:

Εσείς καλά τα λέτε και αυτά τα έχω ήδη προσπαθήσει. Το θέμα είναι πως δεν είδα να ανταποκρίνεται ανάλογα ο προβολέας, γι'αυτό είχα κάνει και την ερώτηση στο Χρήστο πιο πίσω. Θα το ξαναπροσπαθήσω βεβαίως-βεβαίως διότι όσο ασχολούμαστε και διαβάζουμε, μαθαίνουμε και μπορεί κάτι να μου είχε ξεφύγει.
Μήπως όμως πρέπει να πειράξω κάτι άλλο προηγουμένως;;;;;

Φτιαξε σωστα πρωτα το λευκο. Το πρασινο δεν "ανοιγει" αλλο, ετσι ειναι και στο δικο μου. Τα υπολοιπα πανω κατω τα ειπαν τα παιδια παραπανω.
Βεβαια αμα ειχαμε και τα Υ των χρωματων, θα ηταν ολοκληρομενη εικονα.

Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια.

Το contrast είχα στο μυαλό μου και εγώ όταν είπα να πειράξω κάτι άλλο πριν ξαναπαίξω με το CMS.
Θα τo ξαναδώ λοιπόν...

Y ζητήσατε;;; ιδού:
Y values per saturation.png